2008 Aralık Anneleri

sevimcim ilk zamanlar bende öyle biliyordum kuranda geçmezse hesap sorulcak diye ama sonra araştırdım doğrusunu ögrendim bilmiyo olabilirler ama eleştirin biraz agır olmuş canım oruç meselesine gelince herkezin inancı farzı kendine canım sende bilemezsin sevabını günahını onu birtek yüce rabbim bilir canım hamile bir bayanın orucunu tutması mecbur değil eger tutamıyorsa kazasını yapıcak sonra canım eleştiri yaparken kırıcı olma derim ben

:çok üzgünüm::CüvCüv:BEBEĞİM İÇİN KATLANIYORUM KATLANACAĞIMDA MECBUR

112 - Ebu'd-Derdâ (radıyallahu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdu ki: "Sizler kıyamet günü isimlerinizle ve babalarınızın isimleriyle çağırılacaksınız öyleyse isimlerinizi güzel yapın"
Ebu Dâvud, Edeb 69, (4948).

119 - Yahya İbnu Sa'îd (radıyallahu anh) anlatıyor: Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) bol sütlü bir deve hakkında: "Bunu kim sağacak?" diye sordu. Bir adam ayağa kalkmıştı ki Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) "İsmin ne?" dedi. Adam: "Mürre (acı)!" deyince, ona: "Otur!" dedi. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) tekrar "Bunu kim sağıverecek?" diye sordu. Bir başkası ayağa kalktı, ben sağacağım diyecekti. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) ona da: "ismin nedir?" diye sordu. Adam: "Harb!" diye cevap verdi. Ona da "Otur" dedi.
Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm): "Bu deveyi kim bize sağıverecek?" diye sormaya devam etti. Bir adam daha kalktı. Ona da ismini sordu. "Ya'îş (yaşıyor!)" cevabını alınca ona: "Sen sağ" diyerek müsaade etti."

arkadaşım sen istediğine inanır istediğin şekilde yaşarsın.. benim yorumun hakkında boş diye bir kelime etmişsin.. bu kelimeyi etmeden önce istersen dediklerimi iyice bir araştır..böyle bir mantığı benimsemiş olmaktan dolayıda kendimle ayrıca guru duyuyorum çünkü bu mantığı benimsemeden önce araştırmasını iyi yapmış bir insanım..sen inanır yada inanmazsın burda kimse kimseyi hiç bir şey için inandırmak zorunda değildir..ayrıca cehenneme gitmek ten bahsetmişsin ki ben öyle bir kelime etmedim istersen abartmadan ve insanların düşüncelerine saygı duyarak yazışmalarımızı yapalım..cennetten yada cehennemden yer ayırmak da o kadar basit olmasa gerek..ayrıca oruç konusunda tutabilende var tutamayanda buda kişisel bir tercihtir bu kadar yüklenici konuşmamalısın..tutan insanlarında bebeklerini düşünmediklerini söyleme yetkisine sahip değilsin.. unutmaki burdaki herkes hamile ve herkes çocuğunu başkalarından daha çok düşünür..:tıpkı benim düşündüğüm gibi..

kızlar bişey dicem ben hep rüyalarımda erkek bebek görüyorum hiç kız görmedim ilk başlarda yadırgamıştım kız diye ama sonrada o kadar cok alıştım ve cok seviyorum kızımı ama rüyalarım hep erkek şaşırıp kalıyorum sizler nasıl görüyorsunuz bebeişlerini

arkadaşım ben de oruç tutmuyorum ama ilk hamileliğimde hep tutmuştum rabbime şükürler olsun,keşke sorunlarım olmasaydıda yine tutabilseydim.senağlama
aç kalma konusuna gelince bu çok hassas bi konu kaldıki kan pıhtısına can veren rabbim onun rızkını zaten anne hiç birşey yemese dahi birşekilde sağlayacak düzenekte yaratmış biz kutsal anneleri....
isim konusu ise anlamı güzel isim ile kur'an_ı kerim'den seçilmesi arasında çok fark var bana kalırsa sen kendi açından bakmışsın konuya ve böyle bir talihsiz açıklama yapmışsın..şahsım adına üzüldüm bunları senin gibi okumuş bir arkadaşımızdan duyduğuma...bana kalırsa din konusu çooook derin ve hassas bir konudur ve bence herkes bunu dilediği gibi yaşama hakkına sahiptir bize düşen;insanların görüş ve seçtiği tarza abuk sabuk yorum yapmak değil saygı duymaktır...

kimse benim sorumu yanıtlamıyor:çok üzgünüm: yoksa beni sevmiyonuzmu?:çok üzgünüm:

naniknaniklaelaelaelaelaesositosositolülülülülülükaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemilegamyoncuiremsu

Eminecim değerli paylaşımın için sağol canım,bu ülkede dinine bağlı kişilere karşı neden tahammülsüzüz anlamakta zorluk yaşıyorum..heleki böylesi kutsal bir ay içerisinde ....
ben ne türbanlı nede kapalı biri değilim yeri ve zamanına göre abartmadan mini etek de giyerim makyaj da yaparım vs vs ama her nedense din konusu istismar edilince kabul edemiyorum bu haksızlığı .. ben nasıl açık gezebiliyorsam özgürce kapalı ve türbanlılarında bu haklara sahip olduğunu düşünüyorum ve bir kez daha böylesi konularda çekinmeden yazılarını paylaşmayını rica edeiyorum canım...

Canım ailede herkes erkek gördü benim bebeğimi.Ben de erkek olduğuna inanmış,şartlanmıştım.Kız olduğunu söyleyince doktor şok geçirdim.Ama şimdi alıştım ve kızım demek hoşuma gidiyor.Yine de bir şüphe yok değil içimde.Acaba erkek olur mu,doktor yanılmış olabilir mi diyefisfisfis

canım yorum yapmam gerekirse bana mı öyle geldi bilmiyorum ama sanki erkek çocuk istiyordun ama kız oluncada razı oldun tabiki ama bilinçaltın da kaldığı için rüyalarına yansıyoyo gibi geldi ama yanılıyo olabilirim tabiki...

kızlar bu isim konusunda çok bilgim yok yanlış yorum yapmak istemem ama bildiğim birşey varki oda çocuklarınıza güzel isim koyundur (anlamı güzel)
mesela ben isterdim kuranda geçen bir isim kızıma koymak ama bulamadım anlamına dikkat ederek SERRA ismini seçtim kısmet fikrim değişmezse kızımın adı SERRA olacak
anlamı:kolaylık rahatlık demek:1hug:

ilk zamanlar öyleydi ama şimdi cok alıştım eger dr erkek derse ekim annelerinde birisinin başına gelmiş galiba inan cok büyük şok geçiririm canım inşallah kızım olur

zeynep kız bende hafta sonu bişeyler alayım dedim birden içimden ya erkek olursa geçti kaydirigubbakcemile3
ayrıntılıya girdin dedi annem güldü aman dedim olursada pembe pembe giyer dedim:roflol::roflol:

Kızlar bizim göbişler büyüyor malum,peki ya kocişlerinizde durumlar nasıl:uhm:Kocişiyle birlikte göbek yapan yada kocişinin göbişi kendi göbişini geçen var mı kızlar?kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile3

zeynep kız bende hafta sonu bişeyler alayım dedim birden içimden ya erkek olursa geçti kaydirigubbakcemile3
ayrıntılıya girdin dedi annem güldü aman dedim olursada pembe pembe giyer dedim:roflol::roflol:

Benim elim pembeye gitmiyo nedense.Hem erkek hem kız bebeğin giyebileceği renkler alayım diye düşünüyorum.Hala emin olamıyorum.Kucağıma alıp görmeden de emin olamayacağım herhalde.benneyaptımkiBebeğimin kıyafetleri doğumdan sonraya kalacak gibi-tatlicadiarzu-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…