2008 Aralık Anneleri

elviram yok bacummmm yaşıyom da ne kadar sürer bilmemmmm heriffff planlar yapıyooo olmasın bak şimdi kuşkulandım hiç birşey demedi yani homurdanırken ben anlamadımmmmm :)))))

bizim bi arkadaş 2 sene emzirdi 2 sene olmadı her bünyede farklı olur canım bu kadar dert etme

valla banada ugramasa 2 sene daha heç şikayet etmem zemuszemus

kızz deliiiii yaa.. öle durumlarda bnmde sinirim boşanırr gülüüveririm kikirr kiikir ne diycemi bilemeyince en güzeli deliliğe vurcan salağa yatcan bnm gibi sırnaşık şey

marsslııı ben :1ninca:laelaelaelaelae zemuszemus:roflol: lilyummcuumm vallla neediyiim yaa bu taraklarda heç bezim yok bnm anlamıom iştee.. gecen gun yazmıştın temizlik işide bittii tabi kadın geldi annemle onlarr çalıştı bende kaçacaktım ama bırakmadılar zorla dolap düzenlettirdiler delikafadulden

missciğim sana diyecek kelime bulamıyorum canım ya.sen varya zor yaşlanırsın zorkaydirigubbakcemile3
beni gülüdrdün ya allahda seni güldürsün emi.
delü delü delü delülaelaelaelaelae

delüyüümmdee çöktüm be anam.. zor be anamm böyleside zor be anam ahh be bıldırcınımm zor bee ( ıssız adam) :sm_cool:

misscim artık her ıspanak gördüğümde tek sen aklıma geleceksin.a.s. :roflol:

:roflol::roflol: daha güsel izler bırakmak isterdim ama napiyim bnmde bu huylarım damga vuruyoo ortama naniknanik

edamy.cım milupadanda bisürü mama geldii .. üstelik fırçaladım die 2 ayrı paket geldii çok komik darısı başına yoldadır sizinkilerde kaydirigubbakcemile3

elviram yok bacummmm yaşıyom da ne kadar sürer bilmemmmm heriffff planlar yapıyooo olmasın bak şimdi kuşkulandım hiç birşey demedi yani homurdanırken ben anlamadımmmmm :)))))

allah kolaylık versin datlum nediyelim.
hesap ayarlarından arkadaşların hariç kimsenin mesaj göndermesini istemiyorsan
ayarla bence derim sağlığın içinkaydirigubbakcemile3

alemsin canım ya... Ama ben bir ara ıspanak salatası çok yaptım içine beyaz peynir, ceviz ve nar ekşisi koyuyordum çokta leziz oluyordu bu yuzden senin salatan da heba olmamıstır, yenmiştir...

haha ben bunu yılın sözü seçiyorummm buyrunnnnnnnnn demek çıtır kocayı kaçırdın ha :bbo:

miss12 kullanıcısından alıntı:

edamy.cım milupadanda bisürü mama geldii .. üstelik fırçaladım die 2 ayrı paket geldii çok komik darısı başına yoldadır sizinkilerde

Hamileyken şubat annelerinin konularını okuyordum.Orada ücretsiz numunelerle ilgili bir başlık vardı.Ben de denedim.Hatta burada da arkadaşlar için yazmıştım.Oradaki bazı kişiler ailedeki diğer kişilerin adına da istediklerini ve numunlerin geldiğini bu şekilde pekçok bezleri ve mamaları olduğunu yazmışlardı. Bazıları da yollayan o firmaların kendilerine ''numune gönderimi bitmiştir'' yanıtı yolladıklarını yazmışlardı. Bazısına daha az gönderilmiş.

Ben de istemiştim.Kiminden yanıt olarak ''bitti''maili gelmişti,kiminden de birkaç tek denemelik mama poşetleriyle iki tane de bez gelmişti.Bir de mama önlüğü ve broşür gelmişti. hihoyyyt zemuszemus

Anne Sütünü Arttıran Gıdalar

1 – Anne hamileyken ayva yerse,kan dolaşımına faydalı olur.

2 – Marul yemek, anne sütünü arttırır

3 – Nohut yemek, anne sütünü arttırır

4 – Bal şerbeti, tıkanan damarları açar,sütü arttırır

5 – Yoğurt, üzüm, hurma, kuru incir, doğum yapan kadınların vazgeçilmez gıdasıdır.Hurma ve bal, lohusalık yaralarının tedavisini kolaylaştırır.

6 – Mürver çiçeği, biberiya anne sütünü arttırır

7 – Çakal eriği ( dağ eriği ) suda kaynatılıp, günde 3 kere 1’er çay kaşığı içilir.( Kabızlık yapmaması için sinameki ilave edilir )

8 – Havuç tohumu, su ile kaynatılıp içilir

9 – Funda, su ile kaynatılıp içilir

10 – Rezene, su ile kaynatılıp içilir

11 – Anason, su ile kaynatılıp içilir

12 – Turp tohumu, su ile kaynatılıp içilir

13 – Isırgan otu, su ile kaynatılıp içilir

14 – Kırmızı mercimek, mısır unu, yulaf unu, kimyon, çorba yapılıp içilir.

15 –Turp, badem, tavuk eti, yerelması, şalgam, enginar, muz, elma

16 – Şalgam suyu, anne sütünü arttırır

17 – Adaçayı, anne sütünü arttırır

18 – Maydanoz, anne sütünü arttırır

19 – Süt düğümlenmesinden, tıkanmasından şişen , sertleşen memeye nane lapası
konursa tıkanıklığı giderir,şişi indirir

20 – 2 yaşına kadar bebek emzirilir.Bu zaman içinde beyni çok gelişir.Beyin için gerekli olan gümüş iyonu, cevizde bol miktarda vardır.Anne çokça ceviz yerse, sütten bebeğe geçer.Bebek, hariçten yemeye başladığında da ceviz yedirmek gerekir.Cevizi bal, azıcık sirke ile macun yapıp yedirmek yan tesirini telafi eder.Anne de ceviz yiyince bal şerbetine sirke katıp içerse daha faydalı olur.

21 – Çörek otu, ılık bal şerbetiyle içilirse anne sütünü arttırır

22 – Antep fıstığı, anne sütünü arttırır.Fazlası baş ağrısı yapar.Şeker telafi eder

23 – Soğan, anne sütünü arttırır.Fazlası bebekte karın ağrısı yapar

24 – Kara lahana ( Karadenizlilerin çok sevdiği lahana ) yemek, yemeğini yemek, anne sütünü arttırır

25 – Enginar yemek, her türlü yemeğini yemek anne sütünü arttırır

26 – Ayva, balla pişirilip lapa olarak ğöğüse bağlanırsa süt yollarını açar.

TAVSİYE : Sütümüz olmuyor, az oluyor diye, bebekler suni gıdalara mahkum edlmemelidir.Siz de 26 formülden birini seçip, deneyebilirsiniz.Anne sütüyle beslenen bebek, hem gıdalanır, hem de anneye karşı olan sevgi bağı artar.Anne sütünden sonra, anti alerjik süt, anne sütüdür.A da inatçı yapabilir.Annelerin çoçuklarını tam 2 sene emzirmesi ayetle sabit olduğu gibi ( Kadınlar çocuklarnı tam iki yıl emzirirler-Bakara suresi 233.ayet ), tıp da bu gerçeğe doğru hızla ilerliyor.2 sene zarfında anne, 2 yaşından küçük başka bir çocuğa süt verirse, bu kendi çocuğunun süt kardeşi olur.Bunların evlenmesi dinen ve tıbben zararlıdır.

Ahmak, sinirli kişilerin sütü ve kanı, verilen kişiye geçeceği için seçici davranmak gerekir.( Kadın,hamileliğinde, doğum yapıncaya kadar ve bebeği memeden kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlarda nöbet bekleyen mücahit gibidir.Eğer bu safhalarda ölürse, ona şehit mükafatı ve sevabı vardır.
–Ahmak kadına süt emzirtmeyiniz-Hadis-i Şerif )

Mustafa ÖZER – Tabiat Eczanesi Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi Sayfa 56

bu arada geçmişi yeni bitirdim, oğlanı halıya attım;
zea cım valla benim bu boğaza kaçma mevzusu feci uykularımı kaçırıyor gerçi bende bu doktor varken biz ek gidaya geçtiğimizde oğlanın azı dişleri neyin çıkmış olacak delikafadulden ama ben herhalde korkumdan pütürlü mütürlü yediremem, buyuyunce alışsın pütüre, geç alışsa n'olur ki?
lilyumcum valla bravo hemen fark etmişsin eşinin durumunu ve iyi ki diretmişsin eşine... Allah bir daha yasatmasın çok geçmiş olsun...
gelgelelim saatleri ayarlama enstütüsü dostuma... Nasıl gidiyor saatsiz hayat bakalım? Esin sorarsa saati ısırırsın bileğini "baaak eti kemik geçiyor" dersin oldu olacak... Bu arada seninde ilaç zehirlenmesi yasarken hala evi süpürmeye devam etmen ayri bir enstantane, canım çook geçmiş olsun.
milupadan numuneler geldi bir de kitapçık yollamışlar orda iştahsiz bbişler için bir mama tavsiye ediyor gördünüz mü?aptamil milumil diye bir ürün...
bir de bu ay mother and baby hamilelik sonrası forma girme diye super bir ek vermiş,
bhk cım yoklugun belli oluyor... Bu arada hiç detay vermediniz nasıl geçti gununuz, nerde buluştunuz? coco, bhk detay bekliyoruzzz

maydanoz cum paylaşımın için tşk.kaydirigubbakcemile5

miss im ben dedim ya fırca attım beni önemsemediler diye bak sana 2 ayrı paket göndermişler.neyse artıkınn goldgelb ede gelmişş .tamamm artıkk bu numune işi:roflol:

Aklıma birşey takıldı.Hani kızım 5 ay 9 günlük ya,aylık gelişiminde ''DıL/KONUŞMA'' kısmında
''AGU_AGU sesleri çıkarır'' yazıyor. Ama biz bu sesleri çıkarmıyoruz.ışitmesinde sorun kesinlikle yok,halıya sürünen kapı sesine uykusunda tepki veriyor.Siz de durum nedir?Düşündükçe canım çok sıkıldı.:1no2:

Ayy,en azından biriniz iyi birşey yazsın da ben de rahatlıyayım.

haha ben bunu yılın sözü seçiyorummm buyrunnnnnnnnn demek çıtır kocayı kaçırdın ha :bbo:
turkbayragiyaşasın kocalar çıtır kocalar ayyy kocişim geldi yemeğe götürdü beni zehirler dedim ama yokkk seviyor beni ayyyy

kız aaaa PİPİRİKLİ anne ünvanımamı göz koydun şaka bir yana canım her bebek aynı olmaz benimde tutma olayı geç oldu ama şimdi tuttunu bırakmıyor :roflol:

maydonozcum anne sütünü artıran listenden ısırgan otu çayını denemiştim daha önce şiddetle tavsiye ederim yatmadan içtim gece uyandımki sütüm akmış üstüm baya bir ıslanmış tadı biraz kötü ama bebişler için olcak okadar

:roflol: Hadi yine iyisin,ucuz atlattın...kaydirigubbakcemile5

Teşekkür ederim.kaydirigubbakcemile5

Evet ünvanına göz diktim.delikafadulden :jeyyar: Tabii ki bebekten bebeğe fark ediyor.O kadar dalgınım ki ,agu demedi ama birkaç kez çıkardığı seslerden birisi de -anne- idi. Oğlum da duymuştu.Uykusuzluk ve yorgunluktan aklıma gelmedi.Aylık gelişimlere bakarken aklıma gelmedi.Panik oldum.:sm_cool::roflol::roflol:,

Yaradan bizler için ne de güzel,faydalı yiyecekler yaratmış böyle.Bizler çoğunlukla ısırgan çorbası yaparız.Ayrıca tohumlarını da balla karıştırıp yerler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…