inşaallah iptal olursistem adım adım yaklaşıyor..okulda 4. sınıftakı öğrencılerın velilerıne bılgı notu gondermesı için öğretmenlerıne evrak verdım.. ısteyen çocuk normal ortaokula ısteyende imam hatıp ortaokuluna gıdecek..bunun sayılarını ıstıyorlar şu an okullardan..bakanlık ıptal olmayacağından bıraz fazla emin..
CHP tekrar mahkemeye gıdecekmiş..
Haberlerde iptal olsa bile bu yıla yetişmesinin çok zor olduğu söylendi , malum çok ağır ilerliyor yargı yani bizim çocuklarımız arada telef olduktan sonra seneye belki iptal olur ayrıca MEB Bakanı 66 aylık ile 84 aylık çocukların aynı sınıfta olacağı kesin dedi aradaki yaş farkına bakar mısınız, bu kadar mantıksızlık olabilir mi ya?
yha madem böle bi sistem getircenz önce alt yapısını olusturun herkese duyurun hemen oldu bu ögretim yılı hemen gecerli die bize dayatma yapılması cok igrenç oldu en azından bu sene sistem olusturulup 2013-14 döneminde uygulanabilmeliydi veliler olarak anaokulları kreşler okula hazırlık yaparlardı ögrenciler hazırlanırdı kimse sudan cıkmıs balık olmazdı benm oglum binevi sanslı buyıl anaokuluna gitti ama yha gitmeyenler onlar için psikolojilerine kötü etki olacak belkide bi yıkım olcak hem 84aylık cocuklarla66aylıklar nasıl aynı sınıfta olurku onlar büyük oldukları için küçükleri ezerler inşaallah ne müfredat yetişir nede anayasa mahkemesi kabul ederde iptali yazık cocuklarımz samar oglana dönmezlerrrrr
benimki geç başlıcaklar arasında ama bende en az sizler kadar üzgünüm,hala belki küçük gruplarla büyükleri ayırırlar diye umut ediyorum.çünkü bizim içinde zor aynı sınıfta olmaları.öğretmenler hangi çocuğa neye göre hareket edeceklerini şaşırmış durumda olacaklar.Anasınıfına giden daha aşina olacak tabi,yaş itibariylede güle oynaya gidicek peki küçük yavrucaklar napıcak,hangi sınıf öğretmeni o kadar naz çekecek.Bu eziyeti neden çektirmek istiyorlar çocuklara ve öğretmenlere anlamış değilim.İsteyen veli erken göndersin kime ne ama istemeyene dayatmak niye?
yha madem böle bi sistem getircenz önce alt yapısını olusturun herkese duyurun hemen oldu bu ögretim yılı hemen gecerli die bize dayatma yapılması cok igrenç oldu en azından bu sene sistem olusturulup 2013-14 döneminde uygulanabilmeliydi veliler olarak anaokulları kreşler okula hazırlık yaparlardı ögrenciler hazırlanırdı kimse sudan cıkmıs balık olmazdı benm oglum binevi sanslı buyıl anaokuluna gitti ama yha gitmeyenler onlar için psikolojilerine kötü etki olacak belkide bi yıkım olcak hem 84aylık cocuklarla66aylıklar nasıl aynı sınıfta olurku onlar büyük oldukları için küçükleri ezerler inşaallah ne müfredat yetişir nede anayasa mahkemesi kabul ederde iptali yazık cocuklarımz samar oglana dönmezlerrrrr
benimki geç başlıcaklar arasında ama bende en az sizler kadar üzgünüm,hala belki küçük gruplarla büyükleri ayırırlar diye umut ediyorum.çünkü bizim içinde zor aynı sınıfta olmaları.öğretmenler hangi çocuğa neye göre hareket edeceklerini şaşırmış durumda olacaklar.Anasınıfına giden daha aşina olacak tabi,yaş itibariylede güle oynaya gidicek peki küçük yavrucaklar napıcak,hangi sınıf öğretmeni o kadar naz çekecek.Bu eziyeti neden çektirmek istiyorlar çocuklara ve öğretmenlere anlamış değilim.İsteyen veli erken göndersin kime ne ama istemeyene dayatmak niye?
yha hem ögretmene yazık hem ögrenciye hem veliye bu sistemde harcanıp gitcez sonumuz hayrolaonlara göre onun zevki orada..öğretmene eğitim camıasına kımse bir fikir sormadı..öğretmen yatar,öğretmen memurdan az çalışırmış bılmem ne bılmem ne..
ya küçücük çocuk bu..
benım öğrencım çok akıllı bır kız..geçen hafta almiş benım çantadan rujların 3unu sürmüş heryere..bugunde merdıvenın yanındakı duvardan 1 m yuksekten buyuklere ımrenıp atlamış..kafa şiştı ..
1. sınıf öğretmenı sağı solu bellı olmayan bu küçüklerle başa çıkamaz..
o yaşın eğitiminı almadı bu öğretmenlerımız..
herkese yazık bu sıstemde kısacası
erteleme inşaallah kolaylıkla olur söyleyecek söz bulamayıyorum ben 5yasındaki oglumu cok aff edersinz poposunu temizlemeyi beceremzken , 84aylıklar da varken aynı sınıfta benm oglum habire dayak mı yedi korkusu varken, ögretmen buyas cocugu nasıl idare edilcegini bilmezken egitimi almamısken anaokullarında ki ögretmenler ne olacagı belli deilken nasıl okula yollarım getirip dayattılar bu konuyu bizlereeeeeeebu erteleme tekrar olacak dıye demeç verdı bugun bakan..
ama bu veli isteğinın ıbraz edılmesı ıle eskısı kadar kolay olmayacak..
yetkılı kuruluşlardan yazı ısteyerek onaylanarak ertelenecek vb soylemde bulundu..
ortada kendılerınınde bılmedığı bır sistem var..hayırlısı diyorum
Memurlar nette haber var Veli isteğiyle bir sene ertelenebilecekmiş. bakanlık geri adım atmış dedi arkadaşlar ama sabahtan beri arıyorum öyle bir haber bulamadım duyan var mı öyle bişey lütfen biri bana bunun doğru olduğunu söylesin de derin bir ohhhh çekelim.
yha hem ögretmene yazık hem ögrenciye hem veliye bu sistemde harcanıp gitcez sonumuz hayrola
erteleme inşaallah kolaylıkla olur söyleyecek söz bulamayıyorum ben 5yasındaki oglumu cok aff edersinz poposunu temizlemeyi beceremzken , 84aylıklar da varken aynı sınıfta benm oglum habire dayak mı yedi korkusu varken, ögretmen buyas cocugu nasıl idare edilcegini bilmezken egitimi almamısken anaokullarında ki ögretmenler ne olacagı belli deilken nasıl okula yollarım getirip dayattılar bu konuyu bizlereeeeeee
tudor hocam , yanlış hatırlamıyorsam anasınıfı öğretmeniydiniz,
2008 mayıs doğumlu kızım var, bu sene 4 yaş grubunda tam gün anaokuluna gitti, seneye 5 yaş grubunda gidecek, sonrası da 6 yaş için planlıyorduk ama 1. sınıflar için de okul öncesi müfredat uygulanması planlanıyormuş... şimdi benim kızım 3 sene okul öncesi eğitim alacak zaten bir de 1. sınıfta da aynısını görürse yaklaşık 4 sene okul öncesi eğitim almış olacak( bu çocuk okuldan sıkılmayacak mı?
müfredatı düşünerek erken göndersem (64 aylıkken), zaten sınıfın en minyonu , iki hafta önce 5 yaşına girdi ama aldığım kıyafetler 2-3 yaş grubundaokulda, o sıralarda nasıl eğitim alacak , sıralar onun vücut yapısına uygun değil ki...
bir de benim durumum var, kendim 11 yıllık sınıf öğretmeniyim ve mesleğe başladığım ilk yıl birinci sınıf okuttum daha da okutmak nasip olmadıbu sene 5. sınıfları okutuyorum ve seneye kendimi birinci sınıflara hazırlıyordum... normal şartlarda birinci sınıf okutacak becerim var ama iş okul öncesi olunca orda duruyorum... okul öncesi bölüm çok farklı nasıl ki branş öğretmenliği benim uzmanlığım değil okul öncesi de benim uzmanlığım değil (
tudor hocam , yanlış hatırlamıyorsam anasınıfı öğretmeniydiniz,
2008 mayıs doğumlu kızım var, bu sene 4 yaş grubunda tam gün anaokuluna gitti, seneye 5 yaş grubunda gidecek, sonrası da 6 yaş için planlıyorduk ama 1. sınıflar için de okul öncesi müfredat uygulanması planlanıyormuş... şimdi benim kızım 3 sene okul öncesi eğitim alacak zaten bir de 1. sınıfta da aynısını görürse yaklaşık 4 sene okul öncesi eğitim almış olacak( bu çocuk okuldan sıkılmayacak mı?
müfredatı düşünerek erken göndersem (64 aylıkken), zaten sınıfın en minyonu , iki hafta önce 5 yaşına girdi ama aldığım kıyafetler 2-3 yaş grubundaokulda, o sıralarda nasıl eğitim alacak , sıralar onun vücut yapısına uygun değil ki...
bir de benim durumum var, kendim 11 yıllık sınıf öğretmeniyim ve mesleğe başladığım ilk yıl birinci sınıf okuttum daha da okutmak nasip olmadıbu sene 5. sınıfları okutuyorum ve seneye kendimi birinci sınıflara hazırlıyordum... normal şartlarda birinci sınıf okutacak becerim var ama iş okul öncesi olunca orda duruyorum... okul öncesi bölüm çok farklı nasıl ki branş öğretmenliği benim uzmanlığım değil okul öncesi de benim uzmanlığım değil (
Ama daha normal tuvalete bile giremiyor benimki ya. Klozeti nerde bulcaz şimdiAyrıca sınıfta ay farkı olan çocukların bile algılamaları gelişimi hemen belliediyor kendini. Bir sınıf öğretmeni 6 yaş grubuyla nasıl baş eder. Her ne kadar okuma yazma sene sonuna kadar da yayılsa da sınıf öğretmenleri acele edecek rekabete girecek erken okutmak için o da çocuklarda illa bir baskı oluşturacak. Göndermessek devamsız sayılacaklar onun da cezası para cezası var. acaba kaç TL Sonra sınıf tekrarı yapacak sınıfta kalacak yani Ama ben buna bile razıyım gitmesini hiç istemiyorum 1. sınıfa. Ben velilerime bile temmuz sonrasını bekletmelerini tavsiye ediyordum. Şu başımıza gelene bak.
Benim bildiğim 66-72 ay arası olanları direk bağlı bulundukları mahallenin semtin okuluna internet üzerinden kayıt edecekler eğer para cezasını öderiz göndermeyiz dersekde evde kendimiz ilgilenmek zorunda kalacağız sanırım anaokullarını kapatacaklarmış özelleride benim duyduğum anladığım böyleydi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?