2008 Aralık Anneleri

ben kullanıyorum sigara canım :çok üzgünüm:

hamilelikte sigara!

Düşük kiloda çocuk doğurma, erken doğum, plasentanın yerinden erken ayrılması, ani çocuk ölümü sendromu ve okul çağında düşük performans sigaranın zararlarından yalnızca bazıları. Sigaranın içinde 3000'den fazla kimyasal madde var. Bunların fetus üzerine etkileri kesin olarak bilinmiyor. Bu kimyasal maddeler içinde üzerinde durulan 3 tanesi; nikotin, karbonmonoksit ve siyanid. bu maddelerin fetus üzerindeki etkisiyle ilgili olarak şöyle konuşuyor:

"Nikotin kuvvetli bir damar büzücü ajandır ve rahme giden kan akımını azaltarak etkili olabilir. Gelişme geriliğine neden olabilir, ayrıca kanın oksijen taşıma yeteneğini azaltır. Siyanid ise hücreler üzerinde toksik etkiye sahiptir."

bunları biliyosundur yazmama gerek yoktu ama sen yinede şu sigara olayını bi daha gözden geçir...

goldgelb erkekler daha erken hissettirirmiş kendini senin oğlan keyfine düşkün galiba biraz tembel cıkmış belki hissediyorsundur ama başka şeylere yorumluyo olabilirmisin acaba

olabilir aslında...Doktorumuzun dediğine göre içerde fazlasıyla hareketlitmiş ama güçsüz vuruyor teyzesi...:dilcikar:

:uhm::ro:1no2: BIRAKMAK İSTİYORUM AMA OLMUYOR GÜNDE 1,2 TANE İÇİYORUM BENDE İSTEMİYORUM İÇMEK

ben içmeyince stes oluyorum v.s. gibi bahanelere inanmıyorum. Hamile olduğunu öğrenir öğrenmez bırakan öyle çok tiryaki taniyorum.. Sadece bir seçim. %10 bile zararlı olma riski varsa bunu göze almalımıyım almamalı mı seçimi... Nasıl süt içmeyi, sağlıklı beslenmeyi, ağır kaldırmamayı, düzenli olarak doktora görünmeyi seçiyoruz. Sigarayı bırakmayı da secmeliyiz

ben acıkcası korkudan icemiyorum bebegime bişey olur diye ama kriz derecesine geliyo bir iki gundur sabrımı zorluyo bu durum

ben acıkcası korkudan icemiyorum bebegime bişey olur diye ama kriz derecesine geliyo bir iki gundur sabrımı zorluyo bu durum

Bence şunu düşün şimdi bir tane yakarsam gerisi mutlaka gelecektir.
Geçmişte sigara içmiş biri olarak bildiğim en temel kural. Bir tane yakarsan hep daima daha çok içersin o yuzden canın sigara içmek istedikçe başka şeylere kanalize ol. İçine gelen o sigara içme hissi üç beş güne kalmaz geçecektir

bende sigara triyakisi olan biri olarak günde 1 paket bile bazen yetmiyordu ben hamile olduğumu ögrendiğim andan beri ağzıma bile sürmüyorum canım cok ama cok cekiyo ama bebeğimi tehlikeye sokamam ben zevk alcam diye onun hayatını karartamam onun hic sucu yok cünkü

bende onu umuyorum zaten allahtan etrafımdaki kimse yanımda içmiyo bana paketi bile gostermiyolar yardımcı oluyo onlar en azından

ne güzel yazmışsın canım bebeklerin suçu yok ben hiç içmedim bu yaşıma kadar belki okul zamanı 1 yada 2 nefes almışımdır hepsi o

merhaba kızlar.gebeliğimin ilk başlarında erken kalkıyordum ama artık kafamı kaldıramıyorum uykudan.bide kasıklarım hafiften ağrıyor,yani rahmim gibi.tuvaletimi yaparken sancı yapıyor.buda beni endişelendiriyor açıkcası.yine başladım efamlılığa.offf insanın elindeki değil ki yaa.dr.sormalıyım şu testimim sonucu gelsin hemen gitcem.sanırım artık rahimmi büyüyor iyice anlamıyorum ne.ama ben kesin sezaryan olcam yaaa.şimdikten böyleysem ilerleyen aylarda nasıl olurum ki.merdivenleri çıkmak bile zorluyor beni.zaten 2aydıt eşimle kanki gibiyiz :bbo: oda var yani.korkuyorum ne yapim.

canım benimde kasıklarım berbat oluyor ağrısı bazen birde doktorum erken doğum yapabilirsin deyip bu kasılmaları önleyici hap verdi 2 gündür içiyorum bakalım
bende 4 test sonucunu bir alsam hayırlısıyla yarında 2 usg ye gireceğim ohhhhhhhhhh

seni çok iyi anlıyorum yani canım

canlarım bende sigara içen biriydim.hamileliğimi duyar duymaz asla dedim içmem.ve çok şükür içmiyorumda.canım çok isityor lanet olası şeyi,ama yok asla içmem.tiryaki olunca zor çok zor bırakmak.ama insan minicik kalbe kıyamıyor yaa

canım sende ne olur gönlünü ferah tut.üzme kendinide bebeğinide tamammı.görürsün bak çok temiz çıkacak,bide bana erken doğum derse dr.aman aman.zaten zayıfım,korktuğumda bu başından beriii.hayırlısı olsunda canım.

doktor bana başında sadece vitamin vermişti günde bir tane ama muayene ve şikayetlerimi dinledi ve dediki kurban bayramı kızı beklerken ramazan bayramı kızı olmasın kızımız dedi sorma birde 28 haftayı doldur korkma dedi şimdi balık yağı kapsülü ve magnezyum ağırlıklı bir toz ilaca başlattı ALLAH korusun hepimizi ve bebeklerimizi canım

merhaba ilkimim
canim inan bosuna evhamlaniyosun
ben bir haftadir bebisimin hareketlerini rahat bi sekilde alabiliyorumm
sende bu durum nasil
inan bitanem hareketleri alinca kocaa bi yuk kalkiyorr
soylee bir parca cikolata yada sutlu cikolata ic sirt ustu uzan
karnini hemdinle hem gozetle
bu muthis biseyy suan oturdugum yerden bile alabiliyorum
yaa buarada senin dr cinsiyet hakkinda bi tahmin yapmadimi sanaa:uhm:

arkadaşlar ben oğluma hamile iken 9 ay boyunca her ay başka doktora gittim desem yeridir ama zararından çok faydasını görmüştüm hem farklı görüş alıyordum hemde hastane hakkında (temizlik,bakım,v.s.)bilgi edinmiş oluyordum galiba bu defa yine öyle olacak:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…