Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 2007 doğumlu yavruları olan anneler 1.sınıfa hazırmıyız

Kardeşimle konuştum yeğenim de 2007 ocak doğumlu. O çok rahat göndermeyeceğim işte okadar diyor. Sorarlarsa Abdullah Gül kız çocuklarını okutun deyince erkekler okula gitmeyecek sandım ya da doğuda kızları okutmuyorlar biz dede erkekler okutulmaz töre böyle derim. Nasılsa onlara para cezası uygulanmıyor diyor ya Artık düşüne düşüne saçmalamaya gülmeye başladık.Hatta komşum bize saklayalım kaçırıldı yok çocuk diyelim dedi. Sonuç: Zorla evden alacak halleri yok göndermiyorum bitti.

demokrasıde çare tükenmıyor işte ıspatı

benim kizimda 2007 dogumlu ve burda 2 yasindan itibaren ana okuluna baslamasi gerekiyor egerki 2 yasinda baslamazsa bile mecbur 4 yasinda okula basliyor o yasta cogu seyleri ogrenmesi yabanci dil konusmasi gerekiyor 7 yasindada okumayi yazmayi herseyi ogreniyor egerki 4 yasinda yabanci dilde konusmazsa harfleri ogrenemezse extra derslere gonderiyolarlar yani bir anne olarak 2 yasindan itibaren cocuklarimizdan ayriliyoz cok kotu insanin akli devamli orda kaliyor acaba napti wc ihtiyacini nasil gordu yeteri kadar ilgileniliyormu

benim bildiğim yurt dışında 3 yaşımda anaokuluna başlanıyor benim oğlum 2007 mart doğumlu bu ikinci senesi okulda 3 yılını tamamladiktan sonra ilk okula baslicak erken dönemde eğitim önemli yerinizde olsam gonderirdim oğlum 5 yaşında alfebeleri tanıyor karisikta olsa yabancı dilde sayı sayıyor dilini gelistirdi bence bu erken eğitim firsatini kaçırmayın derim

ama ttalım dediğin gibi bak ne guzel yavrum 3 yaşından berı gereklı temel eğitimi almış oysakı bizimkiler bu sene başlıcaktı okul öncesi eğitime ama direk 1 e başlıcaklar onun yanı sıra
eminimkı bizimkısı gibi 2005 2006 2007 aynı sınıfta olmayacaktır

hemen doğrusunu yazıyorum:

"Artık 30 Eylul tarihi baz alındığı için. 30 Eylül 2012 tarihi itibari ile 66 ay ve üzerinde olanlar kaydedilecek. Yani 31 Mart 2007 ve öncesinde doğanlar kaydolacaktır. Öncekine göre fazladan kaydolacak olan öğrenciler Ocak, Şubat ve Mart aylarında doğanlardır...

çocuklar 66 ayı (5,5 yaşını) doldurunca okula başlayacak.."

arkadaslar oglum mart 2007 dogumlu göndermeyi düsünmüyorum suan ana sınıfı ögretmeni ve doktoru da göndermemi istemiyor 'oyun cagında yazık bu karısık bir sene buyuk ihtimal 2-3sene sonra vazgececekler' diyorlar..
cezası nedir peki?herkes bişi diyor kimisi günlük 15tl diyor..kimisi baya yüklü mebladan bahsediyor neti nedir bunun?
sölerseniz cok sevinirim.. ALLAH hepimizin hakkında hayırlısını versin..

dogru canım günlük 15 tl den 5bin felan yapıyo
ya benm aklıma biişi geldi ben oglum kilo va boy olarak yasıtların gerisindeeee
ve uzman doktordan rapor alsak okula baslayamaz gibiisinden seneye yollasak olmaz mı
benm doktor ve ana sınıfı ögretmenide aynı fikirde yollamayın die
rapor felan alsak gecerli olurmu?ögretmenler lütfen bilgi verrlermi:26::26::26::26:

Son düzenleme:
Şu an yönetmelik yeniden oluşturuluyormuş. Önceki yönetmeliğe göre rapora da gerek olmaksızın bir dilekçeyle göndermeyebilirdiniz. Hatta biz 1. sınıfta öğrencilerden bazılarının kasları tam gelişmediğinden yaşıtlarına göre daha geride gördüğümüz öğrencileri kendimiz velisiyle görüşüp anasınıfına gönderiyorduk.Ama şu an sanırım bunun önünü de kapatacaklar. Eğer önü kapanmassa 1leri okutacak arkadaşlar yapamayanı anasınıfına göndeririz diye konuşuyorlardı öğretmenler odasında. Bakalım zaman ne gösterecek ama ben hala kararlıyım göndermeyeceğim.

arkadaslar dün ögretmenle konustum öyle keyfi istedigimiz bir hastaneden okula gitmeme raporu alamıoyormusuz.. rehabilitasyon merkezinden almak lazımmıs:S
iyice ümitsizlige kapılıyorum gün geçtikçe oglum hazır degil ya nasıl vericez biz bu minikleri 5bin tl okula aylık en azındanda 650tl kres ücreti önümüzdeki seneyi baya masraflı gecirecegiz bu gidişle..

rehabilitasyon merkezimi o zaman da özürlü olması demek oglum özürlü damgasımı yiyecek (aff rabbim aff)valla durum olsa5bin bende veririm ama durumu olanaaynen bide kardesi olcak okulamı kosturum kardesemi bakım gurbette tek basımayım ne yapcagız

RAM a falan gidip rapor almaya çalışmayın sakın ömür boyu o rapor kalır Zaten onlar da rapor vermezler gerçi ama yine de aklınızda olsun.