- Konu Sahibi deryahakan
-
- #6.101
birde yeni öğrendiğim bir bilgiyi daha paylaşmak istiyorum, ölçümlerden bahsediyoruz ya bazen, 16. haftaya kadar önemli olan bebeişlerin baş-popo arası mesafeleri imiş, ama 16. haftadan itibaren bu ölçüm yapılsa bile bunun bu tarihten itibaren önemli olmadığı, bunun yerine artık bebeğin baş baş çevresi+kilosu+uyluk kemiği uzunluğu(uyluk kalça-diz arasındaki uzunlukmuş)...bu üçü ölçülüp bunlara göre bebeğin gelişimi hakkında fikir yürütüyormuş hekimler, bu haftaki kontrollerimizde aynen bunları ölçtü benim doktorum...birde mide ölçüsü falan demişsiniz, mide ölçüsü diye bişi yok sadece kalbin 4 odacığının tamamlanmış olduğuna, kan akışının düzenine, mide bağırsak vs. gibi iç organlarının oluşup doğru yerleşmiş olup olmadığına bakılıyor, tabi kol bacak parmak vs gibi dış organlarınıda tek tek inceledi doktorumuz...bundan sonraki 20. hafta incelemesinde de baş çevresi+kilosu+uyluk kemiği uzunluğu+karın çecresi uzunluğu birlikte değerlendirilecekmiş... şimdilik bildiklerim bu kadar...ultrason kağıtlarının yani bebeişlerin resimlerinin yanında veya altında var bu ölçümler ve en altlarında da bebeğin bu ölçümlere göre beklenen doğum tarihi yazıyor...
elifhamza evet canım benimde şişiyo erkenden başladı şişmeye 7 8 aylarda napcaz bilmiyorum güzelim
miss kız senin 18 hafta oldu muuuu annaaaammmm
canım bugün dr gittim herşey yolunda kızım olacakmış 4 yaşında oğlum vardı zaten acayip sevindim Allah hayırlı ve sağlıklı şekilde doğurmamızı nasip etsin
kızlaaaarrrrrr, ben geldim :dance:
:sm_cool:
iki kızım olacak
:sm_cool::sm_cool::sm_cool:
şimdi geldim doktordan. yavrularımın ikiside çok iyi
yaramazlar çok zor gösterdiler. hatta birisi kesin değil kapadı bacaklarını açmadı bir türlü, ama doktor pipi göremediği için onunda kız olabileceğini söyledi.
bahar ile cemre geliyor :sm_cool::sm_cool:
iki kızım olacak
yaramazlar çok zor gösterdiler. hatta birisi kesin değil kapadı bacaklarını açmadı bir türlü, ama doktor pipi göremediği için onunda kız olabileceğini söyledi.
bahar ile cemre geliyor :sm_cool::sm_cool:
canım gözün aydın bende bugün dr daydım banada %100 kız dedi kızlarımız artıyo erkekler peşimizden koşar artık:dance:
iki kızım olacak
:sm_cool::sm_cool:
bahar ile cemre geliyor :sm_cool:
iki kızım olacak
şimdi geldim doktordan. yavrularımın ikiside çok iyi:nazar
ay canım ne güzel kızlarımız çogalıyor benımde kızım olucak allah izinverirse.saglıkla kucagına alırsın işalah canım a.s. a.s.
iki kızım olacak
şimdi geldim doktordan. yavrularımın ikiside çok iyi:nazar
ay canım ne güzel kızlarımız çogalıyor benımde kızım olucak allah izinverirse.saglıkla kucagına alırsın işalah canım a.s. a.s.
çok sağol canım
Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
ahhhhhhh canımmmmmmm.. inanki çok sevindim ya bizde bekliyoduk haberini TEBRİK EDERİZZZZZ canı gönülden. Şeniz önce sağlıklarının iyi olması en güzel haber tabi.cinsiyetleride tam müjde olmuş üstüne a.s. isimleride çok güzel annesi :1hug: ay hayırlı evlat olsunlar sağlıkla kucağına alasın hep böyle mutlu haberler alalım İnşallah analı babalı ya.. valla bütün iyi dileklerim sizlerle kızlar. kızlar çoğalıyo bizim oğluşlara cici arkadaşlar geliyoo :asigim: hadi darısı tüm haber bekleyenlerin başına Allah olmayanlarada yaşatsın bu duyguları İnşallah.
bu arada iyi tatiller şimdiden darısı başımıza......
mrb arkadaşlar ben bişi sorcam ben ya bu takvimin rengi nerden degişiyor.yardım ederseniz çok memnun olurum :1hug:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?