2008 Aralık Anneleri

edolina arkadaşım aynı ıkıntıyı huggies bezde ben de yaşadım. o kadar sinir oldum ki oğum üşüyecek hasta olacak diye korktum. üstünü başını değiştirmekten bir ahl oldum. oysa ki bel bandı var diye iyi diye almıştık. neyse huggies e mail attım okkalı bir mail. değiştirin bu tasarımı bir işe yaramıyor dedim. hayır bez bağlamayı bilmyorum desem değil, neden diğerlerinde çıkmıyor da bunda çıkıyor. bana kocaman bir bez göndermiler. isterseniz 100 tane gönderin kullanmam ki bir daha huggies. yani senin sorunu ben de yaşadım arkadaşım.

edo, ben de huggies prima kullanıyorum, çiş belki 1-2 defa sızdırmıştır, ama sadece badisine, öyle bacağına inecek kadar olmadı, el içi kadar filan, bazen de kaka kenardan çıkıyor, ama sulu olduğu zaman, o da 1-2 parmak kadar en fazla, şu an numara kullanıyorum, sizde öyle mi??
4'e geçeriz belki 1 hafta içinde

merhaba arkadaşlar

doğumdan beri yazamadım; kızım pek fırsat vermio :) aslında birkaç günde bir 5-10 dk girip ne var ne yok bakıyorum ama şimdi soracaklarım var...kızım kucağımda kuş uykusundayken yazayım dedim :)

size soracaklarım var...yardımcı olabilirseniz sevinirim :

* ufaklıklarınızı dışarı çıkardınız mı hiç? yani doktor moktor dışında....arabasıyla gezdiniz mi hiç dışarıda? bugün hava çok güzel....benim de bankada filan işlerim var bi ara niyetlendim sarıp sarmalayıp atayım arabasına diye....aslında ondan çok kendimi dışarı atasım var...bunaldım resmen-aylardır dışarı çıkmıom (doktor hariç) sıyırıcam...ama cesaret edemedim...üşütür müşütür die çook korktum...eşim de ben karışmam ama hasta olursa sorarım sana diince kırdım dizimi oturdum evimde ...onun için sizlere sorayım dedim...siz çıktınız mı???

* sizin ufaklıklar nasıl rüyalar görüyorlar????benim kızım arada sıçrayarak ya da çığlıklar atarak uyanıyor; rüyasında çok korkuyor?sizde de oluyor mu?

* emme-uyuma saatleriniz düzene girdi mi???

* gündüz uyuyor mu bebekleriniz?benim ki kucakta olursa uyanıp uyanıp uyanıo?yatağa koyar koymaz cin gibi oluyor...

sorguya çeker gibi oldum sizleri ama merak ettim herkesler aynı mı die????

canım bende cok fazla cıkmıyorum hastalanmasında korkuyorum
benim kızımda bazen cığlıklar atarak uyanıyo rüyasında korkuyuyorlarmış
valla emme saatimiz yok nezaman canı isterse ozaman emiyor uyku düzeni yavaş yavaş oluyor canım
gündüzleri pek uyumuyor benim cadı kızımda aynen bende ayagımda sallıyorum uyuyor yatağına koyar koymaz gözler fal taşı gibi
aynı dertlerden müzdaribiz canım

benim gibi başkalarının olması ii hissettirdi :) cuma hava 18derece olacakmış koydum kafaya çıkıcam dışarı yoksa ben yicem kafayı :)

cnm ben oglumu arabasina bindirip cikariyorum nasil alistirirsan oyle gider ben tulum almisin onu giydiriyorum cok sicak tutuyor ustune de bir ortu seriyorum bide arabasinin kendi ortusude var onuda ortuyorum sapkasi falan derken etkilenmiyor soguktan degilki bizim almanya size gore cok soguk.bence yavas yavas kisa mesafeli yerlere git byolece oglunda hava almis olur sonucta onlarinda havaya ihtiyaci var.
ikinci soruna gelince benim oglumda uykusunda ciglik atarak uyandigi oluyor bu cok normal oyle olunca hemen onunla vucudun temas halinde olsunki yaninda oldugunu hissetsin yavrucak.

3.soruna gelince emzirmedigim icin pek cevaplayamayacam ama uykusuna gelince geceleri dogdugu gundeki gibi ayni benimkinin sukurki gece uyku sorunu pek olmadi gece 1 kez kalkiyor sadece

gunduz uyumaya gelince;hep kisa sureli uyuyor ama bende birlikte yatarsam onunla uzun uyuyor yatagima yatiriyorum her saat basi gozlerini dikip beni kontrol ediyor sipa ben varmiyim yokmuyum diye varsam uykusuna devam ediyor yoksam kopariyor kiyameti simdiden anneciyiz biz yani.hep yaninda olmami istiyor anlayacagin uykusunda bile.

he bi de.....bebişlerinizi nasıl uyutuyorsunuz?özellikle gece uzun uykularına nasıl dalıyorlar?yatağında kendiliğinden dalan var mı? benimki mutlaka kucakta uyuyor

seninki de tam cinmiş valla :) ben de denicem o yöntemi; en azından 1 saat uyusak gündüzleri gece idare eder beni :)

ben uykusunun geldiğini anlayınca hemen yatırıyorum basta bi kac kez agladı ama almadım şimdi alıştı uyanınca yatagından hemen almıyorum sakinleştiriyorum konusuyorum sonra uyumazsa alıyorum dışarı çıkarma konusunda bende lorayla aynı fikirdeyim bende hep çıkardım nasıl baslarsa öyle gider tabi hiç çıkarmamıssan biraz bekleyebilirsin burada çok kar yağıyor ona guvenerek çıkardım ben

merhaba canım
*ben dışarı çok çıktım delikafadulden ev oturmalarıyla başladık önce sonra kapalı alanlara gittik dışarıda yemek yedik alışveriş merkezi gezdik bolca markete gittik
burası sivas malum soğuk kar var o yüzden açık havayla birebir temas ettirmedim daha

* benim oğlumda uykusunda ağlıyor gibi ses çıkarıyo bazen ama uyanmıyor devam ediyo bende kötü rüya gördün oğlum annen yanında diyip elini tutup sakinleştirmeye çalışıyorum
işe yarıyor mu bilmem

*gündüzleri çok az uyuyor 15 dk lık dediğin kuş uykuları var emmesi belli olmuyo canı ne zaman istersedelikafadulden
gece 2 kez kalkıyor düzeni böyle bende gece 1 kez kalkacağı günlerin hayalini kuruyom
hala
*ben gündüzleri arabaya yatırıyorum evde arabasıyla geziyo ben nereye o oraya uyanıkkken tabi
arabaya iyi alıştı uyuyunca da yatırıyorum güzel uyuyor yatağında da yatırıyorum
uyuması keyfi ama bi bakmışsın uyanmış bi bakmışsın uyuyor
anlayacağın parmağında oynatıyor

he bi de.....bebişlerinizi nasıl uyutuyorsunuz?özellikle gece uzun uykularına nasıl dalıyorlar?yatağında kendiliğinden dalan var mı? benimki mutlaka kucakta uyuyor

benim oglum simdilik herseyi cabuk aliskanlik haline getirmiyor her telden caliyor yani bazen kucakta uyuyor bazen dedigim gibi yanimda yatirip onuda yan yatirip poposuna hafifce vurarak uyuyor kuzum bana baka baka gidiyor gözler.ama kendi basina uyudugunu hic hatirlamiyorum beki nadiren banyodan sonra kendiliginden uyudugu oluyor

canım hiç belli olmuyor
ama kucağımdaysa bile gözler kapanmaya başladığı anda yatırıyorum ben yerinemirmirmirmir
kendiliğinden dalıyo o zaman

bi de canım ne kadar yorgun olursa o kadar iyi uyuyor
o yüzden uyanıkken ben bol bol oyun oynuyorum jimlastik yaptırıyorum masaj yapıyorum
hatta o uyanıkken misafir gelirse o kucaktan o kucağa yoruluyo herhalde misafirin yanında uyuyor o yüzden adımız uslu oldu çevrede sırnaşık şey
anneyi tek bulunca yaptıklarından kimsenin haberi omuyo tabi

bari ben de cevaplayayım.
anket gibi olmuş kaydirigubbakcemile3

***** ben bir tek memlekete gittiğimde dışarı cıkardım kuzumu.
o da ege havası diye şakkıdı.
ankarada hiç cıkarmadım.
çıkardığımda da çantasında uyudu zaten eve gelene kadar.
kendimi çıkardım desem daha doğru olacak...

*****benim kız uyumasına yakın,yani cok derin dalmamışsa sıçrayabiliyor.
onun dışında sakin maşallah.
ben bol bol dua okumanızı ve cevşen takmanızı tavsiye ederim nacizane..

*****emme-uyuma saatlerimiz Allaha şükür çok düzenli.
gece aynı saatte uyuyup sabah aynı saatte uyanıyor.
hatta ayşamları aynı saatte kucakta şekerleme yapıyor vs :)
Allah nazarlardan saklasın
büyüdükçe birbirimize daha iyi alışıyor,huylarımızı öğreniyoruz.
gelecekten çok ümitliyim :1closedeyes:

*****gündüzleri de uyuyor çok şükür. uyanık olduğunda da huysuzluk yapmadığı için beni hiç bunaltmıyor saolsun.

Allahım sağlık ve uzun ömür versin yavrularımıza....

günaydın kızlar benim oğluşum gece 1kere uyanıyor emmesi belli olmuyor keyfine baglı ben cok cıkardım dısarıya oturmalara benim oglan gece sıcramıyor cünkü dua okuyup yatırıyoruz emerken dalıyor uykuya bazende salllıyorum 5dakika olmadan uyuyor hemen uykusunu gözlerinden anlıyorum gündüzleri kısa kısa uykumuz var ama bazen degişiyor uyanıkken yanında oluyorum konusuyorum oynuyorum oda benimle konusuyor gülüyor koklasıyoruz altı acıkkken hele cok mutlu oluyor :asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…