2008 Aralık Anneleri

gözün aydın canım hayırlı olsun birde ben ögrensem bebişimin cinsiyetini:çok üzgünüm:

canım saol allah sanada nasip etsin en kısa zamanda hayırlı bi şekilde.bizim satımızın arasında 1 gun var heralde.var ya bebegım o kadar buyumuskı çok şaşırdım.ayrıntılı ultrason istedım ben o kadar net kı suratı dudakları falan çok tatlı gorunuyordu hemen onu yanımda istedım o kadar guzeldı.

canım çok saol.amin allah hepimize nasip etsin analı babalı büyütmeyi

canım sakın üzülme hiç bişey çıkmaya bılır panık yapma.dua etmez olurmuyum dualarım hep senınle.üzme kendini canım ya amniyosentezin sonucunu bekle canım.işalah allahım sana bagıslar bebegini canım benım a.s. a.s.

Geçmiş olsun canım benımde bıtmışti tekrar basladı ama 5 gün falan sürdü şimdi yavaş yavaş geçiyor canım seninde geçer

arkadaşlar benimde geçmişti ama dikkat ettimm ilaç aldığımda bulantım oluyor.bende bi formül buldum geçe yatarken içiyorum sizde bi dikkat edin (özellikle megadyn kullanan arkadaşlar)

merhaba kizlarr nasilsiniz
ben hastayim uc gundur birazda moralim bozukk yaa ne olur bisey diyin banaa
bebek hareketlerini cok erken hissedenlerr ben iki haftadir alamiyorumm
tansiyon dibe vurduu kusmaktan kan geldi bogazlarimdaannn
ilk bebegimi karnimda kaybedincee bundan da endiseleniyorumm

Dr.git bence neden ihmal ediyosunki benmi çok pimpirikliyim en ufak bir şeyde koşarım gece bile olsa hareketlerden endişelenme hissedemiyo olabilirsin ama mutlaka git baktır dr.

herkese merhaba tekrar
ben dün katılmıştım aranıza.. benimde 4 ay olcak nerdeysee bulantı falan kalmadı ama acayip derecede mide yanmam var.. napsam geçmedi hamilelikten değilde başka şeydenmi şüphelenmeye başladım. bişimi dokunuyo acaba. mide yanması normalmidir.

bu arada çok geçmiş olsun bencede hareketleri hissedememek normal daha küçük ama tansiyon kusma mutlaka doktora bi görünün içiniz rahat etsin böylece morelinizde düzelir.

MİDE YANMASI
Neden? Mide asidinin mideden yemek borusuna geçmesi ve burayı tahriş etmesiyle meydana gelir. Gebeliğe bağlı genel düz kas gevşemesinin mide-yemek borusu arasındaki sfinkteri (kapağı) zayıflatması temel nedendir. Özellikle gebeliğin son dönemlerinde büyüyen uterusun mideye baskı yapması da yakınmaları artırır. Yatar durumda şikayetler daha belirgin hale gelir.

Öneri: İlaç tedavisine geçmeden önce sizin yapabilecekleriniz, midenizi fazla doldurmamaya özen göstermek, baharatlı ve yağlı yiyeceklerden uzak durmak, yemekten sonra en az bir saat uzanmamak ve yatar konumdayken başınızı ve göğüs kafesinizi mide seviyesinden yukarıda tutmak için ek yastık kullanmaktır.

Canim Ben Phitolastyl Kullaniyorum Doktorum 16. Haftadan Doğuma Kadar 1.5 Tüp Anca Bitirirsin Dedi.

bu arada teşekkür ederim hiç duymamıştım, onuda bi araştırıyım ben. dediğim gibi bnm doktor bebe yagı dedi başka bişi kullanma işe yaramaz dedi, vücut yapnda varsa çatlarsın engel olamazsın takma kafana dedi fisfisfis

Gebelerde mide yanması; hormonlar ve karın içinde büyüyen rahim nedeniyle, asit,mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçmasına bağlı tahriştir. Erken gebelikte daha çok aşerme ve bulantı-kusmaya bağlı oluşan bu yakınma, gebelik ilerledikçe kabızlık, hazımsızlık ve gaz gibi sorunlarla birlikte giderek artan şiddette görülür.

Öneriler

Sık ve küçük öğünler halinde yiyin.

Mide yanmanızı arttıran hareketler ve pozisyonlardan kaçının (ani öne eğilmeler, yemekten hemen sonra yatmak, uzanmak vb.)
Özellikle yemekten hemen sonra uzanmak yerine arkanızı küçük bir minderle destekleyerek oturun.
Mide yanmanız,davranış ve diyet değişikliklerine rağmen düzelmez ve ya artarsa hekiminize danışarak antiasit alın.
Yağlı ve baharatlı gıdalardan, kızartmalardan, fazla miktarda çay, kahve ve çikolatadan uzak durun.
Yemekten sonra hafif yürüyüşler sorununuza iyi gelebilir.
a.s.

orası doğru kesinlikle cildin bağ dokusu ile alakalı bir şey ama önlem almaktada yarar var

verdiğin bütün bilgiler için teşekkür ederim.. bende biraz okumuştum kurcalayıp netten ama emin olamamıştım. zaten az ve sık yemeye çalışıyorum dikkatte ediyorum. bunları okuyunca yastıgımı değiştirdim şimdi yüksek bişi aldım yayılmıyorum dik duruyorum :)) neyse bebiş için herşeye razıyım. hergünde olsa çekerim bebeklerimiz sağlıklı olsun yeterki a.s

haklısın bebişler için herşeye katlanılır diye düşünüyorum.coksekeriremsu

bencede çatlağa önlem almakta fayda var. zaten fil gibi su içmeye çalışıyorum :) bebe yağıda aldım dün akşam. bide kremi denedikmi tamamdır. artık bukadar önlemede olcaksa olsun napalım bizden bukadar. yeme içme desen kötü beslenirdim zorlada olsa düzene soktum beslenme şeklimide. sebze meyve ihmal etmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…