2008 Aralık Anneleri

Selaaam!!
Geçen hafta ne zaman KK'ya girsem elektrikler kesildi.Normalde doğru düzgün kesinti de olmaz.Nasıl iş anlamadım.Bu yüzden okumadan sadece yazıyorum.
Kızım dün akşam itibariyle emekleyebildiğini keşfetti ve artık emekliyor.Bundan sonra sürekli ilgilenmek zorunda kalacağım sanırım.

Gold ve Fas ile buluştuk kızlar.ayrıntıları buluşma haberlerine yazdım.

Ek gıdalarda biraz seçiciyiz ve zorlanıyoruz diyebilirim.Sevdiği şeyi maşallah sesli sesli nam nam diye diye yiyor.Sadece ağzına parça geldiği zaman tükürüyor.Etli birşey yediremiyorum henüz.Ne kadar blendırdan geçirsem de farkedip etleri diliyle çıkartıyor.Yavaş yavaş alışacağız sanırım.benim yaptığım sebze çorbasını yemedi ama milupanın sebze çorbasına bayıldı.Bir şekilde alternatif yaratıp yedirmeye çalışıyorum.Sütüm de azalmasın diye sağıyorum.Çünkü gün boyu ek gıda yiyince sadece sabah ve akşam emdiği oluyor.Ben de pompa yardımıyla sağıp dolaba koyuyorum.

Hızlı ve karışık yazdım sanırım ama sayfadan atar ya da elektrik gider diye korkuyorum.
Sonra yine gelirim.Öpüyorum tatlı annelerim opuyorumnanaktan

kızlar pediatri portalına yazmıstım cevap gelmiş.

Lürfen cevap verir misiniz?
Kızım 24 temmuzda 7 aylık oluyor.Ek gıdalardan gayet güzel yiyor ama benim sütüm artık baya azaldı.Günde 300-350cc zor cıkarıyorum.Bu kadar süt yeterli midir,yoksa devam sutu vermeli miyim?Kızımın kilosu 8800 boyu 69 cm..
Bir de balık yedirebilir miyim?Hangi balıklar bebek için daha faydalı veya uygundur?
Teşekkür ederim.

Uzm dr Asaf GÜVEN
2009-07-15 1500
Kızınızın gelişimi normal
Devam sütü alması şart değil.
Taze meyve suları,yoğurt,muhallebi sebze çorbaları verilebilir.
Önümüzdeki aydan itibaren taze her balıktan azdan başlayarak alıştırılabilir.

paylaşımın için tşk. canıma.s.

merhaba guzel annisler ben geldim :jeyyar:
nasilsiniz ?bebisler nasil ?
cok guzel bir tatil gecirdik ;geldik kaydirigubbakcemile5
bomba gibiyim : )delikafadulden

merhaba guzel annisler ben geldim :jeyyar:
nasilsiniz ?bebisler nasil ?
cok guzel bir tatil gecirdik ;geldik kaydirigubbakcemile5
bomba gibiyim : )delikafadulden

hoşgeldin canim..ohh ne güzel enerjiyi depoladin..insanda tatilden hiç gelmek istemiyorki ya..şimdi nasil ararsin zeepcim tatilgünlerini benim gibi

meyaraacım saol paylaşımın için..evet bu devam sütükonusu baya bi kurcaliyordu kafalarimiziögrenmişolduk ama bu anne sütü niye azaliyorki ya benimkide azaldi..hani emzirdikce gelir bollaşirdi..demek yok öyle bişikaydirigubbakcemile3yani benim kızım 12 saat mememde oldugu halde azalmiş geliyor bana gerçi hiçsagmadim kaç cc çıkar bilmiyorum..

esincim valla kendi adıma konusayım.eskisi kadar duzenli sagmadıgım ve duzgun beslenmedigim icin azaldıgını dusunuyorum:kedi:
500cc cıvarı cıktıgında da tabiki azalmıstı eskiye oranla
ama dikkat etmeyi bırakınca son 1-2 haftada hepten azaldı ..
ya da belki de zamanla azalması dogaldır bilemiyorum..
sağlık olsun alacaklarını almıslardır artık bundan sonrası bagısıklıga destek amaclı..cıktıgı yere kadar sagmaya devam edecegima.s

hoşgeldin canim..ohh ne güzel enerjiyi depoladin..insanda tatilden hiç gelmek istemiyorki ya..şimdi nasil ararsin zeepcim tatilgünlerini benim gibi

herkese selam annecikler..

zeppcim hoşgeldin Şeniz

hosbuldum canlarim :1hug:
dogru diyorsun esincigim hic sorma bir elim yagda bir elim baldaydi kaydirigubbakcemile3
simdi geldim tum isler bana kaldi :bbo:

hosbuldum canlarim :1hug:
dogru diyorsun esincigim hic sorma bir elim yagda bir elim baldaydi kaydirigubbakcemile3
simdi geldim tum isler bana kaldi :bbo:

valla canim aynen öyle oluyor..ne yemek yapma derdin ne çamasir yıkama derdin oluyor..ama ben tatilden döndükten sonra baya bi bocaladim ne yalan söylim..ama şimdi aliştim düzenimi otutturdum biraz zaman aldi ama oldu sonunda:lepi:artık seneyi beklicezz tatiller bittii:gitme:[/I]

zemuszemus
yağmurlu bir havadan herkese mucukss
herkesler biyerlerde değil mi.çalışan annelere sabırlık işlerinde kolaylık diliyorum şekerlerim.
diğer analarımada öyleyerimseniben
bebelerimizin ek gıdayla arası nasıl diye baktım şöyle biraz.aynen bi<zde olduğu gibi zor bazılarının.çorbayı sevmiyoruz ve zor yediriyorum.daha doğrusu her yemek sırasında herkes rolünü biliyor evde harekete geçiyorus hemen, zıplamak,horon tepmek,halay çekmek ooo anlatamam size.
teyzemizle geçen gün inanırmısınız luna parkda yemek yedirdik gülmekden çatlıyorus yedirirkende.kaydirigubbakcemile3
bende zorlamıyorum canı ne isterse onu veriyorum.ama öğünleri kaçırmasın diye akla karayı seçiyorum kafamçokkarıştı
şimdilik hepinizi öpüyorum bebelerinden dödünden mucukksssslülülülülülü

ilkim ortalama kaç saatte bir yediriyosun bebeğini merak ettimde bende bi türlü tutturamadım düzeni sanki :))

Sevgili Anneler,

Çocuk doktorlarımızın birçoğu ilk adım ayakkabısı olarak malesef hala 20-30 yıl önce doğru ayakkabı olarak bilinen ortopedik- yarı ortopedik ayakkabıları tavsiye ediyorlar. Bu büyük yanlışı düzeltmemiz gerek çünkü bu tip ayakkabılar çocuklara zarar veriyor.

Lütfen bilinçli anneler olarak doktorunuz bu tip ayakkabıları tavsiye ederse, doktorunuzu uyarın!!!

Siz de internette ufak bir araştırma yaparsanız, doğru ayakkabıların yumuşak tabanlı ayakkabılar olduğunu kolaylıkla bulacaksınız. Çocuklarınızı sert, rahatsız ayakkabılara mahkum etmeyin lütfen!

güzel aralık annelerim nasılmış..
biz tatildeyiz kızlar ama öyle bi eli yağda balda durumumuz yok. annemlerdeyiz. benim memleket sahil kasabası olduğu içün çocukla en güzel tatil böyle olur dedik bu sene.. valla iyi geldi..

Oğluşum abba diyor bu aralar ve biz baba demeye çalıştığını düşünüyoruz. Bi de bi kaç gündür su istemeye başladık.. suyun adı büf.. :))

pek huysuzuz bu ara galiba sınırlarımızı anlamaya çalışıyoruz. emekleyemiyoruz ağlıyoruz. uyumak istemiyoruz ağlıyoruz. düşen oyuncağımız alamadığımızda hatta yemek verildiğinde vs vs..dün gece bilinmeyen bir sebeple 1 saat ağladık mesela..

geçmişi okuyamadım.
inşallah yoktur ya varsa hasta anne ve bebişlere geçmiş olsun.
tatile gideceklere iyi eğlenceler. dönenler hoşgelmiş safa gelmiş..
herkesi çok öpüyorum.

sağol canım. şu yumuşak tabanlı ayakkabıları ben oldum olası giyemem.. Onur Emre'ye giydiricez artık..

kesinlikle katılıyorum canım
sert ayakkabılar bebeklere göre değil
özellikle ayakkabı çok özenerek seçilmeli bence...
LCWde üzeri ayıcıklı yumuşacık ayakkabılar var bu ara
muhteşem rahat tavsiye ederim.
resmen kağıt gibi heryere kıvrılıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…