2008 Aralık Anneleri

arkadaşlar ben oldum olası panikimdir zaten hazır bu konuda açılmışken aylar önce yaşadığım kabus dolu geceyi anlatmadan edemiycem....
aylar önce melisime 2 aylık hamileyim ve o dönem erkenden uyku basıyor oğlumu eşimi bırakıp yatağa gidiyorumm..
yine böyle erken uyuduğum bir gece ki hiç uyanmam gece saat 03 suları uyandım baktım eşim yanımda yok hemen yataktan kalkıp oturma odasına gittim baktım eşim tv izliyor ama yüzü asıkkk
hayırdır neden uyumadın dedim...
eşimde dişim ağrıyor ilaç aldım şimdi sen uyu geçsin ağrısı geliyorum deyince zaten takatsız olduğum için tekrar yatağıma gidip uyudummm
sonra tekrar uyandım saat 04 e geliyor eşim yine yok yanımda tekrar kalkıp oturma odasına baktım ...
noldu geçmedimi dedim eşimde ağrı geçtide kaşıntım var ellerimde deyince eyvah dedim seni ialç zehirledi kalk hemen hastaneye gidiyoruz dedim...
bu arada aman ilaç zehirlenmesi deyip geçmeyin sonu ölümle bitebiliyor....
derken eşimde benim panik ruh halimi bildiği için yok canım daha neler dedi ve beni rahatlatmak adına geçiyor sanki demişşş
biz abartısız 1,5 saat tartıştık hastaneye gidiyoruz gitmiyoruz diye...
derken ben emreyi giydiriyorum gitmiyorsan ambulans çağırıyorum deyip telefonu aldım elime
eşimde tamam dedi arama ambulansı gidelim ama önce banyoya gideyim dedi...
bende aman kapıyı kitleme diye uyarmama rağmen benimki kilitledi tabikii
benemreyi uyandırmak için oğlumun odasına henüz girmiştimki kütttt diye bir ses duyunca anladım eşimn bayıldığını...(ki hala kütt sdiye bir ses duyduğumda çarpıntım oluyor)
koştum banyoya kapı kilitli o an cama yumruk atıp camı kırdım eşimi yerden kaldırmaya çalıştım ama baygın gücüm yetmedi...
o panik ile bir yandan ambulans çağırdım yetmedi tüm komşuların kapısına vurup yardım istedim ki bunu yaparke merdivenleri beşer beşer iniyorum neredeyse...
çok şükür aşağı indirdi komşular eşimi ve ambulans kapıdaydı acil müdahale edildi sonrasında gerekli iğne serum derken çok şükür rabbime atlattıkkk
melisimede birşey olmadı çok şükür ama bende bıraktığı iz ilk günkü gibi....

çok uzun oldu ama nedense paylaşmak istedim....

geçmiş olsun canım gerçekten zor bir geceymiş bende çok paniğimdir öyle bir durumda naparım bilmiyorum dediğin gibi plan yapmak lazım öğrenmek lazım bebek ilk yardımı linki için teşekkürler canım hepimiz doktor olduk çıktık valla araştıra araştıra

lilyum canım walla benim başıma böyle bir şey gelse ben de heralde senin yaptıklarının aynısını yapardım.
şöyle bir gözümde canlandı da..
cam da yok kapıda,
heralde kırardım o kapıyı.
cidden geçmiş olsun,
sana eşine ve melise.

Rabbim bizi sevdiklerimizle imtihan etmesin.......

aa lilyum bahsetmemiştin daha önce bu olaydan di mi. çok fena bi durum. ben böyle durumlarda çok şaşılacak kadar sogukkanlı oluyorum tabii olayın sıcaklıgı gecip de aklım başıma gelince sinirlerim boşalır ağlarım hemen. Allah bir daha yaşatmasın

bhkcım ne güzel bir buluşma olmuş. ama ayrıntıları anlatmamışsın. hamza beyi gören şanslılardansın sen:) biz hala göremedik de:)

zeacım sana da gecmiş olsun.. ek gıdaya başlamak her yönder zorlayacak bizleri herhalde.. bakalım görecegiz

Son düzenleme:
bhkcım ne güzel bir buluşma olmuş. ama ayrıntıları anlatmamışsın. hamza beyi gören şanslılardansın sen:) biz hala göremedik de:)

ayrıntılar yakında :jeyyar:
ayy şaka şaka,
deli gibi uykum var,
yarın falan anlatırım inş.
zaten anlatmazsam çatlarım kesin..

hamza inanılmaz güzel ve sevimli bir cocuk
biraz ahmet doruğa da benziyor.

ay neyse sonra anlatıcam kaydirigubbakcemile3

yürek hoplatan şeyler yaşayanlar, geçmiş olsun hepinize, Allah hiçbirimize müdahale edemeyeceğimiz şeyle yaşatmaz inşallah, geçen günde Baybora masadaki cicibebeyi hop eline alıp ağzına attı, yüreğim ağzıma geldi, zorla ağzını açtım ama benimki mideye indirmişti çoktan, ben boğazına takılır diye korkudan ölüp ölüp dirildim tabi, ilk aylar bu tür şeyler yaşayacağa benziyoruz

tüylerim diken diken oldu lilyum allah kimsenin başına vermesin aklıma ne geldi biliyomusun benim tuvaletin kapısı pimapen öyle bişey olsa lilyum açamazdım yardım isterdim off tüylerim diken diken oldu çok güçlüymüşsün canım

Canıım aldım selamını.. Şeniz çok kolay gelsin güzelim sana... İhmal oldum bacım bitirin temisliği bi an evvel senağlama

selamlar ilkim işallah iştahsızlık değildir canım benim oğlum pek yemiyor iştahsız bebk çok zor emmiyor zorla kaşıkla veriyorum ondada çoğu zaman almıyor

off kızlarcım yaaa aynı derten muzderibim. 2. dişimiz de göründü hayırlısyla ondan mı ki diycem ama biz 2 aydır böyleyiz.. senağlama

Çok geçmiş olsun canım. Bzi pek sorun yaşamadık dişler için. ay bi yerimi kaşıyım.. O sebeple napılır hiç bilmiyorum malesef.. :çok üzgünüm:

size de geçmiş olsun esincim. Rahatlamış kuzucuk çok şükür..

Zeacııım çok geçmiş olsun canım .. Ay yüreğime iniyodu.. delikafadulden
halikaten bu ilk yardım konularını hiç de aklımda tutamıyorum. hastaneden bize bi kitap vermişlerdi onu elimin altında tutayım bari

canıım çok geçmiş olsun çok şükür sorun yaşamadan atlatmışsınız.. hakikaten çok soğukkanlısın takdir ettim. ben de çok panik değilimdir ama böyle durumlarda soğukkanlı olmak çoook öenmli. ay bizim banyonun penceresi de yok. biz pek kapı kitlemeyiz ya şimdi annem kilitliyor. onu uyardım hemen valla..

walla merak ettim ben..

iyi dileklerini paylaşan tüm arkadaşlara tek tek teşekkürler ederima.s.
Mevlam yaşatmasın kimselere çok zor saatlerdi benim için...
inanın detaylarını hiç anlatmadım çünkü eminim okuken çok daha fazla gerilecektiniz ..oyüzden özetledim sadece...
inanın o an eşimden başka kimseyi düşünemedim hamile olduğumu ,banyo kapı camını yumruk ile kırarken elimin kesildiği için pijamalarımın kan içinde olduğunu hastanede hatırladım ve gördüm...

ama çok şükürler olsun ki eşim ile birlikte kızımında iyi olduğunu öğrenmiştim hastanede...

şimdiye kadar anlatmadım çünkü hatırlamak dahi istemiyorum o kabus saatleri ..
ayrıca o dönem kk 'ya henüz üye değildim...

bhknin dediği gibi Rabbim bizleri sevdiklerimiz ile imtehan etmesin inş...:Saruboceq:

Lilyum cum,SZK cım çok teşekkür ederim.İNşallah,bundan sonraki dişlerin çıkışı herkesler için kolay,sağlıklı olur. a.s.

Lilyumcum yaşadıklarının çok zor,çook geçmiş olsun.Rabbim,kimseleri sevdiklerinin kayıplarıyla imtihan etmesin inşallah(amin).İnşallah,sen de unutur ve bir daha anımsamazsın. a.s.

Bhk cım,güzel bir gün geçirmiş olmana çok sevindim. a.s.

Sevgiler. a.s.

kimsecikler yok.nerdesiniz bakem
lilyumcuğum çok geçmiş olsun,her zaman kadın lafı dinliceksin der eşim.inan kendimi kasark okudum ya.allahdan bişiy olmamış,tabiki kalır izi sende allah korumuş eşini bebeğini de.dilerim inş.yaşanmaz böyle şeyler bidaha.çünki ilaçların yan etkisinden ben çok korkarım.eşimde adını vermek istemediğim bi ağrı kesici almıştı yan etki yapmıştı.zaten o ilaçda yasaklandı artık.çok dikkat etmek lazım.babam derdi hep,sebebeini bilmediğn takdirde ilaç almıcaksın asla der.tekrar geçmiş olsun canım

bugün hava kapalı bizde evdeyiz kızımla.kızçem de bir iştahsızlık devam ediyor.yemek yediremiyorum emiyor sadece,sütümde okadar yok zaten.yarın dr.götürcem yavrumu.dişden mi neden bilmiyorum.neyse ben şimdi yemeğimi yapim öptüm sizleri

Geçmiş olsun İlkim cim. a.s.

Biz de aynı durumdayız.İki gecedir daha huysuz ve huzursuz,ağlıyor,hep mızmız bir halde.İştah sorunu da var.Dün gece uzun süren uğraşlar sonucu uyuttum.1 saat uyudu ve uyandı.Uyumadan önce ateş düşürücü,ağrı kesici ilaç vermiştim.Uyandıktan sonra baktım yine uyumadan önceki gibi,çare olsun diye gece gece banyo yaptırdım.Bir süre sonra yine aynı durumdaydı, fitili istemediğim halde tüm olarak verdim.Çok zorlandı yine,sabaha karşı aralıklarla uyanıp uyudu.
İkimiz de uykusuzuz,arada uyuyor ama komşuların gürültüsüne,zil sesine uyanıyor.Hayırlısıyla dişlerimiz de çıksa da rahatlasak.Gerçi dişlerden sonra başka şeylere sıra gelir
.

Ellerini ve yüzünü sık sık yıkamama rağmen,ne yazık ki bir şekilde ishal oldu.Sürekli bu şekilde diyebilirim(ilk aylardan bu yana).Çok nadir normal yapıyor.BU da bir imtihan sanırım.Kimi kabız kimi ishal ya da bu şekilde.Oğlum hep kabızdı,kızım ise aşırı sulu....kafamçokkarıştı Belki de bundan sonra da aşırı kabız olur. kafamçokkarıştı Bu şans bende var iken...-tatlicadiarzu-
Bir ay önce iki kez iki ayrı dr.a götürdüğümde benim yediklerimle,meyva ve sularıyla da alakalı olduğunu,mikrobik olmadığını,her ikisi de kendilerine göre de ishal olmadığını söylediler.Tahlile bile gerek görülmedi.
Bence de ishal bu kadar uzun sürse kızımdan geriye birşey kalmazdı da.Benden kaynaklandığını düşünerek meyva ve sularını tüketmiyorum artık.Yine de ne oluyorsa oluyor ve bezinden(bel,göbek ve her iki bacak kısmından)dışarı sızmıyor resmen çıkıyor.Kıza da ne yedireceğimi,içireceğimi şaşırmış durumdayım.Zaten 3 haziranda ultrason çekilecek ve doktor için de randevu alacağım.Yİne aynısı konuşulacak olsa da söyleceğim.Çok şaşkınım,ne yapacağımı bilemiyorum.
:uhm:
kafamçokkarıştı :1no2:

Son düzenleme:
maydonozcuğum geçmiş olsun
nekadar dikkat etsekde şu mikroplardan olan oluyor işte.biraz pirinç suyundan ver istersen bikaç kaşık çok verme ama.sanırım diş çıkarma sıkıntısı da vurmuş yavrum ya kıyamam.
bizim kabızlığımız devam ediyor.artık şaşırdım kaldım hakketen.iştahsız zaten bişiy de veremiyorum.
şimdi nasıl sakinmi

Senin durumunu da anlıyorum.Oğlum çok kabızdı,doktor bile 6 aylıkken 4 günün sonunda müdahale etmişti.Gliserin kalsuk fitil kullandık,lağman kullandık.Çok uğraştık çookk da çekti yavrucak. -tatlicadiarzu- Oğlan halen kabız olarak yaşıyor ve bu ırsiymiş ne yazık ki. Bende de tembellik var ve dr.öyle söylemişti.Halen ilaçları var.
Kızımı nihayet uyuttum,şu anlık uykuda sakin.Ama gündüzleri de huysuz,komşumda çok sevinir ve rahat olurdu.Orda da çok zordaydı,huysuzdu.Anlık keyifleniyor.Hem alt hem de üst çenede ikişer diş yerleri belirgin.

Doktorun dediğine göre hemen de çıkmayabilirmiş, aylarca sürermiş.Bu şekilde olursa yazın ve uzun yolculuklarımda ne yaparım bilemiyorum.İnegöl-İstanbul arası geçen hafta gidiş ve gelişte ağzımdan emdiğim burnumda geldi.Bağrış çığrışlarında, huysuzluğunda, ağlamalarında haklı olarak herkes şikayetçiydi.Bursa-Artvin arası düşünemiyorum bile...delikafadulden :bbo:

ılkimcim aklıma gelmişken ayva ve armut kabızlık giderilmesinde iyiymiş.Bir de erik ve erik suyu.Şimdi erik çıktı nasılsa,onu haşlayıp hem posasından hem de suyundan içirebilirsin.Ben evde yaptığım erik hoşafını v meyva sularını sütüm artsın diye yiyince kızımın bağırsakları çok aktif olmuştu.Doktorumuz ''sen erik tüketirsen kız da sen de öyle olursun,kabızlık giderici olarak kullandırırız'' demişti.
ıshal önleyici olarak da kızılcık önermişti.

hanımlar merhaab arzumun yoğurt yapma makinesini kullanan varmı aranızda onunla hergün bir tüpmü yoğurt yapıyorsunuz yoksa bir kaç tüp yapıp iki üç gün yediriyormusunuz bebişlere birde mamadan yoğurt yaptım ben tadı ekşimsi gibi geldi oğlumda pek sevmedi içine elma püresi koyup azcık yedi mamadan yoğurt mayalayanlar szi nasıl mayalıyosunuz kusura bakmayın birkaç sey sordum ama cevaplarsanız sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…