2008 Aralık Anneleri

ne güzel ben kramp girince bağırıp uyanıyorum uykudan kocam uyanıyo ne oldu aşkım diyip geri ukuya dalıyor.. kalkıp ovalamak yok bizde anacım..:çok üzgünüm:

tuhaflar anacım benimkide akşam ağlıyom neden ağlıyon diyor sebep yok diyorum yine yine soruyor ayyyy dedim sinirimi bozuyon sorma yok dedimya diyorum inat yapar gibi yada beni delirtmek için birdaha soruyor klava:

kızlar kabızlık sorunu normal sabahları aç karına ılık suyla kuru kayısı yiyin 2-3 adet bagırsaklar rahatlıyor

haklısın zerencim başka zaman olsa önemsememde hamilelik hormonları sinirlerimi duygularımı çok yıprattı bunun birde lohusalığı var o zaman daha çok salaç bir hale gelicez..

ya niye sinirleniyosun sen kimseyi değiştiremezsin nasıl olsa, inşallah ağrıların azalır kramplarınız da geçer

zerencim geçen günde benim ağlama krizim tuttu.. sebepsiz yere nasıl ağlıyorum bizimki geldi işten ne oldu aşkım bişimi oldu aşkım söylesene kim üzdü seni biri bişimi dedi anam sorduda sordu ben yok içimden geliyor diyorum ay bide inanmıyor bıraktım ağlamayı bu sefer onu inandırmaya çalışıyorum.. artık iyice bıraktım kendimi rahat rahat ağlayamayacakmıyım ben bu evde sana hesap vermek inandırmak zorundamıyım diye.. adam bin pişman oldu sorduğuna bu seferde sırtımı sıvazlıyo ağla aşkım ağla diye ay tam bir trajikomik film gibiydi

:roflol::roflol:inanırım aynı akşamki biz gözümün önüne geldi kız:roflol::roflol:

günaydın kızlaaaar,

sakin olun canlarım, moralinizi bozmayın her şeyea.s.a.s.

kızlar yeni bişey öğrendim. benim karnımda ara ara sertleşmeler oluyordu. bazen altta, bazen üstte değişik bölgelerinde yani. bende bunun bebişlerin hareketleri sanıyordum. meğer bu sertleşmeler rahim kasılmasıymış. ve günde 4- 5 kereden fazla olursa erken doğum habercisi olurmuş. Allakh korusun. benim günde 1 kere falan oluyor ama takipteyim. gerçi bu haftalarda hazırlık kasılmaları başlarmış ama dişkkat etmek gerek sıklığına.
Sizde de oldumu. Dikkat edin bacılarım.

ben zaten erken doğum riski taşıyorsun diye uyarı aldım doktordan çok aşagıda anacım benim kız şimdiden çıkış yolunu arıyor galiba:roflol:bilgi verdiğin içinde ayrıca teşekkür ederim canım:CüvCüv:

dikkat et o zaman canım. ama merak etme hiç bişey olmaz Allahın izniyle.

şu 3 ayıda geçirseydik, mis kokulu yavrularımızı kucağımıza alsaydık hayırlısıyla. Artık sabırsızlanmaya başladım. her gece rüyamda bebişlerimi emziriyorum.

zeamays cım birde o sancılar var dimi off off geçmez bu hamilelik kızlar.. canım anacım derdi yavrum doğurmak bişiy değil onu 9 ay taşımak zor olan derdi.. anneee burdan sesleniyorum duy beni haklıymışsın..

ya canım benim oğlanda aşağıda ama doktor erken doğum riskinden bahsetmedi hiç.. ben bir daha gittiğimde sorayım .. senin kızla benim oğlan el ele verdiler çıkış yolu arayorlar bunlar kesin telsizlede haberleşiyorlardır:roflol:. telsizi içeriye sızdıranı bulmak gerek..:roflol:

evet ya eşim severken hep hadi kızım gel artık derdi hep geçen kızdım kızın aklını çelme senin yüzünden kızım erken gelmeye kalkıyor diye:roflol:

günaydın zeamays bilgilendirdiğin için, nasıl anlıyorsun elleyince mi karnında sertleşmeleri farkediyorsun, yoksa hissediyormusun
çok zor bunu anlamak yaaa nasıl anlıcazkafamçokkarıştı

günaydın zeamays bilgilendirdiğin için, nasıl anlıyorsun elleyince mi karnında sertleşmeleri farkediyorsun, yoksa hissediyormusun
çok zor bunu anlamak yaaa nasıl anlıcazkafamçokkarıştı

canım ben genelde yatarken hissediyorum. elim hep karnımda oluyor uzandığımda. bariz karnımın bir yeri sertleşiyor ve hafifçe şişiyor. ve biraz baskı yapınca çok hafifte ağrı oluyor. bende bebekler yer değiştiriyor falan sanır sevinirdim. eşimi çağırırdım hemen gel bak bebek buraya geldi diye. meğer kasılmaymış.
canım endişelenme. korkutmak için yazmadım onu. bilginiz olsun diye. İsterseniz doktorunuzada danışırsınız gittiğinizde.

Son düzenleme:

peki kasılma olduğunu nasıl anladın? Dogum kasılmalarının daha rahatsız edici olması gerekmeaz mi?

hayırlı cumalara.s.benim koca göbekli arkadaşlarım.
nurgüncüğüm çok güldüm kıs sana.benim kızda sanki ayakları aşağıda,arada çok acıtıyor.

bide kızlar arkadaşım hamile,10günü felan kaldı doğurmaya.resmen diyo şeyimin üstünde diyo.gezemiyorum bile diyo dün.heyecan bastı beni valla,ayy ogünlerde ne yapcaz biz yaa:çok üzgünüm:

peki kasılma olduğunu nasıl anladın? Dogum kasılmalarının daha rahatsız edici olması gerekmeaz mi?

yok canım, kasılmalar ağrısızda olabiliyormuş. Hamile arkadaşlarım söyledi. Hatta ikiz olan bir arkadaşım 26. haftasında ondada vardı ve son günlerde 15 dak. bir olmaya başlayınca hastaneye yatırdılar. nettede araştırdım canım. hatta gebelik.org dada yazıyor. Pazartesi doktor kontrolüm var. ilk sorum o olacak. ama sık sık olmadığı için endişelenecek bişey yoktur bence. rahim hazırlığa başlıyormuş bu haftalarda.

"Rahiminizde bu haftalardan itibaren zaman zaman ortaya çıkan ani kasılma ve gevşemeler hissederseniz korkmayın. Bunlar Braxton-Hicks kasılmaları adı verilen ağrısız, adet krampları gibi ve düzensiz aralıklarla gelen kasılmalardır. Rahiminiz gerçek doğum sancıları için antrenman yapmaktadır. Çoğu anne adayında bu tür kasılmalar 30. haftadan sonra belirginleşmeye başlasa da bazı anne adaylarında bu haftalarda "antrenman kasılmaları" başlayabilir.
Braxton-Hicks tarzı kasılmalar hiçbir zaman günlük yaşantınızı etkileyecek kadar sık olmamalıdır.
Eğer böyle oluyorsa bir erken doğum eylemi işaretçisi olabilirler.

Kasılmalarınızın olup olmadığını anlamak için avcunuzun içini karnınıza hafifçe dokundurun. Avucunuzun altında rahiminizin "toplanıyor" hissi yaratması kasılma belirtisidir. Bu esnada ağrı duyulması şart değildir. Bu kasılmaların sıklığını ve süresini ölçün. Saatte dört kez ya da daha sık ortaya çıkan kasılmalarda mutlaka doktorunuza haber verin. "

gebelik.org'dan alınmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…