2008 Aralık Anneleri

Afiyet,bal şeker olsun.Yarasın kuzucuğuna inşallah.a.s.

SZK'cım yoğurt yediremediğim fındık kurduma yedirebilmem için bir önerin olabilir mi?Ev yapımı,ekşi de değil ve sadece yoğurt verdim,içine birşey katmadım.Yanında da kabak, havuç,patates,irmik ve z.yağından oluşan püreden verdim.Püreyi yoğurda göre daha iyi yedi.
Benim kızım da emmeye zaten meyilli değil,kâh uykusunda kâh yürüyerek idare ediyoruz.İştahlı,şapur şupur emse ya da isteyerek güzelce emse de rahat etsem.Ama nerdee...:çok üzgünüm: Hiç olmazsa bu şekilde fayda sağlayacak,olabildiğince ev yapımı ve doğal yiyeceklerle karnı doysun istiyorum.Her anne gibi.
Yoğurda istemesem de ve dr.yapılmasına karşı olduğu halde şeker katıp yedirmeyi deneyeceğim.
Hazır yoğurdun hangisini önerirsin?

Peynir konusunda hangi peyniri tercih ediyorsunuz?Sanırım sen gıda mühendisisin, forumda öyle okudum.Pek sohbetimiz olmadığı için yeterince tanımıyorum.Lor-Çökelek peynirin kalsiyum açısından daha iyi olduğu söyleniyor ya,bunu doğal olduğu için tercih etsem-etsek mi?Ötekiler nede olsa hazırlar.Ne önerirsin?
Çok teşekkür ederim.a.s.

hoşgeldin canımmm
aslında bebekli olunca insanın evi gibisi yokyur bana göre ama anne evide bi yerde kendi evi sayılır tabii..
eşimi ben 10 yıllık evllik dönemimde toplasan 10 gün ayrı kalmamışımdır
bu benim gizli yanım bende eşimi bırakıp yalnız gezemeyenlerdenim yanikaydirigubbakcemile3

merhaba kızlar
ağlamaktan gözlerim şişti
yüreğim sıkışıyor
az önce bir konu okudum forumda
vuslat adında bir üye
yavrusunu kaybetmiş
hemde çok çok acıklı okurken insanın içini paramparça eden
koştum minik kuzuma uyuyordu
sarıldım sarıldım kokladım öptüm defalarca
o anne içinde kokladım
halen daha ağlıyorum yazarken
hayat çok zor insan neler yaşıyor
Allahım sabrını versin çok çok fazla bu acı
yavrumdan bunalıpta off dediğim zamalar için çok pişmanım
Rabim evlat acısı göstermesin kimseye :Saruboceq:

ay inanmıyorum ne acı allah herkese yavrusunu bagıslasın

ay inanmıyorum ne acı allah herkese yavrusunu bagıslasın

amin cnm :Saruboceq:
okurken fena oldum
kendimi yeni toparladım
zaten hassas bir yapım var
şimdi kocamda gelir işten
görür beni şiş gözlerle
hepten kaldırır pc yi evden :çok üzgünüm:

cnm merhaba
ben bebeğin için sana labne peynirini tavsiye ederim a.s
hiç tuzu yok ve yumuşacık bir tadı var cokacimcoook
afiyet olsun şimdiden kuzcuğuna alkisalkisalkis

kso cum canım çok geçmiş olsun :teselli:
en son konuştuğumuzda bişiyi yoktu
dişden dir inşallah
edoşşş anitanın dişimi göründüüü alkisalkisalkis
süper süper süper bir haber bu delikafadulden
böylece ilk dişi çıkan bebeğimizde belli oldu
katogorisi olursa adını altın harflerle yazarız anitianın
ilk diş bulgurundada kimde olduğumuz belli oldu
hadi biz geliyoz hazırlık yap :teytey:

edolinacım prensesin incisi hayirli olsun nice incilere inş.darisi bizim başimiza bakalım nasil olacak.bu arada kızlar havalr güzellerşti valla
herkes gezmelerde bende ayni şekilde.hepinizi çok öpüyorum.prens ve prenseslerinizideŞenizbu arada nurgüncüm cok üzüldüm inan.allahh kimseye evlat acisi vermesin düşmanima bile.allahda ailesine sabirversinsenağlama

canım çok geçmiş olsun. inşallah şu dişler bir an önce çıkar da kuzucuklarımız rahatlar
hoşgeldin canım
neden apar topar geldin bakiim anlatacan mı bize:uhmben meraklıyım biliyon deemi)
kavuustun mu kocişinealkisalkisalkis
aafiyet olsun paşaya...
canııım sen yarın işe başlıyon demi.şmdiden Allah kolaylık versin.
İnş. çabuk alışır Onur Emre'miz:teselli:
Çok öptüm yarın akşam ilk iş günü deneyimlerini bekliyoruzzŞeniz
canım bizim doktorumuz yoğurdu tatlandırmak için şeker yerine meyve önerdi.
sen de deneyebilirsin elma olabilir başlangıç için mesela
afiyet olsun şimdidencokacimcoook

canım rabbim kimseye böyle bi acı yaşatmasın inş.:teselli:

bugün malum bayramdı
bizim yeğen bayrama katılmış onu izlemek için tee turhala gittik (orda okuyo)
hava çok sıcaktı.
oğlum arabasında gölgelendi biz güneşte yandık
dönüüşte ablamızı da alıp geze geze geldik
pknik te yaptık
güzel ama yorucu bir gün geçirdik.
hepinizi çok öpüyorum
iyi geceler tüm annişlere ve de bebişlere...

canım ben yoğurdu 2 türlü yapıyorum. 1 kavanoz kefirle diğerini normal yoğurtla mayalıyorum. sonra kefirliden daha çok olacak şekilde karıştırıp veriyorum. kefirle mayaladığım daha bi sulu kıvamlı oluyo ve tadı daha bi hoş. o yüzden mi bilmiyorum severek yiyo. bi dene istersen. bi de içine bence kesinlikle şeker koyma onun yerine meyve püreleri ile tatlandırabilirisn. armut veya elma püresi ile yoğurdu karıştırıp verebilirsin.
ben bugün bi de sebze çorbasine bi kaç kaşık yoğurt ekledim. çok güzel yedi.. en azından bu gibi eklemelerle almasını sağlarsan kalsiyumundan filan yararlanmış olur.

hazır yoğurtlardan uzak dur bence canım ama kefirle mayalanan veya karışımlar da işe yaramazsa -geçen miss diyodu -sütaşın babymix diye bi yoğurdu var. tamamen bebişlere ve çocuklara yönelik üretilmiş. probiyotik maya ve liflerle üretilmiş olmasıo da cabası. sindirim sistemi için bu önemli. ben kefirle mayalanmasını da o yüzden tercih ediyorum. prebiyotik sade yoğurttan da olur sanırım ama onu denemedim henüz. deneyince bilgi veririm mutlaka..

bizim de ek gıdaya geçiş nedenimiz emme iştahsizlığıydı. Yoksa çok şükür süt sorunu yaşamadık. Umarım aynını ek gıdalara göstermez. delikafadulden

peynir mutlaka tuzsuz olucak şu 3 beyaz zehirle ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi. Hem mesleğimi yapmadığım için hem de bebek beslenmesi tamemen özel bi kategori olduğu için benim çok anladığım bi konu değil aslında ama bu işin uzmanları labne öneriyolar. aklıma yattığı için ben de öyle yapıcam 6. ayımızı bi bitirelim menümüze renk gelicek. şimdi aynı gıdalar ile taklalar atıyoruz. kaydirigubbakcemile3

Allah aynı masada yemek yediğimiz günleri de göstersin

Al benden de o kadar.. kaydirigubbakcemile
bebekle hiç bi yer evin gibi olmuyo valla. şu seyahatlerde onu anladım..

canım hay görüp okumaz olaydım.. oğluşu yarın nasıl bırakıp işe başlıycam diye düşünürken nasıl fena oldum anlatamam.. Hala kendime gelemedim. kaç günde gelirim bilmiyorum.. senağlama Allah tümmelekleri anne babalarına bağışlasın. kimseyi evladı ile sınamasın..

sağol canım desteğin için. Şeniz İnşallah ikimizde çabucak alışırız bu yeni sürece.. Yarın kısmetse anlatırım neler oldu die..

SZK'cım çok faydalı oldun,çok teşekkür ederim. a.s. Çalışan anne olmak çok zor,rabbim kolaylığını versin inşallah.Zaman, ne yazık ki artık çalışan anne olmayı istekten daha çok zorunlu hale getirdi.
:teselli:

ah evett yaa sabahtan beri buna fırsat bulamamıştım. Bayramınız kutlu olsun arkadaşlar bu vesile ile..
bu vatanın uğruna canını veren tüm şehitlerimizin de ruhu şad olsun..

Rica ederim güzelim faydam olabildi ise ne mutlu bana..

Amin inşalalh kolay olur bizim için.. Gerçekten öyle..

sabah 6 da yaktayım malum. szk kaçar.. delikafadulden
bu akşamın iyi geceleri ve yarınında günaydınını aynı msg a sığdırıyorum
Şeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…