2008 Aralık Anneleri

günaydın kızlar..herkes iyidir inşallah kuzucuklarıyla..

sabah sabah keyfim kaçtı moralim bozuldu:çok üzgünüm:..kk dan ankara grubuna mail atılmış hacetepede yatan 9 yaşında beyzanur isminde lösemi hastası bir çocuk varmış 0+pozitif kan gerekiyormuş..Allahtan kuzenim o hastanede çalışıyor hemen bilgilerini verdim Beyzanın..Çevremdeki herkese haber verdim..Boğazımdan lokma geçmedi sabahtan beri senağlama..insan evlat sahibi olunca daha bir etkileniyo bu tür olaylardan..İnşallah yavru düzelir:Saruboceq:..Allah kimsenin başına vermesin..Babasının sesi o kadar metanetli geliyorduki telde..İki lafından biri Allah razı olsundu..Çok üzüldüm çok..Kızlar Ankarada yakını olanlar varsa lüfen bir sorsun verebilecek olursa lütfen bana mesaj atın..Şimdiden teşekkürler

anam napiyim.. uzun zamandır düşünüyorduk.. bi de sabah sabah eşimle mailleştik bu konuda.. alternatifler arıyoruz da.. ben tabii panik. eşim de dalga geçiyor süt korur diye.. off çok kafama takıyorum bu konuyu..
spiral çok sağlıklı değilmiş yaa. tam koruma sağlamıyormuş..psikolojim bozulur valla ha hamile kaldım ha kalıcam diye..

nurguncum Allah şifa versin inşallah minik beyzaya.. inşallah en kısa zamanda yaşıtları gibi sağlıklı olur.. insan evlat sahibi olduktan sonra daha farklı duygular içinde oluyormuş..

ben de sabah konuyu okuyup öğrendim.
benim de elti hacettepe de çalışıyor.
çok canım sıkıldı benim de ya minicik daha
inş bulunur gerekli kan.
Allah hepimizin yavrularına ömür versin inş..

hepinizin kocaları aynı mı merak ediyorum.
bi tek neden ben panik oluyorum anlamıyorum.
hamile kalsam sevinecek mi acaba ?

benim oğlan gündüzleri 2 saatte bir 100 ml. süt içiyor. akşam sekizden sonra 2,5 saat oluyor, 10,5 dan sonra 4 saat uyuyor, sabaha kadar da 3 saat aralıklarla mama içiyor. kilosuna göre biraz fazla içiyor..
bu arada bebeğini biberonla besleyen anneler, bebeğinize ne kadar süt vermeniz gerektiğini bilemiyorsanız size hemencecik formülünü yazıvereyim..

kilosunu 150ml. ile çarpıyorsunuz, çıkan sonucu günde kaç kere beslemek istiyorsanız o rakama bölüyorsunuz..

örneğin bebeiniz 6 kilo ise

6.150=900 bu bebeğinizin günlük tüketmesi gereken süt miktarı.. bebeğinizi günde 8 kere besliyorsanız 112.5 ml. süt vermeniz gerekiyor... 10 kere besliyorsanız 90 ml. vermeniz gerekiyor...

merhabalar
kızlar nasıl korunuyorsunuz, ya da korunmayı düşünüyorsunuz.. emzirirken hap kullanmayı ya da iğneyi doktoruna danışan var mı?

ben hapla korunuyorum spirale hic cesaret edemedim malesef
doktorum bu hapi verdi buda hic güvenilir bir yöntem degil saati saatine alman lazim yani bayagi bir stres...

ben zaten evlendikten sonra guatr hapları düşük hamilelik derken aldım kiloları 2 senede.
asla hap düşünmem bu yüzden,
eşim de izin vermez zaten..

off ne zor işler bunlar ya....

bhk duyduğum ve gördüğüm kadarı ile spiral çevremdekileri zayıflattı ki ben bunu kanamanın artmasına bağlıyorum...hap bende asla düşünmüyorum..ama demir sorunu yaşayan biri olarak beni bne kadar etkiler açıkcası o yüzdende taktırmak konusunda kararsızım ben...

kızlar doktorumda bana spirali tavsiye etti..ama çok korkuyorum..söylemesi ayıp muayene esnasında bile nasıl canım acıyor..tekrar hamile kalma korkusu yüzünden büsbütün ilişkiden korkar oldum..doğumdan sonra simir testi yapıcaktı doktorum bana ancak normal doğum yapmadığım için rahim dardır dedi..zaten hormonların etkisiylede kurudur ve canın çok acır dedi 6 ay sonrasına erteledi.hapta kullanamayız emziriyoruz..spirali taktıran olursa acil deneyimlerini bekliyoruz..

bende kararsızım bır turlu karar veremedım benım ebem hapları 6 ay sonra baslayabılırsın dedı ama saatlı ıse ben unuturun onu ya ama spıral taktırmam korkarım ben en ıyısı hap kullanmak ya

ben hap kullandım 3 sene kadar.. iştah acması dısında sıkıntı yasamadım. üstelik öyle saati saatine almak da gerekmşyor. ben arada 1 gün unutup ertesi gün 2 tane içtiğimi biliyorum.. ama işte emzirirken kullanılabilenler turkıyede yok. iğne alternatifini düşünen var mı?
ve bhk cım evet bu işi yalnızca biz kadınlar dert ediyoruz. valla 2. bebege bakmaktan korktugumdan değil yavrumu emzirememekten korkarım

korunma yöntemi mi derdimiz kızlar.valla biz dikkat etsekde insan terdütte kalıyor.zaten canım halen nyanıyor unuttum yani aferdersiniz cinsellik hayatını

kızlar ben spiral taktırcaktım ama rahmimde yara varmıs kapanana kadar esim korunacak ayrıca dru simir testi isteyen oldumu

benim doktor istemişti.. bir iki ay sonra gel demişti.. ama ben tembellikten biraz da artık muayene olup durmaktan gitmedim doktora.. telefon açıp gelmedin demese bari. ama zaten şu korunma olayı için gidicem, hatırlatırsa yaptırırım..

meraba arkadaşlar.malum akşam misafirim vardı.aşk-ı memnu yu izleyememiştim şimdi izleyip geldim.galiba konumuz korunma yöntemi.bizdede şimdilik eşim korunuyor.şayet bir kazaya uğramadan kızım emmeyi bırakana kadar devam edebilirsek sonrasında hapa geçerim.öncesindede hap kullanmıştım hiçbir şikayetim olmamıştı.kiol iştah falanda yapmadı.öyle satli falan da değil.fascım sen unuttuğunda iki tane alıyormuşsun ben bir defasında 3 tame birden aldığımı hatırlıyorum.umarım kızım emmeyi bitirene kadar bir kaza kurşununa uğramayız.gerçi bu ilk enfazla kardeşi erken gelmiş olur ama ya hep böyle giderse menapoza kadar çocukmu yaparım acaba:uhm:

herkese merhaba
bana doktorum iğne tavsiye etmişti 40 içinde olmam gerekiyodu ama yan etkileri varmış ara kanamalara adet düzensizliğine neden oluyomuş zaten adet ne zaman olcağımız belli değil bünyeyi bozmayalım dedik eşimde ben eskisi gibi devam edicez dedik doktorum dikkat edecekseniz tamam dedi daha önceki gibi eşim korunuyo hap kullanmamı spiralde istemiyo üzerine düşeni yapıyo benimde canım yanıyo biraz ama başında sonra geçiyo heralde yapmaya yapmaya daralmış :)))))))))
iğneyide iykide yaptırmmışım geçen gittiğimde çok şikayet aldığını söledi kanamaları durmamış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…