2008 Aralık Anneleri

canım benim kız aralık annelerinin ilk cocugu 8 aylık dünyaya geldi daha önce dogcaktı ama biz dogumu durdurduk canım
ama sıpa 13 kasıma kadar zorla durduopuyorumnanaktan

zeynep 8.ayınız kutlu mutluu olsuunn zemuszemus Allah torunlarınıda göstersin ınşallah sağlıklaa..

lilyumcum uykusuzluk bendede fena haftalardır her gece 4te ayaktayıs 6-7de uyuyo bidaa.. ne derdi var bilmiom sıcak dedim o dedim ne denediysemm olmuoo.. üstelik 12 dede yatsaaa 10 dada yatsa hep kalkıo gecenin bi yarısı valla perişanım bu araa.. uykususluk bende katlanamasdım amaa başa gelince valla guk diyemiom iştee. doktorluk olcam Allah korusun sol bacamaa bi haller oldu valla zor basıom üstüne :sinifsinif:

çok geçmiş olsun misscimm,hakikaten zor bi durummm!!!
nedenini bende bilemedim şimdi ama yazlığa gitmeden önce kızım gece hiç uyumadı şaşırdım niye böyle yaptı diye...
meğer cibinliğinin içine sivrisinek girmişş:1shok:
kayrayıda sinek mi dicem ama her gece diyosun hımmmCADIARZU
diş sorunuda değil karnı tok oluyodur zaten muhtemelennn
canım ben yatarken mutlaka devam maası verip uyutuyorum faydası olurmu bilmmmm

herkese öpücükler benden..

misscim ya senin acil dinlendirilmen lazım bi şekilde.
halini cook iyi anlıyorum.
benim öncekli halim gibi aynen.:1no2:

diş çıkarmalar hariç bizdeki uykusuzluğun sebebi hep acıkma.son iki-üç haftadır devam maması yada gece muhallebilerinden veriyorum daha rahat uyuyor ha uyanmıyormu uyanıyor aralarda ama kısa süreli oluyor.meme istiyor ondada gözler kapalı ağız açık meme acıyor kuzucuğum.ayyyy çok tatlılar Allah acısılarını göstermesin.veeeeeeeeeeee 2.versinnnnnnnnnnnnnnnnnn.ben çok istiyorum kızlar.biraz büyüsün işi bırakayım.babamzı istemiyo ama ben istiyorum.oğluşuma kardeş.

ben de gunde 500 cıvarı anne sutu+devam sutu verıyorum
versem 600 de ıcıyor ama o zaman meyvesını yemıyor.nedense meyveyi pek sevemedı
sabah 100cc anne sutu+devam maması ıcıne kahvaltı
ogle sebze
ıkındı meyve yogurt
aksam ve gece anne sutu+mama 350-380 cc cıvarı ıcıyor
toplam 500-550 iştekaydirigubbakcemile2

yatarken,gece 2 kere ve uyanınca 125er ml içtiğini düşünürsek betülün,
tüm gün sebze meyve yoğurt corba vs yemek için bize kalıyor :jeyyar:

ama gece mama istemeyen bebekler için durum farklı olabilir..

bir de tüm bebekler içn durum aynı olmayabilir tabi de,
mama yani devam sütü,
betülü asla uzun süre tok tutmuyor..

herkese merhabaopuyorumnanaktan
missciğim canım benim geçmiş olsun tatlım ya.bi dr.görün derim.kayra neden böyleki,dişdendir annesi büyük ihtimal.sıcaklar hep çocukları huysuz yaptı valla.allah kolaylık versin canım benim.
benim kuşum halen biberon almıyor.ve devam sütünü vermekde zorlanıyorum:sinifsinif:
bizim de yemek yeme sıkıntımız zor işte.zorla yediriyorum

miscim inşallah bi düzene girere, valla çok zor oluyo.
ilkim sana da iyi tatiller, ben de yedirem,yorum, ağzını açmıyo ya, iyi ki süt var da, yoksa aç kalıcak yani

anlatmak istediğim de bu zaten...
bebekler büyüdükçe enerji vitamin ve kalori ihtiyaçlarıda artıyor ...
ve bi vakit sonra devamsütü ek besin oluyor,bizim şuanki halimiz gibi...
ben devamsütünden fazla sebze meyve ve yoğurt ağırlıklı besliyorum kuzumu artıkkk
ki bazen pişen makarna vs yemeklerdende tadımlık verip çiğnemeye alışsın istiyorumm

evet bhkcim kızım gece deliksiz uyuduğu için yatarken doyurup yatırıyorum...
kilosuda gayet iyi olduğu için gece uyandırmıyorum kuzumu...

nasıl yani bu kadar sut fazla mı dıyorsun:uhm:
ben dr un 6aylık bebek ıcın verdıgı menuyu aynen uyguluyorum
gunde 5ogun verdı ve aynen bu sekılde.kahvaltı+sut, sebze, meyve+ yogurt 2ogun de sut
hatta 1haftadır sebze ıle yogurt arasında mama verıyordum dr mama verme deyınce onu da bıraktım...cocugun yedıgı bu kadar zaten..daha fazla sebze meyve yedırememki..ki kilosu da 8800 yani fazla bile..
bakalım 7 ay dolunca belki aksam ogunu sut yerıne muhallebi verir

şu sıraralar kızımda müthiş bir konuşma çabası var ki bu durum son 15 gündür başladı ama maşallah kuzum araptayı gibi susutu sustu birden açıldı

artık tek hecelerden iki hecelere geçti...
ayrıca ağladığı zaman uykusu gelmiş ise "eee ee e" yada acıkmış ise "mammama" diyerek beni yönlendiriyor bazenopuyorumnanaktan
oğlum geç konuştuğu için bu durum beni çok mutlu ediyorr

fazla yada az demek doktorlar dururken benim haddime düşmez tabiki ama şöyle söyleyeyimmm ;
ben mamadan ziyade doğal beslenmesi taraftarıyımm..devam sütü bence günde 500ml fazla onun yerine mevsim sebze ve meyveleri yedirmek daha doğru geliyor bana...kaldıki devamsütlerinin pek çoğu kof kilo yapıyor yani mamayı emmesin 2 günde süzüveriyor bebek...

bu benim fikrim tabikiii ben bu konuda pek doktor önerisi uygulamıyorum yaniii

haabide şu var ben özellikle gece uyandırmıyorum mesela verasem mutlaka emer ..ama kilosu çok fazla olmasın istiyorum ve bana göre uykuda bir vitamindir kıyamıyorummmm

Son düzenleme:
bızım dr 3 ogunde sut verdı ama anne sutua.s benımkı azaldıgı ıcın mama da vermeye basladım
evet mamalar kof kg yapar haklısın cunku ıclerınde seker ve nisasta var
ama ben bugune kadar hep anne sutu verdım yani bu kg mamadan deil..
1hafta 10gun fılan oldu daha ek olarak devam maması vermeye baslayalı cunku sutum birden azaldı.devam mamasını da gunde 100-150 cc kadar verıyorum fazla deil..
sebze konusunda ise yapılcak bisey yok 125 gr sebze puresı yıyor cocugun karnı davul gibi oluyor
birtek meyveyi sevdiremedim ama yogurt+meyve puresi 150-160 gram ediyor..bunlar yeterli bence bebiş icin..daha fazlasını yedirebilen varsa helal olsunbuyrunnnnnnnnn benimkinin kapasitesi bu kadara.s

Son düzenleme:

ben zaten genel anlamda söylemiştimmm...meyve püresini aç iken bi denesen...
hoş yemeyen çocuk yemiyor bilirim benim kızımda muhallebiyi sevmedi mesela....

ben sevmediği gıdada hiç ısrar etmiyorum hatta sevipte o anda yemek istemiyorsa yine ısrar etmiyorum , bi vakit sonra kendisi ağlayarak istiyor...cokacimcoook

benımkı de herseyı yıyor bır tek meyvelerı sevemedı.ekşi mi gelio nedir anlayamadım
zaten acken verıyorum yoksa yogurdun uzerıne yedırmeye kalkarsam hıc yemıyor aynen boyle zilli:umursamaz:
:roflol:
ben de uyandırmıyorum 7.30-8de sut ıcıp uyuyor gece 11 cıvarı da yıne bıberonu dayıyorum uyanmadan ıcıyor sonra sabah 7de kalkıyor
gece vermesem uyanır mutlaka cunku verdıgımde istahla emiyor
kendisi uyanmıyorsa uyandırmamak gerekir tabiki artık buyuduler

kafayı sıyırmama ramak kaldı ha!

valla sonunda elimde kalacak bu çocuk

hiçbişe yediremiyorum, hala ek gıdaya geçemedik. mama bile içmiyor, varsa yoksa anne sütü.. o da yetmiyr artık, gece bile iki kere kalkıp süt sağıyorum. sütün içine de bi tek 8 tahıllı ballıyı kabul ediyor beyefendi. çıldırıcam artık,

bebeği yiyenlere çoooooook çok özeniyorum, inşallah hep öyle devam ederler.

ben şahsım adına sütten ağzı yanmış biri olarak beslenme konusunda asla ve asla ısrarcı değilim...
çünkü biz büyükler bile kimi zaman hiç bişey yemek istemeyebiliyoruz kaldıki beslenme alışkanlığını sevdirmek gerekir ki uzun vadede sorun olmasın yoksa şaklabanlık yaparak bebekken kandırıp tıkıştırabiliyoruz ama maalesef bi süre sonra çocuk bu şaklabanlıkları (ilgiyi)bekler hale geliyor...
benim bi arkadaşım mesela bebeğin karşısında halay çeken birileri olmasa asla yemek yediremiyor ki birebir şahit olup halay çektimmm:1shok:
dolayısı ile ben hiç ısrar etmiyorum bakıyorum yerse devam ediyorum istemiyorsa hemen bırakıyorumm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…