2008 Aralık Anneleri

bizden de herkeslere günaydın.

ben dün gündüz nasılsa bişey olmaz diye nescafe içtim.
içmez olaydım ya...
yok bi daha emzirme olayı bitene kadar tövbe.
gece uykumdan oldum,kızımı da uykusundan ettim :bbo:
benim kız cok etkileniyor bu nescafeden ya..
hele akşam içersem gece 4e kadar oturuyoruz..

neyse ders oldu bana...

kızlar bazılarımız 4. aya girmek üzereyiz.
benim okuduğum ve gördüğüm kadarıyla ek gıdaya geçişi 6 aya bırakan hemen her anne
cok sorun yaşıyormuş bebeği alıştırmak konusunda.

4. aydan itibaren az da olsa bebeğe besinleri tattırmak gerekiyormuş alışması için.
siz neler yapacaksınız.
hangi besinleri tattırmayı düşünüyorsunuz:uhm:

benden de herkese günaydın

canım ben daha önce yazmıştım ben tövbe edeli çok oldu.hatta birinci de yo ya tesadüfdür dedim tekrar içtim yine aynı kızım sabahlara kadar uyumadı uyumadıkça emmek istedi.emdikçe kustu tam bir kısır döngüydü neyse geçmiş olsun bazı şeyleri tecrübe ile öğreniyoruz
ha birde süt müthiş gaz yapıyor

bhk cığım benimkiler 4. aya girdiler, doktora sordum ek gıdaya başlayayımmı diye adam ne kadar acelecisin dedi bana :)) benimkiler malum biraz aydaşlarına oranla ((yaşıtları diyeceğimde olmayacak :)] küçükler, bu ayda bitsinde 5. ayda yavaş yavaş başlayacağım bende,

ilk olarak elma ve muzu cam rendede rendeleyerek vereceğim, ve patates çorbası yapacağım.
araştırdım her 3 günde yeni bir sebze eklemeliymişiz çorbaya, patates ile başlayıp 3 gün sonra havuç ekleyeceğim, ayrıca pirinç ve irmikte eklenmeliymiş,

kesinlikle blender, rondo kullanmayacağım inşallah bebişlerde sorun çıkarmaz bu konuda.

zamanı gelince birbirimizle paylaşalım ne pişirdiğimizi, ne yedirdiğimizi kaydirigubbakcemile5

ben kahveyi sevmem zaten

ama sütü günde 2 bardak içiyorum, gaz problemimiz olmadı hiç zaten benimkiler çok gazlı bebekler olmadılar çokşükür. kırkımızdan sonra rahatladık. birde ben çok rezene çayı içiyorum belki onunda etkisi vardır.

ben her gün en az 2 bardak süt içiyorum.
allaha şükür bir zararını görmedim
bebeğe göre değişiyor da olabilir bu konu...

ha bu arada ben şimdiden ağızlarına elma sürüyorum yalanıp duruyorlar kuzular :icecream:

canım anlamadığım niye cam rende ve rondo,blender kullanmıyorsun benim bir bilgim yok da

evet kesinlikle bir başlık acarız bu tarifler vs için..

ben zaten bu ek gıdalar için ilk etapta sadece tattırmakla başlayayım diyorum.
yani ek bi öğün olarak değil.
o yüzden 4. ayın ortalarında falan başlıcam inş.
yani bebeğin tatlara alışması cok önemli.
etrafımdakiler 4-5 yaşına gelmiş cocukların hala peşinden koşturuyorlar yemek yedirmek için.
hepsi de 6 ayda pat diye başlamışlar ek gıdaya.
cocuklar hep yemek seçiyor,hep iştahsız..
ben böyle olsun istemiyoruö.
damağını alıştırmak cok öenmli bence...

ben birkere korktuğumdan ağzıma süt kahve koyamaz oldum.bazen ben de elma portakal yalatıyorum.hatta babası 2 ay bitmeden yaş pasta bile tatturmış

ha bu arada ben şimdiden ağızlarına elma sürüyorum yalanıp duruyorlar kuzular :icecream:

zea cım elma demişsinde
geçen gün benim eşimde oğluşuma muz ve elma vermiş nasıl yalıyo nasıl
göürür görmez ne yapıyosun sen dedim bi bağırdım malum biz daha 2,5 aylığız
eşimde bişey olmaz deyip gülüyodu ama öğle tatlı bi görüntüydükü

bende 4 ayda artık ek gıdalara başlayacam
zaten anne sütü almıyoo bişey kaybetmeyecem
mama yemesindense orjinal yiyecekler tatması daha iyi diye düşünüyorum bakalımm artıkkk....

bhk cım katılıyorum sana cok doğru demişsin
benimde arkadaşlarım hep beni uyarıyolar geç başladıklarından pişmanlar
şimdi iştahsız her şeyi secen yemeyen cocuklar olmuşlar
yani yavaş yavaş tatırmak ile başlamalıyız ihşalalh 4. ayımızda
hele bi gelsinnnnn:CüvCüv:

canım bende uzun zamandır ağızlarına sürüyorum sadece sürüyorum ama, eşine kızma bence alışsın yavrucuklar.
bende doğduklarından beri mama veriyorum nasılsa doğal tatlarıda tatsınlar. bu arada 4 aylık bebekler için kaşık mamaları varmış bir yerde okudum ama marketlerde görmedim? düşünüyormusunuz onlar vermeyi:uhm:ben pek sıcak değilim o konuda daCADIARZU

canım anlamadığım niye cam rende ve rondo,blender kullanmıyorsun benim bir bilgim yok da

bhk nın dediği gibi canım cam daha sağlıklı
ayrıca rondo ve blenderdan geçen pürüzsüz yiyeceklere alışan bebekler pütürlü besinleri yemekte çok zorlanıyorlar ve büyüdükçe büyük problem oluyor çiğneme yeteneği gelişmiyor bebişlerin o yüzden hiç kullanmamayı planlıyorum.

Son düzenleme:
bu arada 4 aylık bebekler için kaşık mamaları varmış bir yerde okudum ama marketlerde görmedim? düşünüyormusunuz onlar vermeyi:uhm:ben pek sıcak değilim o konuda daCADIARZU

canım hiç dikkat etmemiştim gerçi biizm daha var 4. ayımıza diye araştırmamıştım
bi bakayımm incelemek lazımmm ona göre karar verriz herhalcokacimcoook

merhaba arkadaşlar
3 saattir evle uğraşıyom yoruldum valladelikafadulden
sağolsun eşim yardım etti bütün evi hallettik
birazdan da gezmelere gideceğiz:dance:

zea cığım bende gördüm hayatım
4. aydan itibaren var
ben kesinlikle vermeyi düşünmüyorum
istedikleri kadar organik desinler katkısız desinler kesinlikle vardır koruyucu maddeler
evde kendimiz güzelce hazırlarız zaten ne kadar yiyecekler ki yavrucaklar
2 sebze haşlayacağız 2 meyve rendeleyeceğiz yani
ileri ki dönemlerde çorba içecekler yemeklerin sularından içerler
ben sadece taze yoğurt yapmayı düşünüyorum günlük
küçük bi kavanoza yaparım biraz daha gaz sancıları bitince tabii
büyüsün 6. ay gibi başlarız sanırım araştırmak lazım bende tam bilmiyorumCADIARZU

canım senin bebekler tam 3 aylık
takviminde 3 ay 2 günlük diyo zaten
4. ay kontrolünden sonra başlarız önümüzdeki ay tam 4 aylık olacaklar senin melekler 5. ayı nerden çıkardın yahuuyerimseniben

16 nisanda 4 aylık olacak benim oğluşumda:asigim:

elma armut ve havuç diye biliyorum bende
yoğurt çorbası ve tarhanayı öneriyorlar

aayy günlük yedirdiklerimizi yazarız tarifler veririz süper olurdelikafadulden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…