2008 Aralık Anneleri

günaydın tatlı annişler,
bişey dikkatimi çekti . dün konuşulmuş, bazı arkadaşlar hamilelik muhabbetinden ve ağrıların dile getirilmesinden sıkılmış galiba. nedenini anlamadım. bu topikte bu konuların konuşulmasından daha doğal ne varki. hepimiz aynı haftalardayız hemen hemen. ben bir yerim ağrıdığında hemen buraya yazıyorumki acaba normal mi? diğer arkadaşlarımda aynı şeyleri yaşıyormu merak ediyorum ve inanın burda aldığım cevaplara göre doktorumu arıyorum ya da aramıyorum. eğer herkes bu muhabbetlerden sıkılıyorsa ben bir daha hiçbir şekilde dile getirmeyeceğim.

sana katılıyorum tatlım ama herkezde aynı fikirde olamaz takma sen içinden geldiğini yaz sor ben hiç takmıyorum canım tabiki paylaşacagız herşeyi boşver sen onları kimse cevap yazmasada kız ben yazarım cevapkaydirigubbakcemile5

biraz önce bakayım dedim,direk bu mesajı gördüm.
ve sanırım benden bahsediliyor.
çünkü ben bir kaç kişiye bahsetmiştim durumumdan..
sanırım konuşulmuş,nerede konuşuldu bilmiyorum ama...

şimdi bi kere işi genellemeye vurmaya gerek yok,yani herkes sıkılıyorsa vs demeye hiç gerek yok.
herkesin durumu farklıdır,hele ki hamilelikte psikolojisi farklı farklıdır.

ben 2-3 haftadır baya sıkıntıdayım.
bazı problemler var canımı sıkan ve ayrıca fiziki sıkıntılarda başladı.
hepimizde olduğu gibi.
baya ağırlaştık.
sağ bacağımda her kalkışımda bir ağrı beliriyor ve resmne ayağımı sürüyorum.
ayrıca genital bölgemde yine ayağa kalkınca içe doğru kaslarda bi gerilme oluyor.
tarif etmem mümkün değil.
10 sn yerimde durup öyle yürümeye devam edebiliyorum.
ve uyku....
sıcak bi yana,artık sırt üstü dahi yatamıyorum.
bir o yana bir bu yana ıhlaya ıhlaya dönüyorum,zar zor.
ve kaç gecedir uykusuzum neredeyse..

şimdi benim durumum bu haldeyken,ben başkalarının da oram buram ağrıyor muhabbetlerini okumak istemiyorsam,bunun için de kimseyi suçlamayıp,yazmayın etmeyin demeden,ben girmeyip okumamayı ve yazmamayı tercih ediyorsam,bunda mahsurlu ne vardır merak ederim.

Çünkü cidden psikolojim bozuluyor.

yani herkes farklıdır,kimisi destek alınca rahatlar, "bende de öyle" denmesiyle ya da" bende de söyle bir sıkıntı var" denmesiyle iyi olurken,ben de tam tersi oluyor,olamaz mı?

yani nerede ne şekilde konuşuldu bilmiyorum ama kimsenin üzerine alınmasına zerre kadar gerek olmadığını düşünüyorum.

sadece biraz farklı muhabbetlere ihtiyaç duydum kafamı dağıtmak için.
bunda bir terslik veya sakıncalı bir durum olduğunu da düşünmüyorum.

herkes istediğini istediği kadar konuşur.
ki bu başlık zaten gebelik konusu altında..

bu yüzden tekrar söyliyim,kimse üzerien alınmasın,ama beni de anlasın lütfen..

sevgiler.a.s.

Son düzenleme:

canım oncelikle gunaydın bence emine durumu dun tam izah edemedi ya da izah etttiği tam anlasılamadı soyle ki bir arkadasımız bhk yı sordu.
bhk son gunlerde kendi hamileliğinde yasadığı birtakım fiziksel ya da manevi sıkıntılardan dolayı biraz hamilelik muhabbetinden uzaklasmak istediğini söylemiş. Bu yuzden siteye gelse de bu ara pek yazmak içinden gelmiyormuş.
Yoksa bhk nin çok şikayet ediyorsunuz gibi bir tavrı asla yok olsaydı burda zaten dile getirecek kadar açıksozlü biri, sonuçta o bu siteye en çok emeği geçen arkadaslardan.
Elbette hepimiz kendimizi en çok dinlediğimiz dönemdeyiz, psikolojilerimiz kötü.. Bana en sevdiğim dostlarımın bile bu aralar soyledikleri batıyor yani surekli çok kırıcı dusunmeden konuştuklarını hissediyorum kaldı ki burada yazılı iletişim halindeyiz. Ne bir mimik görebiliyoruz ne bişey bazen şakalar bile ciddiye alınabiliyor. Birbirimizi yanlış anlayabilmemiz çok normal.
Bence kimse ustune alınmasın.

bhkcıııım, seninle hiç bu konuyu konuşmadık ve böyle sıkıntıların olduğunu bilmiyordum seni çok iyi anlıyorum bizde yaşıyoruz aynı şeyleri.
geçmiş olsun öncelikle. Konuşulan şeyler canını sıkıyorsa girmemen ve yazmaman çok normal. bende öyle olsa aynı şeyleri yapardım inan. seninle ilgisi yok zaten. yazdıklarım sana değildi çünkü gerçekten bilmiyordum. aslında yazdıklarım direkt olarak kimseye değil. genel olarak kimlerin ne düşündüğünü bilmek istiyorum.
dün yazılmış sanırım eminem yazmış sıkıldım artık, kimse şükretmiyor haline, hep ağrılardan bahsediliyor yazmış. kesinlikle onu eleştirmiyorum düşüncesi için. böyle düşünmeside normal ama aynı zamanda bu durumdan şikayetçi olduğu gözüküyor yazdığına göre.
alındığım doğru. çünkü son günlerde bende baya bir şikayetlerimden bahsetmişimdir burda. çünkü beni en iyi anlayacak kişilerin benim gibi hamile olan arkadaşlar olduğunu düşünüyorum. yanlış düşünüyorsam ve bu konular diğer arkadaşlarımıda rahatsız ediyorsa bilmek isterim. kimseyi sıkmayı istemem.

bhk cım senin düşüncene saygı duyuyorum herkez farklıdır canım tabiki ve agrılarının biran önce geçmesini dilerim tatlım:CüvCüv:

merhaba kızlar herkese; bhk gerçekten iyi anlatmışsın sen durumunu, geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda ağrıların azalır.
Bazıları paylaştıkça dertlerini, daha azaldığını hisseder, morali düzelir. Bazılarının morali bozulabilir hep aynı şeyler konşulunca, kişilik meselesi tabi. Zemaysın da üzerine alınması normal. Baştan beri herkes sadece Zeamays değil, şikayetlerini, ağrılarını anlatıyor, doktora gittiği zaman paylaşıyor. Bhk bu kadar detaylı anlatmasa alınabilirdik. Ama şu an kimsenin alınmasına kırılmasına gerek yok. Herşey hepimiz için çok iyi ve çok iyi olacak inşallah. Bhk sen de bir süre kafanı dağıt.

kızlar dun bir dergide okudum bebeginizle iletişime geçmek için karnınıza hafifçe vurun onunda oyun yapıp tekmeleriyle size karşılık verdiğini göreceksiniz diyordu böyle bişey deneyeniniz oldu mu hiç???

evet evet ben hafifçe vuruyorum cevap geliyor goldgelb, tabi öyle kısa zamanda değil, biraz bekliyorumhihoyyyt

slm zerencim ben buralardayım da galiba karşılaşamıyoruz bir de ben evden yazdığım için pc nin önünde uzun süre oturamıyorum ayrıca pc nin bulunduğu oda güney cephe ve çok sıcak oluyor o yüzden bazen bakınıp çıkıyorum hemen...
sen nasılsın canım?
ben de iyi diyelim iyi olalım cinsinden iyim işte....malum 7.ayımıza girik sıcaklarda oldukça fazla dolayısıyla şikayetlerimizde var tabikii..hele oğlumun okuluda başlıyor daha zor bi döneme giriyorum...
ama herzaman Allah a şükür diyorum çünkü bu zor dönemin sonunda mükafatımız oldukça büyük bunu düşünüp şükürler ediyorum canımm...

evet canım ist çok sıcak dikkatet kendine okulllarda başlıyor evet sorumluluğun artıyor ALLAH yardım etsin şekerim ama fazlada ortadan kaybolma arada selam falan ver merak ederim ben arkadaşım:CüvCüv:
ben iyiyim çok şükür belli başlı şikayetlerim var ama normal diyorum bunada şükür ediyorum 13 eylülde şeker yüklemem var onuda atlattıkmı dahada rahatlarım sanırımkaydirigubbakcemile5

Bhk bu kadar canın sıkılmasına üzüldüm.Böyle durumlarda insan sadece pozitif sözler duymak,pozitif ortamlarda olmak ister.Ben hamileliğimin başından beri inanılmaz hassasım.Annemle bile görüşmek gelmiyor içimden.Sadece eşim ve kafa dağıtabileceğim arkadaşlarımla olmak istiyorum.Bu yüzden senin başkalarının sorunlarını bilmek istememen çok çok doğal geldi bana.Umarım çektiklerine değer ve çok sağlıklı bir bebek dünyaya getirirsin.

eminecim bazilari derken lutfen kime soylemek istedigini yazki bilelim cnm cunku boyle soyleyerek hepimizi kastedebiliyorsun burasi gebelik bölümü tabiki herhangi bir sorun yasadigimizda bizimle ayni gunlerde dogum yapacak olanlardan fikir almak istiyoruzki sikayetlerimizin normal olup olmadigini anlayabilmemiz icin sürekli geyik muhabbetimi etmemiz lazim birilerinin sikilmamasi icin anlamadim herzaman bebegimizin saglikli olduguna sukrediyoruz sahsen kendi adima ama onemli olan cektigimiz agri degil bu agilarin bebegimiz icin tehdit olusturup olusturmadigini kiyaslamak icin yapiyoruz bunlari.hic kimse buraya zorla yazmak tabiki zorunda degil bhk agrilarimizdan dolayi yazmiyor ve sikiliyorsa bu onun sorunudur.gerginligimizin sebebini lutfen hamilleik olarak belirtmeyelim cunku hepimiz bu ani bekledik ve sahsen ben hamillelikten dolayi daha mutlu bir insan oldum kimse kimseyi alttan almak durumunda degil.

loracım tebrik ediyorum bir bakıma hem kendi düşüncelerini hemde sanki bu konu hakkında içimden geçenleri özetlemişsin tamamen katılıyorum sana...
burası aralık annesi olan herkese açık bir forum isteyen istediği konuyu paylaşabilir bencede lütfen olayı kişiselleştirmeyelim özetle isteyen istediği şeyi paylaşır istemeyen paylaşmaz ...

sana katılıyorum lilyum isteyen paylaşır istemeyen paylaşmaz valla ben hergün dşyorum süram buram diye bu taş bana gelmiş olmalı ama ben hiç üstüme alınmıcam sadece bazı yaşadıklarımı sizlerle paylaşıyorum aynı durumda olanlarla fikir alışverişi yapılıyor CADIARZUkırmıyalım üzmeyelim birbirimizia.s.

kızlar ya üzmeyelim birbirimizi herkesin hamilelik duyguları farklı olabiliyor kimi daha sinirli kimi daha sakin ne bileyim bi dolu duygu ve düşünce bhk ya da saygı duyuyorum ben belki bu aralar bu tip konulardan konuşmak istemiyordur kimse kırılmasın üzülmesin bizler şuanda kader arkadaşlarıyız hepinizi çok öpüyorum

bence bhk nın konuyla hiç alakası yok ki... Kızcagiz gelipte buraya şikayet etmeyin rahatsız oluyorum mu yazdi... Bu konuyu sabah hallettiğimizi dusunuyorum... Hepimiz hamileyiz, hepimiz kırılgan duygusalız, bir aileyiz ama bir elin bes parmagi bir degil ki bazilarımız daha kaygılı, bazılarımız daha neseli, bazilarımız evhamlı yani bunu degiştiremeyiz elbette zaman zaman gulup eglendiğimiz gibi zaman zaman da dertlerimizi anlatacagız birbirimize kimse de bunun aksini soylemiyor ki,
söylenmeyen birşeyin tartişmasini yapip birbirimizi kırmayalım guzeller..
hepimiz opusup barışıp sakinleselim.

cnm sen sanirim yazilanlari okumadin galiba istersen bir sayfalara donup bidaha oku.soylenmismi soylenmemismi anlarsin.hem ben bhknin soyledigini degil fenerbahceminenin soyledigi yazdim.anlamadigim bu tur olaylar hep bizim aralik anneleri formunda oluyor diger aylarin annelerinde ben bu tur tartismalari hic gormedim daha. yok gebelik konularindan sikilmalar yok sikayetlerden bunalmalar.bu durumda bizmi kirici oluyoruz acaba

o zaman Emine bu konuya açıklık getirir ve bence bir yanlış anlaşılma olduğu için konuya girip uzatmak istemiyor, kimsenin kırılmasını isteyecegini sanmıyorum.
Bence Emine de bu siteden en az senin benim kadar zevk aliyor...
Bunlar benim nacizane görüşlerim kimse yanlış anlamasın,
sen niye uzuluyorsun ki? Ne zaman istersen gel ben seni dinlerim hem seninle gunlerimiz aynı dertlerimiz baslarda hep aynıydı... Yani belki aynı gun doğum yapacagiz zevkle dinlerim hem de...

Son düzenleme:

canim üzülürüm tabi cunku en son agrilarimdan ben bahsetmistim hal boyle olunca insan otomatikmen üzerine aliyor bugune kadar kimsenin kalbini kirmadim ben yinede kirmamda haddimede dusmez sinirlendigim konu ne biliyormusun daha oncede ayni sorunlari yasamistik herkes duygulariyla hareket ediyor ve lafin nereye gittigini dusunmuyor fenerbahcemine gercekten agir konusmus surekli sikayet edenlere gicik oluyorum boyle olunca hakliyiz yani bigunde sukur yokki demis sencede agir olmamismi sukretmedigimizi nerden biliyor asil bizleri kiran o.bhknin boyle bir sorunu olsaydi zaten emineden once dile getirirdi ne deyim valla uzuldum sahsen

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…