2008 Aralık Anneleri

günaydın hepinize aralık annelerii

maşallah herkesler gelmişşş
hoşgelmişş

ya şu çövdürme olayı yeni doğduğu zamanlardaolmuştu kız olmasına rağmen, halasının babaannesinin eline eline doldurmuştu benim miniğim

gökdenizcim geçmiş olsun öncelikle
benim kız da pek kilo almıyor ama aynı da kalmıyor sürekli tıkıştırıyorum çünkü çok yemiyor az az sürekli veriyorum ben
diş çıkarma dönemi 3aylıkken başladı bi de o yüzden pek yememişti bu aralar düzeldi maşallah
yarın memlekete gidecez hazırlık yapıyorum
annesine şişko kızına çelimsiz diyecek şemsipaşa pajında sesi büzüşesiceler ama napalım katkancaz bi süre...

benim kızımın da tırnakları kırılıp düşüyor sürekli tümden değil de yarım yarım
çünkü hep ayağa kalkmak istiyor kalkınca gülüyor zıplıyor tırnaklarını yere vuruyor
bi de emeklemeye çalışıyor
ben ona bağlıyorum
inşallah sağlıklıdır bebişin

öptüm tüm bebişleri
bugün yarın yazamazsam şimdiden Allaha amanet olun

selamun hello kızlarrrrrrrrr zemuszemus

ne vaa ne yoqq bakemm.. anam goldcuum komsumcuum buryada ugramış bi bis görüşemedik tühh..

elifcino szk sizide yazdım yarışaa evet kayıtlar 10 temmuz soonnn dermişim :roflol: :roflol: edamcım sende anlat biz dinleris senınki neler yaptı :icecream:

bu arada gökdenizciimmmm doktoru geç sen hiç değişiklik hissediomusun oglunda kıyafetleri küçüldümü ağırlaşma zayıflama kucagına aldıgında sence varmı değişiklik. boşver doktorun dediğini bencede bide başka doktura götür bakalım ne çıkıcak. tırnak noldu bi yaz bakem gelincee geçmiş olsunn minik yawruya :1hug:

merhabalar
doktor bize doğumunun 6.ayında doğum kgsunun iki katı olduğu için şu an sorun olmadığını ama bu bir ayda eğer en az 250 gr almazsa detaylı inceleme yapmak gerektiğini söyledi.tırnakları için bir sorun olmadığını söyledi ama nedeninide söyleyemedi.pek sevmedim doktoru.aklımdaki sorulara yanıt veremedi.çoçuk sağlıklı dedi geçti.
artık bebeklerimiz günde iki saat uyumalıymış akşam gün kararir kararmaz yatırmalı sabah gün ışığı ile kalkmalılarmış.hergün bir ögün muhallebi yada kaşık maması yemeleri gerekiyormuş.et yada tavuk suyunun beslenmelerinde önemi yokmuş.ancak sebze pürelerine kıyma mutlaka katmalıymışız önemliymiş.artık çorba vermekden vazgeçip sebre püresi vermeliymişiz.balık tavuk kıyma verecekmişiz.ıspanak kereviz ve yeşil sebzelerden bol yemeliymiş demir için.pekmez gibi eski inanışları bırakacakmışız demir oranı çok azmış.peynir mutlaka yemeliymiş evde yapılmış yoğurt mutlaka bir ögün yemeliymiş.bunları bilgi vermek amaçlı yazdım kızlar.sizede faydamız olur belki.

içini ferah tut gökdenizcim
emeklemekten veya zıplamaktan kırılıyordur belki tırnakları benim kızımınkiler bence öyle
sen üzülme hem
bu aydan sonra az az kilo alacaklar artık
bebğin sağlıklıymış buna inan
pozitif düşün bence

ben yine çıkmak zorundayım hazırlık yapmam lazım

öptüm bebişlerdenn

gökdenizcim verdiin bilgiler için çook teşekkür ederimm.. oğlunun tırnakları ile ilgili bişi olmamasına sewindimm önemli olsa bişi derdi heralde.. yalnız cildiyecimi baktıı bu tırnaga yoksa yeni bi çocuk doktorunamı götürdün

ay şu uyku işi zaten beni mahvediyor.uyutalimda uyuyackmi bakalım.benim kızım gündüz 4 saat uyumadimi delirir gün içinde bende gökdenizcim bu drlari anlamıyorum.cocuk bu bi saati bi saatini tutmuyorki..bende isterim erken yatsin sabah erken kalksin ama kızım gece 3 lere kadar oyun istiyor dün uyutamadik her yolu denedik..elde sallama ,ayakta sallama,soınra acaba cokmu yiyo dedik gece yatarken vermdim dün sadeceanne sütü verdim oda fayda etmedi.en son eşimle gecenin 3 ünde atladik arabaya anca kucagimda arabada uyudu.eve geldik yatırdik.gündüzleri hiç bi problem yok uykusunda..ama babasi gelince asla uyumaz hep babasiyla oynamak istiyogamyoncuiremsugece3 e kadar ya..adam bide yorgun yurgun sabah 7 de işe gitti..ya napimarkadaslar bana bi akıl veren yokmu:1no2:

slm şekerler nasılsınız ooo bebişler baba demelere emeklemelere başlamış ne güzel inş en kısa zamanda bende görürüm bizde dişte yok be bacım neyse aralık anneleri sizleri ve bebişlerinizi öpüyorum by by

yeni bir çoçuk doktoruna götürdüm canım.ama bişi diyemedi.
nette yaptığım araştırmaya göre vitamin eksikliği olmalı araştırmam devam ediyor.
:enbuyukkk:

esincim bak sorun iyi olmuş yazmayı unutmuşum uyku konusunda birde dediki uyku alışkanlığı bu ayda edinilir eğer bebeğinize uyumayı bu ayda öğretmezsen 1 yaşında ya dövmeye gidersin yada kafayı yersin dedi.akşam yatıracakmışız gece uyandığında kucağa almayacakmışız meme vermeyecekmişiz sadece pışpışlayacakmışız yatağında ilk hafta yarım saat ağlarmış 2.hafta onbeş dakika 3.hafta uyur dedi.

dedide sadece dedi gibi geliyo bana benim oğlum he yarım saat ağlayacak he ben gitmezsem o atlar gelir yatağından.düşecekmiş şaşacakmış erkek tam erkek.korkuyorum zaten akşama arakatı kaldıralım dedik eşimle.

ya canim haklısın..ama agladiginda babasi hemen kucagina aliır..hiçaglatmaz ben dayanamiyorumdiyo..amaşimdi huy edinde her aglayısında babasi kucagina aldigiiçin uyumuyor..bu düzen cokgüzel bi şey ama..okadar aglamasina nasildayanilirki ya..bide gözyaslarisüzülüyorken yanaklarindan ben dayanamam ya..ama aslinda böyle böyle alişir.belki biraz zorluk cekeriz ama baska caresiyokkii..yoksa sabahlara kadar ayaktayiz.gerçi gece 3 de yatıyor sabah 10 da kalkıyor ama ben düzenliolsun istiyroum..canim bu arada sevindim bebişinin bişeyi olmadigina..allaha şükür saglikliymiş.bende bugün farkettim eylülün ayak parmagiderisinden ayrilmiş kökü seninkidemi böyle olmustu canim

park yataktami yatıyor cnaim..bende park yatakta yatırıyorum ama ara katı kaldirali 3 ay oldu ya allah korusun sende kaldir..şimdi tam hareketlizamanlari..çok hızlı büyüyorlar allah korusun..hem daha rahat oluyor..:lepi:

esincim kendi odası var beyfendinin ama parkyatakda aldıkki yanımızda yatsın diye.kışa odasına geçiricem artık.evet arakatı acilen bu akşam kaldırıyoruz.
canım tırnağı sormuşsun sanırım seninkide düşüyor.beyaz bir çizgi oluşmuş mu.bu kesin vitamin eksikliğinden oluyor nette öyle diyor.büyük ihtimalle demir eksikliği.

bu arada aklıma geldikçe yazıyorum yok sütüm yetmedi bitti süt sağcam diye uğraşma artık dedi süt işi bitti artık günlük gıdalardan beslenecek dedi.ama sütün varsa fırsatını buldukça emzir dedi.ama bundan sonra vitamini sütten değil ek gıdalarından alacakmış.

canım çokmu stres yapıyosun sütün hiçmi yok..üzülme oda bu zamana kadar aldi zaten bundan sonrada sen onu güzel beslersin zaten..şu tırnak düşmesi işide canım açtim sordum hemen dr.oda kenarinda kızarıklık falan varrmi dedi bende baktim var dedim.ozaman dolama olmuş endişe etmene gerek yok dedi..huysuzlugu falanda yoksa o kendiliginden düşer dedi..baktımda kenarları baya kızrmış şişmiş seninkidemi böyle olmuştu canım..

yok esincim benimkinde öyle dolama falan olmadı dolamayı biliyorm.bizimki direk düştü.benim oğlumun kesin vitamin eksikliği.düşme şeklide onu gösteriyo.yeni tırnak çıktı alttan eskisi düştü.şimdi yine düşüyor.süt için canımı sıkmıyorum ben sütüm var Allaha şükür.çalıştığım için sağıyorum.bana sağma dedi ama rahatsız ediyor sağmazsam.
bakalım beklicez bir ay daha en az 250 gr almamız gerekmiş.

canimçalişiyosun sagmassan nasil verecekmişşsinki anlamadim bende bu dr valla acıkcasi..kilo işinide takma canim inşallah alir kuzucugun..biliyorum seni cokda iyi anliyorum..ama önemli bişey degilallaha sükür..vitamin takviyesiyle geçecek bişeyyerimsenibenopuyorumnanaktan

selam ne zamandır giremiyorum siteye
herkez iyidir umarım
malum bu hafta tatile gidiyoruz şimdiden
canta hazırlığı başladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…