Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 2007 doğumlu yavruları olan anneler 1.sınıfa hazırmıyız

inşaallah iptal olur

Haberlerde iptal olsa bile bu yıla yetişmesinin çok zor olduğu söylendi , malum çok ağır ilerliyor yargı yani bizim çocuklarımız arada telef olduktan sonra seneye belki iptal olur ayrıca MEB Bakanı 66 aylık ile 84 aylık çocukların aynı sınıfta olacağı kesin dedi aradaki yaş farkına bakar mısınız, bu kadar mantıksızlık olabilir mi ya?

yha madem böle bi sistem getircenz önce alt yapısını olusturun herkese duyurun hemen oldu bu ögretim yılı hemen gecerli die bize dayatma yapılması cok igrenç oldu en azından bu sene sistem olusturulup 2013-14 döneminde uygulanabilmeliydi veliler olarak anaokulları kreşler okula hazırlık yaparlardı ögrenciler hazırlanırdı kimse sudan cıkmıs balık olmazdı benm oglum binevi sanslı buyıl anaokuluna gitti ama yha gitmeyenler onlar için psikolojilerine kötü etki olacak belkide bi yıkım olcak hem 84aylık cocuklarla66aylıklar nasıl aynı sınıfta olurku onlar büyük oldukları için küçükleri ezerler inşaallah ne müfredat yetişir nede anayasa mahkemesi kabul ederde iptali yazık cocuklarımz samar oglana dönmezlerrrrr

benimki geç başlıcaklar arasında ama bende en az sizler kadar üzgünüm,hala belki küçük gruplarla büyükleri ayırırlar diye umut ediyorum.çünkü bizim içinde zor aynı sınıfta olmaları.öğretmenler hangi çocuğa neye göre hareket edeceklerini şaşırmış durumda olacaklar.Anasınıfına giden daha aşina olacak tabi,yaş itibariylede güle oynaya gidicek peki küçük yavrucaklar napıcak,hangi sınıf öğretmeni o kadar naz çekecek.Bu eziyeti neden çektirmek istiyorlar çocuklara ve öğretmenlere anlamış değilim.İsteyen veli erken göndersin kime ne ama istemeyene dayatmak niye?

onlara göre onun zevki orada..öğretmene eğitim camıasına kımse bir fikir sormadı..öğretmen yatar,öğretmen memurdan az çalışırmış bılmem ne bılmem ne..
ya küçücük çocuk bu..

benım öğrencım çok akıllı bır kız..geçen hafta almiş benım çantadan rujların 3unu sürmüş heryere..bugunde merdıvenın yanındakı duvardan 1 m yuksekten buyuklere ımrenıp atlamış..kafa şiştı ..

1. sınıf öğretmenı sağı solu bellı olmayan bu küçüklerle başa çıkamaz..

o yaşın eğitiminı almadı bu öğretmenlerımız..

herkese yazık bu sıstemde kısacası

anayasa mahkemesıne ıptal başvurusunu yanlış yapmış CHP..esasının görüşülmesını ıstememiş sanırım..o nedenle bu ıkıncı talep..

bu erteleme tekrar olacak dıye demeç verdı bugun bakan..

ama bu veli isteğinın ıbraz edılmesı ıle eskısı kadar kolay olmayacak..

yetkılı kuruluşlardan yazı ısteyerek onaylanarak ertelenecek vb soylemde bulundu..

ortada kendılerınınde bılmedığı bır sistem var..hayırlısı diyorum

yha hem ögretmene yazık hem ögrenciye hem veliye bu sistemde harcanıp gitcez sonumuz hayrola

erteleme inşaallah kolaylıkla olur söyleyecek söz bulamayıyorum ben 5yasındaki oglumu cok aff edersinz poposunu temizlemeyi beceremzken , 84aylıklar da varken aynı sınıfta benm oglum habire dayak mı yedi korkusu varken, ögretmen buyas cocugu nasıl idare edilcegini bilmezken egitimi almamısken anaokullarında ki ögretmenler ne olacagı belli deilken nasıl okula yollarım getirip dayattılar bu konuyu bizlereeeeeee

Memurlar nette haber var Veli isteğiyle bir sene ertelenebilecekmiş. bakanlık geri adım atmış dedi arkadaşlar ama sabahtan beri arıyorum öyle bir haber bulamadım duyan var mı öyle bişey lütfen biri bana bunun doğru olduğunu söylesin de derin bir ohhhh çekelim.

bakanlık gerı adım atmadı..demeç yumuşattı..

ama olan bırşey yok..erteleme olsa dahi bu yetkılı mercı onayıyla olacak falan dedıler yarım yamalak.. kendılerıde emın değil..

çok yakın zamanda yapboz bı sıstem koyacaklar..

bu dedıklerınden bıraz,eskısınden bıraz,yenısınden bıraz,kafadan bıraz.. oldu sana iksir sistemi..pardon eğitim sistemi

tudor hocam , yanlış hatırlamıyorsam anasınıfı öğretmeniydiniz,
2008 mayıs doğumlu kızım var, bu sene 4 yaş grubunda tam gün anaokuluna gitti, seneye 5 yaş grubunda gidecek, sonrası da 6 yaş için planlıyorduk ama 1. sınıflar için de okul öncesi müfredat uygulanması planlanıyormuş... şimdi benim kızım 3 sene okul öncesi eğitim alacak zaten bir de 1. sınıfta da aynısını görürse yaklaşık 4 sene okul öncesi eğitim almış olacak ( bu çocuk okuldan sıkılmayacak mı?
müfredatı düşünerek erken göndersem (64 aylıkken), zaten sınıfın en minyonu , iki hafta önce 5 yaşına girdi ama aldığım kıyafetler 2-3 yaş grubunda okulda, o sıralarda nasıl eğitim alacak , sıralar onun vücut yapısına uygun değil ki...

bir de benim durumum var, kendim 11 yıllık sınıf öğretmeniyim ve mesleğe başladığım ilk yıl birinci sınıf okuttum daha da okutmak nasip olmadı bu sene 5. sınıfları okutuyorum ve seneye kendimi birinci sınıflara hazırlıyordum... normal şartlarda birinci sınıf okutacak becerim var ama iş okul öncesi olunca orda duruyorum... okul öncesi bölüm çok farklı nasıl ki branş öğretmenliği benim uzmanlığım değil okul öncesi de benim uzmanlığım değil (

okadar haklısınz ki kimse almak istemez 5yas cocugu nasıl olcak bilmiyorum olan veliler ögretmen ve cocuklara olcak

Uzmanlığını aldığımız bölüm itibarıyle farklıyız,fakat tüm öğretmenlerımız bu ayrımı görmuyor..anasınıfı öğretmenı sınıf öğretmenı ollmayı,sınıf öğretmeni ise anasınıfı öğretmenı olmayı kolay biliyor..halbukı arada 1 yaş fark olan çocukların arasında nasıl öğrenme zorluğu olduğunu başta anne olduğunuz için farketmişsınızdır..

benım 2 yıl önce anasınıfında 3. yılı okuyan bır öğrencım vardı..çok istekli bır çocuktu maşallah..fakat bıreysel bu tabii.kızınız sıkılır mı sıkılmaz mı bu birazda öğretmenı ve arkadaşlarının oluşturduğu sosyal ortama bağlı..

bana sorarsanız yaşıtı olmayan çocukların arasında olmasın..sosyalleşmek bu değil onun adına..okul bırazda bunun için var.. ki bahsettğiniz gıbı ne sıralar,ne tahta ne de sınıf mevcudu bu yavrularımıza uygun değil..

hazırlıksız bir gecede yaptım oldu eğitimi bu kadar oluyor maleesef..

benim kızımda 2007 Eylül doğumlu..mecburi kısıma girmiyoruz..ama ben kesinlikle bu sene gönderemem..birçok ihtiyacını şu an kendi karşılamıyor...imkansız..eğer bu şartlarda gönderirsem kendine güvensiz bir çocuk olur çıkar helede kendinden 2 yaş büyük çocuklarla aynı sınıfta hiç düşünemiyorum..okuldan soğuturum yavrumu..bu sene iyi bir anaokuluna gidecek..seneyede 1.sınıfa başlıycak inşallah...

Son konuşulanlara göre çocukların hepsi otomatik malum e okul üzerinden kayıtları yapıldıktan sonra okullar başlayınca müdür sınıf öğretmeni ve rehber öğretmenden oluşan bir komisyonun karaı ile yaş grubu özelliklerini taşımıyor gerekçesiyle anasınıfına yönlendirilebilecekmiş. Ondan bir önce aldığımız duyum pedegog kararı gerekiyor şeklindeydi. Okul komisyonu karar verirse bu çok daha güzel olur öğretmen elde var 1 zaten dünden razı gönderrmeye rehber öğretmeni de ikna ederiz sanırım. Bu arada müdürlere yapılan toplantıda internet üzerinden bakan tüm müdürleri canlı bilgilendirmiş. 66 Ayda kararlı olduklarını yineleyerek bu konuda müdürlerin sıkı takip yapmasını istemiş.Hakkımızda hayırlısı olsun

çocuğunuzu RAM.2a sakın gönderipte çocuğu yaşıtlarından farklı olarak etiketlemeyin arkadaşlar.. 5,5 yaşındaki çocuğun ramlık neyi olabilir ki?
el kasları,el-göz koordinasyonu gelişmemiş çocuğa RAM belge verirse eğer ömür boyu etiketlenir.. ben 14 yıllık eğitimciyim.. kolay kolay ram2aöğrenci göndermiyorum..
çocukları etiketlemenin ötesinde hiç bir işe yaramıyor..

Benim bildiğim 66-72 ay arası olanları direk bağlı bulundukları mahallenin semtin okuluna internet üzerinden kayıt edecekler eğer para cezasını öderiz göndermeyiz dersekde evde kendimiz ilgilenmek zorunda kalacağız sanırım anaokullarını kapatacaklarmış özelleride benim duyduğum anladığım böyleydi.

tatlım ocak şubat mart zorunl kaln serbest ama benım kızım ocak doğumlu ve çok kötu o0ldu bu durum

Selam arkadaşlar, son derece önemli bir konu malesef ki bizde madur olanlardanız ama ben tüm şartları zorladım görüşmediğim yetkili kalmadı, hoş yetkili diyorum ama kimse tam olarak bişi bilmiyor.Yapılması gerekeni yaptım direk mevzuat üzerinden inceleme yaptım.Madde14 31/a bendine göre velinin isteğiyle hareket edilebiliyor.Bu madde değişmemiş ve ben geçen hafta bunu dikkate alarak çocuğumu anasınıfına kaydettirdim.Zaman ne göstericek bilemiyorum en azından anasınıflarının kayıtları dolmadan kaydını halletmiş oldum.Eylüle kadar ne olur belli değil.Eğerki o zamana kadar üstesinden gelemeyeceğim bir ceza söz konusu olmazsa ki yok diye öğrendim, çocuğum anasınıfında olacak aksi halde 1 e devam edecek.Yaşıtlarına göre bi hayli zayıf olan ve erken doğan oğlumunda vicdanı rahat bir annesi olacak.Rabbim yardımcımız olsun inşaallah hayırlısı olur.Bekleyip görecez....