- Konu Sahibi deryahakan
-
- #11.161
bananecanım ya kimle ugraşayım ki onun dışında elimin altında o var:mymeka:
yok ALLAH razı olsun kocişim bir tane orası ayrı ama ben zaten nazlıydım iyice arttı artık 3 ay daha sıkacak dişini :roflol:
hayırlı cumalara.s.benim koca göbekli arkadaşlarım.
nurgüncüğüm çok güldüm kıs sana.benim kızda sanki ayakları aşağıda,arada çok acıtıyor.
bide kızlar arkadaşım hamile,10günü felan kaldı doğurmaya.resmen diyo şeyimin üstünde diyo.gezemiyorum bile diyo dün.heyecan bastı beni valla,ayy ogünlerde ne yapcaz biz yaa:çok üzgünüm:
yok canım, kasılmalar ağrısızda olabiliyormuş. Hamile arkadaşlarım söyledi. Hatta ikiz olan bir arkadaşım 26. haftasında ondada vardı ve son günlerde 15 dak. bir olmaya başlayınca hastaneye yatırdılar. nettede araştırdım canım. hatta gebelik.org dada yazıyor. Pazartesi doktor kontrolüm var. ilk sorum o olacak. ama sık sık olmadığı için endişelenecek bişey yoktur bence. rahim hazırlığa başlıyormuş bu haftalarda.
"Rahiminizde bu haftalardan itibaren zaman zaman ortaya çıkan ani kasılma ve gevşemeler hissederseniz korkmayın. Bunlar Braxton-Hicks kasılmaları adı verilen ağrısız, adet krampları gibi ve düzensiz aralıklarla gelen kasılmalardır. Rahiminiz gerçek doğum sancıları için antrenman yapmaktadır. Çoğu anne adayında bu tür kasılmalar 30. haftadan sonra belirginleşmeye başlasa da bazı anne adaylarında bu haftalarda "antrenman kasılmaları" başlayabilir.
Braxton-Hicks tarzı kasılmalar hiçbir zaman günlük yaşantınızı etkileyecek kadar sık olmamalıdır.
Eğer böyle oluyorsa bir erken doğum eylemi işaretçisi olabilirler.
Kasılmalarınızın olup olmadığını anlamak için avcunuzun içini karnınıza hafifçe dokundurun. Avucunuzun altında rahiminizin "toplanıyor" hissi yaratması kasılma belirtisidir. Bu esnada ağrı duyulması şart değildir. Bu kasılmaların sıklığını ve süresini ölçün. Saatte dört kez ya da daha sık ortaya çıkan kasılmalarda mutlaka doktorunuza haber verin. "
gebelik.org'dan alınmıştır.
ilkimcim Allah kolaylık versin arkadaşına dayanması en zor günleri ama rabbim hepsinin kolaylığını verir..
onun yerde emeklediğini, ilk anne dediğini, aguladığını ,sabahları gülücükler atarak bana en tatlı sabahımı yaşatacağını, emerken gögsümde uyuyamasını, anlından o esnada akan 1 damla teri sildiğimi, altını açtığımda (erkek bebiş annesiyim) suratıma hedef alacağını, numaradan ağlayıp kucak isteyeceğini, çok heveslenip aldığım o ilk kıyafetlerini giydirdiğimi, kollarıda yatıp uyuduğumuzu, ilk banyo yapışımızı, ilk diş çıkartışımızı, ilk ateşlenmesini,ilk gözlerimin içine bakıp o kocaman gülümsemesiyle bana bakmasını ve daha neler neler hayal edince bu ağrılardan zerre kadar kalmıyor vucudumda.. gelecek bebek için çekilen her çile kutsaldır..
Ben hayatta anlamam herhalde ya... Arada karnım tas yutmus gibi oluyor özellikle geceleri...oyle bişi mi?
çok duyguandırdın beni yaaa. yavrularımızı hayırlısıyla kucağımıza bir alsak. bu acılar, ağrılar neki. hepsi unutulup gidecek.
Her gece rüyamda bebeklerimi emziriyorum. uyandığımdada onların kucağımda olmasını diliyorum ama(((
yavrularım sizi çok seviyorum ve heyecanla bekliyorum. meleklerim benim.
çok duyguandırdın beni yaaa. yavrularımızı hayırlısıyla kucağımıza bir alsak. bu acılar, ağrılar neki. hepsi unutulup gidecek.
Her gece rüyamda bebeklerimi emziriyorum. uyandığımdada onların kucağımda olmasını diliyorum ama(((
yavrularım sizi çok seviyorum ve heyecanla bekliyorum. meleklerim benim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?