2008 Aralık Anneleri

canım bende normal doğum taraftarıyım:CüvCüv:
ama sanırım sezaryan olucam kararım kesinleşmeye başladı yavaş yavaş ama onuda lokal anesteziyle düşünüyorum bakalım hayırlısı neyse o olsun hakkımızda:Saruboceq:

günaydın arkadaşlar malum gebeliğin son dönemecindeyiz artık ve buna paralel sıkıntıların artmasıda gayet normal diye düşünüyorum ben
zerencim senin bahsettiğin sancıda böylesi bi durum olsa gerek ama yinede doktora sormakta fayda var
ayrıca sezaryen mi normal doğummu diye düşünen arkadaşlar bence tereddüt yaşıyosanız eğer muhtemelen normal doğumdan korkuyosunuz demektir ki buda doğum anında sıkıntı yarattığını çevremde bizzat gördüm.. ben ilk doğumumu korkudan dolayı sezaryen ile yaptım çokda rahat ettim bu anlamda...ama hem normal doğum sancısı çekip hem de sezaryen olmak bence en zor doğum olsa gerek o yüzden bence cesaretiniz varsa tıbben bunu engelleyecek sorun da yoksa mutlaka normal doğum ama aksi durum sö konusu ise ben sezaryen taraftarıyım...

günaydın kızlar.. a.s.gece kuşlarımız edolina fas ve ilkim kaynatmış gene:CüvCüv: kızlar o saate kadar nasıl uykusuz kalabiliyorsunuz maşallah ben o saatlerde 40 ıncı rüyamı görüyorumkaydirigubbakcemile3
ilkimcim umarım ablan hayırlısıyla sağlıcakla alır yavrusunu kucağına gerçekten çok üzücü bir şey Allah kimseye yaşatmasın:Saruboceq:

zerencim kankim bendede oldu o kasık ağrısı bir kaç gün sürdü.. bol bol dinlenmelisin artık bebekler büyüyor ve aşağıya doğru baskıları artıyor..eğer geçmezse mutlaka doktoruna danış canım geçmiş olsun

bu arada doğum yapacağım hastane fiyatlarını arttırmış klava: eşim dün akşam bir daha zamlanmadan doğursan iyi olur diyo kaydirigubbakcemile3..dövermisin severmisin şimdi bu adamıCADIARZU..

sezeryan fikri bu ara banada ağır bastı hep normal düşünüyordum ama süre azaldıkça tırsmaya başladım:roflol:

nurgülcüm benimki korkumu bilmem ama ben dahaçok doktorumun bebek iri olursa senide onuda sıkıntıya sokmam sezaryan demesi bu fikre itiyor çünkü doğuma 2-3 hafta kala bebek strese giriyormuş doğumda bu dahada artıyormuş kalp ritmide bundan düşermiş
eşimde sezaryan istiyor ben sana kıyamam acı çekme diyor uzun saatler sürme fikri onu üzüyormuş
yani bilemiyorum dediğim gibi hayırlısı:Saruboceq:

günaydın nurgüncüm zamlı tarife ile doğum yapacaksın anlaşılan :)
canım korkuların varsa kesinlikle sezaryan ol bence çünkü bu korkular doğum anında rahim çevresindeki kasların kasılmasına sebep olabiliyor ve bu kasılmadan dolayı açılmada az yada geç olabiliyor ..böylece doğum hem zorlaşıyor hemde bebek kanalda fazla kaldığı için riske atmamak adına apar topar sezaryan ile doktorlar alıyorlar...
birde işin rant kısmı varki maalesef buda su götürmez bi gerçek canımm tabiki herkes değil ama çoğu hastane ve doktor daha fazla kazanmak adına bunu yapabiliyorlar...bu yüzden kendi durumunu hastaneyi ve doktorunun görüşlerini alıp bence bu ay doğum şekline karar ver ki kalan zamandada kendini bu doğum şekline adapte etmeye vaktin kalsın...

zerencim benimde eşim sezeryan olmamı istiyor.. kıyamıyor o kadar saat sancı çekmemi hiç istemiyor.. birde yaramazım normal doğum videosu izlemiş iyice tırsmış..günümüzü alalım rahat rahat gidip ameliyatımızı olalım evimize gelelim istiyor.. doğurdun doğurmadın paniği yaşam istemiyormuş..bütün bunları söylüyor ama son kararıda bana bırakıyor.. Allah kimseyi bu yolda bırakmasın

bu arada korku anlamında tabiki sezaryan 10 numara doğum sancı yok ıkınma derdi yok... amma sezaryenin de kendine göre sıkıntıları var arkadaşlar.. ben ilk doğumumda uyandığımda kum torbasını alın diye yalvardığımı hala unutmadım ayrıca ağrı kesiciler sayesinde ağrılar diniyor düşünün bir kere 8 kat deriniz kesiliyor mevsim kış olacak en ufak bir üşütmede hemen sancı ve sızlama başlayacak bunları birebir yaşadım ben...
hee bide ilk yürüme var tabikii oda biraz zor ama sonuç itibari ile sezaryen doğumunda sancıları doğumdan sonra başlıyo onunda sıkıntıları var yani eğer kendimizi bunlara karşı psikolojik olarak hazırlarsak bence herşey daha kolay olur ...

günaydın kızlar.umarım herkes iyidir tabii meleklerinizde :)
hepinizi çok öpüyorumm.
bu arada geçen gece rüyamda hepimiz doğurmuşuz burdaki muhabbetlerde şöylee
--ayy kaç gündür uyumadım
--olsun ama değer
--çok şekerler yaaa
--meleklerimiz için ömrümce uykusuz kalırım
falan süperdi muhabbet yaaa gerçek gibiydi aynı.
bende hayırlısıysa normal doğum çok istiyorum .
ama dediğim gibi hayırlısı olsun inş.,sezeryandan korkuyorum.
zaten sezeryan bir doğum şekli değil bir ameliyat.

selam aralık anneleri:)
tamda doğumla ilgili yazılarınızı okurken bir asistan arkadaşım geldi. epeydirde görüşmemiştik. ee hamilelik ve doğum konusu açıldı. kızında iki çocuğu varmış ve normal doğurmuş ikisinide. evet bir acı var ama dayanılmayacak gibi değil ve herşeyin zevki daha güzel çıkıyor çünkü doğumsonrası herşey bitti dedi. sadece bir hafta biraz yan oturmuş:)
hele ikinci çocuk düşünüyorsanız kesin normal doğum yapın dedi. çünkü ikincisi çok kolay oluyormuş (3 saatte herşey bitmiş!!!).
bende biraz korktuğumu dile getirdim. walla kız epidural bile olmayın ben cesaret edemedim dedi. bende içimden ne kadar cesur diye düşündüm kız için :) bakış açısı işte...

lilyum cum haklısın bir an önce karar vermek gerekiyor doğum şekline.. ikisini birden düşünüp kasmak yerine en azından şöyle olucak diyip rahatlamak var..hayırlısı bakalım sanırım doktorumun dediğine göre hareket edicem

canım ne güzel rüya bu böyle,gerçek olsun inşallah...
emincim normal doğum cesaretin varsa hiç kırma o cesaretini canım hem bebişini ilk sen görüceksin ne kadar yaşanılası bi duygu bu keşke bu cesaret bende de olsada 2.doğumumu normal yapabilsem ama inan hiç tık yok bende ...o yüzden mecburen sezaryen hele 2. doğum yapacak arkadaşlar beni daha iyi anlayacaktır doğuma girince oğlumu kime emanet ederim duygusu beni şimdiden yedi bitirdi canımm...:1no2:
tabiki bakacak kişi o kadar fazlaki ama duygusal anlamda bu beni çok hırpalıyo umarım tez vakit atarım bunu üzerimden çünkü düşündükçe ağlıyorum...sabah sabah içini karartmadım dimi...

emine 31+4 olmuşsun maşallah:) kaç kilo aldın sen şimdi bakıyım bayrmadan sonra

canımcım şuana kadar toplam 9kğ almışım.inş 10kğ geçmem.fisfisfis
ama hiç öyle 9kğ almış gibi görünmüyorum göbeğim var sadece herşey orda toplanmış vaziyette:)):CüvCüv:
sen kaç kğ almışsın?CADIARZU

canım çok cesaretliyim çokşkr korkmuyorum inş bebişimde benim gibi düşünüyordur.
28haftada dr gittiğimzde doğum pozisyonundaydı bebişim inş hep öyle dururda dönmez.
ailen yakın değilmi canıom kendi annen baksa olmazmı acaba?,rüyama bende bayıldım dün yazcaktım ama siteye bitürlü giremedim malesef kısmet buğüne anlatmakmış.:1hug:

bende 10 filan aldım, ama ben de kilolu görmüyorum kendimi nedensekaydirigubbakcemile
artık bi süre sabit gitmek lazım emine, 1 ay filan sabitlesek şu kiloları

kızlar arife günü NST'yi beklerken doğumhanede bir kadın vardı, sezeryan olacakmış. Serum takmışlar. (niye takıldığını bilmiyorum)
kalabalık bir grupda onun için gelmişti herkes çok heyecanlıydı. Serum bitince hemen eşini aldılar yanına, 5 dak. sonra eşi çıktı (gözyaşları içinde) doğdu dedi herkes (annesi, kızkardeşi, akrabaları, bir hayli kalabalıktılar) gözyaşlarına boğuldu (bende tabi :))) )

bizde beklerken gözlemlemişiz hepsini :)) onların heyecanı bizide sardı. doğuma en az onlar kadar sevindik ve onlar gibi gözyaşı döktüm :))) neyse, bebişi yukarı almışlar bir anda bütün grup yukarı çıktı. kadın içerde ameliyatı devam ediyordu (güldüm kendi kendime bebişi duyunca kadını unuttular kimse kalmadı bekleyen :)) )

yani herşey 5 dak. içinde oluverdi. dışarda bekleyenler için güzel bişey ama anne için aynı şey sözkonusu mu bilmem?

dün site çok ağır dı evet canım
ailem çok yakın ayrıca eşimin aileside yakın ,dedimya bakacak kişi çok beni üzen kısmı bu değil canım...ya bana bişey olursa kısmı ki 2.doğuma girecek hemen herkeste bu oluyomuş kaldıki bu defa çok duygusal bi gebelik geçiriyorum ben..
kızların hormonları daha çok yükselttiği için kız bebek bekleyeyenlerde bu duygusallık daha fazla olabilirmiş...
sonuç ta bu doğum bi şekilde olacaksa eğer bence cesaretli olmak en güzeli ve en önemlisi Allahım hepimize yardımcı olur inşallah...

bende 10 filan aldım, ama ben de kilolu görmüyorum kendimi nedensekaydirigubbakcemile
artık bi süre sabit gitmek lazım emine, 1 ay filan sabitlesek şu kiloları

haklısın canım frenlemek lazım kendimizi.
yoksa fena olcak kaydirigubbakcemile3
hakkımızda herzaman hayırlısı olsun inşkaydirigubbakcemile5(amin)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…