2008 Aralık Anneleri

özel ege mehmet gencer canim sen kime gidiyorsun

cnm doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta toplam 16 hafta yani 4 ay izin süresi boyunca iş yerimizden maaş alamıyoruz fakat ssk mız yatmaya devam ediyor.. işte maaş alamadığımız içinde ssk bizim maaşımızı 4 ayın sonunda toplu olarak ödüyor..ödediği parada aylık net gelirinin 2/3 ü kadar yani kesintilerle ödüyor..işte bu doğum parasıdır..bundan ayrı doğumla ilgili ssk dan yada iş yerimizden ekstra para almıyoruz.. bir tek süt parası var oda ssk ya paranı almaya gitiğinde 50 ytl 1 sefere mahsus veriyorlar..

daha ayrıntılı bilgiyi çalıştığın yerin muhasebecisi yada insan kaynaklarıyla görüşmelisin..benim bildiklerim bu kadar..hihoyyyt

İş Kanununa göre doğum izni süresince çalışana ücret ödeme zorunluluğu yoktur. Bu süreye ilişkin ücret doğum izni süresi sonunda SSK’dan alınır. Ancak iş yeriniz mağdur olmamanız için bu sürede ödemenizi düzenli olarak yapmaya devam edebilir, ve daha sonra SSK dan almanız gereken doğum parasını aldığınıza işyerinize ödeyebilirsiniz. Öyle ki birçok işyeri çalışanının SSK dan aldığı bu ücreti de hediye olarak kendisine bırakabiliyor, tabi bu tarz durumlar zorunluluk değil tamamen işverenin inisiyatifine bağlı durumlardır. Eğer ödemenizi İl Sigorta Müdürlüğü’nden alacaksanız aşağıda belirtilen evrakları hazırlamanız gereklidir;

a- Doğum öncesi istirahatinin başladığı tarihli vizite kağıdı. Bu tarihten geriye doğru son bir yıl içerisindeki 120 prim ödeme gün sayısı ile prime esas kazançların tek tek yazılması gerekmektedir.
b- Doğum sonrası istirahatinin başladığı tarihli vizite kağıdı. Bu tarihten geriye doğru son bir yıl içerisindeki 120 prim ödeme gün sayısı ile prime esas kazançların tek tek yazılması gerekmektedir.
c- Doğum sonrası 57. güne ait vizite kağıdı. Bu tarihten geriye doğru son bir yıl içerisindeki 120 prim ödeme gün sayısı ile prime esas kazançların tek tek yazılması gerekmektedir.
d- Doğum raporunun aslı.
e- Doğum öncesi ve doğum sonrası istirahatine ait para kağıdı. Bu belge doğum iznine ayrıldığınızda size verilen belgedir.
f- Evlilik cüzdanı fotokopisi.
g- Çalıştığınız son 4 aylık döneme ait bordro fotokopisi.

Emzirme yardımı; sigortalı kadının veya sigortalı erkeğin sigortalı olmayan karısı yada Kurumdan kendi çalışmalarından dolayı gelir veya aylık almakta olan kadın veya erkeğin sigortalı olmayan eşinin doğum yapması sebebiyle, doğan çocuğun beslenmesi için, doğumdan sonra yapılan para yardımına denilmektedir. Bu yardım, çocuğun canlı doğması halinde yapılır. Eğer, birden fazla çocuk doğmuşsa, yardım çocuk sayısına göre bir kat daha arttırılır.

Emzirme yardımından sigortalı kadın, sigortalı erkeğin çalışmayan eşi ile Bağ-Kur’lular da yararlanacak. Bu kişilere, çocuğun yaşaması şartıyla doğum tarihinde geçerli olan asgari ücretin 3’te biri tutarında (202 YTL) bir seferlik emzirme ödeneği verilecek. Emzirme ödeneğinden yararlanmak için doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olma şartı aranacak. Genel sağlık sigortası primi dahil, prim ve prime ilişkin her türlü borcunu ödemeyen Bağ-Kur’lu, emzirme ödeneğinden yararlanamayacak.

İş görememezliğe neden olan rahatsızlık ve hastalık nedeniyle sigortalılığı sona erenler, işten ayrıldığı tarihten itibaren 300 gün içinde çocukları doğarsa, analık sigortası haklarından yararlanacak. Doğum tarihinden önceki 15 ay içinde en az 120 gün prim ödeyen bu kişilere, emzirme ödeneği verilecek.

slm canım mide yanmasına süt iyi geliyor ılık az şekerli yarım çay bardağı bile rahatlatıyor benim midem yandıkça birkaç yudum süt içiyorum tavsiye ederim:CüvCüv:

kızlar seker testim açlık 70 yukleme yapınca 120 çıktı... Sınır 140 mış gayet iyi dedi doktor.
(Burda inanılmaz bardaktan boşanırcasına yagmur basladı),
ben hastaneye limonumla gitmiştim ama meger onlar glikozu diet kola ile karıştırıyorarmış.lçtiğim ştaey çok tatlı asidi kaçmiş bir kola gibiydi anlayacagınız.
Bu arada ben isten ayrıldığımdan beri nerdeyse hergun bir kahve, iki üç bardakta çay içiyorum sizce çok mu?

herkeze günaydın kızlar erkek kardeşim bugün gene ameliyat olucak dua edin lütfen 4.kea aynı yerden ameliyat biraz riskli dedi dr.:çok üzgünüm:senağlama

zeren cim sanada günaydın canım.a.s.gold cum sonuçlarının iyi çıkmasına sevindim gözün aydınhihoyyyt..ilkimcim 6 ay izin vermezler canım hem olduki verselerde ücretsiz izin verirler..şutarafagitti
zeynepcim dünürüm çok geçmiş olsun canım dualarımız kardeşinle canını sıkıp bebeğide kendinide üzme canım Allahın izniyle iyi haberlerini alıcaz kardeşinin:teselli:

sağol canım bizde bekliyoz işte annemlerde üzülmesin dşye yeni haber verdiler işyerinden izinde alamıyorum ki annem gerek yok bu halinle birde senle uğraşmayalım dediler cıkınca bana haber vercekler ama ben cok üzügünüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…