2008 Aralık Anneleri

hoşgeldin bhk cım tatilin iyi geçmiş bol bol hasret gidermişsin ne güzel
inş hava değişikliği betülede iyi gelmiştir
benim kızımda grip olmuştu ve gripimiz düzelemeyim bronşite çevirdi ve bir hafta hastanede yatmak zorunda kaldık kızımın cektiği acılarda cabası iğneler serumlar derken helak oldu yavrucuğum allah sağlık versin size ve herkese çok dikkat etmek lazım şu gezme ve misafir kabul etme işlerine:
bizim doktor birkaç ay havalar iyice ısınıp şu allerji mevsimi geçinceye kadar gezma ve misafir kabul etmeyi özellikle çocuklu misafir kabul etmeyi yasakladı malum bebeklerimiz çok küçük kolayca atlatamıyorlar hastalığı şimdi iyileştik çok şükür rabbim tekrarından korusun

canım sağola.s.
ama ben üniversite hastanesindeyim
ondan mı yoksa bizimkilerin acımasızlığından mı bilmiyorum vermiyorlar ücretsiz izin
yasal hak verilmedi size diyorlar
vermeyiz dediler izin zaten az sayıda hemşire var dediler
üniv hastanelerinin durumu belli sende bilirsin canım
mart ta şansımı tekrar deneyeceğim bakalım gün doğmadan neler doğar

aahh ahh anneciğim yanımda olsa bir dakika bile düşünmeyeceğim ama yok iştesenağlama

iyi pazarlar kızlar...
ben bu sabah döndüm memleketten..
süperdi...
acaip moral toplayıp döndüm evime..

inş herkes iyidir..
hepinizi öpüyorum....

ne güzel yaptın canım
ooohhh sefan olsunn
hoşgeldina.s.

geçmiş olsun canıma.s.
inşallah tekrarlamaz minik kelebek üzülmez bi daha

bhk hşg.canım.bende memleketteyim şuan.bana çok iyi geldi.yalnız kocamı özledimsenağlama
ademelciğim bukadar üzme kendini,haksızlık ediyosun asıl kendine.kim ne derse desin onlara ne ya.sabah sabah kafaya takdığın konuya bak.benimde annem yanımda olsa bende girerdim işe.ne yazıkki yoklar yanımızda işte ,uzaklar.allah kocalarımızdan eksit etmesin kazandıkları parayı.rabim daha çok versin onlarada da yetsin ne yapalım.

kızlar bebeişler gün geçtikçe daha çok büyüyorlar değil mi.gülücükleri,benimki bayılıyor konuşmaya dohbet etmeye onunla.ağlıyo şimdi çıkıyorum canlarım.öptüm hepinizi

iyi pazarlar kızlar...
süperdi...

inş herkes iyidir..
hepinizi öpüyorum....

şekerim hoşgeldin sefa getirdin
bol bol moral topladığına sevindim.
inan seni çoooookkkk özledim
abartısız ikigünde bi baktım profiline
betül kızımızıda öpüyorum bol bol seni

iyi pazarlar kızlar...
süperdi...

inş herkes iyidir..
hepinizi öpüyorum....

bhk hoşgeldin canım ne kadar iyi oldu. darısı bizlere inşallah. Bizim yerimiz de çok yakın arabayla 1.5 saat ama Sivas çok soğukmuş anneannemiz de dedemiz de çok özleseler de kabul etmiyorlar hasta olmayalım diye. Ne yapalım biz de havaların ısımasını bekleyeceğiz.:smiley-cool:
Adamel cim sanırım ben sivasa geldiğimde sen de memlekete gitmiş olursun. Denk gelse de görüşsek ne iyi olur dimi.:içelim:

Canım size de çok geçmiş olsun. İnşallah tekrarlamaz. Öptüm minik kelebeği...a.s.a.s.

keşke benim de annem olsa ama yok işte.ben de şimdiki plana göre 1 mayıs da başlamayı düşünüyorum ama işallah dediğin gibi zamanla alışırız

iyi pazarlar kızlar...
süperdi...
inş herkes iyidir..
hepinizi öpüyorum....

hoşgeldin canım bol bol memleket havası getirseydin nasıl bizim oralar soğukmu ben kaç defa niyetleniyorum cesaret edemiyorum annemler bebeği hasta edersin getirme diyorlar ama bu arada özlemler dağları aşmış durumda

canım çok geçmiş olsun işallah bir daha tekrarlamaz.

İnsan hayatının ilk yılları beyin gelişimi için çok önemlidir. Bu dönemde bebeğinizi desteklemek, zeki bir bebek yetiştirmek anne baba olarak sizin elinizdedir. Bunun için ihtiyacınız olan biraz sabır, bebeğinize ayıracağınız biraz zamandır. Bebeğin gelişimi için en gerekli şey insanlarla iletişime girmektir. Gelişimini desteklemek için yapabileceklerinize örnekler şunlardır:
Yenidoğan bebeğinizle göz teması kurun, gözlerinin açık olduğu o değerli anları kaçırmayın.
Bebekle konuşun, ona bir şeyler anlatın.
Bebeğinizi emzirin. Anne sütünün yararları yanında, beslenme seansları bebekle göz göze gelme, konuşma, şarkı söyleme fırsatı yaratacaktır.
Bazı mimikler yapın, yüzünüzü komik şekillere sokun. 1-2 günlük yenidoğan bebekler bile yüz hareketlerini taklit edebilirler.
Aynada kendisini görmesini sağlayın.
Onu gıdıklayın, gülmesini sağlayın.
Birlikte yürüyüşlere çıkın. Etrafta gördüklerinizi, duyduklarınızı ona anlatın. Onu markete, alışverişe, parka götürün.
Ona şarkılar söyleyin. Bu, sizin uydurduğunuz bir şarkı da olabilir.
Ona müzik dinletin. Bazı çalışmalarda, müzik ritmlerini öğrenmenin ileride matematik öğrenmeyi kolaylaştırıldığı gösterilmiş.
Bir şey yapmadan önce, ona ne yapacağınızı söyleyin ( Şimdi ışığı kapatıyorum…gibi ) Böylece, neden-sonuç ilişkisi kurmaya başlayacaktır.
Ona kitap okuyun, resimleri gösterin, her şeyin adını söyleyin.
Değişik dokulu kumaşları, giysileri ellemesini sağlayın, onları cildine değdirin.
Yiyecekleri ellemesine, kendini beslemeye çalışmasına izin verin.
Hareketlenip emeklemeye başladığında, yerde yastıklar, oyuncaklarla engelli bir parkur oluşturun.
Ona masal anlatın.
Televizyonu kapatın.
Banyo sırasında, plastik kaplara su doldurup boşaltmasına, suyla oynamasına izin verin.

not:alıntı

slm arkadaşlar. ben 25 aralıkta doğum yaptım. kızım Elif'imle mutluluğun en güzelini yaşıyorum:)))
size bişey sormak istiyorum. genelde kızım usludur pek üzmez beni. ama bugün çok huysuzluk yaptı. ve ilk defa yeşil kaka yaptığını gördüm. resmen parlak fıstık yeşiliydi. dün neredeyse bütün gün gezdik. hava da çok soğuktu. acaba bunun etkisi mi? ilk çocuk olunca herhalde acemilikten telaşlandım biraz. sizce telaşlanmalı mıyım?

İyi geceler kızlar.Bebeğim bütün gün gaz çıkarıp durdu.Dolayısıyla tüm gün huysuzdu.Özellikle de akşam çok ağladı.Sabah sütle mısır gevreği yemiştim.Buna bağlıyorum.Doğru düzgün meme emmedi bile.
Zeynep sen geldin aklıma.Her göğsüme yaklaştırdığımda kıyameti kopardı kızım.Neyse ki eşim bugün evdeydi.Yoksa çıldırırdım herhalde.Gün boyu kaç kere garkladığını saysam kesinlikle bu kadar gaz çıkaracağını tahmin etmezdim.Neyse ki sonunda biraz süt emerken uyuyup kaldı yavrum.

Kelebeğim çok geçmiş olsun.Aman hasta insanlardan uzak tut bebeğini.

Doru'cum şu senin patronu falan bi dövesim geldi feci şekilde.Gerçekten çok anlayışsızlarmış.Kaygılarını anlayabiliyorum.Uyuyamaman da çok normal canım.Süt iznin için bence de savaşmalısın.İnşallah en kısa zamanda alışırsın.
Allah tüm çalışan annelere kolaylık versin.

Bhk hoşgeldin.Sensiz olmuyor gerçekten.

İlkim'cim çok iyi ettin canım ailenin yanına gitmekle ama bence koca hasretine dayanamayıp çok kalmazsın sen orda:))

Mihenk verdiğin bilgiler için teşekkürler.Zaman bulup da araştıramıyoruz vallahi.Allah sana da kolaylık versin canım.İnşallah sen de çabucak alışırsın çalışmaya.

Belifr hoşgeldin.Bebeğin yeşil kaka yapması normal dedi bana doktorum.Benim kızım bir ay boyunca farklı tonlarda yeşil kaka yaptı:))Bizim yediklerimizle alakalı sanırım.Huzursuz olması senin gaz yapan birşeyler yemenle alakalı da olabilir.Dediğin gibi üşümüş olduğu için de huzursuzluk yapmış olabilir tabii ki.Dışarıya çıkarken çok iyi giydirmek gerekiyor.Başını korumak önemli.Ben çok soğuk havalarda Ağzını ve burnunu da örterek tutuyorum.Direk soğuk hava solumasın diye.

Nurgün bende de sadece gece emzirmeye kalkarken inanılmaz sırt ağrısı oluyor.Gündüz hiçbir şeyim yok ama gece yataktan kalkmak işkence gibi.Tutulup kalcam diye korkuyorum.

canım yaa..
öyle güzeldi ki Manisa..
tabi her zamanki gibi ben gidince hava bozdu.
şimdiye kadar resmen bahar gibiydi dedi herkes:bbo:

babacım gönlümden geceni bilmiş gibi daha ilk gün kır kahvesine götürdü bizi..
süperdi..
gurbette olmak cok zor walla ne diyim..
yaşayan bilir...

ne güzel yaptın canım
ooohhh sefan olsunn
hoşgeldina.s.

hoşbuldum canıma.s.

bhk hşg.canım.bende memleketteyim şuan.bana çok iyi geldi.yalnız kocamı özledimsenağlama

aynen ilkimcim ya.
eşim istediğin kadar kal dedi bana..
ama ben de onu özledim..
dayanamadım,gel al bizi dedim :jeyyar:

şekerim hoşgeldin sefa getirdin
bol bol moral topladığına sevindim.
inan seni çoooookkkk özledim
abartısız ikigünde bi baktım profiline
betül kızımızıda öpüyorum bol bol seni

perim telefonun öyle neşe verdiki bana,anlatamam..
keyfime keyif kattın.
ha bir de heyecanlandırdın tabi:jeyyar:

ben de cok özledim seni walla....

hoşbuldum canım..
walla cok soğuksa iki kere düşünün derim.
bizi her yere kardeşim rabayla taşıdı ve hava da aşırı soğuk değildi.
ama 2 minik yeğenimin de burunları akıyordu.

betülümün de burnu akmaya başladı az az..
içim parçalandı,Allahtan şimdi iyi.
bencillik mi ettim acaba diye içim içimi yedi wallakafamçokkarıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…