2007 kasım anneleri!

canım geçmiş olsun,hamileliğin mi problemli geçti?valla benim kide yeri hiç sevmiyor.birde bu aralar dişten midir nedir hiç bir yeri begenmiyor,valla çok yoruyor sagolsun,hiç kendi başına oyalanmasını bilmiyor.akşamları eşimde geç geliyor,ailemde şehir dışında anla yani.ama yinede sabah kalkar kalkmaz ilk baktıgım ve ik aradıgım şey o.:CüvCüv:

hayırlısı olsun inşallah,ben aslında komşu yönünden şanslıyım çok iyiler ama dediğim gibi ev çok kötü olduğu için çıkıyorum yoksa mumla arasam böyle komşu bulamam,o yüzden fazla uzağa gitmek istemiyorum,bu mahalleden arıyorum,inşallah en kısa zamanda buluruz gönlümüze göre,sana da Allah yardım etsin,ev almak daha zor,bi kere alınacağı için insan iyice içine sinsin istiyoo...

benim tonton prizlerin yerini öğrenmeye başladı yaaa,yürüteçle uzanabildiği her yeri oynuyo,bu kız yürüyünce napcam bilmiyom,bugün pazarda domates seçiyodum,arabasından uzanmış almış o da domatesle oynuyoooo,çok fena yaaa

söylemeyi unuttum,biz küpe taktık geçen hafta,çok tatlı oldu yavrum,artık kimse kız mı erkek mi diye sormaz....

oo siz olayı aşmışsınız,canım keşke şimdiden deldirtmeseydin yavrucugunun kulaklarını.ama eminim guzel olmuştur,yalnız çok dikkat et çekmesin,kupeler çıkmasın.sorma ya yuruteç başa bela,uzanabılıyorlar.başına birşey düşücek diye ben de çok tedirginim.valla eski insanlar 3-4 tane peşpeşe nasıl buyutuyorlarmış :1no2:hiç anlamıyorum,ya o bebekler çok usluymuş ya da şimdi hersey daha zor,valla BESTE bugün bir mız mız sorma ,diş geliyor iyice beyazlamış,salagımı çıkardı bugün,2 saniye bile yalnız duramıyor ya ben ne yapıcam valla bilemiyorum,kocişte geç geliyor.

canım teş. ederim resim eklemek için yardımcı olmuşsun. bu arada kızım iki gündür ellerinin üzerinde emeklemeye başladı ve emeklerken dinlenmek için oturuyor her geçen gün gelişimi hızlanıyor nasıl heyecan verici inan gözlerim doluyor her yeni şey başardığında dün el sallamayı da öğrendi ALLAH HEPİNİZİN BEBEKLERİNİ BAĞIŞLASIN

canım eskiler yani biz usluymuşuz,ben mesela annem anlatıyo,diyo biberonu baş ucuna koyardım uyanınca içer tekrar uyurdun diyo,nerdeeeee benimki daaa doğru düzgün tutmayı bile beceremiyo,herşeyi bana yaptırıyo tembell
bi de eskiden beraber kalıyomuş ya millet,kaynanam mesela 2şer yıl arayla 3 tane doğurmuş ama kaynanası büyütmüş çocukları,evin işini yapan olduktan sonra çocuk büyütmeye ne var ki,şimdi bizim bütün yük omuzlarımızda,benim kocamda çok geç geliyo,haftada 3 gün nöbetçi 11de geliyoo,diğer günler 7-8,yani her iş bana bakıyoo,dün pazara gittim,kızı taşı,arabasını taşı,pazardan aldıklarını taşı,asansör de yok canım çıktı valla...

sana aynen katılıyorum canım,herşeyi yalnız halletmeye çalışmak gerçekten çok zor,benim eşimde her gece 9 dan once gelemiyor, o saatten sonra neyi nasıl paylaşacaksın,dışarı mı çıkacan,yemek mi yicen duş mu alıcan,çocukla mı ilgilenicen.valla pazarları iple çekiyorum.hele benim ki bugünlerde diş bahanesine pek huysuz,dün salagımı çıkardı,en sonunda acele ederken elimi komidine vurdum,üst taraf tam damara denk geldi valla kırıldı sandım.bütün gece uyuşuk kaldı.neyse bugün kızımın inci tanesi çıkmış,alttan iğne ucu kadar:teytey:çok tatlı ya.evet eskiden sıkıntı çokmuş derler ama,şimdi o kadar lükse sahibiz ama herşey daha zor.koskoca evler,eşyalar,iş bitmiyor.makinalar deli gibi çalışıyor,ne için???çok kıyafet,çok tabak çanak ,için,eskiden bir iş kıyafeti bir düğün kıyafeti varmış,e tabak çanak herkes bir tastan misali,valla şimdi bu saltanatlar bizi mahvediyor.

BESTE yi akşam üstleri parka indireyim diyorum,surekli evde ınıldıyor,zar zor giyiniyorum,hadi al ana kucagıyla arabaya yerleştir,arabaya park yeri bul,bebek arabasını çıkar,eve donerken aynı terane.valla hayatımda ilk kez bu sene belim agrıyor.sagolsunlar hiç birşeylede oyalanmıyorlar.:1no2:

merhabalar arkadaşlar!valla konudan nasıl alıntı yapıldığını çözemedim ben:bbo:ama yazdıklarınızı okuyorum gerçekten sıkıntılar aynı benimde ailem izmir de ben burada yanlızım yani en ufak bakkala bile kızım kucağımda gidiyorumkafamçokkarıştıeşimde aynen 9-10 gibi gelebiliyor yani faturalar bile bana bakıyor lülülülülülübazen fıttıracak gibi oluyorum açıkçası inanın 24 saat bana artık yetmiyor.....dün gece 11 de cam sildim.ancak kızı uyutup öyle iş yapabiliyorum.tabi bizim öncelikli işimiz bu sene kızlarımız ama işler bitmiyo kiiiiiii:roflol:bir yere çıkarken aynen bebek arabası, suyu,yok çantam derken kız bağırıyor su gibi oluyorum evden çıkana kadar!!!bu arada hamileliğim plesenta previa denilen bir durumdan çok sıkıntılı geçti sürekli kanamalı ve doğum çok riskliydi son 1 hafta beni doğuma alabilecek dr. aradım resmen fakültede oldu doğum iyikide orda olmuş ölümden döndüm ve kanamayı durduramadıkları için rahimim alındı.allah kimseye vermesin.:1no2:çok dikkatli ve temkinli olmalı hamilelikte gerçekten çok zor günlerdi şükür bitti...

canım alıntıyı şöyle yapıyorsun,ornek benim yazdıgım yazıyı okuyorsun ya,sag alt koşede alıntı yap amblemi var ona tıkla zaten cevap sayfasına otamatikmen ekleniyor,daha sonra sen yazacagını onun altına yaz yolla,hepsi bu kadar.canım gerçekten sorunlu bir hamilelik yaşamışsın,çok geçmiş olsun.dün beim fıstıgımında dişi çıktı.valla çok tatlı,iğne ucu kadar bişey.ama herşeye aglıyor,mız mız oldu valla.kocası 5 te 6 da gelenlere imreniyorum valla.ne guzel,kadınlar biraz nefes alıyordur,benim ki 9 dan once gelemiyor,e zaten yorgun argın geliyor,valla birbirimize hırlıyoruz.jeyyarşimdide agustos gibi tatile gidelim diyor,o yatacak orda ben yine hammal vaziyetinde:bbo:

nası kolay oldu mu diş çıkarması,hiç görmedim de diş çıkaran çocuk merak ediyorum,millet sıcaklara gelecek zor olur falan diyo ama anlamıyorum,ateşi oldu mu çok,biz de hala bişi yok...
dün gece çıldırdım gene,11de yattı hatun,1,2,3.5ta uyandı yaklaşık yarım saat arayla sürekli emzirdim,3,5ta yattı 6da bi da kalktı,noldu bu çocuğa anlamıyom,nazar mı değdi nedir doymak bilmiyo gene

ay canım ne guzel işte ya,iştahlı olması daha iyi.varsın emsin,bı defasında biberonla kandırıp mama vermiştin,yine oyle yapsana.gundüz ek gıda alıyor mu?canım dediğim gibi bu son 1 haftadır inanılmaz mız mızlık yapıyor BESTE,birde iştahı çok azalmıştı.yaklaşık 10-15 gun kadar oncede ishal olmuştu,ishali 4-5 gun sürmüştü.alt damaklarında diş şeklinde kabarık beyazlık oluyor.dişin geldiğini anlıyorsyn yani,şimdi çıktı ya iğne ucu kadar,çok tatlı ya,eşim telefon ediyor:'kızımın dişi ne yapıyor?'diyorsırnaşık şey

canım çok fazla ateşi olmadı çok şükür.birde agzının suları acayip fazla akıyor,ne bulursa agzında,kaşıyıcı hariç!!!

her gün yapıyorum canım,bi biberon mamayı veriyorum,yaklaşık 1 saat emziriyorum öyle uyuyo dombili:roflol:,alıştı yavaş yavaş mamaya bazen uyanıkken de içiyo çok şükür ama o gece nolduysa doymak bilmedi
tvnin yanında büyük hoparlör var onun bi deliği var,oraya elini sokmaya çalışıyo şimdi yaa çok tatlı yavrum,her yeri karıştırıyo artık,dediğin gibi herşey ağızda ,oyuncak istemiyo,tabak,bardak,leğen ne bulursa çok hoşuna gidiyo,hergün ona yeni bişey bulmaya çalışıyorum,kocaman leğeni davul yapıyoruz çalıyo pat pat..

canım aynı sorunları yaşıyorum ve çıldırmak üzereyim aynenkafamçokkarıştıama anlaşıldı sorunumuz kızım 2 gün önce diş çıkardı.Benim kızımda ateşlenmedi sadece bol miktarda mızmızlık,sürekli kucak ve ilgi istemesi birde gece 9-10 gibi uyuyup sabah 6 da kalkan kızım aynen gece nöbetine dikiyor şimdi:roflol:Allah sanada kolaylık versin anladığım kadarıyla sizinde dişiniz geliyor.....

gunaydın kasım annelerı kısmetse 2008 kasım annesı olucam sıze bı kaç sorum olucak ben sadece ınce gecelık ve bı pijama aldım sabahlık almadım gereklımıydı bebek ıcın kalın seyler mı almak lazım bu kadar tesekkur ederım hepiniz bebıslerınızı saglıklı buyutursunuz ınsallah

Canım öncelikle Allah hayırla kurtarsın:CüvCüv:bebişinede sanada sağlık versin...Bebeğin için evet biraz kalın şeyler almalısın ama hastanelerin içi çok sıcak oluyor penye birşeyler mutlaka bulundur.Kendin içinde bence yazlık gecelikte bulundur ben kışlık gecelik almıştım yanıma kızamık çıkarıyordum neredeyseşutarafagittisonradan getirttim hastaneye tabii.sabahlıkta kalkıp yürüyüş yaparken iyi oluyor aslında bulundurursan bence iyi olur.Çünkü hastanede yürümen gerekiyor.terlikte unutmayın..Allah sağlıkla bebeğine kavuştursun.Bu arada cinsiyeti bellimi?

pardon canım kızım diye yazmışsın şimdi gördüm ...Hadi bakalım bir kız annesi daha geliyor demek..

aa ben sabahlık almadım uzun bı hırka tarzı bısey olsa pıjamanın ustune olmazmı canım
tesekkur ederım dıleklerın ıcın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…