2008 Aralık Anneleri

amin canım biraz öyle oldu üst üste geldi nazlıdan haber yok canım daha ya
bende bekliyorum canım bugün cok uzun sürcek işlemler demişti dün

ben de sterilizasyon makinası almayı düşünüyordum, ama bağışıklık sistemi gelişmiyosa almayalım o zaman yaaa

canım, zaten bebelerin hijyenine dikkat edicez, bir de sterilizasyondan geçirirsek her şeyi bu çocukların vücuduna hiç mikrop girmeyecek, mikrop almazlarsa bağışıklık sistemleri gelişemiyor haliyle.. o bahsettiğim arkadaşımın evine kim gelirse gelsin, temas eden herkesten mikrop kapıyorlar şimdi ve çok alerjikler.. doktor kızmış arkadaşıma ne gerek vardı bu kadar titiz olmaya diye, şimdi inanki çok pişman.. bu çocuklar okula başladığı zaman hasta olmaktan okula gidemeyecekler herhalde.

valla ben o kadar dikkat etmeyi düşünmüyorum, biraz aksıracak tıksaracak ki bağışıklık kazansın, öyle süt kuzusu olmasın istiyorum, hatta yazın götürücem memlekete salıcam çayıra dağ bayır yuvarlansın velet :roflol:

bencede çok fazla titiz olmak kötü olur bebekken bağışıklığı kuvvetlenmeli herşeyin kararda olması gerek diyorum

bağışıklık güçlendircez diye, mikrop kapmazlar inşallah ya, orta yolu bulmak lazım herhalde, bakalım hayırlısı, evde yere düşen emziği mesela, kullancakmıyız?

bağışıklık güçlendircez diye, mikrop kapmazlar inşallah ya, orta yolu bulmak lazım herhalde, bakalım hayırlısı, evde yere düşen emziği mesela, kullancakmıyız?

yok güzelim:roflol:ama ne bileyim bebeğide sanki cam bir fanusta büyütür gibi davranmam sanırım zaten annem ve doktordan yardım alırım:CüvCüv:

slm arkadaşlar,bağışıklık sistemi ile alakalı tecrübemi yeri gelmişken paylaşmak isterim...
ben de bazı arkadaşlar gibi ilk çocuğumda bu titizliği gösterdim ve bunun zorluklarınıda fazla fazla yaşadım şöyleki;
oğlum doğduğunda o kadar titizleniyordumki biberonu emziği oyuncakları mendilleri herşeyi steril olsun diye kaynatırdım hatta eşim beninle dalga geçerdi bir gün çocuğuda kaynatırsın sen derdi :)))
velhasıl demek istediğim siz siz olun çok fazla bu anlamda titizlenmeyin çünkü oğlum 8 yaşında inanın bu sene biraz biraz düzelmeye başladı abartmadan söylüyorum en ufak bir rüzgar çarpması veya terli kalması anında hemen hasta oluyordu...ana sınıfı ve 1.sınıf abartısız hastalıklarla geçti bu yaz çok fazla korumadım terledi değişmedim üzerini fazla giydirmedim ama çok fazla da hastalanmadı...o yüzden gerek temizlik gerekse yemek içmek konusunda bana sorarsanız çok fazla üzerine düşmeyin derim tabiki dikkat edicez ama gerektiği kadar...

yok be güzelim o kadar da değil, arasını bulucaz işte...

ayy aklıma geldi arkadaşımın teki de eve gelen yardımcı kadına bile ağız maskesi ve galoş giydirip temizlik yaptırıyomuş bebek odasında :roflol: yaa şimdi buna "çeşit çeşit manyak var" mı diyelim, "fazla korumacı anne yaklaşımı" mı diyelim.

bunların ortasını bulmak lazım

anlatmak istediğimi lilyum daha güzel anlatmış. ders çıkarmak gerek hakkaten.. geçmiş olsun lilyumcum

ya o abartı tabi ya, ama hastalık bu birazcık da, temizlik hastalığı senin anlattığın

lilyum evet ne de olsa sen tecrübelisin bu konuda. güzel anlatmışsın gerçekten:lepi:

anlatmak istediğimi lilyum daha güzel anlatmış. ders çıkarmak gerek hakkaten.. geçmiş olsun lilyumcum

teşekkür ederim canım geçmesine geçti sayılır ama bende benden geçtim aslında banada vaktiyle fazla üzerine düşmemek gibi tavsiyelerde bulunanlar oldu olmadı değil ama insan doğası diyeyim yoksa ilk kez anne olmanın verdiği heyecen ve acemilik mi adını bulamıyorum ama şunu anladım ki bazı insanlar yaşamadan maalesef ders almıyor özelliklede ben... şimdi yaşadım gördüm Allah kısmet ederse bu defa aynı hataları yapmıycam

kızlar benim 2 eltim var . bir tanesi oğlu doğduğundan beri cam fanusta muhafaza etti nerdeyse özelliklede kocası çok titiz yazın bile çocuğu camı açık odada oturtmadılar saat başı atlet değiştirdiler bütün içecekleri sıcak verdiler buna colada dahil bu yüzden bu çocuk rüzgar esse hasta.. diğer eltimin çocukları ise değim yerindeyse hiç bakım görmediler annesi güçü kuvvetli olsunlar diye hiç üstlerine düşmedi şimdi çocukları kışın ortasında dolaptan buz gibi su içerler ne hasta olurlar ne bişi.. bence iki annede çok uc noktalarda davranıyorlar.. sanırım bunun ortasını bulmak lazım..

canım biz hiç bu açıdan düşünmemiştik kaydirigubbakcemile5

biz eşimle evlenmeden önce hep kızımız olursa adını bahar koyalım diye konuşurduk, o yüzden ilk çıkana bahar ismini vermeyi planlıyoruz bakalım sağlıkla gelsinde yavrularım :)))))))

sağol canım a.s.

????????????hormon testi yapmışmıydınz???????????

canım dr bana nerdeyse hamile kaldığımdan beri t3-t4 ve tsh teslerini yapyo ve geçen ay tsh hormonum yuksek çıktı sınırı geçmiş bebek için tehlikeliymiş ve hemen bir endokrin uzmanına göründüm bana sabahları aç karnına içmek üzere ilaç verdi şimdi daha iyi düştü ama her 3 haftada bir kan testi ile sonuca bakılıyo mutlaka yaptırın ..

kızlar bu rada bebeğim karnımda oynadımı yada tekmeledimi çoğu zaman (şeyimde) de bi zonklama hissedeyiyorum ama ağrılı değil bilmeme anlatabildimmi acaba böyle bişi yasayanınız varmı cevaplarsa sevinirim

merhaba kızlar.ancak girebildim siteye,nekadar çok yazmışsınız yetişemedim ayol.kızlar şuan bebeğim tam sağ boşluğumda yani arkaya doğru gtmek istiyo bu yumurcak ne var ne yok diye.ya kafası ya poposunu domaltıyo bide.ceyrem canım benimde acıyo bazen,bianda sızı gelip gidiyor oynadıkça.
çay ve kahve konusuna gelince inanın korkar oldum herşeyden çok nadir içiyorum çayı.çayı çok severdim okadar özledim ki içmeyi kana kana.sigarayı da bıraktım zaten hamile olduğumu duyunca.ama canım çok asitli içecekler istiyo.soda içiyorum bende

KIZLAR NAZLI ARKADAŞIMIZLA KONUŞTUM ŞİMDİ 100 GR GLİKOZ YÜKLEMESİ SONUCU ŞEKER 209 CIKMIŞ MORELİMİZ BOZULDU YA :çok üzgünüm:senağlama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…