2008 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

canım ben ağustos annesiyim 5 ağustosta doğum yaptım...yerimseniben temmuz annelerinede yazıyorum aradaa.s
canım o unutkanlık bebendede var yaa biyere bişey koyuyorum 2 gün sonra unutuyorum..fırında pastaları börekelri unutuyom..-tatlicadiarzu-
ne olcak halimiz.daha yolun başındayız yaşımız çok genç

benim kızımda fıkır fıkır guluyo valla hepde agzı acık kimseyide yabancılamıyor karsına biri gecıp konusunca kırılıyoo gülmekden . kızlar bebeklerin kusması ihmale gelmez bi ara bizimkde benim ustumu basımı batırcak kadar kusuyordu netten arastırdım cok sebebleri var dr gıttık tahliller ultrasonlar falan cok kusur bısey cıkmadı surup verdi bide kilo alımını incelemislerdi atlattık allaha sukur dr bi gorunun ins gecer canım .beyzacım ona benzer baada olmusdu ama bızler soguk kanlı olmak zorundayız annelik yuku cok agır bebeklerimiz hasta olduklarında daha iyi anlıyoruz

"Bebekler ilk aylarda ayda 900-1200 gm aldıkları halde 3. aydan sonra 700-800 gm ,4-5 aylarda da 500-600 gm almaya başlarlar."

beyzacım masallah bebisine bende enson ayıın 23de tartılı 5600 kilosu banada az gelıyor ama erkek le kız bebeklerin gelisiimi kilosu farklı oluyorr... Amaaannn unutkanlıgı sormayın bu yasıma kadar yapmadıkarımı yapmaya basladım unutkanlık nedır bilmezdim 2 gun once apartmanda komsularımıza bıaraya geldık oraya gıtmedn once utu yaptım benım pek kullanmadıgım kucuk odamda fısı takılı unutmusum saat 1bucukda acmısdım gezememe gıttım geldım yatmadn once rast gele bı sey ıcın odaya gırdım şok odum valla taklı kalmıs bıde o odaya gunlrce gırmedıgım zamanda oluyor allah korumus valla daha bıtmedi en son yaptıgımda anlatım gulerıız halıme daha bugece oldu aksam karsıkı komsuma gıttım oturmaya eve gırdım bebegımle evin kapısını kapatmayı unutmusum eve geldık yattık uyuduk gece esim fakretmis apartmandakı kapı sesleri evin icinde gibi gelmis kalmıs bakmıs acık kalmıs geldi beni uyandırdı unutmusun dıye bende gayet dogal uyku semesıyle aaaa oylemi hmm olmus bıtmıs bosver hazır uyumusum nıye uyandırıyosun dıye kızmısım... pes valla banada

selam kızlar ben de konu bebğim olunca çok takınyılı oluyorum benim kızımda her konuşulana gülüo ama sesli değil yani öle kahkahalar atmıyo bende buna takıldım
acaba normalmi die sitelerde biraz dolaştım da normalmiş
neyseki

canım teşekkür ederim bu bilgiler için bende haftaya saçımı boyatacaktım ii oldu bunu ögrendiğm

kızlar soguk kanlılık konusunda ben daha rahatım aksine eşim daha paniktir hatta geçen gün kızım emzirdim kucagımdaydı sanırım fazla emdi bi anda agzından burnundan kustu ve sanki nefesi kesildi kıpkırmızı oldu ben hemen kızımı baş aşagı tutup hafif salladım sırtına vurdum aglamaya başladı rahatladım ama eşim başıma geldi hiç bişey yapamadan dona kaldı bide bana kızıo nie çocugu sallıosun die dedim kendi haline bırakayımda nefessizmi kalsın.. soguk kanlılık annelikte şart.. kızlar bide bizlerin ilk yardım konusunda bilinçli olmamız lazım ben daha önce saglık kursuna gitmiştim şimdi tekrar notlarımı okuyorum bebeklere ilk yadımda neler yapılmalı die sizler de bukonuları araştrsanız ii olur çünkü nezaman ne olacagı hiç belli olmuoo..

merhaba kızlar
bız de uuzn suredır gıremeyenlerdenız
valla kısgunesı ve bamboo ya brova dıyorum bende de 2 cocuk var ama becerıp de duzene sokamadım su gunluk hayatı ..
kızın bır gunu bırgunune uymuyor kı..
buarada grıp oldu kızım cok fena burnu tıkalı gece yatamıyor yatamayınca aglayıp duruyor.
su burun aspıratöru ısını cözemedım bılen kullanan var mı acaba
bende pompa gıbı bır kucuk sey var onunla hıcbırsey yaapamadık .
acaba baska sekıl veya marka var mı ? ve nasıl kullanılıyor bunlar???

ay canım dün bende aldım ama bende beceremedim acaba kuru sümüklerimi çekio bizimkide grip habire burnunu çekio zaten kurumuş olsa ben küçük çengelli iğneyle alıorum ama sulu oldugu için burun aspiratörü aldım ama bi işe yaramadı yada ben beceremedim.

ii akşamlar herkese herkesin ortak sorunu evet kilo alımları düştü zaten o hızla gitselerdi kollarımız sadece kas olacaktı :)) diloşum canım ben düzene sokamadımki bırak dağınık kalsın sistemine geçtim ( pc nin başında kafam dağılıyo valla yoksa sosyal hayat yok 3 çocuk pek bi yere de gidemiyorum öyle yani ama zorrr 3 tane valla aspiratöre gelince ben de beceremedim onu okyanus suyu aspiratör ne denediysem olmadı en sonunda dr antibiyotik verdi çünkü baya bi öksürmeye başlamıştı öyle geçti şükürler olsun tıkanmıyo artık ama çok zor tıkanması anlıyorum seni ... kullanma internetten araştır ayrıntılı anlatıyo ben ordan bakmıştım canım inşallah düzelir herkese ii akşamlar

canım az değil gayet iyi sağlıklı olsunla yeter:1hug:
doğumdan sonra bu unutkanlıklar daha çok arttı...:uhm:

gamyoncuiremsu
günaydınn
kızlar bu ggn benim bebişimde 3 ayını doldurdu sositosositoçooook güselll yaaaa artık büyüyoruzzz
şimdi de kendi kendine agular ugular yapıo birasda sinirli sanırım uykusu geldiiii
kaydirigubbakcemile2
neyse yatırıyım bari herkese güzel ve mutlu bir gün diliyorummmkaydirigubbakcemile3a.s.:dance:

burun aspiratörleri çok işe yarıyor hele burun tıkanıksa. bastırarak iyice havasını alın sonra kapalı burun deliğine hava almayacak şekilde bastırın ve diğer burun deliğini parmağınızla kapatın. ve aspiratörü serbest bırakın. içerideki tüm ifrazatı çekiyor. ancak fazla yapmamak lazım kılcal damarlara zarar veriyor. kurumuş ifrazatı çekmiyor, onu da belirteyim ben kulak çöpüyle alıyorum.
oğlum 1 aylıkken grip geçirdi ve nefes alamıyordu bu aspiratörler çok işime yaradı benim. NUk'un kullanıyorum bu arada oldukça güzel.
bir de arkadaşlar aspiratörün ucunun burun deliğiyle eşit olmalı genişliği yani burun deliğinin içine girmeyecek.

canım bizdeki de ondan, şöyle yapacaksın, plastik pompa kısmını avcuna alıp tamamını sık içindeki hava boşalsın, bu sıkılı haldeyken ucunu burnuna sok iyice, sonra da avcunu aç, çektiğini göreceksin...süprizzzzz

:teytey:KIZLAR ÇOCUK ODASI YARIŞMASINDA 3. OLMUŞUZ:teytey:
:1closedeyes:aslında 1. olmayı beklioduk ama kısmetttt:teytey:

tebrikler.... burada mıydı yarışma bilmiyordum sana kullanırdım oyumu ağustos annelerinden çıksaydı di mi ama

iyi geceler kızlar uğrayamadım pek . salı günü misafirim gelcek yoğun şelkilde temizlik yapmam gerekiyodu çünkü eşim sadece bugün evde . neyse koşturdum baya azalttım işleri . elifcimm tebrik ederim canım valla 1 . olsaydın havamız olurdu .. yinede iyi bi sonuçç . ya kızlar ben oğluma mevlid yapmadım ama çok pişmanım bundan sonra olur mu ki çok geç mi kaldım yoksa hem gelmek isteyen o kadar çok kişi var ki onlarda aradan çıkmış olur du hem de bebişimin gelişini dualarla kutlardık yapayımmı akıl verin bana çok öptüm herkesi ve mis kokulu kuzuları

tbr canım 3. olmakda cok guzel ...bambo canım ben de 40 cıkmadan yaptım ben ailemden uzakda oturuyoum ve burda tanıdıgım kımse yok esimin yakınları cok oyuzden hepsı bırden cıksın dedım ama sonradan da yapılır neden olmasın cok gec sayılmaz canım yapılır elbet

teşekkürler canlarım yarışma kurallarına aykırı oldugu için sizlere yarışmacı oldugumu söyleyemedim ama 3. olmakda güzelll....

bambocum geç deil istediğin zaman okutabilirsin benim kuzenimin evi akrabalara uzak oldugu için 9 aylıkken yeni taşındıgı evinde okuttu . hem senin için de ii olur herkesi ayrı ayrı agırlamaktansa birada çıkartırsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…