2008 Aralık Anneleri

kızlar bende konuştum zerenle gayet iyiymiş dinleniyormuş.
hepinize çok selamları var.
hakkaten bu kızlar çok aceleci çıktı yaaaaaa :))
benim oğlumda kafası sağ göğsümün altında iinş döner benim sıpam .
bu dk sonra dönebilrmişte dönmeyebiilrmişte 8kasımda kontrolümüz var bakalım hayırlısı a.s.

Erkek annişleri bu soru size...
Dogum da hemen sunnet yapmayı planlayan var mi aranizda?

Ben sünnet yaptırırım büyük olasılıkla... Büyük oğlumun doğumunda önceden böyle bir isteğimiz oluğunu hastaneye bildirmiştik. Normal doğum yaptığım için sadece 1 gece hastanede kaldım. Bu nedenle oğlum sabah 9.30da doğdu akşam 9.30 da sünnet oldu. Ama çok rahat ettim. Oğlumun göbeği düşmeden sünnet yeri iyileşmişti. Tavsiye ederim.yerimseniben

Emine zeren'e benim de geçmiş olsun dileklerimi iletirsen sevinirim. İyi olmalarına çok sevindim.

bende karar veremedim... Babamız oğlan biraz kendini bilsin istiyor ama...

kıyamam oğluşlarınızın pipisine.kaydirigubbakcemile3
emineciğim zerenle görüşürsen bendende slm söyle.sadece wc ye kalksın.
off kızlar sakarlık yaptım demin,zeytinyağını döktüm bigüsel mutfağıma.mafoldum canım çıktı temizleye kadar.gayet yavaş yavaş yaptım,oturup ağladım sinirden yaa.biyndan aklım bebeğimde onu yormadan yapıyorum biyandan sinirden kudurdum ya.neyse temizledim güzel güzel.

emineciğim benim kızımda sağ göğsümün altında kafası.hep yan pozisyonda çoğunlukda.ama bazende midemden yukarı doğru çıkıyor.geziyo ufacık yerde ne yapsın gariblerimiz.offf grip oluyorum bide yasenağlama

Erkek annişleri bu soru size...
Dogum da hemen sunnet yapmayı planlayan var mi aranizda?

bende hemenn yaptırmayı düşünüyorum
yalnız netten araştırdım doğduktan 15 gün geçmesi daha sağlıklıymış
belki biraz zor olcak ama daha küçük olması nedeniyle
ama işin içinde sağlık olunca yaptırmayı düşünüyorum bakalım
hayırlısı artıkın ..........

aslında mantıklı akabinde 40 mevlutunu de yaparsın...
hımmm cık vaz gectim o zaman 1 kez altın gelir oglusuma :jeyyar: :jeyyar::jeyyar:

kızlar selamlar
hafta sonu gezmelerdeydik giremedik foruma özledik hepinizi..
zerenle görüşen olursa bizim adımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletirse memnun oluruz.. Allah inşallah tam vaktinde ve sağlıklısı ile kucağına almayı nasip etsin zerene ve hepimize.. bir arkadaşın da dediği gibi bence çogu aralık annesi tehlikeli haftaları atlattık.. inşallah bundan sonra erken de doğsa bebişlerimiz sağlık açısından problemsiz olurlar.. inşallah erken gelmesinler tabii de.. gelirse de endişelenmeyelim inşallah..
biz de ciclerimizi yıkamadık ve çantamızı hazırlamadık. inşallah bu haftasonuna kadar halletmeye çalışıcaz.. umarım herşey yolunda gider..
bu hafta sonu doktor kontrolümüz var. kızımızı görücez yine inşallah. çok heyecan verici..
son günlerde belimde ağrılar başladı. diğer arkadaşların yanında biraz da hafif bir bel ağrısı fakat ilk kez böyle sıkıntılar yaşadığımdan bana sanki bişey yaşamışım gibi geliyor.. ama azıcık bi iş yapiyim eskiye nazaran erken yorulup sonrasında kısa da olsa bel ağrıları çekiyorum.. ayrıca eminecim senin gibi uyku delisi oldum.. bıraksan saatlerce uyurum. çok seviyoruz uykuyu.. erken yatıyorum ama gene de doyamıyorum...
öptük kızımla hepinizi:)

gold harikasın ne diyim:) çok mantıklı..

ilkim benim kızım da sağ gögsümün altında ama kafası diil ayakları.. resmen ayaklarıyla ittiriyo.. çok canım yanıyo bazen valla

valla kızlar şu kriz ortamında umarım güzel hediyeler gelir bazen düşünmüyor değilim anasını satiyim her bişeyler pahalı yaawsengözlerimebaksanab

ay ne güldürdünüz beni ya.eşimde diyodu aşkım daha gelen bişiler olur daha alma diye.bende sahiden ha demiştim bigün.şöyle altın maltın çeyrek.ben hemen hesp açcam kızıma,tabi vakit olcak ya,koşa koşa kucağımda bebekle bankaya gitcez.sırnaşık şey ey allahım ya.şimdikten başladım gelecek planını yazmaya.ama hakiketen öyle.gelen altınları değerlendirelim yavrularımız için,dolar molar çıkıyo hee:lepi:
ayyy çok şey anne oldum ben.

o değilde kızlar bugün kendimi iyi hissetmiyorum ben.grip geliyo derken geldi,şimdi nane limon kaynatıp içicem.ama yanısıra bugün kramplar yokladı beni.yatıp kalkmakda zorlanıyorum.sizde durumlar nasıl

iyi akşamlar hatunlar...fena kaynatmışsınız bugün de ..
bana kalırsa sünnet olayı merasimli olmalı oldu bittiye gelmemeli çünkü bi erkek çocuğunun hatırasında sünneti askerliği ve damatlığı kalırmış dolayısıyla tadını çıkararak yapmak en doğrusu...hihoyyyt
bu yüzden oğlumda hatırlasın diye ben 6 yaşında sünnet yaptırdım..padişah kaftanımızı giydikk ,Eyüp Sultan da duamızı ettik mevlütümüzü okuttuk ,azıcıkta ucundan dedik ama bunu demek pek kolay olmamıştısengözlerimebaksanab
sonuç itibari ile bana kalırsa sünnet merasim ile ve akılda kalacak hoş hatıralarla yapılmalı hem gold haklı malum devir hesap devri:asigim:

kızlar merhabalr nasılsınız bakalıma.s..
goldcum allah iyiliğini versin kırık yıl düşünsem aklıma dahi gelmez.
ama iyi fkir doğru söylüyorsun:jeyyar:.
ben şahsen oğlumun sünnetini doğar doğmaz yaptırmak istiyorum ama
eşim olmaz diyor çerkez düğünü yapıcam oğluma hatıra kalsın anı kalsın kesilirken diyor.hihoyyyt

eee adamcağızda haklı görmemişin oğlu olmuş almış şeyini kopartmak istiyor ama ilerleyen senelerde.kaydirigubbakcemile3

ilkimcim sen neden kendini yordun bugün bakem yat ayaklarınıda havaya dik biraz dilen hiç kalkma.klava: o sancı yoklamaları bendede oluyor fakat ben artık alıştım cırlıyorum sancılarım gelince eşim koşup koşup geliyor yanıma pek hoşuma gidiyor:jeyyar:. ah yazık benden ne çekiyor valla bi doğursam alacak beni eline çıkaracak dokuz ayın acısını bu seferde sütüm kesilecek diye sesini çıkarmaz artık:jeyyar
:

Anne Sütü Nasıl Artırılır?
Emziren Anne Nasıl Beslenmeli: Bebeğinizi emzirdiğiniz sürede nasıl beslendiğiniz tıpkı hamileliğiniz sırasında olduğu gibi çok önemlidir. Besinlerden aldığınız bütün kıymetli ögeler sütünüz aracılığıyla bebeğinize geçer. Öncelikle sağlıklı bir birey olarak nasıl beslenmeniz gerekiyorsa o şekilde beslenmeye devam etmelisiniz. Sağlıklı beslenmenin kurallarını öğrenmek için bakınız Hamilelikte Beslenme. Emzirme döneminde bunlara ek olarak dikkat etmeniz gereken en önemli şey sıvı alımıdır. Günde 3-4 lt sıvı almalısınız. Ancak bu sıvı içtiğiniz her türlü çorba, meyve suyu, çay vb. gıdaları da içerir. Yani yalnızca su değildir. Günde yaklaşık 2 lt su içmek yeterlidir. Bu arada yediğiniz gıdaların su oranı yüksek olan çorba, sulu tencere yemeklerinden ağırlıklı olmasına dikkat edin. Burada amaç vücudunuzu susuz bırakmamak ve ona süt yapımı için gerekli olan sıvıyı temin etmektir.

Yediklerinizin çok baharatlı, acı, gaz yapıcı olmamasına dikkat etmelisiniz. Yediğiniz şeyler sütünüzün tadını değiştirebilir. Gaz yapıcı gıdalar bebeğinizi de rahatsız edecektir. Ayrıca çok yaygın olarak bilinen bir hataya düşmeyin ve şekerli sıvıların süt yaptığını sanmayın. Süt yapımın etkileyen faktör sıvı alımıdır. Aslında içtiğiniz bol şekerli kompostoların, şerbetlerin ve hoşafların bol kalorileri size kilo olarak döner. Yapay şekerin ne bebeğinize ne de size faydası vardır. Bunun yerine portakal, şeftali ve üzüm gibi sulu meyvelerden tüketmek çok daha faydalıdır.

Emzirme sırasında asla diyet yapmayınız. Bunun yerine çeşitli ve dengeli beslenirseniz zaten bir süre sonra kilo verdiğinizi göreceksiniz. Bu dönem sizin için çok yoğun bir tempoyu ve yorgunluğu getirir. Üstelik bebeğinizi siz besliyorsunuz. Bu sebeple diyet yapmayı hiç düşünmeyin. Diyet sırasında halsiz düşebilirsiniz ve sütünüz azalabilir. Katı bir diyet yapmak yerine zaten kimseye bir faydası olmayan hamurişlerini, tatlıları, kızartmaları diyetinize hiç sokmayarak kendiliğinden yavaş yavaş kilo verdiğinizi göreceksiniz.

Sütünüzü Artımak için: İlk olarak yukarıda da bahsedildiği gibi sıvı alımını artırın ve bol sıvı gıda tüketin. Bebeğinizi sık sık emzirin. Bu süt akışını hızlandıran oksitosin hormonunu harekete geçirecektir. Aynı zamanda bebeğinizin tadını çıkarmaya çalışın. Yaşadığınız sıkıntıların geçici olduğunu aklınızdan çıkarmayarak mutlu ve neşeli olmaya çalışın. Her şeyi kafanıza takmayın sadece bebeğinize bakarak anneliğin tadını çıkarın. Yanınızda size yardımcı olacak birilerini bulundurursanız dinlenebilirsiniz. Dinlenmek süt üretimi için çok gereklidir. Ayrıca bazı besinlerin süt üretimine yardımcı olduğu bilinmekte. Mesela bulgur hem çok besleyici değerli bir karbonhitrat kaynağıdır hem de emziren annelere çok tavsiye edilir. Soğan da bu dönemde tüketilmesi gerekenler arasında yer alır.

İlke olarak eğer doğru besleniyorsanız, yeterli sıvı alıyorsanız, bebeğinizi sık sık emziriyorsanız, çok sıkıntılı ve endişeli değilseniz sütünüz çok bol olacak ve bebeğinize rahatlıkla yetecektir. Eğer bebeğiniz emmiyorsa ve sadece pompa ile sütü çekiyorsanız ne yaparsanız yapın bir süre sonra sütünüz azalacaktır. Pompa sütün tamamen kesilmesini önler ve geçici bir süre için işe yarar. Eğer bebeğiniz tekrar emmeye başlamazsa sütünüz azalır ve bebeğinize yetmez. Mesela çalışan bir anne gündüz sütünü pompayla çeker ve akşam bebeğini kendisi emzirirse süt üretimi artacaktır. Ama bebek tamamen biberondan emerse verim çok düşecektir. Bu durumda ne içerseniz için ne yerseniz yiyin sütünüzü artırmanız pek mümkün olmayacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…