• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 yaşında evlilik...

AfetiDevran34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2022
1.051
En iyi cevaplar
1
1
18
Merhaba hanımlar 20 yaşında evlilik hakkında ne düşünüyorsunuz merak ediyorum. (kendim için değil)
Ve sizler kaç yaşında evlendiniz tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim.
Ve mutlu musunuz evliliğini nasıl gidiyor yani ne gibi zorluklar var.
Hanımlar muhtemelen çoğunuz benden yaşça büyük ve tecrübelisiniz. Tecrübelerinizi bana anlatırsanız sevinirim. Ve bana verebileceğiniz tavsiyeler, öneriler, hayatla ilgili ne varsa yol gösterirseniz sevinirim...

En iyi cevap
Z kuşağı gençler zekisiniz:)doğru kişi olursa evlik güzel:)çocuk güzel mutlu mesut yaşarsını:) mantık,para%40 olsun geri kalan %60 sevgi temeli sağlam olur, bir kişiyle değil birkaç kişiyle görüş,gözü duymuş mantığından kaç liste kabarık olur çünkü bu insanlar hayatı yaşarlar ozgurluk onların hakkı sonunda senin ilkin onun ilki saçma sapan şeyler...kendi düşüncene karakterine uygun biriyle çık dolaş konuş sınırları bildikten sonra zararı ziyanı yok, tabi ilaki ten uyumu dersen ben tercihim etmedim ilaki resmi nikah:))herkesin tercihinde saygım sonsuz...

30 yaşında başladı serüven:)Ben hayatımda tek bir kişi olsun istedim istediğim oldu arada çatışmalar oluyor ama iyi biri,bu zamanda erkek bayan farketmiyor emin olmadan...
Çok doğru söylüyorsun canım özellikle eşin ailesi çok önemli. Eşin ailesi kötü olunca yuva bir şekilde yıkılıyor
Peki sence bir kadın kaç yaşında evlenmeli
En ideal 25- 27 yaş arası insan o zaman kendi huyunu biliyor neyden hoşlandığını nerde kırmızı çizgilerin olduğunu kendi biraz çözmüş oluyor ona göre de eş adayının uyumlu mu uyumsuz mu olacağın i az çok kestirmiş oluyor , bence kızlar önce kendini çok iyi analiz etmeli , tanımalı yoksa seçtiği adam yanlış seçim olabiliyor en önemli kriter burda karekter ve ailenin asaletli olması
Çok kalitesiz ailelerin içine kadın düşerse hayatı kayıyor ,ailesi bir aynadır ,erkek hep önce anam babam der ,aşk en son kriter olmalı

Merhaba hanımlar 20 yaşında evlilik hakkında ne düşünüyorsunuz merak ediyorum. (kendim için değil)
Hanımlar muhtemelen çoğunuz benden yaşça büyük ve tecrübelisiniz. Tecrübelerinizi bana anlatırsanız sevinirim. Ve bana verebileceğiniz tavsiyeler, öneriler, hayatla ilgili ne varsa yol gösterirseniz sevinirim...
Eskiden olsa karşı olurdum ama artık düşüncem şu yönde; her insanın yaşam standartları, kişiliği, gelişimi, olgunluk seviyesi farklı. Şu yaşta okunur, şu yaşta evlenilir gibi genellemeler saçmalık gibi gelmeye başladı. Kendi ayakları üzerinde durabilen, zihinsel bedensel gelişimi tamamlanmış, sorumluluk alabilen, evlenmeden önce de tek başına kimseye muhtaç olmadan yaşayabilecek biriyse yaşın bi önemi yok. Genç yaşta saydığım bu özelliklere sahip olmak çok nadir tabi. Yani işi gücü olan, para kazanan ve olgun düşünen biri için yaşın önemi yok. 30 yaşında olgunlaşamamış insanlar var. 30 yaşında işi gücü olmayan insanlar var. 20 yaşında ayaklarının üzerinde durabiliyorsa bi insan her şeye de yaşı yeter elbet. Aile himayesinden çıkıp koca himayesine girecekse o zaman önce oku meslek edin, kendin bir birey olmayı öğren önce derdim.

25 yaşımda evlendim. Evlendiğimde 2 yıl yalnız yaşamıştım güzel bir mesleğim ve güzel bir kazancım vardı.
Eşimle 7 yıllık ilişkinin ardından evlendik. Büyük ihtimalle onunla 20-21 yaşımda evlenseydim şu an sahip olduğumuz maddi manevi hiçbir şeye sahip olmayacaktık ve buna ek olarak 25-27 yaş arasında bile kişiliğim değişti oturdu kendimi daha iyi tanıdım.
20 yaşında üniversitede sınavdan sınava koşturan babasından harçlık alan kızın evlendiğini tahayyül bile edemiyorum kendi adıma.
Peki evlilikte ne gibi sorunlar çıkıyor

Evlilik başlı başına sorumluluk demek 20 yaşında da evlensen aynı sorun 30 yaşında da. Ama tabiki 20 yaşında evlenmeyi asla tavsiye etmem. Acelen ne? Önce kendi ayaklarının üzerinde dur.Hayatının baharındasın ve yapacak o kadar çok şeyin var ki. 27-30 yaşında yaşadıgın soruna, aldığın sorumluluğa ve olgunluga malesef 20 yaşında sahip değilsin. Sen sen ol ve sakın böyle bi yükün altına kendini sokma. Yazık olur gençliğine
Çok teşekkürederim tavsiyeleriniz için zaten ben evlenmiyorum bir yakınım.
Ayrıca bende 30 dan önce düşünmüyorum fikirleriniz ve tecrübelisiniz benim için değerli

Bence bir kadının birikmiş parası varsa asla bu paradan söz etmemeli çünkü kadın hamilelikte bu paraya ihtiyaç duyuyor , çoğu erkeğin parası bu dönemde olmuyor boşanmaya, dayak olayları bundan dolayı çıkıyor ,

Bence bir kadının birikmiş parası varsa asla bu paradan söz etmemeli çünkü kadın hamilelikte bu paraya ihtiyaç duyuyor , çoğu erkeğin parası bu dönemde olmuyor boşanmaya, dayak olayları bundan dolayı çıkıyor ,
Çok doğru kesinlikle insanın birikmiş gizli parası her zaman olmalı hayat bu insanın başına neler geliyor özellikle hiçbir kadın eşine sırtını dayamamalı tamamen güvenmemeli

21 yaşında evlendim,şanslıydım ama biraz daha hayatımı kendi sınırlarımda hayallerimle dolu dolu yaşayabilirdim,en az 25 diyorum simdi kızıma çünkü bi curcunaya giriyorsun ne gerek o kadar aksiyon bence...
Bencede
Ne yazikki ben çok erken evlendim
Birde üstüne hemen anne oldum 🥴
100 lerce eksisini sayabilirim tek artısı cocugum oldu gerçi 30 yaşında evlensem,dogursam o zaman da olurdu 🤷
Birden büyümüş hissettim ben.
Çok fazla sorumluluk istiyor
İlk aylar,ilk sene iyi hoş güzel ama sonra daha fazla özgürlük,daha fazla eğlence,daha fazla rahatlık istedim.
Mesele anne evinde yada tek başımıza bı evde olsak istedigimiz zaman yemek hazırlarız,istedigimiz zaman dışarı çıkarız,istediğimiz zaman uyuruz gibi gibi.
Ama evli olunca eş yemek ister hadi idare ettiniz kayınaile var gitmek,gelmek her zaman istedigin gibi olmuyor illaki.
Sabahlamak istersin ama eşin yatakta seni bekliyo hadi sabahladin sabaha tonla iş var.
Arkadaşlarınla eskisi kadar mükemmel ilişkin olmayabiliyor.mutlaka eş ile ilgili bişey çıkar az görüşmek,ertelemek zorunda kalabilirsin.
Birde bunlara çocuk eklenince herşey +2 oluyo 😂
Bence ideal yaş 30 😊
Daha böyle çok sayabilirim 🙈
Peki canım kaç yaşında evlendin
Ve çok haklısın evlenince insan kendini yaşlanmış hissediyor

Herkesin hikayesi başkadır tabi ki de 20 yaş çok erken bence...

Lise daha taze bitmiş...Kitap kokularından çıkalı kaç sene olmus daha...:kahve:

Hooop "kaynanam akrabalarıyla gelıyor ne yapıcam😳" telaşına girmek ne kadar mantıklı ki ? :temizlik::hamarat:

Hadi üniversite okumak istemiyorsun diyelim 20 yaşındasın sen çılgınlar gibi bir beynin var senin illaki şu hayatta mükemmel oldugun birşey vardır..
Saç kesmek,cilt bakımı,terzilik vs. ya da işletme zekası birşey ıllakı vardır...:KK51:

Gidersin bir kursa önce şu altın bileziğini alırsın...Bir sürü kurslar var..Kalfalık kursları,ustalık kursları...Benimde bu hayatta bir bileziğim var dersin...:KK6:

Azıcık kendi kazandığın paranla yersin,içersin,gezersin..Bu yüzyılda 20 yaş benim için ortaokul öğrencisi..Evlilik hayalinden çok birşeyleri de ben başardım diyebilme hayali olmalı bence:sampiyon:

Sana çılgınlar gibi aşık bir adamla dahi evlensen ona hayatta nasılda ayakta durabılecegını göstermezsen bunu seni ezerek kullanmasın hadi iyi niyetli olalım ama birgün gelir şaka yollu illa ki sana harcadıgın o güzel senelerini tokat gibi vururlar...

Ben en büyük aşklarda bile kadının bu hayatta birşeyleri başarmış olması ya da geçmişindeki iş tecrübeleri ya da okuldakı basarılarının kırmızı çizgi olduğunu düşünüyorum evlilikte...Şakasıyla bile olsa zekanıza ya da olası kötü durumlarda nasıl hayatta kalabılecegınızı bılmesı lazım karsı taraf...Bence...:süslü::cool:

20 yaş önce kendini kanıtlama ve hayatının iplerini başkasına verme değil ellerine alma yaşıdır..Kaçarsa eğer ilerde ağlayacağını söylemek için müneccim olmaya gerek yok

:KK35::KK37::KK39:
Çok doğru harfi harfine katılıyorum 30 dan önce de niyetim yok zaten sizler bana çok şey katıyorsun teşekkürederim.
Evlilik insana tozpembe görünüyor ama değil çevremde görüyorum

Eskiden olsa karşı olurdum ama artık düşüncem şu yönde; her insanın yaşam standartları, kişiliği, gelişimi, olgunluk seviyesi farklı. Şu yaşta okunur, şu yaşta evlenilir gibi genellemeler saçmalık gibi gelmeye başladı. Kendi ayakları üzerinde durabilen, zihinsel bedensel gelişimi tamamlanmış, sorumluluk alabilen, evlenmeden önce de tek başına kimseye muhtaç olmadan yaşayabilecek biriyse yaşın bi önemi yok. Genç yaşta saydığım bu özelliklere sahip olmak çok nadir tabi. Yani işi gücü olan, para kazanan ve olgun düşünen biri için yaşın önemi yok. 30 yaşında olgunlaşamamış insanlar var. 30 yaşında işi gücü olmayan insanlar var. 20 yaşında ayaklarının üzerinde durabiliyorsa bi insan her şeye de yaşı yeter elbet. Aile himayesinden çıkıp koca himayesine girecekse o zaman önce oku meslek edin, kendin bir birey olmayı öğren önce derdim.

ben de sizin gibi düşünüyorum.
erken evlenmenin de var artıları eksileri, belli bi yasi beklemenin de...

hayattan ne beklediğimizle de ilgili sanırım.
üniversiteden mezun oldum evlenme planım olduğu için hemen sigortalı bi ise girdim ki ailem kendi ayakların üzerinde durmadan evlenme demesin. Bir sene sonra düğünüm oldu 23 yaşında evlendim.
sonra kpss çalışıp atandım. borçlarımızi hale yola koyunca bebek istedik şimdi bi oğlum var. iyi kötü mal mülk sahibi de olduk.

benim için beş yıldızlı otelde tatile gitme fikrinden daha ağır bastı mesela ücretsiz izne ayrılıp bebek bakmak. o yönde yaptım tercihimi.

hedefim 30 yaşında hayatimi yoluna koymuş olmaktı benim. çok şükür kendi fikrimce hareket edip yoluna koydum kendimce.

ben erken yaşta evlenmesem sonradan evlenmezdim mesela. birine güvenip sorumluluk altına girmek de küçük yaşta daha pembemsi oluyo:)

Mecburiyet, ailenin evlilik konusundaki kafa yapısından ötürü oluşan evlilikler, zoraki şartlarda oluşmuş evlilikler dışında çok doğru bulmuyorum etimiz ne budumuz ne. Asla 'asla' dememek lazım elbette ama insan yaş aldıkça olgunlaşır evlilik de olabildiğince sorumluluk ister... 20 yaşında henüz ağzımız hâlâ süt kokarken birden bire milyonlarca sorumluluğu kaldırabilir miyiz, sanmıyorum. Ha kaldırırım yaparım ben sevdiceğimi çok seviyorum her şeyin üstesinden geliriz diye evlenenler de var, mutlularsa ve sorumluluğu çok büyük kaldırabilecek olgunluktalarsa ne diyeyim mutluluklar 🤗

Eger ben 20 yaşında beni istemeye gelenlerden biriyle evlenseydim bugünkü eğitim hayatım, aklım ve bu kalitede evliliğim olmazdı , 20 li yaşlarda benimle evlenmek isteyenler hep birşeyleri şart koştular evlilik yolunda , mesela okulu bırakacaksın veya ailemle yaşayacaksın vs. gibi, ama 25 yaşında evlenmeye karar verdiğimde ise tüm şartları ben belirledim , ıyiki 25 yaşımda tüm söylenenlere kulağımı kapatarak, eğitimimi tamamlayarak evlendim, şuan eşimi de işimi de seviyorum, en azından kimseye maddi olarak bağımlı değilim ...

Peki evlilikte ne gibi sorunlar çıkıyor
Ben yalnızlığıma düşkün bir insanım ve bir tık soğuk mizaçlıyım. Evlilikle hayatımıza bir sürü tanımadığımız insan giriyor biraz daha sorumluluk yükleniyor kötü hissederken bile gülümsemek zorunda kaldığın yerler oluyor. Eşle bir sorun yaşamasan bile bekar değilsin artık bunun bile bir ağırlığı var insanın üstünde. Ben ilk yıl bu sebeplerle çok zorluk yaşadım sonra sonra adapte oldum.

Ben de 30 yaşımdan hemen sonra evlendim öncesinde de evlenmeye niyetim bile olmadı.Zaten eşim tanıştığımızda 3. ayda evlenelim dediğinde o yaşta olmama rağmen şok olmuştum o fikir bile bana çok erken gelmişti.O yaşıma kadar da gayet güzel yaşadım bekar olmanın tadını çıkardım arkadaşlarıma,aileme,kendi hobilerime zaman ayırdım iyi ki de öyle yapmışım zerrece pişman değilim.20 li yaşlar nedir ya ben o yaşlarda saçımı nasıl yapsam diye düşünürdüm siz evlilik diyorsunuz yapmayın.

31 inde evlendim ve aldığım en iyi kararmış. Daha önce evlenmeyi düşünmemekle doğru yapmışım. Herkese göre değişir tabi. Ama 20 lerinde evlensem çok ezilirmişim net.

Ben de 30 yaşımdan hemen sonra evlendim öncesinde de evlenmeye niyetim bile olmadı.Zaten eşim tanıştığımızda 3. ayda evlenelim dediğinde o yaşta olmama rağmen şok olmuştum o fikir bile bana çok erken gelmişti.O yaşıma kadar da gayet güzel yaşadım bekar olmanın tadını çıkardım arkadaşlarıma,aileme,kendi hobilerime zaman ayırdım iyi ki de öyle yapmışım zerrece pişman değilim.20 li yaşlar nedir ya ben o yaşlarda saçımı nasıl yapsam diye düşünürdüm siz evlilik diyorsunuz yapmayın.
Ben evlenmiyorum canım arkadaşım. Bende erken dedim ama o toz pembe basıyor olaylara. Bende 30 dan önce düşünmüyorum nede olsa hay

Back
X