2008 Aralık Anneleri

Hepsiburada.com : KRAFT OMEGA OTO KOLTUĞU (9-25 KG) | Bebek & Çocuk
kızlar bizim oto koltuğumuz bu.çok memnunuz.ama mama sandalyesi almadım.galiba almıycam.hala bebekken oto koltuğu niyetine kullandığımız pusetinde yediriyorum çok rahat oluyor.
bu arada arkadaşlar birkaç gündür uğrayamaıyorum.hakkaten çok yoğun çalışıyorum.işden geldiğimde eşimle kızım evin canına okumuş oluyorlar.benimde bişey yapasım gelmiyor.kızımı özlüyorum.onu uyutana kadar onunla vakit geçiriyorum.canım benim beni özlüyor galiba uyku saati 7.5 8den 10.5 a kaydı.şimdi uyudu ne var yok diye bir bakayım dedim.ama çok uykum var hemen kaçıyorum.hepinizi çokça öpüyorum.tabi bebişleride

Fasçım gözümün Feri..var ya sen söyleyince konuya uyandım. o günler geldi mi bacım yaa.. 9-18 ya da 9-25 kg bişiler almak lazım di mi?

ilk ana kucağı-oto koltuğu grunu 13 kg a kadar ya ben onu 1 yaşına kadar kullanırız diye düşündüm hep ama boy faktörünü hesaba katmamıştım. 1 yaşına kadar ters kullanılacağı için ayakları taşarsa olmaz tabi yaa... fakat diğer grup tam oturtarak kullnılıyor. bizim ana kucağımız biraz derince 1 ay filan oluyo bel desteğini kaldırarak oturttum oğluşu fakat rahat edemediği için sağa çekip desteği tekrar koydum. Tam oturma olayını düşünürsek şimdi bu ikinci grup için bence 8. ayı filan beklemek dah adoğru sanki ne dersin? eğer fiyatları arasında uçurum yoksa ben 2. grup oto koltuğuna geçerken izofix aramayı düşünüyorum. bizimşu an kullandığımız isoıfixsiz şu anda ama çok emniyetli gelmiyor.

canımcım elifcino yoğurdu mamadan mayalıyordu. oluyomuş hatta ek gıdada nasıl yaptığpını filan yazmış yanlış anımsamıyosam. oraları çok takip edemi,yorum malum..

biz yoğurt makinası kullnmıyoruz o yüzden ona bişi diyemicem.. sadece sabit sıcaklıkta tutma işine yaradığı için ben almıcam..lmaz:

ek gıda için ne hissettiğini çok iyi anlıyorum. geçen ay ben boşuna mı snif snif oldum bu konuda.. :sinifsinif: ama napalım.. bi de hiç beklemiyodum sütüm filan da var dileğim arzum ilk 6 ay sadece anne sütü fekat tak diye geçtik ek gıdaya .a am merak etme öyle kalmayacak canımcım.. memeye iştahsız olduğu için ek gıday ageçtiğimiz oğluşum şimdi memeye iştahlı mamaya iştahsız oldu. inşallah böyel devam etsin tabii.. opuyorumnanaktan

su vermeyi ihmal etme bencee ya dr niye öyle demiş ki.. Bizim dr ek gıdaya geçtiğin anda su da vermelisin demişti ben yemeklerden sonra su veriyorum. ama pek sevmiyo oğluş alışacak inşallah..

Canım bak en ucuz bunu buldum ve onu aldım..
Hepsiburada.com : Maxima Mama Sandalyeleri, Mama Sandalyeleri, Bebek Oyuncakları , Comfy, Stork, Baby Max, Chicco, Baby2go

beğendim de.. ben bu gibi şeylere çok para verilmesine karşı olanlardanım.. sonra nereye tıkacağımzı şaşırıcaz nasıl olsa.. CADIARZU

Onur Emreye de yoğurt yediremiyoruz bi süredir missim.. zaman zaman reddettikleri yiyecekler oluyo. azimle devam etçez güzle arkadaşım. kayracım hepsini yer yutar onların 1-2 ay bi geçsin..

benim de sütüm azaldı canikom yaa. bi de yarın diyete başlıyorum hadi hayırlısı bakalım..

bu arada isofix otokoltuğunu araçta dah aemniyetli ve sağlam biçimde bağlamak için geliştirilmiş bir kilit mekanizması. hani mevcutta emniyet kemeri ile tutturuyoruz ya. isofix olunca bazı kancalarla monte ediliyor koltuk araçla bütünleşiyor. galiba renault geliştirmiş bu sistemi. tüm araba marka modellerinde de yok die biliyorum. benim eski arabamda yoktu mesela..

ege tv mi

aaah ah.........

ademel nasılsın ben samira belki hatırlarsın
gobusumu,bebişin cicilerini filan koyardım
ama buraya pek yazmazdım o yuzden muhabbetinize de katılamadım tabi
beni de aranıza alır mısınızmafoldumben:gitme:

aaa samira..
hatırladım ben..

hoşgeldin a.s.

Gold canım muhallebi ve bisküvi konusuna katılıyorum.. Onur katı katı yemeyi sevdiği için bebe ekmeği aldım ama. arada çorbasına biraz karıştırıyoprum..

Selma şekercim karbonhidrat çok önemli haklısın. ben de başlarda seçenek olsun diye 1-2 kere muhallebi yapıp içine anne sütü katarak verdim.. ancak sonra dedim ki ya bunu vereceğime tahıl maması alır onu veririm. içinde yulafı var çavdarı var. hem lifli hem daha besleyici hem muhallebide anne sütünü katmak da sorun oluyo. yok çok sıcak yok pek soğuk derken.. Karbonhidrat dedeğin ne kaa komplex o kaa iyi.. nasıl olsa tüm sebzelerde var. onlarda oluyo.. pirinç ununa talim olmasın bebelerimiz..

canım emer o bırakmaz.. üzülme sen.. Emre de öyle.. emmek istemeyince ısırıp bir çekiyo ki hiç sorma. çığlık atmamak gerekiyomuş bu arada o zaman oyn sanıyomuş. ben bi kaç kez acıya dayanıp kendimi tuttum azalttı bu ara.. bi yerde de o sırınca hafifçe kulağını sıkın diyodu.. kendi canı yanınca iki olayı birbirine bağlasın diye sanırım. ben kıyamadım ama.. :sinifsinif:

şimdi başlayacak teyzem ressam canım sergisini ve resimleri gösterilecekmiş
kadının dünyası mı ne programın adı

ressam teyze heee:1shok: bırak teyzemi 7 sülalemde resim müzk vs yeteneği yok.. Hep özenmişimdir..

neaaaaa. bacım Allah san akolaylık versin be.. Vllaha sabırlısın. ben ya kendimi y aonu diyeni denize atardım he.. :mymeka:

evet misssimmm yüzüne özellikle sürülcek Kayracımın şekerim.. beyaz oğluşlar bizim zati..

canım çook geçmiş olsun ilkimciğime.. :Saruboceq:

Allah kolaylık versin mihenkçim. galiba bi ara da ben kaybolucam. :jeyyar:

kızlar ya kaç gündür kafamda,
bişey dicem size..

üye olduğum bir mail grubu var.
anneler falan var işte..

ben mi cok genişim yoksa bu anneler mi cok idealist diye düşünür oldum.
2 örnek vericem..

mesela bi tanesi sabunu evde kendisi yapıyormuş..
kostikle vs...
kaç gündür onu furyası var.
tarifi alan alana,
inanamazsınız..

yani ne oluyor şimdi anlamadım ben.
bu cocukları fanusta mı yetiştiricez biz..

bir diğer örnek de beslenmeyle alakalı..
bir sürü hararetli tartışmalar,yazışmalar,
ona buna kızmalar.

bir tanesi(tabi bunların cocukları büyük heralde)
cocuğunun okulunda kantinde ekmek arası patates kızartması satılıyor diye olay cıkarmış.
bir okusanız söylemedik laf bırakmıyor..

açıkçası ben okuyunca,
şaşkına döndüm.

ben mi cok kötü bi anneyim acaba?
yahu ne olacak cocuk patates kızartması yese...

biz hiç mi yemedik.
neler yedik yahu..

Allah aşkına bi söyleyin bana,
ona göre kendimi kötü hissedicem

fascıımm sen ne aldın mama sandalyesi link rici edeyrum zemuszemus
ben şunu aldım misscim ve diğer arkadaşlarım. E-Bebek | Mama Sandalyesi | Ekonomik Mama Sandalyeleri | Chicco | Chicco Polly Çift Kılıflı Mama Sandalyesi
hafta sonu e-bebek mağazasındaydık. şu ucuz olan baby crespoya bakmaya gitmiştik. bu konularda eşim de ben de nedense malzemesine bakar ve biraz kullanışlı olsun isteriz. nitekimchicco nunkini aldık çıktık. valla kızım da pek begendi sandalyesini, biz de çok begendik.. şahsen tavsiye ederim..
ya o kadar çok fiyat farkı vardı ki izofiks olanları ile normal olanları arasında çok möhim bişeydir herhalde diye düşünmüştüm. ordaki görevliye bu fiyatları ne etkiliyor diye sordugumuzda 1- üretilen yer
2-kumaş kalitesi
3-marka demişti.. tabii izofiks olup olmaması da acaip fark attırıyo fiyat açısından..
ay ne biliyim yaa ben otobanda filan da kızla otomobil kullanıyorum. dert olur içime izofiksli almazsam ama alınca da oturacak biliyom. 2 sene sonra kullanılmayacak bişiye o kadar para vermek ıııh:umursamaz:

su konusunda ben doktorlarla aynı fikirde değilim canımmm
ama arz talep işi bu
ben neredeyse doğduğu günden beridir her fırsatta su vermiştim ki kızımın suyu bol içmesinide bi yerde buna bağlıyorum...
ben de doktorun bu konuda saçmaladıgını düşünüyorum açıkcası ve bundan sonra su vermeye başlıyacağım inşallah

ay lilyumcum ben mi yannış anlattım acaba. bizim kız memeyi bırakmaktan ziyade sanki biri elinden kapacakmışcasına tutkuyla emiyor. ben de ona kıyamıyorum işte..

mama sandalyemizi üstte linkini verdim. o daha ucuz olanı da tecrübeli eltim ilerde büyüdüğünde üstünde tepinirse dayanmayabilir diyerekten fikir verdi ve biz de caydık. gittik chicco aldık. ama aslında alınabilir miydi bence alınabilirdi valla.. cünkü bebeklerin mama sandalyesini sevmeme gibi de bir durumları olabiliyormuş.
tahıllı muhallebi derken şu hazır poşettekileri diyosun di mi.. milupanın kutusundan çıkmıştı bana bi tane. acaba yapsam mı diye dolabı açıp elime alıp koyuyorum 2 gündür. aman yaa başlıycam ekine de gıdasına da o olucak yani. çok gerginim. daha başka tahılla ilgili olaraktan ne yedirilebilir hazır olmayan bişiylerden.

su vermeye karar verdim ve sanıyorum bir defaya mahsus olmak üzere muhallebi de yapıcam. şu hazır paketi. bakalım ne olacak
meyraacım çok güzel yazmışsın çok sağol canım. bebe bisküvisi ile ilgilli ben de bi yazı okumuştum ve vermeyi düşünmüyorum. zaten bize ver demedi doktorumuz. derse evde yapılan receteleri de var bu bisküvilerin onlardan yaparım sanırım

ya sinbo için yapılan müşteri yorumlarını okudum da herkes acaip memnun. tek porsiyonluk da mayalanabiliyormuş. yani içinde kendi küçük kapları yok eyvallah ama sen istersen toprak kap koyarak bile kullanabiliyormuşsun. eşim de beni üzgün görünce dur ben de bi araştırayım dedi ama bilmiyom karar veremedim.
bhk bence bu işin tadını kaçırmış senin o arkadaşların. ben çocukların çok da steril olmaması gerektiğini düşünüyorum. zira bir arkadaşım o kadar çok steril davrandı ki bebeğine şimdi başkasının evindeki halılardan eli yüzü gözü şişiyor. her şeye ama gerçekten herşeye alerjisi var cocugun. bunlar hayatı zorlaştıran şeyler bence. rahat davranmalı ve hayatı kolaylaştırmalıyız imkanlar dahilince. tabii ki çok da hazırlara yönelmeden. elimizden geldiği kadarıyla..

Son düzenleme:
günaydın kıslar
sabah sabah 38 derece ateşle uyandık bakıcı teysemiz gripdi.oğlumada bulaştı sanırım öksürüyoruz birde.şurubumuzu içtik.ben bırakırken düşmüştü ateşi.dilerim hemen iyileşir kuzum.geçmişe bakamadım henüz ama gece kaynatmışınız sanırım.
başka hastamız varsa geçmiş olsun.
bu arada yarın sabah onda annemin kontrolu var dualarınızı bekliyorum kızlar.dualarınıza ihtiyacımız var.

Son düzenleme:
kahvaltı yaparken kaç kere doladı kendini döne döne çok hoşuma gittiii kaydirigubbakcemile2

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…