2008 Aralık Anneleri

kızlar ben de bişey sorayım..
benim kız ağzından cok fazla tükürük çıkarıyor.
yani günde 3 kere falan önlük değiştiriyorum.
önü sürekli ıpıslak oluyor.
sanırım dişlerini erken cıkarıcak.
1 aydır falan böyleyiz.
eli de sürekli ağzında.
hatta son haftalarda işaret parmağını uzatıp sokuyor ağzına.
kendi kendini kusturuyor bazen cimcime kaydirigubbakcemile3

sizde durum nasıl?

canım benim kızda aynı durumda dikkat ettim önde alt damagında beyazlaşma olmuş diş yerinde doktoruda yarın ne diyecek bakalım gidecegiz hem rota aşımız olacak ama normal 4-5 ayında diş çıkartacaklar hazırlık yapıyor melekler:ecrin_bebek:

ben de pazar götürücem doktora.
hem kusma olayını da sorucam.
cünkü cok abartı olmaya başladı son zamanlarda.
bakalım kilo alabilmiş mi kusmaktan :bbo:

canım benim kızı babası bu sabah sağlık ocagına götürdü normal kontrol için çagırmışlardı kilo almış boy pek uzamamış ama normal demişler benim kızda çok kusuyor kilo alıyorsa normal diyor doktorukafamçokkarıştı

kızlar ya sağlık ocağında normal kontrol olayında nelere bakıyorlar.
sadece kilo boy durumu mu?

Benim ogluşumdada tükürük olayı fazlalastı kusma bizdede var sanki bu ay kilo almamış gibi geliyor ama bu ay kntrolu yok ben yinede götürüyüm diyorum kntrole cünkü kntrol taa nisanda bizim ki 1ocm uzamış bügün tam 3 aylık oldu

Bhk o saglık ocagına göre degişiyor bizim burda ki sadece kiloya bakıyor ama samsunda ki saglık ocagı her seyine bakıyor doktorumuz ve ebemiz gayet iyiydi ama köprüdekiler ilgilenmiyorlar bile

aynen canım kusması fena
kusma ve salya derken kıyafet değiştirmekten helak oldum
habire çamaşır yıkanıyor
bana da kilosu aynı gibi geliyo sanki hiç almadı:çok üzgünüm:

bhk cım sağlık ocagında kilo boy bakılıyor ayrıca doktoru kalbini dinliyor altına bakıyor sanırım pişik falan varmı diye geçende kafasını okşayıp mıngılı ne durumda ona baktı iyi yani ama yinede ben her ay kızımı özel doktoruna götürüyorum

günaydınlar....
ankete bende katılayım bari:)
*ben kızımı açıkcası çok sık dışarı çıkarmıyorum yada şöyle diyeyim mecbur kalmadıkça şu dönem çıkmıyorum..çünkü şu dönem hastalanmamaları ileriye dönük gelişimleri açısından çok önemli ayrıca hastalıklara karşı henüz bağışıklık sistemleri oluşmadığı içinde topluma 6.ayından önce girmemeyi tercih ediyorum ..özetle inzivaya çekilmiş durumdayız şu sıralar ki bende böyle daha huzurluyum zaten....

*uyku sırasında sıçramak değilde bazen ağlayarak uyandı sanki ama çok nadir yani..okumanızı tavsiye ederim

*beslenme konusunda ben hem anne sütü hemde mama takviyeli besliyorum minik kuşumu ...belirli saatimiz yok çünkü benim şirinem mızmızlandımı ya gazı vardır yada acıkmıştır ...

*uyku düzenimizde yok ama yavaş yavaş düzeliyor sanki ..bazı günler rutin gidiyor bazı günler kızımı tanıyamıyorum o kadar mız mız oluyor yani...

bu arada benim minik prensesim değişik sesler çıkarmaya başladı ...:))ağlarken bile kendince bir makam bulmuş:))))aşkım benimmmmm

bende devam edeyim benim kuzumda ellerini keşfetme peşinde agzına sokuyor kaldırıp göz hizasına getirip bakıp bakıp gülüyor:)))

bhk cım bizim kız doğmakta pek acele etmedi ama diş çıkarma da bir hayli aceleci davranıyor.. 1 ay önce doktorumuz ilk dişleri belirginleşmiş dişlerimiz geliyor dedi.. ben tabi üzülmekten mahvoldum.. nedensebenneyaptımki şimdi artık alıştık emzigi diş kaiıyıcı olark kullanıyoruz. birtürlü dişliğe alışamadık. dişliği kemirecek günler de gelecek elbette:) ağzından su akıtma olayını ise şöyle anlattı, 2 ve 3. aylarda tükrük bezleri çalışmaya başlıyormuş. suyun sebebi buymuş yani. benim kızım da akıtıyor hatta daha ziyade agzıyla baloncuklar yapıyor:) ama önlük takmamı gerektirecek ya da üstünü değiştirecek kadar olmadı..

bu kilo konusu galiba her annede sorun olmuş bu ay.. ben de daha dün eşime ya sanki biraz zayıfladı mı dedim.. eşim de söyle bir mantık yürüttü, ilk aylar çok hareket etmediğinden fazla enerji harcayamıyordu. şimdi eliyle koluyla bacaklarıyla cırpınıyor. sonucta bunlar kalori harcatan şeyler:) daha az kilo alması normal dedi. valla ne yalan söyliyim mantıklı geldi.

ankete gelirsek ben kızımı çooooook çıkardım dışarı.. şehir dışı şehir içi arabayla, bebek arabasıyla kucakta komşuya bile gittik geldik:) gezenti yani benim kızım

uykuda sıcrama eger uyurken ani bir ses kapı çarpması.. vs olursa oluyor tabii. ama geceleri genelde mızıldanrak uyanıyor. sabahları ise gülümseyerek.. böylece 3. soruya da cevap vermiş olduk.. sabah da gece de maşallah düzenli uykularımız..
sadece anne sutu alıyor kuş.. arada elma yalatıyorum son birkac gündür:) böyle işte.. şimdi kızım uyansın teyzelere kahvaltıya gidicez.. anesi kahvaltısını yaptı ama brunch olur artıkım:) öpüyoruz sizi kızımla..

bu aralık anneleri inzivaya cekilmiş galiba bişey sorcam orkidem artık yazmıyor haber alan varmı onun kızıda annesini cok yoruyo galiba benim kız gibi nede olsa isimleri aynı nazlılar yani

bu aralık anneleri inzivaya cekilmiş galiba bişey sorcam orkidem artık yazmıyor haber alan varmı onun kızıda annesini cok yoruyo galiba benim kız gibi nede olsa isimleri aynı nazlılar yani

ben didiydim naz koymayın diye ama dinlemediniz kikaydirigubbakcemile3neyse...

benim annemde aynı şekilde düşünüyor. hatta bana sende bacaklarını onlar kadar oynat bak bakalım o basenlerin kalıyormu dedi-tatlicadiarzu-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…