Selam arkadaşlar, son derece önemli bir konu malesef ki bizde madur olanlardanız ama ben tüm şartları zorladım görüşmediğim yetkili kalmadı, hoş yetkili diyorum ama kimse tam olarak bişi bilmiyor.Yapılması gerekeni yaptım direk mevzuat üzerinden inceleme yaptım.Madde14 31/a bendine göre velinin isteğiyle hareket edilebiliyor.Bu madde değişmemiş ve ben geçen hafta bunu dikkate alarak çocuğumu anasınıfına kaydettirdim.Zaman ne göstericek bilemiyorum en azından anasınıflarının kayıtları dolmadan kaydını halletmiş oldum.Eylüle kadar ne olur belli değil.Eğerki o zamana kadar üstesinden gelemeyeceğim bir ceza söz konusu olmazsa ki yok diye öğrendim, çocuğum anasınıfında olacak aksi halde 1 e devam edecek.Yaşıtlarına göre bi hayli zayıf olan ve erken doğan oğlumunda vicdanı rahat bir annesi olacak.Rabbim yardımcımız olsun inşaallah hayırlısı olur.Bekleyip görecez....
Selam arkadaşlar, son derece önemli bir konu malesef ki bizde madur olanlardanız ama ben tüm şartları zorladım görüşmediğim yetkili kalmadı, hoş yetkili diyorum ama kimse tam olarak bişi bilmiyor.Yapılması gerekeni yaptım direk mevzuat üzerinden inceleme yaptım.Madde14 31/a bendine göre velinin isteğiyle hareket edilebiliyor.Bu madde değişmemiş ve ben geçen hafta bunu dikkate alarak çocuğumu anasınıfına kaydettirdim.Zaman ne göstericek bilemiyorum en azından anasınıflarının kayıtları dolmadan kaydını halletmiş oldum.Eylüle kadar ne olur belli değil.Eğerki o zamana kadar üstesinden gelemeyeceğim bir ceza söz konusu olmazsa ki yok diye öğrendim, çocuğum anasınıfında olacak aksi halde 1 e devam edecek.Yaşıtlarına göre bi hayli zayıf olan ve erken doğan oğlumunda vicdanı rahat bir annesi olacak.Rabbim yardımcımız olsun inşaallah hayırlısı olur.Bekleyip görecez....
çocuğunuzu RAM.2a sakın gönderipte çocuğu yaşıtlarından farklı olarak etiketlemeyin arkadaşlar.. 5,5 yaşındaki çocuğun ramlık neyi olabilir ki?
el kasları,el-göz koordinasyonu gelişmemiş çocuğa RAM belge verirse eğer ömür boyu etiketlenir.. ben 14 yıllık eğitimciyim.. kolay kolay ram2aöğrenci göndermiyorum..
çocukları etiketlemenin ötesinde hiç bir işe yaramıyor..
arkadaşlar e okul uzerınden kayıtları ne zaman görebılcez
Sanırım bugünden sonra.Geçen yılda okullar kapandıktan hemen sonra kayıtları internetten görmüştük.
Sanırım bugünden sonra.Geçen yılda okullar kapandıktan hemen sonra kayıtları internetten görmüştük.
1. sınıf kayıtları sısteme otomatık olarak aday kayıt olarak görunur hazıranda.. fakat 4+4+4 sıstemı bunu bıraz aksatacak..
anasınıfı kayıtları ıse eokula aday kayıt olarak otomatık sıstem tarafından verılmez.. öğretmen alan taraması yapıyor çoğu yerde.. ya da merkezde veli gelıp kaydını kendı yaptırıyor..
1. sınıf kayıtları sısteme otomatık olarak aday kayıt olarak görunur hazıranda.. fakat 4+4+4 sıstemı bunu bıraz aksatacak..
anasınıfı kayıtları ıse eokula aday kayıt olarak otomatık sıstem tarafından verılmez.. öğretmen alan taraması yapıyor çoğu yerde.. ya da merkezde veli gelıp kaydını kendı yaptırıyor..
Benim oğlum da mayıs 2008 dogumlu. daha 4 yaşını yenı doldurdu. ve kesınlıkle erken gondermeyı dusunumuyoruz eşim ve ben
fiziki acıdan hala hazır degıller. dusunsenıze wc ye gıtseler ıhtıyaclarını karsılayamazlar ve tam bır rezalet olur. kreşe gıtmesıne rağmen
yınede okul oncesı donem hazırlıgının tamamlanmadıgını dusunuyorum. ve hastalıklarında ardı arkası kesilmez.
milli eğitim e " çocugumu yeterlı gormuyorum " dıye hıtaben bır yazı gondermeyı dusunuyorum. ve kesınlıkle 6 yasını doldurmadan
okula göndermeyeceğim. Birde şöyle bir düşüncem var. cocuklar bu yaslarda kendılerını tanıma aşamasındalar ve cok erken yasta
ilk okula baslamıs oldukları ıcın eğitim hayatından cok cabuk bıkacaklar. ufacık cocuklara cok fazla sorumluluk verıldıgını dusunuyorum
ben size bir konu danışmak istiyorum.Benim oğlum 2005 aralık sonu doğumlu olduğu için geçen sene sistemde görünmüş olmasına rağmen ben dilekçeyle göndermedim bu sene.anasınıfına devam etti.oda şöyle oldu düştüğü okula dilekçe yazdım fakat istediğim başka bir okul vardı oraya kaydını yaptırmak istedim.buda istediğim okulun okullar açıldıktan sonra çocuğun naklini istemesiyle gerçekleşti.sistemde 1.sınıfa gidiyor görünüyor dedi müdür ve 1.sınıf olarak nakil aldı ama anasınıfına düşürdü.şimdi öğrenmek istediğim oğlum bu istediğim okulda bu sene 1.sınıftan devam edebilecekmi?orda devam etmesini istiyorum ama müdür bana kayıtlar açılsın bakalım yapılabilecek birşey varsa yapıcaz dedi ama benim içim içimi yiyor.benim düşünceme göre nakil aldığı için devam edebilecek olması tam emin değilim adresim bu okula tutmuyor bana zorluk çıkarırlarmı.sonuçta oğlum geçen sene sistemde görünmüştü ama bu sene görünmiyecek,nasıl yapıcaz?:26::26::26:
Öğretmenler için konferans seminerler dün başlamış ama öğretmenler 'bizi dinlemeyen bakanı biz de dinlemeyiz' deyip salonu terketmişler onlar da haklı velilerde haklı
yarı yıl tatili 2 veya 3 dilim halinde olacakmış + ilkokul ve ortaokulda ders saati kısalacak lisede uzayacakmış+ çocuğunu okula göndermeyenler için günlük 15tl ve ayrıca veliye kurallara uymadığı için 500tl ceza gelecekmiş
Bunlarda bugünün sürprizleri iyice serseme döndük 15 günlük tatilin neyini 3 e bölecekler anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?