2008 Aralık Anneleri

elifcim seni çok iyi anlayabiliyorum ama bana kalırsa sen annesütüne dayalı bi beslenme uyguladığın için belkide ek gıdaları reddediyor..
bu durumda annesütüne alışan bebeği ek gıdalara yönlendirmek meşakkattli bi süreç istiyor çünkü bebek hem annesütüne beraberinde annekokusuna alışmış olduğu için ek gıdaları yemek istemiyor..
sabırla annesütünü azaltarak biraz aç kalmasına tahammül edebilirsen inşallah senin oğluşunda yemek yemeye başlayacaktır canımmm
pes etmek yokkkk

canım en son saat 2.30 da 150 ml. anne sütünün içine iki tatlı kaşığı 8 tahıllı ballı karıştırıp biberonla içirdim. saat 6 yı geçiyo acıktı hem de çok, çünkü en fazla 3 saat bekleyebiliyordu. tarhana yaptım kesinlikle içmedi, arkasından dedim bari muz veriim, azıcık yiyordu, uzunca bir zaman içinde 3 \ 1 muzu yedi. şaklabanlık yapmıyorum hiç, keyfinin gelmesini bekliyorum hep, bir de yedirirken konuşuyorum, o da dinliyor. ama zor çok zor. şu ana kadar yedirmeyi başarabildiklerim elma, armut, muz, kiraz, karpuz, patatesli havuçlu püre. bu kadar. bunlarda bir kaç tatlı kaşıından ibaret.

gerçekten çok üzülüyorum. muhallebi falan da yemiyor, yoğurt bile yemiyor.
4 aylıkken brokoli püresi bile yemişti hem de iştahla, ama ben pek üstünde durmadım,

yemeyen bebek sendromuma bir şarkıyla son verirkene, siz sevgili yorumcularıma allahtan sabır diliyorum..
"pişmaaaaaaaaan çok pişmaanıııııııım esaaaaasen" miscim kulakların çınlasın gııı, ahluma düştün

canım benim kız aralık annelerinin ilk cocugu 8 aylık dünyaya geldi daha önce dogcaktı ama biz dogumu durdurduk canım
ama sıpa 13 kasıma kadar zorla durduopuyorumnanaktan

hayatım anlamadım vallakaydirigubbakcemile3yani senin loliş kasım dogumlumu aralık dogumlumu valla afederin anlamadımcanıkomzemuszemusopuyorumnanaktan

allaha şükür lilyumcum düzene giiikinci dişimiz çıktı ondan yapıyormuş megerse..bide 2 gündür her bezine kaka yapıyor yaa anlayamadım gitti ishadegil ateşi falanda yok ama sarırenkte kaka yapıyordelikafadulden

misscim bence hayatım kayrayı bi dr götürsen hem sen rahat edersin hemde o..çünkü bayabi uyuyamıyor senide çoooooooookkiyi anlıyorum hayatım:teselli:bide acaba alışkanlık halinemi getirdi..su veriyormusun canmbelkidesusuyordur

lilyumcum lütfen yanlış anlama ama sanırım senın kuzun ne versen yiyo ne versen içiyo o birazda bebeğin yaradılısından bence bende gün geldi aç bıraktım gün geldi sevmediği şeylere ısrar etmedim ama yemedimi yemiyo işte naparsın gerçi kilomuz gayet iyi (şuan 8)
ama benim acıktığnı belli eden bi bebeğim hiç olmadı ben kendim belirli saatleri takip edip veriyorum çok şükür tatlılar hariç genelde seçmiyo ama bazen tek yesin diye oğlumun karşısında kafasında oyuncaklarla oturan bir anne bazen türkü çığıran bi baba olabiliyo diyeceğim şuki doğru beslenme alışkanlığnı kazanması için elimizden geleni yapsakta evdeki hesap çarşı misali olmadımı olmuyo işte :Saruboceq:

ya bide annem sen çok yediriyon onun dötü tabi durmaz diyo..bide dün aç karna seftali muz kayısı yedirdim püre yapıp bundanmı oldu acep ama ishal değil..ay bezi dün aldık yarıya indikaydirigubbakcemile3

ceyremcim yemeyen bebeginekadar zorlasanda yemiyor canim benim bi tanidigimdan biliyorum..yani hertürlü şeyi yaparlardiama bebek agzini açmazdi..ondan seni anlayabiliyorum..sen nekadar zorlasanda o redder..kolay degi canim ama inşallah zamanla alişir..bence senin sütün yetiyor galiba ona çünkü maşalah kilosuda gayet iyi..doymayan bi bebek böyle kilo alamaz canim bence sende kendini fazla heder etme derim canim:1hug:

esin58 işin garibi beni emmeyide bıraktı son 2 gündür ve denediğim hiçbir mamayı emmiyo sadece g oda 1 nadiren 2 kez mama içiyo idare edioz artık meyve sebze biraz biraz ama bu çocuklar bi enteresan bazn 1 koca kase bazen yarısına gelmeden kusuyo napalım öylede böylede buyuyolar bi tnıdığm buyuğum bana hiççç endişelenme kızım ben oğlumu ayran ekmekle buyuttum demişti şimdi zıpkın gibi delikanlı masallh napalım bide böyle düşünüyorum şükür allah başka keder vermesin cümlemize..

tabiki yanlış anlamam canım ne demek...
bizler paylaşım yapmak için buradayız ..senide çok iyi anlıyorum çünkü o modelden bir tanede bende var ..9 yaşında ve kısmen düzelmeler olsada hala sorunlar yaşıyorum.
zaten bende bu sorunu uzun süre yaşadığım ve tecrübe ettiğim için sizlere önerilerde bulunuyorum ,yoksa ne haddime düşmüş kimin bebeğini nasıl besleyeceği....

katılıyorum iştahsız bebek iştahsız oluyor kabul ama maalesef bizlerinde bu noktada bazı tecrübesizlikten kaynaklanan yanlışlarımız var..mesela annesütü ile ek gıdalara 4.aydamı yoksa daha sonramı geçelim diye tartışmıştık vakti ile hatta bhk konu ile alakalı anket yapmış ve açık ara fark ile evet 4. ayda başladım şu an iştahı çok iyi sonucu çıkmıştı hatırlarsan...bence bu bi tecrübedir işte faydalanmak lazım..sende yanlış anlama lütfen genel konuşuyorumm..yada misscime de msn de çok önce blendırı bırak sorun yaşarsın dedim ,bugün geçmişe yönelik okurken kayranın katı şeyleri öğürdüğünü yazmış..vs vs

benimde bu konuda çok sorun yaşamış nacizane tecrübe sahibi bir anne olarak demem oki bebeklerimizi bebek olarak değilde birey olarak görelim..saati saatine uyku yada beslenme düzeni yapmayalım o zaman bebek rutine alışıyor işte...yoksa tabiki yemeyen çocuk yemiyor .az öncede söyledim benim kızımda muhallebi ve tatlıyı sevmiyor ne yaptıysam yemedi...ben bu forumda şunuda çok iyi gördüm ki tecrübe denen kavramın önemi maalesef "çokbilmişlik" olarak algılanıyor...keşke bana birileri bunu tecrübe ettim lilyum aman yapma dese...memnuniyetle dikkate alırdımm

alişacak canim valla haklsin öylede böylede büyüyorlar..ama bir anne olarak seni çookkhemde çookk iyi anliyorum..dişiçıkmışmıydı canim diş çıkaracak olan bebeklerde iştahsızlık çok sık karşılasan bi sorunmuşondan dolayı soruyorum..yerimseniben

canım benim kızımda şefatli dışında meyve yemiyor, bende senin gibi kayısıyı falan yoğurtla veriyorum yiyor,

günaydın hepinisciklereeeee

bugün bisim evlilik yıldönümümüz zemuszemus yuppiiiiiiiiiiii

gökdeniz hayırdır şekerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…