2008 Aralık Anneleri

canım yoruyor valla ne diyeyim
neyse canı sağolsun onun sağlıklı olsunda yorulacağız artık:asigim:

en kötüsü de ne biliyor musun canım
ne zaman yabancı biri gelse benim oğlan süt dökmüş kedi
kimse inanmıyo çok sakin diyodelikafaduldenyalancı gibi oluym valla

Merhaba Linam.lütfen yanlış anlama eminim iyi niyetlisin aslında yaptığın çok insani bir davranış..ama talep geleceğini hiç sanmıyorum..bizler bebeğimize kendi sütümüzü verirken (saklarken) bile inanılmaz hassasiyet gösteriyoruz.. ..

nacizane tavsiyem annesiz küçük bebeklere yönelmen..çocuk esirgeme kurumu sakladığın sütleri kabul edermi bilmiyorum bir sor istersen..yavrunu sağlıkla büyüt

Sosyal Hizmetler Çoçuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü

Anafartalar Cad. No: 70 06240 Ulus / ANKARA

0312 310 24 60 - 80

Son düzenleme:
Nurgün bunu bana niye yazmadın daha önce?Ben bas bas bağırdım sütüm fazla diye.Ben de saklıyorum ve bu gidişle inşallah onları hiç kullanamayacağım.Çok iyi fikir.Ben de bi araştırayım

zeynep vural benim oglanın günü gününü tutmuyor 2gündür uyku düzeni iyi ama geceleri sorun cıkarmıyor sükür aksam vakitleri biraz huysuz oluyor uykuya dalana kadar

Küçük,kırmızı,kaka yapıyor.
Nedir:uhm:
CADIARZU

Babası,kucağında ıkınan kızına bilmece soruyordelikafadulden
Cevabı Kızımın ismi tabii ki:ecrin_bebek:...........

ademelcim gold cum sağolun kızlar edolina cımmmm cnm vallahi bilmiyordum sütünün fazla olduğunu inşallah bu fikir sana ve senin gibi sütü fazla olanların işine yarar

Aslında ordaki bebekler süt değil sadece kucak istiyorlar onlarda bebek tıpkı bizim kuzularımız gibi birilerinin gelip onları almasını bekliyorlar Allah hepsinin yolunu bahtını açık etsin

Canım fikrin için çok teşekkür ederim. Bir tane çalışan ve sütü yeterli olmayan anneden talep geldi. Bakalım görüşeceğiz. Eğer olmazsa senin fikrini değerlendireceğim. Tekrar teşekkürler.

günaydıın anneler
bugün oğlum 5.15 de dikti annesini ayağa
babada yok 1,5 saattir mahvoldum valla
şimdi kucağımda tek göz açık tek göz kapalı duruyo bıraktım mı ağlıyodelikafadulden
neden olduğunu anlamadım gazı oldu çok fena kıyamam ben ona yaa:asigim:
yediklerime o kadar dikkat ediyorum ki nerden geldi bu gaz sabah sabahCADIARZU

haklısın canım inşallah bütün bebeklerin sıcak yuvaları olur

bu süt vermede dikkat edin arkadaşlar sonradan aklıma geldi süt kardeşi olurlar sonra
aynı cinsten bebeklere verilsin
benim bildiğim süt kardeşler evlenemez (yanlış biliyorda olabilirim tabi)
ileride ne olacağını kimse bilemez

aahh ahh ankarada olsam zatennnn:çok üzgünüm:

incecikten bir kar yağar tozar elif elif diye...
kar başladı burda
hırsından atıyor gibi yağıyor
rabbim bu soğuklarda dışarıda olanlara yardım etsin

Süt ana: Çocuğun ilk iki yaş içinde sütünü emdiği kadın onun süt-anası olur ve bununla evlenmesi haramdır.

Süt kardeşler: Süt-ananın kendi oğul ve kızları, emzirdiği çocuğun süt kardeşleri olur ve bunlarla evlenmesi de caiz değildir.
"Soy birliğinden haram olanlar sütten dolayı da haram olur."39 hadisi, haram sınırını biraz daha genişletmiştir. Buna göre süt ananın usûl ve fürûunun hepsi, yan hısımlarının ise bir kısmı ile-süt çocuğunun- evlenmesi haramdır.40
Bu sebepledir ki kimin sütünü kimin emdiğini bilme imkânını ortadan kaldıran süt nakli ve bankası uygulaması caiz görülmemiştir.

alıntıdır

Süt emenin diğer kardeşleri emdiği kadının çocuklarıyla evlenebilir mi?

--------------------------------------------------------------------------------

Evet evlenilebilir. Çünkü sadece süt emen kimse süt annesi vasıtasıyla diğerleriyle süt akrabası olur. Süt emen kimsenin nesebi kardeşleri ablasının süt emmesinden dolayı diğerleriyle akraba olmaz. Buna göre bir kimse ablasının süt kardeşleriyle veya süt kardeşinin kızıyla evlenebilir.

Süt emme çağındaki bir çocuğun bir kadın memesinden süt emmesiyle, o kadının çocukları ile süt kardeşliği gerçekleşir. Bir damla dahi olsa sütün azından ve çoğundan kardeşlik hükmü meydana gelir.

Süt emme çağı İmam-ı Azama göre otuz ay (2,5 yıl) dır. İmameyne göre ise yirmi dört ay (2 yıl) dır. Bu müddetten sonra ne kadar emerse emsin süt kardeşlik olmaz.

Mesela, bir annenin yeni bir erkek bebeği olsun. Başka bir annenin de kız çocuğu olsun. Bu kız çocuk diğer kadının sütünü emse,sadece aynı dönemde emdiği erkek çocukla mı süt kardeş olur yoksa o kadının büyük çocukları da süt kardeşi olur mu?

Bu konuda genel bir kaide vardır. “Sütü emenin kendisi emdirenin nesline haramdır” yani sütü emen çocuk, emdiği kadının bütün neslinden gelenlere haram olur.

Buna göre süt emen çocuğun diğer kardeşleri emdiği kadının çocuklarıyla evlenebilir. Çünkü sadece emen çocuk emdiği kadının süt oğludur. Emen çocuğun diğer kardeşleri o kadının süt oğlu olmadığı için çocuklarıyla evlenmesi helaldir.

Sorularla İslamiyet (alıntıdır)

bi de bunu buldum
ama şimdi emmek mi lazım sütü sağıp veriyorsunuz ozaman olur mu acaba:uhm:

Elifcinoom!!Nerdesin nasılsın canım?

edoşum şimdi gördüm yazını,, kahvaltı yapıyom, birazdan ilk defa işe gitcem. dün benim yaygaracı oğlum kıyameti kopardı yine, sağdığım sütlerin yarısını boşa götürdü içmedi. eşim de nöbetciydi, hastanede de nöbetci çocuk doktoru yokmuş.. ama sabaha karşı kendiliğinden düzeldi çok şükür.

sende ne var ne yok.. bu arada anitayı rüyamda gördüm nerdeyse 1 ay oluyor. ayrıca yazarım onu, şimdi çıkmam gerek, daha süt sağıcam teyzesi :1no2:

herkese günaydın arkadaşlar.dün giremedim sabah uyuz uyuz uyşuklanırken öğleden sonra babam telefon etti.memleketten aile dostu iki aile ile birlikte geliyoruz yola çıktık demezmidelikafadulden:jeyyar:
ev dandini eşim nöbetten geldi uyumadı öğleden sonra yatarım artık diye kızla oynadı yazık o da uykusuz kaldı.yani motor takılmış gibi birkoşturmam vardı anlatamam.neyse kalmadılar yemek yiyip çay içip gittileri
bu arada ademelcim benim kızım kurulmuş çalar saat gibi hergün şaşmaz 5:45 de ayakta.gerçi bana da iyi oluyor.bahaneyle sabah namazına vaktinde kalkmış oluyorum.bizimle yatkta oynuyor depişiyor agular yapıyor.tam biz artık 8 gibi kalkalım diyoruz hanfendi geri uyuyorkaydirigubbakcemile

canım valla benim oğlanla senin kızın huyları da aynı
aynen o saatlerde kalkıyor
ama emip gazı çıkar uyurdu
bugün gaz feci sancı yaptı 1,5 saat ağladı nerdeyse yavrum:çok üzgünüm:

motor olayına güldüm:roflol:bende ne zaman uyuzlaşsam misafir gelir
süpürülecek eve misafir gelir hesabı ev tertemizkende kimse gelmez
bende hazır ev temizken misafir çağırdım akşama
eşimde nöbetten gelecek uykusuz ama yapalım akşama kadar dinlensin artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…