- Konu Sahibi deryahakan
-
- #31.201
2 gübdür bilgisayarımın şarjı yoktu, kablosu bozuk oldugundan. giremedim gecmişi okuyamadım, özete bile bakamadım, o kadar yane:)
mama sandalyemizi biz de aldık, hatta hızımızı alamayıp otomobil koltuklarına da baktık. tam alıcaktık ki son anda biraz araştırma yapalım, ööle hop diye atlamayalım dedik.
salihabetül de mama sandalyesini çok sevdi. oraya oturacagını anlayınca heyecanlanıyor kuşum, kıyamam yeni bişiy oldugunu anladı herhalde..
şimdi sorum, bu bizim bebek arabasının ana kucağı var, biz otomobilde onu kullanıyoruz. fakat h.sonu bi arkadaş artık bu kızın bacakları taşıyor, ana kucagından otomobil koltuguna gecme vakti gelmiş dedi. siz ne düşünüyorsunuz, ne zaman alacaksınız hatta alan var mı? ve izofiks olması şart mı? biz britax römer, maxi cosi ve mothercare e baktık. ama inanılmaz, acaip, hatta manyak pahalıydı. 600 ila 900 arasıydı. ben de biraz araştırıp ööle almak üzere erteledim..
ek gıdaya başladık biz de.. şimdi benim sorum devam sütü ile yoğurt tutturabilen var mı yoksa ben hakketten de beceriksiz bi hatun muyum.. ve sanırım yoğurt yapma makinası alıcam. alan kullanan ve memnun olan var mı.. eger kimse fikir yazmazsa sanırım sinbo alıp gecicem. cünkü yaptıkları tek şey sütü belli bir ısıda tutmak, başka bi çalışma mantıgı yok yani..
sonra, porsiyonlarınız kaç gr. biz şimdilik tattırma aşamasındayız sadece, emmeden önce 3-4 kaşık yiyoruz şimdilik, her hafta çoğaltarak devam edicez de nereye kadar artıcak bu.. yani normal bi bebek hem emerek hem de ek gıda alarak kaç gr yemelidirki? ve bizimki şimdilik verdiklerimi reddetmese de memeyi görünce resmen bi acaip emiyo. böyle nasıl anlatsam koklaya koklaya, sapur supur sesler çıkararak, eliyle de resmen sıkı sıkı tutuyo. aman zaten şu ek gıda olayı bana çok zor geliyodu, şimdi de sanki benden uzaklaşacakmış gibi geliyo, kendimi çok kötü hissediyorum. gecicidir umarım..
hepinizi özlemişim, becerebildiğim kadar bi geçmişe bakıyım bari..
bu arada doktorumuz su vermene gerek yok dedi bana.. ben de çok sıcak ama bi de ek gıda filan alıcak. susuz kalmasın dedim. ben acaip su tüketen biriyimdir de kıyamam kuzum susuz kalmasın. o zaman 3 tatlı kaşıgı ver çok sıcak günlerde dedi. ağırlıklı olarak seni emeceği için susuz kalmaz merak etme dedi, ama sen gel bi de bana sor..
biz şu anda sabah meyve püresi, öğlen sebze haşlaması akşamüstü de yoğurt yiyoruz. ama dediğim gibi 3-5 kaşık.. yoğurtu seviyor, o bazen aşabiliyor.. bir hafta sonra muhallebiye gecersin dedi doktor. ama şart mı ki bu muhallebi. vermesek olmaz mı? bana muhallebi nedense hiç ama hiç sağlıklı gelmiyor.. amma da önyargılı gıcık biri oldum ben bu ek gıdaya gecince yaa.. kızıyom kendime püff
ya tatlim hayırlı olsun resim ekle resim yada link verde bisde bakalım ne aldınn ugrastırmak istemem seni zaten zaman kısıtlı ama hani hanii alkisalkisalkis
geçmiş olsun canım İnşallah gününüz kolay geçer yawrusun canı acımas.. terlemesinide sorcasktın sen demi hadş hayırlı haberlerle gel şekerim öptüüm.. sahi ben senın ayagınıda unutmusum iyi oldun dimi bacım :1hug:
canım şu isofix nedir biri bana anlatsın çokmu möhüm bişii çünkü bana ekteki koltuk mother and baby dergisinden hedayee çıktı yani bişi araştırmadım sadece sağlam ve kullanışlı bi ürün gibii görünüo 7 aylık olsun kullanmaya başlarım Hepsiburada.com : KOALA OTO KOLTUĞU TEKO TECHNO ECO | Bebek & Çocuk
yoğurt makinası kullananlar çok güsel tutuyo demişti okumustum forumda arzum bebeydi galibaa.. ama ben hep babymix yoğurt veriorum tembel ve beceriksiz ben :sinifsinif: beceremiyroumm hiçbişiyi..
bnmde sütüm biras azaldı gibi memişlerin şişliğinden anladıım kadarıyla ödüm kopuyo vallaa su içiom bol bol ve fascım ben kayrayada içtiği kadar su içiriyorum sende ver bencee aynen kendinden yola çıkarak.. çünkü bnm doktro ver verebildiğin kadar dedi hava sıcakta ve bagırdıkçaa daha çok kuruyo onların boğasları .. su hayattır zannımca :1rolleyes:
fascıımm sen ne aldın mama sandalyesi link rici edeyrum zemuszemus
Allah kabul etsin lilyumcumm ve tekrar iyi tatiller darısı başıma bu sene bana deniz yolları pek görünmüo ufukta ama hayırlısı olsun dimi biyerden bişi çıkıverir belkim :1rolleyes:
şu güneş kremi nasıl kullanılıo biri bana anlatsın.. dışarı çıkarken her bi yerine süreyimmii :kedi: o şekilmi yane CADIARZU
szk cım saol accuk içimi rahatlattıınn ek gıda mevzu İnşallah oturturum düzen bende doktoru aradım sordum napiyim die.. yoğurtlu çorbaları dene ama begenmesse ısrar etme hiç verme 1 hafta dedi meyve püresi yoğurt muzlu ballı bisküvülü her türlü kaşık maması deneyebilirsin dedi. bnmde 2.kızım 10 aylık halaa sebze çorbası içiremedim endişe etme dedi adam oturtursun düzeni daha yeni sayılırsın dedi baya moral verdi :sm_cool:
tekrardan geçmiş olsun sekerim biranönce iyileşip doyasıya oğlunu koklamanı temenni ederimmmmmm
oooff dakikalrdır yazmaya çalışıyom sinir oldum
bugün 3-4 arası teyzem ege tv ye çıkıyormuş
konuk olarak
beni ona çok benzetirler teyzeme
uydusu olan ve zaten ege de olan arkadaşlara duyurulurrr
netten de izlenebiliyor ayrıca
ademel nasılsın ben samira belki hatırlarsın
gobusumu,bebişin cicilerini filan koyardım
ama buraya pek yazmazdım o yuzden muhabbetinize de katılamadım tabi
beni de aranıza alır mısınızmafoldumben:gitme:
gunaydın kızlar hepinizi opuyorum hemen fascımi yanitlayip çıkacagım, acelem var kahvaltı ederken bakayım dedim
bende muhalebbi hatta özellikle cici bebe v.s. verme hiç taraftarı değilim... Sadece anne sütü yetmez, ki yetmeyecek, ek gidaya iyice alışma döneminde akşam menüsünde tahıllı muhalebilerden verebilirim eger gicikliksa bende senin kadar gıcıgım bu konuda... Bir de benim basımda hergün muhalebi yapalım diye cirit atan bir annem var, çocugu aç biraktigima oyle emin ki!
neyse mama sandalyesi hangi marka aldınız?
bende mama sandalyesine donuşmus bir dandalino var, yalnız bir yasında oğlu olan bir arkadasım gördü ve çok begenmedi, sen bir yemek yedirmeye basla bununla bu iş zor gibi dedi..
Dandalino da biraz gereksiz ve oldukça yer kaplayan bir alısverişmiş, her ne kadar hediyede olsa...
yogurt makinasını benim arkadaslarım arzum kullanıyor, acaip lezzetli ve kıvamlı oluyormuş yogurt..
arkadaşlar hepinize günaydıın
bebişlerin beynini glikoz yani nişasta şeker un türü besler
vücudunun çoğunu carbon yani bütün besinleri yapı taşı oluşturur.
muhallebi o yüzden güzel bir besin
ama muhallebide demir çok az bu yüzden bi kaç damla ferrum veya pekmez karşlılar diye düşünüyorum
vitamin de muhallebide yok
ceviz findık balık gibi besinlerin yağı da yok
bunlar ya anne yiyince sütünden ya da bunları barındıran mamalardan meycelerden vs karşılanır
muhallebi tek başına yetersiz evet ama gelişime destekli ve doyurucu karnını da tutar meyve gibi sıyırıp macıktırmaz,
mesela kemiklerim sadece yğzde 1 veya 2 si kalsiyumdan oluşur bşilirsiniz gerisi carbon ve devitamini desteğidir
bilginize
muhallebi yapan elleri öptüm
bebişleri de
bebişleri düşünen tüm anneleri de
Yeri gelmişken artık kızımı çok zor emziriyorum.Dün sağ göğsümü dişleyip kafasını sağa sola salladı hızlıca.Eti koparmak isteyen köpek misali.Nasıl canım yandı anlatamam.Çığlık attım ve öksürünce sırtına vurulur ya,o hızda,zaten sırtında olan elimi iki defa sırtına vurdum.Vurmamdan çok çığlık atmamdan korktu.Hemen de bırakmadı canavar.Sonunda bıraktı ama korkudan ağladı.Biberona sağdım,babası sakinleştirip içirdi.Açlıktan bayılacaktı çünkü.Zaten ağlaya ağlaya zor alıyordu memeyi son birkaç gündür.Şimdi hepten emmez oldu senağlama Sabaha karşı uykulu halde aç olmasına rağmen emmedi.Sağıp biberonla verdim yine mafoldumben Benim korktuğum başıma geldi yani Fas'cım mafoldumben
.
şimdi başlayacak teyzem ressam canım sergisini ve resimleri gösterilecekmiş
kadının dünyası mı ne programın adı
neaaaaa. bacım Allah san akolaylık versin be.. Vllaha sabırlısın. ben ya kendimi y aonu diyeni denize atardım he.. :mymeka:valla nurgüncüm imrendim şimdi sizeee
biz adanada burnumuzun dibinde denize giremedik geçen yıl
neymiş hamileyken çocuk düşermiş
bana doktorum yüz demişti kolay doğum için halbuki
neyse
bu yaz inşallah ben de yüzerim kızım da yüzer
babannesi izin vermezse kocişi ikna ederim gizli gideriz
ikna olmazsa annemlerdeyken giderim
yaz demek deniz demek benim için yaaa
deniz açılışı yapanlar hayırlı olsuuuunnn
bebişlerine denizi tattıran annelere tebrikler benden
biz de gelecek haftalarda yaparız inşallaaahh
bebişlerine yeni malzeme alanlara hayırlı olsun
yine çıkmam lazım yemek hazırlayacağım
güneş kremini okudum valla bacımdaa sizlere sormadanda içim rahat etmioo opuyorumnanaktan demekki her dışarı çıktıgımısda çıplacık bacaklarımıza kollarımısa sürces.. yüzede sürülüodu dimi.. evet yess :1rolleyes:
:roflol:
zemuszemusselam olsun benden herkese
geçmişi okudum azcık geldim.bir yaramazlık yok oh ne güsel.
tatile gidenler hepinize iyi tatiller,benimde az kaldı.hele bi taşınma derdi bitsin kendimi denize atmazsam bircan değilim.
edişim aynı sorundan bende dertliyim canım arkadaşım.bizim kızlar yicek bizi desene.bugün emziriyordum bir ısırdı canımdan can gitti anlatamam.artık emerken ısırıyor ve ben her defasında kasıyorum kendimi.
ilkimciğim çok huysuz teyzeleri.aşımızı atlattık çok şükür.alt ve üst damaklarda kabarmalar var çok kötü.ve çok huysuz anlatamam size.bir patlasa rahatlıcak yavrum.çok iştahsız ne versem red ediyor.şaşırdım kaldım.
şimdilik öptüm kocaman bebelerinizi sizidea.s.
Hepsiburada.com : KRAFT OMEGA OTO KOLTUĞU (9-25 KG) | Bebek & Çocuk
kızlar bizim oto koltuğumuz bu.çok memnunuz.ama mama sandalyesi almadım.galiba almıycam.hala bebekken oto koltuğu niyetine kullandığımız pusetinde yediriyorum çok rahat oluyor.
bu arada arkadaşlar birkaç gündür uğrayamaıyorum.hakkaten çok yoğun çalışıyorum.işden geldiğimde eşimle kızım evin canına okumuş oluyorlar.benimde bişey yapasım gelmiyor.kızımı özlüyorum.onu uyutana kadar onunla vakit geçiriyorum.canım benim beni özlüyor galiba uyku saati 7.5 8den 10.5 a kaydı.şimdi uyudu ne var yok diye bir bakayım dedim.ama çok uykum var hemen kaçıyorum.hepinizi çokça öpüyorum.tabi bebişleride
Öptüm kızlar hepiniziiii.. opuyorumnanaktan
bhk kırmızı yakışmış bacım.... :jeyyar:
ben şunu aldım misscim ve diğer arkadaşlarım. E-Bebek | Mama Sandalyesi | Ekonomik Mama Sandalyeleri | Chicco | Chicco Polly Çift Kılıflı Mama Sandalyesifascıımm sen ne aldın mama sandalyesi link rici edeyrum zemuszemus
ya o kadar çok fiyat farkı vardı ki izofiks olanları ile normal olanları arasında çok möhim bişeydir herhalde diye düşünmüştüm. ordaki görevliye bu fiyatları ne etkiliyor diye sordugumuzda 1- üretilen yerfascım şimdi gördüm oto koltuğu konusunda benim yıllar öncesinden kalma pierre cardin marka bi koltuğumuz vardı ...hala onu kullanıyorum
öyle çok detaylı bişey değil zaten bende kızımla yalnızken otobana çıkmadığım için sorun yaşamıyorum tedirginlik anlamında ...
ben de doktorun bu konuda saçmaladıgını düşünüyorum açıkcası ve bundan sonra su vermeye başlıyacağım inşallahsu konusunda ben doktorlarla aynı fikirde değilim canımmm
ama arz talep işi bu
ben neredeyse doğduğu günden beridir her fırsatta su vermiştim ki kızımın suyu bol içmesinide bi yerde buna bağlıyorum...
ay lilyumcum ben mi yannış anlattım acaba. bizim kız memeyi bırakmaktan ziyade sanki biri elinden kapacakmışcasına tutkuyla emiyor. ben de ona kıyamıyorum işte..fascım ek gıdaya yeni başladığınız için bir süre sıkıntı yaşayabilirsiniz ama ek gıdaya başlamak her bebekte anne sütübnü bırakmak demek değildir bence...
kaldıki sen ilk 6 ay sadece anne sütü verdin saliha betülün memeyi bırakma ihtimali bence çok azzz..
minik minnoşumda aynen anlattığın gibi emiyor beni ki aylardır ek gıda ile besliyorum hatta bizde ek gıda diye tabir edilen gıda anne sütü olsa gerek
buna rağmen aynen tarif ettiğin gibi hem tutuyor hem şapur şupu emiyor))))
hiç bozma moralini bi süre sonra herşey yerine oturacaktır ..
mama sandalyemizi üstte linkini verdim. o daha ucuz olanı da tecrübeli eltim ilerde büyüdüğünde üstünde tepinirse dayanmayabilir diyerekten fikir verdi ve biz de caydık. gittik chicco aldık. ama aslında alınabilir miydi bence alınabilirdi valla.. cünkü bebeklerin mama sandalyesini sevmeme gibi de bir durumları olabiliyormuş.gunaydın kızlar hepinizi opuyorum hemen fascımi yanitlayip çıkacagım, acelem var kahvaltı ederken bakayım dedim
bende muhalebbi hatta özellikle cici bebe v.s. verme hiç taraftarı değilim... Sadece anne sütü yetmez, ki yetmeyecek, ek gidaya iyice alışma döneminde akşam menüsünde tahıllı muhalebilerden verebilirim eger gicikliksa bende senin kadar gıcıgım bu konuda... Bir de benim basımda hergün muhalebi yapalım diye cirit atan bir annem var, çocugu aç biraktigima oyle emin ki!
neyse mama sandalyesi hangi marka aldınız?
bende mama sandalyesine donuşmus bir dandalino var, yalnız bir yasında oğlu olan bir arkadasım gördü ve çok begenmedi, sen bir yemek yedirmeye basla bununla bu iş zor gibi dedi..
Dandalino da biraz gereksiz ve oldukça yer kaplayan bir alısverişmiş, her ne kadar hediyede olsa...
yogurt makinasını benim arkadaslarım arzum kullanıyor, acaip lezzetli ve kıvamlı oluyormuş yogurt..
su vermeye karar verdim ve sanıyorum bir defaya mahsus olmak üzere muhallebi de yapıcam. şu hazır paketi. bakalım ne olacakBeceriksiz falan değilsin canım ya.Öyle deme kendine sakın.Bak biz yıllar önce arçelik yoğurt makinası almıştık.Küçük cam kapları vardı.Şimdi olsa tam bize göreydi aslında.Hala varsa arçelikte uygun oluyor fiyatı da.Bi sor bakalım.Bana sorarsan pınar yoğurt vereceğim.Yoğurt falan mayalayamıcam.Katkı maddesi olmadığını bildiğim,güvendiğim yoğurt.Bulursam babymix alacağım.Ben de böyle üşengecim işte şakkıdı
yok yok harbi becereiksizim ben hee. dün eşim de annem çok iyi yogurt mayalar deyince o kadar alınmışım ki sesimi yükseltiverdim. ama o inek sütüyle iyi mayalıyo, ben devam sütüyle mayalamaya calışıyorum. zaten sen ne anlarsından girdim beni hiç anlamıyosundan çıktım. gerci sonra tatlıya bagladık çok şükür ama kendimi lohusa depresyonuna giren anneler gibi hissediyom valla. çabuk kurtulsam şu durumdan bari..
Bence de ana kucağıyla olmaz artık ama dediğin gibi koltuklar çok pahalı.Bize Anita doğmadan ilk olarak chicco araba koltuğu gelmişti.Sözde kullanılmış ama yepyeni duruyor.Büyükçe baya.Hatta ilk aylar kullanamadık.Doktor oturtmayın dedi diye.Bu arada büyüklüğünü arabanızda bir deneyin mümkün olursa.Bu koltuk kardeşimin Hundai Getz arabasına sığmıyor mesela-tatlicadiarzu-
bizim arabaya sığar muhtemelen arka koltukları geniş. yani hafta sonu baktıklarımızın en büyügü bile olabilir bizim arabaya sorun olmaz inşallah. ay keşke bize de veren olsa da kurtulsak şu dertten.
Canım ilk başta tadımlık gibi veriyorsun zaten.Gittikçe arttırıyorsun.Emmeyi amman bırakmasın zaten.
ya ben mesela bu sabah 4-5 kaşık meyve püresi öğlen 7-8 kaşık sebze püresi-irmikli- ve akşam da 125 gr kadar yoğurt verdim. emmesi hiç ek gıda vermemişim gibiydi. acaba yeterli midir ki yaaa.
Yeri gelmişken artık kızımı çok zor emziriyorum.Dün sağ göğsümü dişleyip kafasını sağa sola salladı hızlıca.Eti koparmak isteyen köpek misali.Nasıl canım yandı anlatamam.Çığlık attım ve öksürünce sırtına vurulur ya,o hızda,zaten sırtında olan elimi iki defa sırtına vurdum.Vurmamdan çok çığlık atmamdan korktu.Hemen de bırakmadı canavar.Sonunda bıraktı ama korkudan ağladı.Biberona sağdım,babası sakinleştirip içirdi.Açlıktan bayılacaktı çünkü.Zaten ağlaya ağlaya zor alıyordu memeyi son birkaç gündür.Şimdi hepten emmez oldu senağlama Sabaha karşı uykulu halde aç olmasına rağmen emmedi.Sağıp biberonla verdim yine mafoldumben Benim korktuğum başıma geldi yani Fas'cım mafoldumben
ay canım kıyamam.. bence dişlerden onun sıkıntısı. yoksa anitacım ne güzel emen bi bebekti. inşallah da en kısa zamanda eski performansına dönecektir...
ben bizimkine biberonu veremiyom ya. bugun milupanın organik meyve suyundan verem dedim, aman çekmesini bilemedi safım. Su için doktorum kaynatılmış ılıtılmış suyu içebildiği kadar verebilirsin dedi.Yani ne kadar içerse o kadar ver dedi.Biberona doldurup arada bir veriyorum.Dışarı çıkarken de yanımızda taşıyoruz.Arada bir sulanıyoruz.Hatta su sayesinde kızım biberonu kabul etmeye başladı :icecream:
Muhallebi konusunda ben de seninle aynı fikirdeyim ama demek ki ihtiyacı var bebeklerin.çok değil az veririz biz de.
meyraacım çok güzel yazmışsın çok sağol canım. bebe bisküvisi ile ilgilli ben de bi yazı okumuştum ve vermeyi düşünmüyorum. zaten bize ver demedi doktorumuz. derse evde yapılan receteleri de var bu bisküvilerin onlardan yaparım sanırımben surekli devam maması ile mayalıyorum
arcelik makine kullanıyorum..makinesiz kac kere denediysem tutmadı ne hikmetse..
yogurdu 100gram veriyorum ardından da 60gram meyve puresı..16.00 ogunumuz bu ve tam yetiyor..
sabah aksam ve gece ogununu anne sutu verıyorum
ogle sadece sebze corbası aksamustu yogurt meyve..
bu sekilde anne sutu agırlıklı beslenmiş oluyor..
benim bebiş ogle ogunu haric her ogun en az 150 cc tuketiyor..bazen aksam ve gece ogunleri 175-200ccleri buluyor
ben de muhallebi vermiyorum..birkac kere ülkerin sutlu muzlu gogly sinden verdim ama pek sevmedi.bıraktım ben de..bana da cok onemli bise gibi gelmio..
sabahları kahvaltıda anne sutune karıstırılmıs 8 tahıllı kasık maması veriyorum,sebze corbalarında da pirinc ve irmik kullanıyorum..yeterince tahıl aldıgını dusunuyorum yani sadece pirinc ununa gerek yok kanımca....
bir de 3 ogun anne sutu vermeme ragmen bebegim cok fazla susuyor..biberona saldırıo resmen masallah suyu cok seviyor
bebe biskuvisi hic vermedim..
tubitak arastırması kanserojen oldugunu soyluyor dr lar niye hala veriyorlar anlamadım
hem gercekten kanserojen olmasa bile cok sekerli yani ne geregi var deil mi:bbo:
:roflol:
baslarda o kadar olmasa da epey devam maması döktüm..benim kocam da nasreddin hoca gibisin ya tutarsa diye dalga geciyordulmaz:
ya sinbo için yapılan müşteri yorumlarını okudum da herkes acaip memnun. tek porsiyonluk da mayalanabiliyormuş. yani içinde kendi küçük kapları yok eyvallah ama sen istersen toprak kap koyarak bile kullanabiliyormuşsun. eşim de beni üzgün görünce dur ben de bi araştırayım dedi ama bilmiyom karar veremedim.bir de yazmayı unuttum fas bence sinbo alma cunku onda 100 gram yogurt mayalayamazsın kova gibi birsey o.yogurt dibinde kalır..kaba bosaltana kadar sulanır gider..mama ile yapılan yogurt normal yogurt gibi olmuyor kıvamlı olsa da kasık girince cabuk sulanıyor fazla ellemeden hemen yedireceksinalkisalkisalkis
alacagın makine kucuk cam kavanozları olan modellerden olsun..arzum tefal arcelik gibi...ne kadar istiyorsan o kadar mayalarsın ertesi gune de sulanmadan kalırvereliniortak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?