• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 yaşında evlilik...

AfetiDevran34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2022
1.051
En iyi cevaplar
1
1
18
Merhaba hanımlar 20 yaşında evlilik hakkında ne düşünüyorsunuz merak ediyorum. (kendim için değil)
Ve sizler kaç yaşında evlendiniz tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim.
Ve mutlu musunuz evliliğini nasıl gidiyor yani ne gibi zorluklar var.
Hanımlar muhtemelen çoğunuz benden yaşça büyük ve tecrübelisiniz. Tecrübelerinizi bana anlatırsanız sevinirim. Ve bana verebileceğiniz tavsiyeler, öneriler, hayatla ilgili ne varsa yol gösterirseniz sevinirim...

En iyi cevap
Z kuşağı gençler zekisiniz:)doğru kişi olursa evlik güzel:)çocuk güzel mutlu mesut yaşarsını:) mantık,para%40 olsun geri kalan %60 sevgi temeli sağlam olur, bir kişiyle değil birkaç kişiyle görüş,gözü duymuş mantığından kaç liste kabarık olur çünkü bu insanlar hayatı yaşarlar ozgurluk onların hakkı sonunda senin ilkin onun ilki saçma sapan şeyler...kendi düşüncene karakterine uygun biriyle çık dolaş konuş sınırları bildikten sonra zararı ziyanı yok, tabi ilaki ten uyumu dersen ben tercihim etmedim ilaki resmi nikah:))herkesin tercihinde saygım sonsuz...

30 yaşında başladı serüven:)Ben hayatımda tek bir kişi olsun istedim istediğim oldu arada çatışmalar oluyor ama iyi biri,bu zamanda erkek bayan farketmiyor emin olmadan...
Merhaba hanımlar 20 yaşında evlilik hakkında ne düşünüyorsunuz merak ediyorum. (kendim için değil)
Ve sizler kaç yaşında evlendiniz tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim.
Ve mutlu musunuz evliliğini nasıl gidiyor yani ne gibi zorluklar var.
Hanımlar muhtemelen çoğunuz benden yaşça büyük ve tecrübelisiniz. Tecrübelerinizi bana anlatırsanız sevinirim. Ve bana verebileceğiniz tavsiyeler, öneriler, hayatla ilgili ne varsa yol gösterirseniz sevinirim...
Ben 23 yasında evlendim.. çok fazla erkek arkadasım olmamıstı sanırım onun etkisi ile hemen evlendim. Suan ki gençler benim o halimden daha zeki ve mantıklılar.. benim yaptıgım hatayı yapmazlar bence. Bir insanın kişiliği karakteri oturmalı önce.. sorumluluk alacak yaşa gelmeli ve meslek sahibi olması aile bağları güçlü olması lazım.. annesine deger veren adam karasınada deger verir dikkat etmek gerek. Erkek belli bir olgunluğa gelmeli ve herşeyi yasamıs olmalıki evlenince sadece eviyle ilgilensin.. duygusal değil mantık da ön planda olmalı evlenirken

Ben 23 yasında evlendim.. çok fazla erkek arkadasım olmamıstı sanırım onun etkisi ile hemen evlendim. Suan ki gençler benim o halimden daha zeki ve mantıklılar.. benim yaptıgım hatayı yapmazlar bence. Bir insanın kişiliği karakteri oturmalı önce.. sorumluluk alacak yaşa gelmeli ve meslek sahibi olması aile bağları güçlü olması lazım.. annesine deger veren adam karasınada deger verir dikkat etmek gerek. Erkek belli bir olgunluğa gelmeli ve herşeyi yasamıs olmalıki evlenince sadece eviyle ilgilensin.. duygusal değil mantık da ön planda olmalı evlenirken
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim peki neden pişmansınız özel olmazsa
Bir de evliliğin zorlukları neler, ve en ideal evlilik yaşı sizce kaç? Fikirleriniz benim için önemli

Valla çok erken bir yaş. Tabi hazır olmakla alakalı birazda ben hazırım evliliğe yaparım çocukta da zorlanmam işte önemli değil dersen okey. İşten kastım o yaşta hem iş hem ev hem çocuk çok zorluyor. Kişiden kişiye değişse de genelde o yaşta evlenenlerin pişmanım dediğini duyardım. Çünkü tam olgunluğun oturmadığı nasıl denir tam olarak bilmiyorum ama mantıklı düşünülmeyen yaşlar olduğu için ilerisin de keşke evlenmeseydim, okusaydım, şunu yapsaydım, yurt dışına gitseydim, kendimi geliştirseydim... gibi pişmanlıklar oluyor. Benim kuzenim sosyolojiyi hazırlık dahil 5 yıllık bölümü 3 yılda üstten alarak bitirmişti evlenmek için zamanında evlendiğini düşünüyordu ama çok mutsuz ve onu gördüşçe üzülüyorum daha beraber yapacak çok güzel planlarımız vardı kaldı. Hayır çok aşıkta değildi niye yaptı anlamadım :KK70: Diğer kuzenim de öyle hep köyde ailesinin yanında yaşamaktan korktuğu için ve ilk kuzenim evlendiği için de herhalde evde kalma korkusu olmuştu oda hemen evlendi ve geliş gidiş tekrar köye yerleştiler asdfghj onunla az dalga geçmiyorum yalnız hala :KK70: Ve biri 22 diğer 23 yaşında evlendi diye biliyorum şimdi ele güne karşı ayıp olur laf ederler korkusuyla boşanamıyorlarda. İşleri de yok. Hep şunu dedim ve diyorum da evliliği aileden kaçış, hayattan kurtuluş olarak görmeyin sakın aksine beterini yaşarsınız ha aşık olursun saygıyla başlar kafa dengindir iyi baba olarak görürsün tamam ama bunu mecburiyet olarak görürsen sana zehir olur :) O yüzden basit değil bu yaşlar da iyi düşün derim :) Ben ailenin bekarı 25 yaşında akrabaların ni zaman evlenicen gııı dedikleri kızım :KK70: ama çok mutluyum seyahat ediyorum eğleniyorum zaten öyle hoşlandığım biri de hiç olmadı hayırlısı diyerek yaşıyorum :) Kamu Spotu gibi konuştum yalnız asdfghj
Çok teşekkürederim 😅 acayip güzel anlatmış şekliniz var
Ben değil bir yakınım evleniyor ama ben geç evlenmekten yanayım Fikirlerinizi ve tecrübelerinizi merak ettim
Bende çevremden erken yaşta evlenenlerin pişman olduğunu görüyorum bu yüzden korkuyorum bana göre 30 dan aşşağı olmamalı Çünki bizlerin yaşayacak çok şeyi var evlendiğim izde içimizde birşeyy kalmamalı Çünki evlendikten sonra çok zor olur

Çocuk için 23,25 ideal yaş, misal ben 40 oğlum 6 yaşında kızım 3 çocuklarıma haksızlık yapmışım gibi geliyor en güzel zamanları, inşallah sağlıklı bir ömür nasip olur bize,evliliğin sorumlulukları çok çocuk,ev, aileler bir bütün,özelikle eş tarafı anlaşamadığımız olursa çok fena:)))herkes duracağı yeri bilse,anlayış genellikle hep bayanlardan bekleniyor buda yorucu,saymakla bitmez herkesin yaşayacağı şeyler farklı biraz size çevrenize seçimlerinize karakter vb herşey belirliyor,evlilik güzel mi sorarsanız güzel en kötü tarafı saygısızlık ve sadakatsizlik bunlar telafisi olmuyor,beklenti az olsun...karşı tarafa yönelik hayatınızın seyri gitmesin yeri geldiğinde tiyatro, sinema, yemek, gezmek saymakla bitmeyen şeyleri tanımı yapamadım:)yanliz yapmayı deneyin ben ilk zamanlar hep eşimden bekleyen biri oldum çok beklenti ikimizde yordu ben değişiklik yaptım daha iyi daha özgürce daha bir güçlü oldum güzel oldu:)anlat anlat bitmez:))))

Teşekkürler:)mutluluk sizinle olsun
Çok teşekkürederim :)) bende şu şekilde düşünüyorum bir kadın erken evlenmemeli önce hayatını yaşayıp kendini geliştirmeli ne bileyim ülke gezmek, eğlenmek yapacak çok şey var şu hayatta sonuçta insan evlenince her istediğini hemen yapamıyor geçim derdi çoluk çocuk derdi insanı meşgul edip yoruyor bu yüzden biraz beklemek en ideali. Fikirleriniz benim için çok önemli :)

Çok teşekkürederim 😅 acayip güzel anlatmış şekliniz var
Ben değil bir yakınım evleniyor ama ben geç evlenmekten yanayım Fikirlerinizi ve tecrübelerinizi merak ettim
Bende çevremden erken yaşta evlenenlerin pişman olduğunu görüyorum bu yüzden korkuyorum bana göre 30 dan aşşağı olmamalı Çünki bizlerin yaşayacak çok şeyi var evlendiğim izde içimizde birşeyy kalmamalı Çünki evlendikten sonra çok zor olur
Kesinlikle öyle. Tabi dediğim gibi 25 yaşında evlenip mutlu olan da var ama bu kişiler genelde ya aile desteği olan, maddi imkanı olan, iş sahibi olup eşine muhtaç olmayan kişiler. Bir de bu zaman da ev hanımı olmakta zor iki çiftin de çalışması gerekiyor maalesef ki o bile yetmiyor artık. Bu yüzden maddi anlamda büyük tartışmalar çıkıyor ve boşanıyorlar. 20'li yaşlar bunu pek düşünmez aşığım, seviyorum der ama işte gençlikte demeyim de ergenlik :D 30 dersin 28 olur 32 olur hayırlısı olsun derim ben her zaman. Kendimi tanıdığım için mesela lise de bile 30 umda evlenirim yüksek ihtimalle derdim kuzenlerim de '' hııı tabi bunu diyen ilk evlenen oluyor '' dediler ama tahmin ettiğim gibi oldu onlar evlendi ben hala bekar :D Hayırlısı olsun senin içinde inşallah gönlüne göre olur :)

Herkesin ideali kendi şahsına özeldir. Benim için ideal yaş 20 iken senin için 30 olabilir bunun kıyasına hiç takılma. 20 yaşında severek isteyerek evlendim ve anne oldum hayat benim için gayet yolunda en önemli nokta seçtiğin kişi. Sorumluluk yükleniyor elbette ama hepsine bir çözüm var üniversiteme devam ediyorum ve bitmek üzere hali hazırda zaten çalışıyorum evimin temizliği için yardımcı alıyorum yemeğimi kayınvalidemde yiyorum evimde sadece eşim ve bebeğimle ilgileniyorum evliliğimden olabildiğince memnun ve mutluyum asla pişman değilim sadece bebek için keşke biraz bekleseydim dedim :)))

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim peki neden pişmansınız özel olmazsa
Bir de evliliğin zorlukları neler, ve en ideal evlilik yaşı sizce kaç? Fikirleriniz benim için önemli
Neden pişmanım.. 🤦‍♂️ İkimizde çalışıyorduk. Hiç yardım etmekten evi geçindirmekten gocunmadım da.. ama hep borçlu hep.. sürekli battım kredi çek. Çekerdim. Keşke işi gücü olan sorumluluk sahibi biriyle evlenseymişim.10 yıl evli kaldık bi birikim yok. İlgi yok. Elimden geleni yaptım hep. Ama olmadı. Aldatıldım.. kandırıldım.. sonuç ayrıldık..10 yasında oğlumla birlikte hayat mücadelesine devam 🙏🙏🙏

Canım ya çok üzüldüm 😔 keşke böyle olmasaydı
Neden pişmanım.. 🤦‍♂️ İkimizde çalışıyorduk. Hiç yardım etmekten evi geçindirmekten gocunmadım da.. ama hep borçlu hep.. sürekli battım kredi çek. Çekerdim. Keşke işi gücü olan sorumluluk sahibi biriyle evlenseymişim.10 yıl evli kaldık bi birikim yok. İlgi yok. Elimden geleni yaptım hep. Ama olmadı. Aldatıldım.. kandırıldım.. sonuç ayrıldık..10 yasında oğlumla birlikte hayat mücadelesine devam 🙏🙏🙏
Ama nasip bu senin karşına bence çok daha iyi biri çıkıcak emin ol.
Sen içini ferah tut öyleleri mutlu olamaz
Allah yardımcın olsun
Dik dur sakın üzülme şunu da bil ki güçlü olanlar kazanır o adamı aklına bile getirme kendi yoluna bak o desin ki bensiz de bu kadın mutlu oluyormuş ben onun için çokta önemli değilmişim desin.

Kesinlikle öyle. Tabi dediğim gibi 25 yaşında evlenip mutlu olan da var ama bu kişiler genelde ya aile desteği olan, maddi imkanı olan, iş sahibi olup eşine muhtaç olmayan kişiler. Bir de bu zaman da ev hanımı olmakta zor iki çiftin de çalışması gerekiyor maalesef ki o bile yetmiyor artık. Bu yüzden maddi anlamda büyük tartışmalar çıkıyor ve boşanıyorlar. 20'li yaşlar bunu pek düşünmez aşığım, seviyorum der ama işte gençlikte demeyim de ergenlik :KK70: 30 dersin 28 olur 32 olur hayırlısı olsun derim ben her zaman. Kendimi tanıdığım için mesela lise de bile 30 umda evlenirim yüksek ihtimalle derdim kuzenlerim de '' hııı tabi bunu diyen ilk evlenen oluyor '' dediler ama tahmin ettiğim gibi oldu onlar evlendi ben hala bekar :KK70: Hayırlısı olsun senin içinde inşallah gönlüne göre olur :)
Çok teşekkürederim😀 kesinlikle öyle.
Hayırlısı olsun ikimiz içinde

Herkesin ideali kendi şahsına özeldir. Benim için ideal yaş 20 iken senin için 30 olabilir bunun kıyasına hiç takılma. 20 yaşında severek isteyerek evlendim ve anne oldum hayat benim için gayet yolunda en önemli nokta seçtiğin kişi. Sorumluluk yükleniyor elbette ama hepsine bir çözüm var üniversiteme devam ediyorum ve bitmek üzere hali hazırda zaten çalışıyorum evimin temizliği için yardımcı alıyorum yemeğimi kayınvalidemde yiyorum evimde sadece eşim ve bebeğimle ilgileniyorum evliliğimden olabildiğince memnun ve mutluyum asla pişman değilim sadece bebek için keşke biraz bekleseydim dedim :)))
Tabiiki herkes için değişir
Herşey gönlünce olsun mutluluklar diliyorum eşinle çocuklarınla
Allah pişmanlık vermesin bir ömür:))

Sen hiç çevrende aldatılan kadın VS görmüyor usun? Sen ilk mesajında güvenden bahsediyorsun ancak insan babasına bile güvenmemeli hele ki bu zamanda ben şahsen kimseye güvenmem babama bile. Ayrıca yediğim kazıkları sana burada tek tek açıklayacak değilim kardeşim dediğim insanların bile beni kötüye sürüklediği i gördüm var gerisini sen düşün insanın kardeşten saydığıda böyleyse diğerlerini aklım almıyor.
İlk yorumunda "insan eşine güvenmeyecekse kasap aliye mi güvenecek"diyorsun bende diyorum ki bu aldatılanlar şiddet görenlerde senin gibi düşünüyordu senin gibi diyordu ama ne oldu? Aldatıldılar.
Gizli para mevzusuna gelirsekte evet Bi miktar gizli olmalı belki eşim ilk başlarda gerçek yüzünü göstermeyecek ne bileyim ben? Erkekler neyse ama kadınlar her zaman önlemini almalı
Sizinle eş olacak adam size neden güvensin peki? Erkek diye bu hayatta sizin kadar kazık yememiş mi olacak? Aldatılan, psikolojik şiddet gören, eşi tarafından dolandırılıp terkedilen erkekler var, erkeklik demirden bir zırh değil.

Eşimle lisede tanıştık. İkimizde aynı bölümü okuduk. Bize kalsaydı üniversitede okurken evlenmeyi çok isterdik. Keza arkadaşlarımızdan okurken evlenen arkadaşlarımız hemen hepsi düzenini çok güzel kurdu. Elbette maddi olarak aile desteği vardı. Tabiri caizse birlikte yaşamak yerine nikah kıymayı tercih ettiler. :) bugün bakınca 8-9 yıllık evliler ve mutlular.

Ama işi, gücü, eğitimi, hedefi olmadan yalnızca evlenmek için evlenen insanların huzurlu olabileceğini düşünmüyorum.

20 yaş insanın hayatını kurduğu, kendini geliştirmenin zirvede olduğu bir vakit. O sebeple evlilik kendini geliştirmesine engel olacaksa olmamalı, ama bazı eşler birbirini ileriye götürür. O sebeple çok kişisel bir durum.

Canım ya çok üzüldüm 😔 keşke böyle olmasaydı

Ama nasip bu senin karşına bence çok daha iyi biri çıkıcak emin ol.
Sen içini ferah tut öyleleri mutlu olamaz
Allah yardımcın olsun
Dik dur sakın üzülme şunu da bil ki güçlü olanlar kazanır o adamı aklına bile getirme kendi yoluna bak o desin ki bensiz de bu kadın mutlu oluyormuş ben onun için çokta önemli değilmişim desin.
Saolasın.. evlendi ki zaten beni kandırarark boşadı borçları attı üstüme de.. iki ay sonra nişanlandı 6 ay içinde evlendi.. oğluma bile yardımı yok ben bakıyorum ve borçlarda bana kaldı ben ödüyorum.. maddi manevi yardımı yok.. allaha havale ettim sadece oğluma üzülüyorum o haketmedi 😞 rabbim herkesin karsısına iyileri çıkarsın.. 🙏🙏 oğlumla bana da sağlık huzur nasip etsin 🙏🙏🙏

Saolasın.. evlendi ki zaten beni kandırarark boşadı borçları attı üstüme de.. iki ay sonra nişanlandı 6 ay içinde evlendi.. oğluma bile yardımı yok ben bakıyorum ve borçlarda bana kaldı ben ödüyorum.. maddi manevi yardımı yok.. allaha havale ettim sadece oğluma üzülüyorum o haketmedi 😞 rabbim herkesin karsısına iyileri çıkarsın.. 🙏🙏 oğlumla bana da sağlık huzur nasip etsin 🙏🙏🙏
Canım keşke bu kadar güvenmeseydin😔biraz uyanık olsaydın Erkekler böyledir işte nankördür
Baksana borçları bile sana yıkmış
Allahım İnşaAllah karşına o kadar güzel birini çıkarsın ki o aklına bile gelmesin
Aklına geldiği zaman iyiki bitmiş diyesin. Allah İnşaAllah onu kahru perişan etsin kapında köpek olsun da biraz için soğusun. Ama bugün ama yarın o yaptıklarının bedelini ağır ödeyecek emin ol Allahın adaleti büyüktür.

Bence 26 en ideal yaş evlenmek için kafan tamamen oturuyor o gençliğin hevesleri kalmıyor olgunlaşıyorsun. 20 yaş daha çocuk aklı gibi çok erken bence çevremde 20 yaşında evlenip çocuğa karışanlar bir miktar pişman açıkcası

Okuma hedefi olmayan biri için mantıklı gelebilir.Bana kalsa 20 yaş çocuk denecek bir yaş.Ne gereği var o yaşta onca sorumluluk yüklenmeye.Gezme tozma,okuma yaşında ev temizleyip ,koca donu yıkamak pek iç açıcı gelmiyor.

30 yaşında evlendim, şimdi bakıyorum da 20 yaşında evlenmeyi düşündüğüm adam ile 30 yaşında evlendiğim adam arasında dağlar kadar fark var. Düşünceler çok değişiyor.

Canım keşke bu kadar güvenmeseydin😔biraz uyanık olsaydın Erkekler böyledir işte nankördür
Baksana borçları bile sana yıkmış
Allahım İnşaAllah karşına o kadar güzel birini çıkarsın ki o aklına bile gelmesin
Aklına geldiği zaman iyiki bitmiş diyesin. Allah İnşaAllah onu kahru perişan etsin kapında köpek olsun da biraz için soğusun. Ama bugün ama yarın o yaptıklarının bedelini ağır ödeyecek emin ol Allahın adaleti büyüktür.
Saolasın canımm 🙏🙏🙏🙏 amiiiiinnnnnn inşallahhhh.. 🙏🙏

Ben 24 yaşında evlendim. Lise, dört sene üniversite derken 8 yıldır birlikteydik. Mezun olduktan sonra evlendik şuan 27 yaşıma gireceğim üçüncü yılımızdayız ve pişman değilim. İnsanın düşünceleri değişiyor olgunlaşıyor ama biz kendimizden emindik aşkımız hiç eksilmedi hatta evlendikten sonra daha da arttı. Bence ideal yaş diye bir şey yok. Üniversiteyi bitirdikten sonra hayatta yapmak istediğin şeyleri yapmalısın hiçbir şey içinde kalmamalı ondan sonra evlenmelisin. 20 yaş evlilik için çok küçük evlendiğin için pişman olmasan da içinde kalanları gerçekleştirmediğin için pişmanlıkların olabilir

Back
X