2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canlarım hepinize çok tşkkr ederim dilekleriniz ve dualarınız için.annem aynı,bugün seruma tekrar başladık.5 gün sürecek.ondan sonra gene durum kötüye gitmeye devam ederse hastaneye yatırmamız gerekecek tabii dediğim gibi para meselesi de var,bi şekilde bulunacak.iyi ki varsınız canlarım ve yanımdasınız..
sinemcim cnm inş sarılık değildir tatlım,idil'imi öp benim için.
elvin'imde bugün 3.ayını doldurdu kızlar.yarın verem aşımızı olmaya gidiyoruz.zilli şimdi uyuyo,uyanson bıcı bıcı yapıcak :)
hepinizi kocaman öpüyorum...sofrayı kurdum oturalım kız uyurken bari..

merhaba kızlarrr.
iş güç,bebişler internet eskisi gibi ulaşılabilir değil..:)
nihancım maşallah elvine.3 ay olmuş.,nice aylara yıllara olsun inşallah sevdiklerinizle birlikte..aşısı ateş yaparmıymış biliyor musun?
arzucum allah kolaylık versin inşallah bişey yoktur korkma..süt için emmese bile sağ sütünü canım..devamının gelmesini sağlarsın..bol sıvı tüket meyve suyu mesela.ben tahin helvası yiyorum.bir de malt içecekler var ya..onlar süper süt yapıyor.ben denedim valla..
beril ve ben kontrole gittik dün bursaya..ben de berilde iyiymişiz..berilin kalça ultrasonu çekildi.çıkıklık yokmuş çok şükür..5 kilo olmuş 58,5 cm de boyu olmuş..büyümüş teyzeleri..ağırlaştı artık berilim..benim kızım da huysuz aslında..uyumak istediğinde,aç olduğunda,gazı olduğunda hemen ağlıyor susturmak imkansız istediğini vermeden üstelik 2 dakika bekle mümkün değil.hanfendi kaprisli şimdiden:)))benim kanama hala devam ediyor ama doktorum kontrol etti her şekilde hiç bişey yok.belki regl olmuşsundur dedi ama hiç kesilmedi ki olabilir mi bilmiyorum?ara verseydi belki derdim ama ..
ASLİCİM canım biz iyiyiz ya sen nasılsın oğluşun nasıl.?ayy maşallah oğluna belli fotodan sen de iyi beslemişsin..maşallah hepsine..canlarım kendinize iyi bakın..sütünüz sağlıklı ve bol olsun..
sağlıklı günler diliyorum..

kızlarrrrr prevenar için ne düşünüyorsunuz?
enfeksiyon ve çocuk doktoru iki doktor bana kendi çocuklarına yaptırmadıklarını gereksiz olduğunu tamamen para kazanmak için çıkartılmış olduğunu söylediler.onlar riskli grup olmalarına rağmen yaptırmıyorlarmış.üstelik içinde sadece mikroplar yok bir sürü ağır metal ve bileşenler var..dediler..rusyada sadece 2 aşı yapılıyormuş verem ve boğmaca.devlet politikası ülkeye sokmuyorlarmış o yüzden türkiye aşı piyasasıymış.kafam çok karıştı.siz neler duyuyorsunuz?
yaptırsanız bile çocuklarala temasa geçeceği 2 yaş sonrasında tek dozu yaptırın dediler..
benimle bilgilerinizi paylaşır mısınız?

canım nohutla bulgur gaz yapmıyomu bebeğe.gaz sorunu yaşamıyomusunuz.ben ne yesem gaz olarak bebeğime dönüyo valla.yemediğim gün melek gibi

sanrırım yapmadı bizde ama doğru eğer gaz probleminiz varsa zor çıkıyosa az yiyin.ben kuzumu yastığa yüzüstü yatırıyorum ayaklarıyla temine temine çıkarıyo gazını tabi birazda inliyo:asigim:

benim kardeşim ebe sağlık ocağında çalısıyo pnomokok dışında hiç bi aşıyı yaptırma dedi.rota virüsü mesela ben çok yaptırmak istedim ishal olmasn diye ama kardeşim ishal için bi sürü virüs var rota sadece bitanesi onlardan dedi olcağı varsa yine olur bol su içerse bişey olmaz falan derken beni ikna etti.aslında pnomokta biraz kararsızdı ama sağlık ocakları bi zamandan sonra o aşıyı vurcakmışlar öyle bi söyleniti varmış ne zaman olur bilmiyorum.onun için pnomokoku vurdurmaya karar verdik.
kardesimin bütün evli hemşire arkadasları çocuklarına hiç bi özel aşıyı yaptırmamış.
bazı doktorlarda türkiyeyi denek olarak kullandıklarını söylüyor (mesela pnomokok kulak enfeksiyonunda en fazla %7lik bi etki gösteriyomuş) bu aşılar konusunda bende çok kararsızdım boş yere bebeğimin acı çekmesinide istemem doğrusu

çok sağol canım..ben de öyle duydum işte..ilaç pazarına sokmaya çalışıyorlarmış bu özel aşıları..ve ne kadar çok yaptırılırsa devlet bu aşıyı bünyesine almak durumunda kalacakmış..kiiiii sen de girecek diyorsun..öyle duymuşsun.valla enfeksiyon hastalıkları uzmanı ve çocuk doktoru ikiside öyle söyledi.adam ben bile yaptırmıyorum bulaşabilir bana hastaneden dedi.yani herkes bişeyler biliyor ya da söylüyor sadece..((

CAnımm yaaaaaaa, bütün Eceler aynımı dersin, benimde Eceyle aynı sorunum vardı , sürekli Göğsünde kalmak istemesinin sebebi öncelikle kendini senin kucağında güvende hisssetmesidir, eğer kilo alışında bir sorun yoksa sütünün yetmemesi gibi bir durum yok, emdikçe ve sağdıkça yerine süt gelir, biz erik suyuna kadar herşeyi tükettik ve sonuç , kilo veremiyorum, üstünede aldım, bol su ve sıvı , süt yapıyor birde sağlıklı besleneceksin.
Ece aynı şekildeydi işte; mecburen yalancı emzik vermek zorunda kaldım. cok cok emiyor , uykuya dalıyor sonra atıyor, atınca bilki rahatladı :) birde Gazı var ise yapıyor, sab simplex kullanıyoruz, Erkek çocuklarda saat yönünde karnı ovularak , kız çocuklarda saat yönünün tersine, dizler bükülüp sağ ve sol bacak ayrı ayrı karnına bastırılmak suretiyle gazımızı alttan çok rahat çıkarıyoruz.
bütün bunları da denediysen yine dr danış arzu edersen, ben deneme yanılma ile kızımın derdini geçte olsun anlamaya çalışıyorumhihoyyyt, huylarımızı yeni yeni çözüyoruz :)

Kızlar hepinia dilerim çok ama çokkk iyisinizdir,
azıcık okuyabildim, herkesler ve bebişler dilerim çook iyidirr.

SEHERCİĞİM İkizleriniçookk merak ediyorum resimlerini koysana , belki koydun ama en fark etmedim. Nasıllar kokla yerime onları

KEZBANCIĞIM nasıl acaba, ikizlerden fırsat bulamıyor sanırım, aman ege ve sudecik iyi olsunda,

ÖZGE canımm , kızına bayıldımm çok tatlı , Yaaa aynı senn , fena olacak anlaşılan :) bu arada senin kırkın daha çıkmadı değilmi?

VEeEEEE CANIMM NİHANCIĞIMMM , gönlüm kalbim seninle, FAcebooktan ayrıca yazacağım, çok takılma fırsatım olmadı, oluncada konsabtre olamadım, Anne Şifalarr diliyorum, Bugün TV de haberlerde vardı, Annenin rahatsızlığı ayrıca , Kalp tedavisi ve organ nakli , artık özeel Hastanelerdede ücretsiz yapılacakmış , detayını dinleyemedim o arada dışarı çıktık, bir araştıralım,ü dilerim çözüm olurrr . Anneciğini çokk öpüyorum, Elvinide kokla yerime

Özgecim bizde iyiyiz canım bizde biraz geçte olsa kalça ultrasonunu çektirdik işitme testi yapılacaktı dr gitmiş onu haftaya yaptıracagız artık.ogluşumla kızımızın kiloları aynı gidiyor bizimkide 5 kilo olmuş boyuda 58 cm olmuş.

mehtapcım ve özgecim tam benimde bugünlerde aklımda olan bir konuyla ilgili konuşmuşsunuz.bende dün kızkardeşimin çocuk drunu aradım sordum özel aşılardan hangisini vurdurayım diye oda bana rota virüsü ile pnomökoku vurdurabilecegimi söyledi.kendi drumuz sadece pnomökoku söyledi.mehtap canım söyledigine göre kardeşinde bu konuda en bilgilisi rotayı vurdurmasakta oluyormuş. ayy ne yapacagımı şaşırdım.
bu saatte bebiş uykudan uyandı emdi uyudu ama benim uykum kaçtı güzel annelerim herkese güzel günler geceler diliyorum.

selam kızlar 2 günde bir kez girebiliyoruz ee 3 çocukla ancak bu kadar. herkesler iidir umarım hepinizi çokk öpüyorum bebekleriniz düzene girmeye başladı mı merak ediyorum 3 aya doğru kolikler geçecek inşallahh bizim fıtığımız çoğalmasın diye çok ağlatmıyacaksın ve çok ıkınmayacak dedş dr muz. zinko rezene bi de fitil verdi onu da bugün alacak babamız bakalım neymiş merak ediyorum bende umarım fayda eder . biz bebeği çok ağlatmamak için mecburen kucakta taşıyoruz o da kucak gülü oldu artık inmek istemiyo . yarın da misafirlerim gelecek nası baş edicem işlerle bilmiyorum neyseki yiyecek kısmını annem halldecek evimi temizlesem yeter yine çenem düştü:)) çok öpüyorum herkesleri ve miniklerii

birde süt konusunda kızlar bana dr gaz konuusnda soğan domates kuru fasulye nohut mercimek yeme dedi. domates ve soğanı çiğ yeme dedi daha doğrusu pişir iice ddedi . en çok süt yapan fındık oldu bi de üzüm suyu çok faydasını gördüm paylaşmak istedim ama en çok fındık süt yapıyo aklınızda bulunsun paylaşmak istedim hepinize sağlıklı gazssız günler çok öptüm

merhaba arkadaşlar.ben derya.bende bir ağustos annesiyim.oğlum erdem 3 ağustosta doğdu.hamileliğimin başından beri sizleri zevkle takip ediyorum.nihayet aranıza katıldım.hepinize minik yavrularınızla birlikte mutlu ve sağlıklı günler...

Selam kızlar nasılsınız bakimm bayadır yazamıyorum burayaa..özledim sizi valla...bebişler nasıll iyice alıştık artık anneliğe çok güzel bişey:1rolleyes:

biz daha özel aşı yaptırmadıkkfisfisfis

:ecrin_bebek:ii akşamlar kızlar nasılsınız tatlı bebişler nasıl kaydirigubbakcemile2biz bu gün aşı olduk çok ağladık çoook senağlamaşimdi biraz daha sakiniz ama huaursuzluk var tabi:1no2: bu arada ben şu pronökok aşısını biraz araştırdım ve yaptırmama kararı aldım zaten önemli olsa sağlık bakanlığı yaparmış dediler hemşireler deneniyo diyenler oldu int.baktım çok etkili olmayabiliomuş vs vs neyse bu arada başka bilgisi olan varsa bizimle paylaşırsa ii olur.kızımda 4,850 olmuş
mama veriyodum ama artık yemiyo kızlar :dilcikar:sanırım artık beyenmiyo yada sütümle doyuyo kilo alsım diye mama veriyodum dr önermişti bebelac sanırım artık vermiycemşutarafagittineyse kızlar çok konuştum kendinize ve bebişlerinize ii bakın bi hayırsever bana bi takvim yapsın ama artık yaaaa kızım 09,08,2008 doğumlu ismide zeynep
herşey gönlünüzce olsun

http://b1.lilypie.com/M7f7p3.png
canım ben de yapmıştım..bak bu da böyle..

özgecim saol cnmcım,
geçen ay karma ve pnömokok oldu ateş yapmadı.gitmeden önce fitil yaptık,aşının hiçbir etkisini görmedik. dün 3.ayımız doldu kutladığın için tşkkr ediyoruz teyzesi :) maşallahımız var,birazcık tombik olmuşuz :) 7.5 kg ve 58 cm olmuş. keşke sütüm kesilmeseydi bu kadar çok kilo almazdı.inş emeklemeye başlayınca düzene girer yoksa obez bi kızınm olsun istemiyorum.
verem aşısı uyku yaptı sabah 9.5ta gitmiştik.11 gibi eve geldik o saatten akşam 7.5a kadar uyudu sadece karnı acıkınca mamasını içti o da içerken gene uyuya kalmak şartıyla.şimdi ise cin gibi dizimax izliyor küçük hanım,ingilizce kulağı alışsın diye :)
sen nasılsın beril nsl cnmcım?
mehtap'ın sölediklerinden sonra rota yaptırmıcam ama pnömokok önemli bence

kışgüneşi geçmiş olsun kuzuna cnm biz de bugün olduk ağlamadı elvin hiç sadece yarırıldı diye kızdı :)
bamboocum cnm biz 3 aylık olduk gaz problemimiz çözüldü sanırım.özel mama,biberon ve nurse harvey sayesinde,gene de dilimi ısırıyorum tabii.ama gazımız gene de çok,alttan pırt üstten börk habire çıkarıyo :)
alfidacım cnm annemin kalp yada organ nakli ile alakası yok cnm.kanser karaciğerdeydi,pankreatit bölgede diğer ifadeyle pankreas aortta metastaz yapmış hızlı ilerleyen o.bu sabah kanlı kusmuş drla konuştuk,serumlar günde 4e çıktı ağrıları geçmiyor,çok kötüyüz aslında buraya biraz kafam dağılsın diye giriyorum imkan oldukça yoksa salak gibiyim bi görseniz..bu arada ben de kilo veremdim istediğim gibi,eski halimle alakam yok

öaşşallah Elvinimize nice aylara yıllara inşallah..bizim oğlana da babyfirst ve baby tv kanallarını açıyoruz orijinal dilinde:) ben kendisiyle ingilizce konuşuyrum bazen bir de ingilizce şarkılar söylüyorum kendisinesositososito:jeyyar:kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…