- Konu Sahibi deryahakan
-
- #32.281
bütün selam edenlere bizdende selamlar kızlar..ya edamcim geçmişolsun anacim o dişçok beter ya kulak agirsi yapıyor bide çeneni acamıyon fena yanitekrar geçmişolsun cnmopuyorumnanaktanzeynepcim seninde tatiln bitti şimdi ararsin valla o günleri ben ariyorumdaya zeynepcim benim kız daha 2 gün sonra 7.ayına girecek seninkimaşallahh 8 i doldurdu...nice aylara yıllara canimcim..opuyorumnanaktanbu arada sen nezaman dogum yapmiştin canim
zeynep 8.ayınız kutlu mutluu olsuunn zemuszemus Allah torunlarınıda göstersin İnşallah sağlıklaa..
lilyumcum uykusuzluk bendede fena haftalardır her gece 4te ayaktayıs 6-7de uyuyo bidaa.. ne derdi var bilmiom sıcak dedim o dedim ne denediysemm olmuoo.. üstelik 12 dede yatsaaa 10 dada yatsa hep kalkıo gecenin bi yarısı valla perişanım bu araa.. uykususluk bende katlanamasdım amaa başa gelince valla guk diyemiom iştee. doktorluk olcam Allah korusun sol bacamaa bi haller oldu valla zor basıom üstüne :sinifsinif:
günde 500ml devam mamasımıkafamçokkarıştı
güzelde bu kadar süt içen bi bebek sebze meyve yoğurt yiyebiliyomu peki???
şahsen devam sütünü sabah ve akşam 140 yada 150 ml olmak üzere günde 2 kere verip ek besinlere ağırlık vermeye başladımmm
günde 500ml devam mamasımıkafamçokkarıştı
güzelde bu kadar süt içen bi bebek sebze meyve yoğurt yiyebiliyomu peki???
şahsen devam sütünü sabah ve akşam 140 yada 150 ml olmak üzere günde 2 kere verip ek besinlere ağırlık vermeye başladımmm
ben de gunde 500 cıvarı anne sutu+devam sutu verıyorum
versem 600 de ıcıyor ama o zaman meyvesını yemıyor.nedense meyveyi pek sevemedı
sabah 100cc anne sutu+devam maması ıcıne kahvaltı
ogle sebze
ıkındı meyve yogurt
aksam ve gece anne sutu+mama 350-380 cc cıvarı ıcıyor
toplam 500-550 iştekaydirigubbakcemile2
yatarken,gece 2 kere ve uyanınca 125er ml içtiğini düşünürsek betülün,
tüm gün sebze meyve yoğurt corba vs yemek için bize kalıyor :jeyyar:
ama gece mama istemeyen bebekler için durum farklı olabilir..
bir de tüm bebekler içn durum aynı olmayabilir tabi de,
mama yani devam sütü,
betülü asla uzun süre tok tutmuyor..
nasıl yani bu kadar sut fazla mı dıyorsun:uhm:anlatmak istediğim de bu zaten...
bebekler büyüdükçe enerji vitamin ve kalori ihtiyaçlarıda artıyor ...
ve bi vakit sonra devamsütü ek besin oluyor,bizim şuanki halimiz gibi...
ben devamsütünden fazla sebze meyve ve yoğurt ağırlıklı besliyorum kuzumu artıkkk
ki bazen pişen makarna vs yemeklerdende tadımlık verip çiğnemeye alışsın istiyorumm
nasıl yani bu kadar sut fazla mı dıyorsun:uhm:
ben dr un 6aylık bebek ıcın verdıgı menuyu aynen uyguluyorum
gunde 5ogun verdı ve aynen bu sekılde.kahvaltı+sut, sebze, meyve+ yogurt 2ogun de sut
hatta 1haftadır sebze ıle yogurt arasında mama verıyordum dr mama verme deyınce onu da bıraktım...cocugun yedıgı bu kadar zaten..daha fazla sebze meyve yedırememki..ki kilosu da 8800 yani fazla bile..
bakalım 7 ay dolunca belki aksam ogunu sut yerıne muhallebi verir
bızım dr 3 ogunde sut verdı ama anne sutua.s benımkı azaldıgı ıcın mama da vermeye basladım
evet mamalar kof kg yapar haklısın cunku ıclerınde seker ve nisasta var
ama ben bugune kadar hep anne sutu verdım yani bu kg mamadan deil..
1hafta 10gun fılan oldu daha ek olarak devam maması vermeye baslayalı cunku sutum birden azaldı.devam mamasını da gunde 100-150 cc kadar verıyorum fazla deil..
sebze konusunda ise yapılcak bisey yok 125 gr sebze puresı yıyor cocugun karnı davul gibi oluyor:CüvCüv: birtek meyveyi sevdiremedim ama yogurt+meyve puresi 150-160 gram ediyor..bunlar yeterli bence bebiş icin..daha fazlasını yedirebilen varsa helal olsunbuyrunnnnnnnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?