2008 Aralık Anneleri

Merhaba arkadaşlar bende yürüteç almakta kararsız kalmıştım ama benim oğlan hiç yerinde durmadığı için almak zorunda kaldım 21nde 7 aylık olacak 10 gündür yürütece biniyor acaba erkenmiydi yürütec için...

Hello kızlaaaar! hihoyyyt
Ne yapıyonuz bakeem?Yaz geldi,bebekler hareketlendi ve site sakinleşti galiba.Benim kızım da Salı gününden beri emekliyor.Artık yerdeki yorganın üstüne bırakıp iş yapamıyorum.Sürekli gözümün onda olması gerekiyor.Ev desen....Aldı başını tatile çıkıyor kaydirigubbakcemile3

Yürüteç demişsiniz.Ben de karşıyım.Bebeğin yavaş yavaş,oturması,emeklemesi,tutunarak kalkması ve yürümesi evrelerini kendi başına yapmaya çabalaması daha doğru geliyor.İsteyen kullansın tabii.Artık 7 aylık oldu bebekler.Sanırım artık kemik gelişimini kötü yönde etkilemez.Yani inşallah etkilemez.Ben bilemiyorum tabii.Doktor değilim ne de olsa.Eninde sonunda hepsi bir şekilde yürüyecek.Ayy ne heyecanlıı..ilk adımlarını görmekte sabırsızlanıyorum .kaydirigubbakcemile2

Kızlar iki tane beslenme konusu açılmış.ıkisinde de tarifler falan var.Ben nereye yazayım bilemedim buraya yazıyorum.
Kızım ağzına en ufak taneli birşey geldiğinde az ise diliyle çıkarıyor,çok ise öğürüyor.Çorbaları beğenmediği için milupanın hazır sebze çorbasını almıştım.Doktor asıl önemli olan çorbayla birlikte et yemesi demişti.Bu yüzden yağsız dana kıymasını suda kaynatıp blendırdan geçirdim ve aynı suyla sebze çorbasını yaptım.Yine anladı etleri ve yemek istemedi.Yoğurda azar azar karıştırarak verdim etli çorbayı.Biraz yedi ve yine etleri diliyle itmeye çalışarak fazla yemedi.Başka çocuklar parça parça alıp çiğnerken benim kızım pürüzsüz mama istiyor fisfisfis
Fikri olan varmı?Eti daha nasıl yedirebilirim?Tavuk ve balığı hiç denemedim zaten.Balık tattırmaya çalışmıştım da anında çıkarmıştı diliyle.Off..Hep hazır mama,kahvaltı bulamacı ve yoğurt mu yiyecek bu çocuk?

Sütü azalanlar!Benim de azaldı.4 saatte bir sağarak arttırmaya çalışıyorum.20dk sağıyorum 100ml civarı süt çıkıyor.Artık kızıma o kadar süt yetmiyor.150ml üzeri sütü rahat içebiliyor.Çeşit çeşit yemek ve sofradan salatayı eksik etmemek lazım ama genelde yapmıyorum işte.Sorun orada.Benim üşengeçliğim
Yazlığa gidince sütüm çarşaf,pike ne varsa ıslatıyor,sağmadığım zaman göğüslerim patlayacak gibi acıyor.ızmir'e bi geliyorum,sanki biri iğne batırıp söndürmüş gibi iniyor delikafadulden Gel de yeme kafayı..laelaelaelaelae

ya aman sütler azalmasın ya Allah'tan sütümüs var heç bişi yemek istemio kayramukum bu aralar :sinifsinif: yoğurtt ancaa.. pütürlü ne kahvaltı ne meyve hepsini elinin tersiyle itioo sebze çorba yemek koklamıyoo bile.. ama elimle kendi yediğimisden verince yiyoo hattaa balık bile yedirdim gecen gün pütürlüde aynı edolinanınnın tarif ettiği gibi minnacık pütürü bile tüküren öğüren beyfendii bizim yediğimisde koca balık lokmasını geveleye geveleye yutmaya çalışıo bi şekilde heçte öğürmüo kafamçokkarıştı yani bende bilmiom nasıl yimak yicas bis

kısçeler,
siz de yanınızda kontrol altındayken eline bişeyler vermeyi deneyin yemesi için.
bebe bisküvisi olabilir,ekmek olabilir.
özellikle ağzında kolay eriyen bişeyler.
inanın pütürlüye alışmasına feci etkisi oluyor.a.s

valla canım haklısın ben ekmek ve havuç verdim kemirsin diee hem olmayan dişlerini kaşısın mahiyetinde :roflol: bugunde bisküvüü düşünüyodum küçük die emin olamadım hemen erio ya agısda ama sonucta kontrollü evett verilmeli.. yaa zaten belliki derdi tamda pütürlü ile değill kendine özel yemekleri ilee.. pütüründe derdi vardaa bnm yediğime hiç pütürlü demeden lüpp. pirinç mirinç hiç öğürmüo valla uyanık.. aman buna Maşallah diyim barim annenin nazarı değermiş.. ben bu işi geliştiriyim bi zemuszemus

Kızlar merhaba..Beni unutmamışsınızdır inşallah,tatildeydim.Önce abime olaylı bir düğün yaptık sonrasında da biraz dinlenmeye kaçtık.Bu arada bebişin düzeni alt üst oldu 1 kilo kadar kaybımız var.Dün hemen dr.a götürdük kontrol için adam ağzına geleni söyledi yok beslenmesi bozulmuş yok ilgilenmemişiz çok moralim bozuldu.Hareketlendi dr. bey sonra 1 aydır dışardaydık dediysemde dinlemedilülülülülülü tembih üstüne tembih simdi kuşandım kılıç kalkanı bebişi şişirmeye çaışıyorum cokacimcoookyoksa kocişle başım dertte.Neyse çok uzattım özlemişim valla ya,öpüyorum.:teytey:

hoşgeldin canım Şeniz

Bu arada utanarak bişey sorcam size şu takvimlerinizi nasıl yapıyosunuz ya bana diyiverin hele

miss miss kiss kiss babyy:roflol:ya canim kayra nekadar yemek seçiyor..vallaçok nazlisenin bu oğlannsırnaşık şey..canim pütür olayına gelince ben bugün blendrdan fazla geçirmedim çorbasini ama genede agzina pirinç taneleri gelince dısari atmak istedi ama sonra sonra alişti yedi..ya valla siz nasil verebiliyosunuz büküvüt müsküvütt ben çok korkagimdirvalla yapamam yaaa:sm_confused:canim noldu kayranın uyku işleri bu arada düzelme varmidirr acep..sositososito

canim öncelikle hosgeldin..sen bana söyle bebişinin dogum tarihini bide ne yazmak istedigini ben yapm sanayerimseniben

Hoşbulduk canım,bebeişin doğumu 22 aralık 2008,(Sen bir ömre bedelsin canım oğluşum)şimdiden teşekkür ederim canıma.s.

merhaba kızlaarrrr nasılsınız sonunda evimize geldik çookkkk mutluyuz oğluşum yatağını oyuncaklarını yürütecini her bişeyini çok özlemiş D

oy oy masallah;erken emeklemis bak gor erkenden de yurur prenses :asigim:
kaydirigubbakcemile5 ayni fikirdeyiz bunu da belirteyim dedim vereliniortak

kaydirigubbakcemile5evet canim ben de veriyorum ekmek ,salatalik veriyorum cok seviyor:asigim:

iyi geceler kızlar.şuanda nöbetteyim.ortalık pek bir sakin aman dilimi ısırarak söyliyeyim malum bugün cuma gecesi yarın tatil diye millet içip içp azar birazdan dökülürler.
neyse bugün akşam çok kötü geçti.eşime 21-24 arası ek görev yazmışlar.ben nöbetteyim.zeynep kaldımı ortada.1 yaşında kızı olan bir arkadaşım var onun kızı da zeynep kızımı sana göndersem olurmu dedim.seve seve kabul etti.ama telefon ettim duruyormu diye nasıl ağlıyor bir duysanız içim gtti.neyse biraz sonra tekrar aradım hala ağlıyor hiç durmamış.hatta arkadaşım emzirmeyi bile denemiş ama başaramamış.sonra eşime dedim algel yanımda dursun diye neyse getirmeye gitti.sesi sokaktan duyuluyormuş.yanıma getirdi yavrum hala içini çekiyordu.tabi ben de dayanamayıp suları koyverdim.ama yarın manisa ya gidiyorum dönüşte ilk işim bir bakıcı ayarlayıp zeynebi alıştırmak olacak.nolur bana dua edin.iiyi birini bulabileyim.yoksa böyle arada bırakmalar daha kötü.2 saat bıraksak 2 saat ağlıycak yani.nryse kızlar sizin de başınızı ağrıttım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…