2007 kasım anneleri!

prensesim dün ilk kez 'baba' dedi.defalarca soyledi hemen kameraya aldım,akşam babası seyretsin diye.peşpeşe baba,bebe,aba diyor.harika birşey.çok güzel bir sesi var.agzını yiyesim geldi.akşam babası gelincede soyledi,eşimin hemen gozleri doldu.:1rolleyes:kızlar sizinkiler neler yapıyor?

ne güzel,demek konuşmaya başladı,maşallahh

dün evime geldim çok şükür,tatil güzeldi ama çabuk bitti malesef,kuzuluktaydık,duymuşsundur belki,adapazarında
eve geldiğimden beri iş yapıyorum,çok yorgunum,daha temizliğe başlayamadım bile,çamaşırları bitirdim anca,valizleri boşalt yerleştir,offff of,kadın olmak ne zor
bıraktım ben de canım sıkıldı,kızı yıkayıp yatırdım,bilgisayarı açtım
benim kız rezil etti bizi,orda yemeğe her gidişimizde ortalığı birbirine kattı,sofrada gördüğü herşeyi istiyo artık,veriyoruz,bi süre sonra sıkılıp yere atıyo,habire onun yere attıklarını topladık,bunun dışında bi değişiklik yok bizde,canı isterse konuşuyo,haa bi de naptı biliyomusun
dün yemek yedirirken kızdım ben buna dil çıkardım o da bana çıkardı:roflol::roflol::roflol:
allahım ne şirinlik,görmeliydin,canı isteyince hemen kapıyoo

canım hadi bakalım evine hoşgeldın.yavaş yavaş işlerini yap,hatta temizlikle ugraşma fazla nasıl olsa taşınıcam diyorsun.evet ya gerçekten çok şirinler,BESTE de canı sıkılınca hiç bir şeyi tutmuyor elinde, en fazla 3-5 saniye bakıyor.Sanırım bu donemde algılamaları çok kuvvetli hafızaya kayıt edip uyguluyorlar,benimkide gerdan kırıyor,müzik çalınca yada melodili birşey soylendiğinde(kimden ogrendiyseyerimseniben)

kasım anneleri bakınız bebeklerimiz neler yapıyor!İstemediği nesneleri iter.
• Ebeveynlere bağımlıdır: yabancılar onu ürkütebilir.
• Aynadaki görüntüsüne güler, vurur ve onu öper.
• Dikkat çekmek için bağırır.
• Görmediği ve sesini duymadığı kişileri taklit eder.
• Eve kapanmaktan hoşlanmaz.
• Baş ve işaret parmakları ile tutma yeteneğini geliştirmiştir.
• Bir nesneye bakarken diğer bir nesneyi tutabilir.
• Birisinin işaret ettiği yere bakar ve onu takip eder.
• Öne veya arkaya doğru emekler.
• Elinde bir nesneyle emekleyebilir.
• Mobilyaları kullanarak ayakta durabilir.
• El çırpar ve el sallar.
• Her şeyi tatmak ister.

• Geçmiş olayları hatırlar.
• Nesneleri dış, üç boyutlu objeler olarak algılar.
• Bildiği davranışları yenileriyle birleştirir.
• "Anne" ve "baba" yı bilinçli olarak söyler.

canım teşekkür ederiz
benim tontik bunların çoğunu yapıyo,alkış kızıma diyorum alkış yapıyo,yürütecin kornası var düt düt diyorum ona basıyo,artık herşeyi anlıyo yanii,hele dışarı çıkarken öyle mutlu oluyo ki anlatamam,gezme olsun habireee...

ay çok güzel gerçekten.benimkide bir çok şeyi algılamaya başladı.en çokta alkış yapmayı seviyor.yalnız hala emeklemiyor,birde dişimiz yok.ne yaptın?evin işi bitti mi?dinlenebildin mi?

ay çok güzel gerçekten.benimkide bir çok şeyi algılamaya başladı.en çokta alkış yapmayı seviyor.yalnız hala emeklemiyor,birde dişimiz yok.ne yaptın?evin işi bitti mi?dinlenebildin mi?

benimki de geri geri gidiyo hala öne gidemiyo,dişde de bişi yok ama eşim sormuş doktor arkadaşlarına 1 yaşında bile çıkabiliyomuş
evin işi bitti,ben de bittim,kafamçokkarıştı,sıcaklar çarptı beni hasta yattım dün bütün gün,bugün iyiydim bitirdim işleri,ev bakıyoruz işte,inşallah en kısa zamanda bulup kurtulurum şu evden....

geçmiş olsun canım,iyi çabuk bitirmişsin işleri.tabi canım bebeklerde diş çıkarma farklı olabiliyor.bazı bebekler 4.ayında çıkarıyor,bazıları 9.ayı bulabiliyor ya da yaşını.erken çıkarılan dişler iyi degil diyor dr.lar.ama yapısal birşey tabi.biz de yarın aylık kontrolümüze gıdıcez,sanırım pnomokok aşımızıda yaptırıcaz.

biz bu ay gidemedik,ay ortası geldi,8,5 aylık oldu diye bi de eşimin yoğunluğundan dolayı kaldı

e eşini bekleme canım sen götür.bazen eşim çok yogun olunca ben goturuyorum.gerçi farketmez 1 ay pas geçsen birşey olmaz ama,illaki ay ortası ay sonu diye kollama.bizim ki yine bugün bastı çıglıgı orda.her dr. kontrolümüzde aynı şeyi yapıyor ya,dr.umuz tam muayene edecek BESTE açıyor agzını.dişlerimiz 1 aya kadar gelecekmiş.hadi hayırlısı bakalım.bugün de çok sıcak valla.başıma agrı giriyor bu sıcaklarda.akşam kociş bizi tekne turuna çıkaracak,umarım BESTE problem çıkarmaz.akşamları dolaşırken goruyordum,bugün için söz verdi.birde bugün ev bakmaya gittik,emlakçıyıda aldık,evin kapısına gittik adam anahtarla denedi açamadı.anahtar değişmiş dediCADIARZUbence yanlış anahtarı almış,eşim çok sinirlendi,neyse dödük,ben eve gelince emlekçı aradı ne zamn gidip görelim diye?hayret ya,neyse zaten pek içime sinmemişti.

bu ay geçti artık bi dahaki ay gideriz inşallah
biz de ev arıyoruz ya bu emlakçılar insanı deli eder,bi yer vardı aradık adam ben bilmiyom tatildeyim 2 gün sonra arayın dedi,o zaman aradık bu seferde o evin anahtarı yok dedi,eşim deli oldu,madem anahtarı yok ne demeye ilan yapıştırıyonuz camına...
yarın başka bi eve bakmaya gidicez,anlaşabilirsek tutmayı düşünüyoruz bakalım hayırlısı
biz 2 gündür babanedeydik,kızım dedesine deli oldu,çok şımardı gene,yarın dönüyoruz evimize

hadi bakalım hayırlısı inşaallah gonlune gore olur canım.oo geziyorsunuz valla,babanneniz istanbul damı?biz de nasip olursa hafta sonu anneannemize gidicez.BESTE ye yürüteç aldım,çok az koyuyorum,ayaklarını yukarı topluyor:1rolleyes:

evet canım istanbuldalar,20dk mesafe var aramızda yakınlar yani,aslında hemen her hafta gidiyoruz ama kalmıyoduk epeydir
seninkine erken zaten daha,ilk aldığımda ben de öyle yapıyodum,bir haftadır falan düzgün biniyo benimki,ilerleyebiliyo da ama ben işim olmadığı sürece koymuyorum yürütece,işim olursa ve durmazsa bindiriyonum,oyalanıyo ben işimi bitirene kadar
ev işi olmadı,anlaşamadık,adam kiracı değil komşu arıyomuş,bi arkadaşıyla görüşcekmiş de o gelmezse bizi arıycakmış falan filan....
Allah bizi tez zamanda kurtarsın kiradan,ev sahipleriyle de uğraşılmıyooo,başka evlere de baktık ama eski evlere 700 kira istiyolar ya,bu insanların hiç vicdanı yok

kızlar bende kasım annesiyim..talı zeynep'im 27 kasımda geldi dünyama...hala dişlerimiz yok...ama hazır mama,sebze çorbaları bilimum ağzına sokabildiğim herşeyi yiyor maaşallah..geceleri fena değil uykular ama gündüz daha 1 saat aralıksız uyumadı yarım saat sallıyorum 10 dk. sonra kalkıyor.oyun ve ilgi çok istiyor birde kucak 24 saat kucakta olsa ıh demez yaniii.emekleme filan yok yüzüstü falan dönüyor 8 aylık olucak 73 cm.ve 8.600 gr.sizinkiler nasıl ?anne sütü alıyor hatta bağımlı....

slm benim de bir kızım var 8 kasımda doğdu adı Asya tekrar içeme sokmak istiyorum öyle çok seviyorum ki onu neyse gelişimini sormuşsun kızım artık hemen hemen her şeyi yiyor 5 buçuk 6 aya kadar sadece anne sütü vedim su bile vermedim ama kilosu düşüktü tam 6 ay olmadan başladım ek gıdalara ilk yediği şey elma idi şuan çok seviyor elmayı 3 aylıktı yanında yemek yiyemezdin sürekli takipteydi ağzına bakar çatalı kağığı takip ederdi neyse sonra muradına erdi yemekle tanıştı ve yemek yemek çok hoşuna gidiyor önde meyve püreleri elma armut gibi yoğurt verdim bir ay boyunca bir kaç gün arayla sebze meyve herşeyi denedim alerjisi varmı diye neyi reddetcek diye ama Allaha şükür hiç bişeye hayır demedi herşeyi yiyor vermeğim şeyler yumurta beyazı çilek portakal inek sütü domatez bunlar harici herşeyi yiyor dondurma ya bayılıyor tabi haftada bi kere alıyorum oda bi yemek kaşığı kadar ama külahı bile eme eme bitiriyor daha dişleri çıkmadı şuan kilosu 8 belki birkaç gr daha almıştır 15 gündür tartmadım boyu 68 baş çevresi 44,6 fiziksel gelişimine gelince yaklaşık 2 haftadır emeklemeye başladı ama daha çok sürünüyor karnının üstünde 5 aylıktı döne döne istediği yere gidebiliyordu resmen yumarlanıyordu çok komikti şimdi emekleyerek yani sürünerek gidiyor tutunarak ayağa kalkabiliyor uzun süre oturarak oyuncaklarıyla oynuyor anne yi gece yarısı dışında söylemiyo ama baba abla dede ver gel hadi en çok da hadi diyebiliyor yürütecini çok seviyor yakalamaca oynuyoruz evin içinde koşuyor şimdilik aklıma gelenler bunlar sormak istediğin başka bi şey varsa cevap yazarım bende bir çok anne gibi bebeğimin gelişimini diğerleriyle karşılaştırıyorum çok hareketli bi bebeğim var onunla oynayabileceğim bir iki oyun önerirseniz sevinirim

selam arkadaşlar bugün sanırım dişimiz patladı!!!!öyle heyecanlandım vede mutlu oldum ki anlatamam..çok şükür allah iyiki bize anne olmayı vermiş..ne güzel bir duygu değil mi ..hiç bir şeye değişmem yani böyle bir mutluluk yok yani...oğlum 8 yaşında oldu kızımla herşeyi yeniden ve ilk kez gibi yaşıyorum..tavsiye ediyorum sizlerede hani arası çok olursa daha çok kıskanır falan diyolar ya laf onlar hiçde öyle olmadı bizim ki..kardeşini çok seviyor ve bilinçli olduğu için herşeyi anlatıp ikna edebiliyorum oğlumu.küçük olsa bence daha fazla kıskanırdı..tabii çocuğun yapısı ve ailenin yaklaşımıda çok önemli burda.ayrıca çocuk yani tabiki kıskanıcak çok insani bir duygu ilk defa anne ve babasını paylaşıyor ...birde unutmadan bu ay dr.a götürdüğümde dişlerin hala çıkmadığını söylemiştim DR.kalsiyum içerikli bir toz verdi mamasına katılıyor belki onun yardımı olabilir 4 kere falan verdim bu gün patladı diş..darısı başınıza en az sıkıntıyla inşallah!!!!

canım aramıza hoşgeldin.bebegını gule gule büyüt.benim kızımda 24 kasım dogumlu.kız anneleri doldu buraya.yerimsenibenbenim kızımda henüz emeklemiyor,bol bol donuyorhenüz dişlerimizde yok,fakat 1 hafta kadar once dr.una goturduk,dişler geliyor dedi.zaten bugunlerde iyice bembeyaz oldu alt damak,galiba bugün yarın çıkacak.hayırlısı bakalım.

selam canım,hoşgeldin.ben de başka kasım annesi yok mu acaba diyordum.bebegını gule gule buyut.benim kızımda,baba,dede,bebi,aba ve zorda kalınca anneeeeeee diyor.gercekten çok ama çok güzel bir duygu,iyi ki varlar.ALLAH a şükürler olsun,bize onları verdiği için.bazen karnımda hala hareket ediyormuş gibi geliyor.çok güzel ya.canım ben BESTE ye sayıları sayıyorum,ingilizce melodili şekilde çok hoşuna gidiyor,banyo yapmayı çok seviyor şarkılarla banyo yapıyoruz,birde el şaklatmaya bayılıyor.yavaş yavaş,yüzünün bolumlerini ogretiyorum,aynaya baktırarak.bunları yapın isterseniz.

ah sorma canım,en eski,kir pas içindeki,kokuşuk evlere bile 500-600 istiyorlar.eger ev lüks ise ya da deniz goruyorsa 1000-1500 ytl arası,millet uçmuş valla.benim şu an oturdugum ev sıfır,aslında içi çok güzel ama apartmandakiler odun resmen,selam vermekten acizler ben de artık kimseye bakmıyorum bile:1closedeyes:sanki projektorle aramışlar bu odunları ya.ALLAH nasip ederse gonlumuze gore ev bulalım bizde alacaz bakalım.o kadar arıyoruz,benim kriterlerimde şu an için yok gibi,ya da çok pahallı.

Teşekür ederim cananfs.a.s.sanırım kasım ayında gerçekten kız bebek çoktu..herkesten duyduğum kız, hastanedede kız doluydu:dance:biz çok mutluyuz kızımız olduğu için!!!
çok zor oldu çok badireler atlattık kızımla ama çok şükür şimdi ikimizde çok iyiyiz..emeklemeye gelince bizim ki yerde durmayı hiç sevmiyor o yüzden öğrenemedi heralde.yürüteçi seviyor ama bende ara ara koyuyorum yürütece çünkü 8 ayda kol kası yaptım valla.tatlicadiarzu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…