- Konu Sahibi deryahakan
-
- #31.161
dünürr ii tatiller senin varmı kız mama sandalyen
gökdenizcim amma güldüm eşinin yorumuna kaydirigubbakcemile3
aslan komşum bnm beaaaaaa.. inanmayanlara kapak olsun :roflol: mammaa bak hiç böle düşünmemiştim ama banane banane ben türkçe istiyoommmmmm.. edolinammmklava: bakk bagırmıyoo bnm oğlum baba dio şahitli ispatlı facede demişin ya :sm_cool:
yoğurt çook faydalı vazgeçme sekerim sakın.. kusuyo evet ekşi kokuo napalım mecburen her ögun kıyafet deiştirios önlükte fayda etmio bize.. ben çorba içmesede bi şekilde yogurdu yedirmeye çalışıom.. sahi çorbaylada başedemedim hala.. yani ben daha hala ek gıda düzeni oturtamadım normalmii acep kafamçokkarıştı
hoşgeldin edolina..nasıl rahat edebildinminizmi yazlıkta?
yoğurdu kusması yeni bir tat olduğu için olabilir ben de ara verip başladığımda ilk gün kusmuştu bende ertesi gün içine bir kaç tane cicibebe ezerek yedirdim..çok sevdi kızçem tavsiye edebilirim canım bide böyle dene istersen hem daha doyurucu oluyor hemde ekşilik tadı ortadan kayboluyor
2 gübdür bilgisayarımın şarjı yoktu, kablosu bozuk oldugundan. giremedim gecmişi okuyamadım, özete bile bakamadım, o kadar yane:)
mama sandalyemizi biz de aldık, hatta hızımızı alamayıp otomobil koltuklarına da baktık. tam alıcaktık ki son anda biraz araştırma yapalım, ööle hop diye atlamayalım dedik.
salihabetül de mama sandalyesini çok sevdi. oraya oturacagını anlayınca heyecanlanıyor kuşum, kıyamam yeni bişiy oldugunu anladı herhalde..
şimdi sorum, bu bizim bebek arabasının ana kucağı var, biz otomobilde onu kullanıyoruz. fakat h.sonu bi arkadaş artık bu kızın bacakları taşıyor, ana kucagından otomobil koltuguna gecme vakti gelmiş dedi. siz ne düşünüyorsunuz, ne zaman alacaksınız hatta alan var mı? ve izofiks olması şart mı? biz britax römer, maxi cosi ve mothercare e baktık. ama inanılmaz, acaip, hatta manyak pahalıydı. 600 ila 900 arasıydı. ben de biraz araştırıp ööle almak üzere erteledim..
ek gıdaya başladık biz de.. şimdi benim sorum devam sütü ile yoğurt tutturabilen var mı yoksa ben hakketten de beceriksiz bi hatun muyum.. ve sanırım yoğurt yapma makinası alıcam. alan kullanan ve memnun olan var mı.. eger kimse fikir yazmazsa sanırım sinbo alıp gecicem. cünkü yaptıkları tek şey sütü belli bir ısıda tutmak, başka bi çalışma mantıgı yok yani..
sonra, porsiyonlarınız kaç gr. biz şimdilik tattırma aşamasındayız sadece, emmeden önce 3-4 kaşık yiyoruz şimdilik, her hafta çoğaltarak devam edicez de nereye kadar artıcak bu.. yani normal bi bebek hem emerek hem de ek gıda alarak kaç gr yemelidirki? ve bizimki şimdilik verdiklerimi reddetmese de memeyi görünce resmen bi acaip emiyo. böyle nasıl anlatsam koklaya koklaya, sapur supur sesler çıkararak, eliyle de resmen sıkı sıkı tutuyo. aman zaten şu ek gıda olayı bana çok zor geliyodu, şimdi de sanki benden uzaklaşacakmış gibi geliyo, kendimi çok kötü hissediyorum. gecicidir umarım..
hepinizi özlemişim, becerebildiğim kadar bi geçmişe bakıyım bari..
bu arada doktorumuz su vermene gerek yok dedi bana.. ben de çok sıcak ama bi de ek gıda filan alıcak. susuz kalmasın dedim. ben acaip su tüketen biriyimdir de kıyamam kuzum susuz kalmasın. o zaman 3 tatlı kaşıgı ver çok sıcak günlerde dedi. ağırlıklı olarak seni emeceği için susuz kalmaz merak etme dedi, ama sen gel bi de bana sor..
biz şu anda sabah meyve püresi, öğlen sebze haşlaması akşamüstü de yoğurt yiyoruz. ama dediğim gibi 3-5 kaşık.. yoğurtu seviyor, o bazen aşabiliyor.. bir hafta sonra muhallebiye gecersin dedi doktor. ama şart mı ki bu muhallebi. vermesek olmaz mı? bana muhallebi nedense hiç ama hiç sağlıklı gelmiyor.. amma da önyargılı gıcık biri oldum ben bu ek gıdaya gecince yaa.. kızıyom kendime püff
günaydın bizdende...
aşılandık geldik
umarım umarım umarım sorun çıkmazzz
şu güneş kremi nasıl kullanılıo biri bana anlatsın.. dışarı çıkarken her bi yerine süreyimmii :kedi: o şekilmi yane CADIARZU
o kadar seviniyorum ki.bende artık her yoğurdum tuttuğunda evde çığlık çığlık dolaşıyorum yoğurdu buuuldummmmmm diye :roflol:
arkadaşlar hepinize günaydıın
bebişlerin beynini glikoz yani nişasta şeker un türü besler
vücudunun çoğunu carbon yani bütün besinleri yapı taşı oluşturur.
muhallebi o yüzden güzel bir besin
ama muhallebide demir çok az bu yüzden bi kaç damla ferrum veya pekmez karşlılar diye düşünüyorum
vitamin de muhallebide yok
ceviz findık balık gibi besinlerin yağı da yok
bunlar ya anne yiyince sütünden ya da bunları barındıran mamalardan meycelerden vs karşılanır
muhallebi tek başına yetersiz evet ama gelişime destekli ve doyurucu karnını da tutar meyve gibi sıyırıp macıktırmaz,
mesela kemiklerim sadece yğzde 1 veya 2 si kalsiyumdan oluşur bşilirsiniz gerisi carbon ve devitamini desteğidir
bilginize
muhallebi yapan elleri öptüm
bebişleri de
bebişleri düşünen tüm anneleri de
oooff dakikalrdır yazmaya çalışıyom sinir oldum
bugün 3-4 arası teyzem ege tv ye çıkıyormuş
konuk olarak
beni ona çok benzetirler teyzeme
uydusu olan ve zaten ege de olan arkadaşlara duyurulurrr
netten de izlenebiliyor ayrıca
ben surekli devam maması ile mayalıyorum.. şimdi benim sorum devam sütü ile yoğurt tutturabilen var mı yoksa ben hakketten de beceriksiz bi hatun muyum.. ve sanırım yoğurt yapma makinası alıcam. alan kullanan ve memnun olan var mı.. eger kimse fikir yazmazsa sanırım sinbo alıp gecicem. cünkü yaptıkları tek şey sütü belli bir ısıda tutmak, başka bi çalışma mantıgı yok yani..
sonra, porsiyonlarınız kaç gr. biz şimdilik tattırma aşamasındayız sadece, emmeden önce 3-4 kaşık yiyoruz şimdilik, her hafta çoğaltarak devam edicez de nereye kadar artıcak bu.. yani normal bi bebek hem emerek hem de ek gıda alarak kaç gr yemelidirki? ve bizimki şimdilik verdiklerimi reddetmese de memeyi görünce resmen bi acaip emiyo. böyle nasıl anlatsam koklaya koklaya, sapur supur sesler çıkararak, eliyle de resmen sıkı sıkı tutuyo. aman zaten şu ek gıda olayı bana çok zor geliyodu, şimdi de sanki benden uzaklaşacakmış gibi geliyo, kendimi çok kötü hissediyorum. gecicidir umarım..
hepinizi özlemişim, becerebildiğim kadar bi geçmişe bakıyım bari..
ben de muhallebi vermiyorum..birkac kere ülkerin sutlu muzlu gogly sinden verdim ama pek sevmedi.bıraktım ben de..bana da cok onemli bise gibi gelmio..bu arada doktorumuz su vermene gerek yok dedi bana.. ben de çok sıcak ama bi de ek gıda filan alıcak. susuz kalmasın dedim. ben acaip su tüketen biriyimdir de kıyamam kuzum susuz kalmasın. o zaman 3 tatlı kaşıgı ver çok sıcak günlerde dedi. ağırlıklı olarak seni emeceği için susuz kalmaz merak etme dedi, ama sen gel bi de bana sor..
biz şu anda sabah meyve püresi, öğlen sebze haşlaması akşamüstü de yoğurt yiyoruz. ama dediğim gibi 3-5 kaşık.. yoğurtu seviyor, o bazen aşabiliyor.. bir hafta sonra muhallebiye gecersin dedi doktor. ama şart mı ki bu muhallebi. vermesek olmaz mı? bana muhallebi nedense hiç ama hiç sağlıklı gelmiyor.. amma da önyargılı gıcık biri oldum ben bu ek gıdaya gecince yaa.. kızıyom kendime püff
bebe biskuvisi hic vermedim..gunaydın kızlar hepinizi opuyorum hemen fascımi yanitlayip çıkacagım, acelem var kahvaltı ederken bakayım dedim
bende muhalebbi hatta özellikle cici bebe v.s. verme hiç taraftarı değilim... Sadece anne sütü yetmez, ki yetmeyecek, ek gidaya iyice alışma döneminde akşam menüsünde tahıllı muhalebilerden verebilirim eger gicikliksa bende senin kadar gıcıgım bu konuda... Bir de benim .
:roflol:10-15 lt sütü telef ettikden sonra 5 keredir falan yoğurdumu tutturmayı başarıyorum kızlar hem artık akıllandım bir yada bir buşuk su bardağı kadar yapıyorum.acaba az yapıncamı tutmaya başladı kafamçokkarıştı ama ii oldu çünkü hazır yoğurt vermiyorum yemiyorda oğlum yoğurdum tutunca babamıs dalga geçiyor ''eminim yoğurdu bulan kişi senin kadar sevinmemiştir.'' diyeklava:
ademel nasılsın ben samira belki hatırlarsınşimdi başlayacak teyzem ressam canım sergisini ve resimleri gösterilecekmiş
kadının dünyası mı ne programın adı
oooff dakikalrdır yazmaya çalışıyom sinir oldum
bugün 3-4 arası teyzem ege tv ye çıkıyormuş
konuk olarak
beni ona çok benzetirler teyzeme
uydusu olan ve zaten ege de olan arkadaşlara duyurulurrr
netten de izlenebiliyor ayrıca
bizim yerimizede bol bol güneşlen ve yüz tatlım
yüzmeyi özledim beenn en son hamişken gitmiştim denize
koca göbişimle hoplaya hoplaya kaydirigubbakcemile3
şimdi düşünüyorumda o halde nasıl mayo giymişim kafamçokkarıştı
ayağım iyi canım en azından basabiliyorum yerimseniben
emirhan paşazade huysuz dişi zor çıkartan bebeklerden :1no2:
canı sağolsun paşamın kuzumun aslanımın yavrumunn
anası onun için uykusuzda kalır yorgunda
minik kızın nasılll deniz hoşuna gittimi
ayy ne güzel çimdir durr bronz bebişş zemuszemus
fotoda çek boll boll :dance:
ademel nasılsın ben samira belki hatırlarsın
gobusumu,bebişin cicilerini filan koyardım
ama buraya pek yazmazdım o yuzden muhabbetinize de katılamadım tabi
beni de aranıza alır mısınızmafoldumben:gitme:
ademelcim s y a mu ressam teyzem
azcık bakabildim
çünkü şimdi benim kociş alem fmde mansur el sabahı dinliyor tvden
anlayacağın ben yine nete geldimm
çalışmalarını göremedim ama
var canımda daha otururken bırakamıyoruzCADIARZU
Hepsiburada.com : PRIMA PAPPA DINER | Bebek & Çocuk
mama sandalyemizde buuu
arkadaş verdi ona bi de hediye gelmiş bunu kullanmıyormuş
ama daha boyu kısa geliyo
Tamam canım ne kızıyon?:kediemiştir mutlaka sen öyle diyosan vereliniortak
Tabii ki devam edeceğim ama bazı günler sırf bu yüzden vermek istemiyorum.Kıyafet değil,koltuk,halı ben,o..heryer ekşi ekşi kokuyor.Püff.Geçecek bu günler de..
Beceriksiz falan değilsin canım ya.Öyle deme kendine sakın.Bak biz yıllar önce arçelik yoğurt makinası almıştık.Küçük cam kapları vardı.Şimdi olsa tam bize göreydi aslında.Hala varsa arçelikte uygun oluyor fiyatı da.Bi sor bakalım.Bana sorarsan pınar yoğurt vereceğim.Yoğurt falan mayalayamıcam.Katkı maddesi olmadığını bildiğim,güvendiğim yoğurt.Bulursam babymix alacağım.Ben de böyle üşengecim işte şakkıdı
Bence de ana kucağıyla olmaz artık ama dediğin gibi koltuklar çok pahalı.Bize Anita doğmadan ilk olarak chicco araba koltuğu gelmişti.Sözde kullanılmış ama yepyeni duruyor.Büyükçe baya.Hatta ilk aylar kullanamadık.Doktor oturtmayın dedi diye.Bu arada büyüklüğünü arabanızda bir deneyin mümkün olursa.Bu koltuk kardeşimin Hundai Getz arabasına sığmıyor mesela-tatlicadiarzu-
Canım ilk başta tadımlık gibi veriyorsun zaten.Gittikçe arttırıyorsun.Emmeyi amman bırakmasın zaten.
Yeri gelmişken artık kızımı çok zor emziriyorum.Dün sağ göğsümü dişleyip kafasını sağa sola salladı hızlıca.Eti koparmak isteyen köpek misali.Nasıl canım yandı anlatamam.Çığlık attım ve öksürünce sırtına vurulur ya,o hızda,zaten sırtında olan elimi iki defa sırtına vurdum.Vurmamdan çok çığlık atmamdan korktu.Hemen de bırakmadı canavar.Sonunda bıraktı ama korkudan ağladı.Biberona sağdım,babası sakinleştirip içirdi.Açlıktan bayılacaktı çünkü.Zaten ağlaya ağlaya zor alıyordu memeyi son birkaç gündür.Şimdi hepten emmez oldu senağlama Sabaha karşı uykulu halde aç olmasına rağmen emmedi.Sağıp biberonla verdim yine mafoldumben Benim korktuğum başıma geldi yani Fas'cım mafoldumben
Su için doktorum kaynatılmış ılıtılmış suyu içebildiği kadar verebilirsin dedi.Yani ne kadar içerse o kadar ver dedi.Biberona doldurup arada bir veriyorum.Dışarı çıkarken de yanımızda taşıyoruz.Arada bir sulanıyoruz.Hatta su sayesinde kızım biberonu kabul etmeye başladı :icecream:
Muhallebi konusunda ben de seninle aynı fikirdeyim ama demek ki ihtiyacı var bebeklerin.çok değil az veririz biz de.
Güneşe çıkmadan yarım saat önce sürüyorsun.sonra güneşe çıkıyorsun.Mother and baby alıyormuşsun bak.Bu ayki sayısında güneş kremi ile ilgili güzel bilgiler var.Bir de hamilelik sonrası forma girme rehberi kaydirigubbakcemile2
şimdi başlayacak teyzem ressam canım sergisini ve resimleri gösterilecekmiş
kadının dünyası mı ne programın adı
valla nurgüncüm imrendim şimdi sizeee
biz adanada burnumuzun dibinde denize giremedik geçen yıl
neymiş hamileyken çocuk düşermiş
bana doktorum yüz demişti kolay doğum için halbuki
bu yaz inşallah ben de yüzerim kızım da yüzer
babannesi izin vermezse kocişi ikna ederim gizli gideriz
ikna olmazsa annemlerdeyken giderim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?