2008 Aralık Anneleri

sizin orda değşk uygulama demekki bana 4saatlik açlıkla yaptılar.
hayırlısı olsun.sabh kalkar kalkmaz gidersin artık.bende dayanamıyorum açlığa allah yardımcın olsun canımkaydirigubbakcemile5
goldcum ıhlamur iç canım içine elma ve ayvada at ballı iç.çok güzel geliyooo

merhaba kızlar.hafta sonu ızdırabından sonra çok yorulmuşum,sanki banada geliyordu nezle ama limonlu su içtim sıcak sıcak.bide onla uğraşmayalım ya.kızlar bu sabah rüyamda bebeğimin ayağını gördüm karnımdan çıkarmış.dün kızımın odası boyandıktan sonra eşimle farklı duygulara kapıldık.biranönce kucağıma almak istiyorum artık,eve neşe kaynağı gelcek az kaldı şurda kızlar,onlar bizim herşeyimiz olcak rabbim hayırlısıyla nasip etsin.

öpüyoruz kocaman kızımla sizleri teyzoşlarımıza.s.

canım evet normal doğum yaptı ama öyle anlattı ki şaştım kaldım. aslında hamilelere böyle şeyler duıymak iyi geliyor. arkadaşımın suyu gelince hiç paniklemedim diyor ağrı 5 dk da bir gelene kadar beklemiş evde sakince. hatta bu arada çamaşır sermiş vs. günlük işler işte. dedi ki herşey sakin olmaktan geçiyor. sen sakin olursan bebeğin de rahat oluyor dedi. hastaneye gittiğinde 3 dk bire inmiş ağrıları. yaklaşık 45 dk da 3 dk da bir olmuş ve sonra masaya almışlar. kolayca da doğum yapmış MAşaAllah darısı başımıza canlarım. ben hamilelikte diğer doğum yapmış insanların kötü anılarını abarta abarta anlatmalarından hiç hoşlanmıyorum açıkçası. insanı korkutmak ister gibi.

ayni ruyayi bende gorfum tatlimm
bi keresindee karnimdan elii digerindede ayagini cikarmiss
nasil korkmustumm kesesi patladii artik yasamaz diyeee
uyandigimda cok sukur ruyaymis dedimmmhihoyyyt

yaa benim arkadaşım yaptı doğum.devlette yaptı çok kötü dikiş atmışlar.sadece sıkıntısı o oldu.bide ilgisizlermiş ebeler felan.benim hastanede bundan önce kürtaj olcağım zaman çok güsel ilgilendiler.bebeğim ölüydü,hem pskolojikmende yardım ettiler.umarım yine aynı ebeler vardır.çok önemli bu yaa.

bir soru da benden hafta sonu çok fena usutmusum acaip nezle oldum
ne yapmamı onerirsiniz?

canım ben de bütün haftasonu yattım valla....boğazım filan feciydi; korkudan rahat rahat öksüremedim de.....doktor bana c vitamini "estervit c" önerdi....biz rahatlıkla kullanıyormuşuz...bir de parol u önerdi....ateş çıkarsa die...hamilelerde ateş ii diilmiş...burun tıkanıklığı varsa da sterimar ı kullanabileceğimi söyledi....bunun dışında ıhlamır ve sıcak şeyler iç dedi...

geçmiş olsun

griptim tatlimm bir haftadan fazla cektimm inanilmazz beterdimm
ilac falanda almayinca
biraz surundurdu benii
ama cok sukur suan iyi gibiyimmm
ay neydi o oylee bebisimde etkilendi heraldee hareketleri daha yeni yeni cogaliyoo ((

maşllah gerçekten canım yaaaaa
rabbim bizede böyle doğum nasip etsin inş:sm_cool:
hık deyince doğuralım bebişlerimizi kucağımıza alalım inş

ay canım benim dikkat etmek lazım bu ara kendimize.benimki şuanda sağ tarafda toplaştı.zaten hep orda benim zillim hiç çıkmıyor ordan.yiğenim iyi dimi canım,artık çok kıpır kıpırlar annesi,maşallah hepsine.eee artık kocaman oluyolar annesi

kızlar ben gobuk resmimi koydum...
Biz fotograf makinasi tasınırken nereye koyduysak bir turlu bulamıyorum.. Cumartesi arkadaslara iftara gitmiştik orada çektirdim yarın ve çarsamba buyuk ihtimal evde olmayacagım için sabırsızca simdiden ekledim :)))

günaydın kızlar ben sağlık ocağına gittim de bu sabah idrarımda protein çıktı ne anlama geliyo bilen varmı ordaki ebe dr konuş dedi ama bi fikri olan varmı

Tam idrar tahlili (TİT)

İdrar vücudun bir aynasıdır. İdrar sedimentinde idrar yolu enfeksiyonu, idrarda taş veya "kum" varlığı saptanarak uygun tedaviye başlanır. İdrarda protein (albumin), aseton (keton), bilirubin, kan hücresi varlığı, ürobilinojenin aşırı artışı her zaman anormaldir ve ileri inceleme gerektirir. İdrarda glikoz varlığı ise gebelikte belli bir dereceye kadar normal kabul edilir, ancak yine de ileri inceleme gerektirir.

Gebelikte TİT oldukça sık olarak yapılır. Bunun amacı idrarda enfeksiyon bulgularını ortaya çıkarmak, erken gebelik döneminde aşırı bulantı ve kusmaları olan anne adayının genel beslenme durumunu değerlendirmek (idrarda aseton (keton) çıkışı açlığa işaret eder ve açlık derecesiyle doğru orantılı olarak keton pozitifliği de artar), gebeliğin ilerleyen aşamalarında idrarda protein varlığını ortaya çıkarmak (idrarda protein varlığı preeklampsi bulgusu olabilir) ve anne adayının yeterli su içip içmediğini değerlendirmektir (yetersiz su içildiğinde idrarın rengi koyulaşır ve dansitesi (yoğunluğu) artar). alıntıdır...

goldgelb senin bel ağrıların ne alemde canım. anlattığım hareketi uygulayabildin mi?

teşekkür edeim sevim ya valla bu aralar çok su içemiyorum sıvı da almadım olabilir inşallah ondan olmuşturda bol bol su içerim düzelir çünki tansiyonum da yüksek 14 9 çıktı daha önce 11 6 falan civarındaydı hiç çıkmamıştı ellerimde uyuşmada var birde gözlerim çok iyi değil bulanık görüyorum bu belirtileride araştırdım nette ciddi olabilir yazıyor çarşamba dr gidicem ilgin için çok teşşekkür ederim

biraz önce televizyonda haberleri seyrederken izmirde bir hastanede 24 saat içinde 13 yenidoğan bebeğin öldüğü ile ilgili bir haber izledim, geçende Ankarada olmuştu, bu haberleri duyunca ödüm kopuyor biz onları sağlıklı bir şekilde doğurabilmek için onca uğraşıyoruz ama hastanelerde nelerle karşılaşacağımızı Allah bilir artık.
Umarım hepimiz kazasız belasız doğum yaparız kızlar

kızlar özellikle çok yorulduğumda sanki belim ikiye ayrılır gibi oluyor. dün gece mesela yatakta sağdan sola dönemedim. o kadar canı myandı ki zar zor döndüm sonunda. hep değil ama işte çok yorulunca oluyor. ne yapsam tavsiyeleeriniz var mı canlarım

goldgelb senin bel ağrıların ne alemde canım. anlattığım hareketi uygulayabildin mi?

ya canım benim masallahım var valla tık diye kesildi agrılar ben artık dogurana kadiar cekerim herhalde diyordum ama 1 aydır superim
epiduralle dogurmak istediğim için ve bir de herhalikarda normal dogum kaslarım acısından sorun yaratır mı diye 9. ayda bir ortopedisyene gorunecegim ama...
Kızlar benim bebik ikimiz yalnızken evde hop hop hiç durmuyor ama ne zaman kalabalık var, gurultu var birileri gelmiş bir yere gitmişiz oynatana kadar canım çıkıyor..Sirf oynasın diye iftar sofralarında ki tum tatlıları ben bitiriyorum...sizin ki ortamdan etkileniyor mu?
Bir de kavak yellerini izliyor musunuzz? bende netten izledim Şimdi sonu ne acaip btti ya... Hala heyecan içersindeyim

Son düzenleme:
ağrılarının bitmesine sevindim canım.
bu arada o diziyi bende seyrederim hep, çok eğlenceli bir dizi. bakalım neler olacak:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…