Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları 2007 doğumlu yavruları olan anneler 1.sınıfa hazırmıyız

tatlım hangı ayda doğdu evladın benım ocak doğumlu ve mumkun olmadını duydum devlet okulamı yazdırdın aaokulu ıcın

kayıtlar hazırandadır eğitim kurumlarında..
fakat 4+4+4 nedenıyle okul turlerı saptanmadan eokul kaydı pasif..hazıran 15ıne kadar okul turlerı bellı olacak..
buna dair yazı geldi okullara..

sizinkı aday kayıt..e okulda yapılmıyor dıye haberler çıktı..nasıl kayıt yapılmış?

kesın kayıt okul açıldığında yapılıyor..

ceazi yaptırım var..yok değildir..anayasadaki eğitimde fırsat eşitliği ilkesinden davalı bıle olabılırsınız..maddı yaptırım hariç..

umarım çocuklarımız ne fiziksel ne de sosyal olarak uyarlaması yapılmamış sınıflarda abicilik ablacılık oynamaz sisteme karşıyım..çocuklar için kaygılıyım..

ben en son çare olarak ram'a başvurmayı düşünüyordum, siz etiketlenme diyince bi durdum, kötü oldum.
nasıl bi durum olur çocuk için, ileride önümüze çıkar mı ? sanırım bu konuda bilgi sahibisiniz aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

arkadaşım ben şu madde 14 neymiş diye bi bakayım dedim, malum hepimiz göndermemek için çırpınıyoruz. ama yaş ile ilgili bi detay yok burada...acaba yazım hatası mı yaptın? kontrol edip, bizleri haberdar edersen çok sevinirim. Okula başlamada velinin kararını dilekçe ile beyanını içeren maddenin 15. madde olduğu onun da mülga olduğunu biliyorum

Madde 14 – (Değişik: 12/10/1983 - 2917/4 md.)
(...) (Değişik: 30/3/2012 - 6287/4 md.) (1) İlkokullar ve ortaokullar birlikte veya ayrı oluşlarına, büyüklüğüne, anasınıfları ve özel eğitim sınıflarının bulunuşuna göre, ilköğretim kurumlarında aşağıdaki görevliler bulunur:
a) Müdür ve müdür yardımcıları,
b) Öğretmenler; sınıf, branş, okul öncesi eğitim, özel eğitim öğretmenleri ile gezici öğretmenler ve usta öğreticiler,
c) Rehberlik uzmanları,
d) Sağlık, teknik, genel idare ve yardımcı hizmetler sınıflarına dahil personel ile eğitim faaliyetlerinin gerektirdiği diğer personel.
İlköğretim kurumlarındaki görevlilerin nitelikleri, görev ve yetkileri ile atanma usul ve esasları yönetmelikle tespit edilir. (2)

Son düzenleme:
Sanırım bugünden sonra.Geçen yılda okullar kapandıktan hemen sonra kayıtları internetten görmüştük.

1. sınıf kayıtları sısteme otomatık olarak aday kayıt olarak görunur hazıranda.. fakat 4+4+4 sıstemı bunu bıraz aksatacak..

anasınıfı kayıtları ıse eokula aday kayıt olarak otomatık sıstem tarafından verılmez.. öğretmen alan taraması yapıyor çoğu yerde.. ya da merkezde veli gelıp kaydını kendı yaptırıyor..

Son düzenleme:

ben size bir konu danışmak istiyorum.Benim oğlum 2005 aralık sonu doğumlu olduğu için geçen sene sistemde görünmüş olmasına rağmen ben dilekçeyle göndermedim bu sene.anasınıfına devam etti.oda şöyle oldu düştüğü okula dilekçe yazdım fakat istediğim başka bir okul vardı oraya kaydını yaptırmak istedim.buda istediğim okulun okullar açıldıktan sonra çocuğun naklini istemesiyle gerçekleşti.sistemde 1.sınıfa gidiyor görünüyor dedi müdür ve 1.sınıf olarak nakil aldı ama anasınıfına düşürdü.şimdi öğrenmek istediğim oğlum bu istediğim okulda bu sene 1.sınıftan devam edebilecekmi?orda devam etmesini istiyorum ama müdür bana kayıtlar açılsın bakalım yapılabilecek birşey varsa yapıcaz dedi ama benim içim içimi yiyor.benim düşünceme göre nakil aldığı için devam edebilecek olması tam emin değilim adresim bu okula tutmuyor bana zorluk çıkarırlarmı.sonuçta oğlum geçen sene sistemde görünmüştü ama bu sene görünmiyecek,nasıl yapıcaz?:26::26::26:

ben size bir konu danışmak istiyorum.Benim oğlum 2005 aralık sonu doğumlu olduğu için geçen sene sistemde görünmüş olmasına rağmen ben dilekçeyle göndermedim bu sene.anasınıfına devam etti.oda şöyle oldu düştüğü okula dilekçe yazdım fakat istediğim başka bir okul vardı oraya kaydını yaptırmak istedim.buda istediğim okulun okullar açıldıktan sonra çocuğun naklini istemesiyle gerçekleşti.sistemde 1.sınıfa gidiyor görünüyor dedi müdür ve 1.sınıf olarak nakil aldı ama anasınıfına düşürdü.şimdi öğrenmek istediğim oğlum bu istediğim okulda bu sene 1.sınıftan devam edebilecekmi?orda devam etmesini istiyorum ama müdür bana kayıtlar açılsın bakalım yapılabilecek birşey varsa yapıcaz dedi ama benim içim içimi yiyor.benim düşünceme göre nakil aldığı için devam edebilecek olması tam emin değilim adresim bu okula tutmuyor bana zorluk çıkarırlarmı.sonuçta oğlum geçen sene sistemde görünmüştü ama bu sene görünmiyecek,nasıl yapıcaz?:26::26::26:

Seminerler başladı hala yeni programla ilgili zerre kadar bilgi yok. Bu bebelere ne anlatcaz nasıl anlatcaz bilmiyoruz Zavallı minnaklarımız sistem kurbanı olacak sanırsam. Bir babaanne torununun elinden tutup gelmiş okula tam benim oğluşla aynı gün 15 mart doğumlu. evladım bu çok küçük anasınıfına gitmesini istiyoruz biz napalım diyor. Okuldaki arkadaşın prematüre doğmuş 12 mart doğumlu oğlu. Bakanlığa yazmış direk telle aramışlar bakanlıktan hatta bakana sorduk demişler. Bakan bey kesinlikle olmaz demiş nüfus yaşı kaçsa o demiş.

Öğretmenler için konferans seminerler dün başlamış ama öğretmenler 'bizi dinlemeyen bakanı biz de dinlemeyiz' deyip salonu terketmişler onlar da haklı velilerde haklı

Konferanslar dün başladı ama yeni sistemle ilgili birşey anlatılmadı ki. E okula not nasıl girilir proje performans nasıl değerlendirilir. Senelerdir başkası yapıyor ya bunları. Öğretmen cahil töbe töbe Neyse belki haftaya açıklanır yeni program

yarı yıl tatili 2 veya 3 dilim halinde olacakmış + ilkokul ve ortaokulda ders saati kısalacak lisede uzayacakmış+ çocuğunu okula göndermeyenler için günlük 15tl ve ayrıca veliye kurallara uymadığı için 500tl ceza gelecekmiş
Bunlarda bugünün sürprizleri iyice serseme döndük 15 günlük tatilin neyini 3 e bölecekler anlamadım

Benim oğlum da mayıs 2008 dogumlu. daha 4 yaşını yenı doldurdu. ve kesınlıkle erken gondermeyı dusunumuyoruz eşim ve ben
fiziki acıdan hala hazır degıller. dusunsenıze wc ye gıtseler ıhtıyaclarını karsılayamazlar ve tam bır rezalet olur. kreşe gıtmesıne rağmen
yınede okul oncesı donem hazırlıgının tamamlanmadıgını dusunuyorum. ve hastalıklarında ardı arkası kesilmez.
milli eğitim e " çocugumu yeterlı gormuyorum " dıye hıtaben bır yazı gondermeyı dusunuyorum. ve kesınlıkle 6 yasını doldurmadan
okula göndermeyeceğim. Birde şöyle bir düşüncem var. cocuklar bu yaslarda kendılerını tanıma aşamasındalar ve cok erken yasta
ilk okula baslamıs oldukları ıcın eğitim hayatından cok cabuk bıkacaklar. ufacık cocuklara cok fazla sorumluluk verıldıgını dusunuyorum

Son düzenleyen: Moderatör:

Valla keşke herkesin maddi imkanı olsada cezayı göze alıp göndermese en büyük tepki bu olurdu herhalde bu dayatmaya.hazır olmadıkları gibi birde hiç anasınıfına gitmeden başlıcaklar için bağışıklık sistemi gelişmemiş çocuklar senenin yarısını hasta evde geçirecekler ne olacak sonra eğitimi erkene alınmış ama eğitilememiş bir nesil

çocuğunuz oraya nakıl olarak gıtmışse pek bır değişiklik olmaz..nakılde adrese ya da başka neden varsa ona göre oluyor çünku..

ama şu an bızım mebbıs sıstemınde okul turlerı ve kodları değişikliğe uğradı..kurumlar yenı tur ve kodlar alıyor..
çocuğunuzun aday kayıtta o okulda sıstem uzerınde olup olmadığını önumuzdekı hafta uğrayıp bır sorun bence..

Öğretmenler için konferans seminerler dün başlamış ama öğretmenler 'bizi dinlemeyen bakanı biz de dinlemeyiz' deyip salonu terketmişler onlar da haklı velilerde haklı

adamın ılk lafı: " her mezun olan atanmak zorunda değil" oldu.. gelde dınle bu adamı..yazık gunah hepimize

oldu olacak batıya doğuya akdenıze karadenıze ayrı ayrı donemde tatıl versın..malum koşullar farklı..nıck nıck..bızıde üçe bölecek,yetmedı aılenın bölunduğu

okul tür ve normları belırlenmek uzere..25ıne kadar halloluyor..kayıtlar bu tarıhten sonra sısteme yansıyabılır..