2008 Aralık Anneleri

benim eşimde sabah uyanınca hemen gelip daha bana gunaydın demeden göbeğimi opuyor, ogluyla konusuyor... Simdiden papucumuz dama atıldı valla... Gerci benim çok hoşuma gidiyor sonuçta bebişi biz tasıdığımız için bebekle aramızda inanılmaz bir bağ var, benim kadar olamasa da eşiminde bunu hissetmesi çok haz veriyor...

32 hafta yaşındayım, buraya yuvarlandığımda çok büyük bir yer gibi gelmişti bana, şimdi sığamıyorum herhalde yakında gideceğim buradan, zaten karanlık bir yer. Belki başımı aşağı çevirirsem daha rahat sığarım. Boyum 40,5 cm. ve ağırlığım 1,8 kg. oldu nasıl döneceğim ki. İki haftada bir doktora gidiyoruz, sorun ben değilim aslında, ben gayet iyiyim, duyularımın beşi de tam olarak çalışıyor ama anneciğin psikolojik problemleri var, çirkin olduğunu, babamın onu sevmeyeceğini düşünüyor. Bence yanlış " babam bana onu çok sevdiğini söyledi bana, özellikle beni dünyaya getirmek istediğinde sevgisinin daha da çoğaldığını, mutluluklarının görünen bütün olumsuzluklara rağmen daha fazla olduğunu da söyledi."

bak sen zamane veledine neler de biliyoryerimseniben .. yerim ben onun 40 cmlik boyunuşakkıdı

çok güzel ve manalı.. insana geçmişte yolculuk yaptırıyor.. 8 aylık bir geçmiş:)

bu arada aralık anneleri dinleniyorlar mı? yoksa herkes doğum izni mi aldı? kimsecikler yok mu?

Merhaba kızlar.Ben geldim kızımla.Az önce uyandı benim minik tavşanım:)Oynamaya başladı.

Gold'cum çok güzel bebeğin ağzından yazılanlar.Ben bunu sık sık yapıyorum.Yani bebeğin ağzından konuşuyorum eşimle.Birlikte gülüyoruz.İnsan merak ediyor neler düşündüğünü.

:roflol:

ben onları bozdurup estetik ameliyat olacağdım... Veremediğim kiloları aldiracagım..:roflol::roflol:

Tebrikler Gold'cum.Estetik olacak kadar altın geldi yani oğluşuna.Çocuk ileride bunu duyunca ne tepki verir düşünemiyorumkaydirigubbakcemile3Ama onun annesi en güzel anne olacak.Ben de ileride çatlaklar ve fazla yağlarla ilgili operasyona girmek isterim.Ama sünnet altınlarını kullanmayı düşünmezdim sanırımkaydirigubbakcemile3Şimdi bi düşüneyim.ikinci çocuk erkek olabilir:CüvCüv:

Kızlar ben de kocişimi yanımda istiyorum doğum esnasında ama bir yandan da bayılır falan diye korkuyorum.Kana bakamıyo normalde de.Bir de doğum sonrası yanımda sadece eşim olsun istiyorum.Sanki çok sinirli olacakmışım gibi geliyor.İnşallah bebeğimi ilk kucaağıma aldığımda görüntüsünü alacak biri olur yanımda.ben de o an'ı ölümsüzleştirmek isterim.

kızlar ben şu lohusalık depresyonuna erkenden dalıverdim, hamilelik depresyonu oluyor herhalde bu.. her şeye ağlıyor, en ufak bi şeyde moralim bozuluyor, bütün günüm mahvoluyor.. yataktan kalkarken bile hava güzel değilse sinirlerim bozuluyor..
ikihaftadır memlekete gidicem gidicem diyorum, kıçımı kaldıramıyorum. evdeki her iş gözümde büyüyor, onu da yapana kadar geri kirleniyor, bu da sinirlerimi zıp zıp zıplatıyor valla. bi kere yardımcı kadın aldım, ondan da hiç memnun kalmadım, yaptığı temizliği elimin ucuyla yapsam daha iyi olurdu herhalde.. zaten burda kimseyi de tanımıyorum.. iş gene başa düştü..

akraba falan kimsenin yardımını da istemiyorum, ayyy içinizi daralttım demi -tatlicadiarzu-

eşim hafta sonu grip oldu, ama atlattı. bugün benim boğazlarda davul gibi olmuş, bi sıcak duş, arkasından sıcak sütle biraz indi gibi. her gün de meyve yiyorum ama inşallah grip falan olmam.. ayy bi de o halimle hiç çekilmem.

eşimin arkadaşı "doğumdan sonra sen de yengeye yaparsın sana yaptıklarını" diyor. eşim yazık garibim benim " doğumdan sonra, daha fazla yorulacak, daha çok uykusuz kalacak, esas o zaman daha çok sinirli olacak" diyor. biliyor kocacım başına gelecekleri.

ben doğumu memlekette yapmaya karar verdim. ama doğum başlayınca memlekete gidicez, açıklığım belli bir seviyeye gelince annemlere haber veririm, gelirler.. belli olmaz 12 saat sancı çekenler var, 12 saat dikmeyeyim milleti hastanede. eşim dikilse yeter -tatlicadiarzu-

neyse birazdan arkadaş gelecek, o gelene kadar azıcık evi toparlayayım. arada uğrarım.

Gözümde o kalabalığı canlandırmak bile sinirlerimi hoplattı.Benim en büyük kabusum doğum sonrası kalabalık.İnşallah eşim o anda yakınımda olur da kimselere haber vermeden gideriz hastaneye diyorum.Annem de hemen yan apartmanımda oturuyor.Onu da alıp gitmeli aslında ama kadın panik olmasın ben doğuruncaya kadar diye de düşünüyorum.Doğum sonrası bebekle ve eşimle odada yalnız kalmayı tercih ederim.Emzirirken onun dışında kimseyi istemem odada.Vallahi çığlığı basarım çıkmazlarsaklava:Yay burcuyum ben.Kendimi tutar tutar,sonra kimse ne olduğunu anlamadan anormal bir patlama yaşayabilirim.O an çok sinirli olacağımdan öyle eminim ki..Sanki daha önce yaşamışım gibi.Bu benim olayım.Benim ve eşimin bebeği.Niye herkes görmek zorunda ki?Sonra da görebilirler bebeği.Önce biz bi doyalım.Off şimdiden kızdım kalabalık yapan herkese

Elifcino'm çok normal canım hissettiklerin.Bana da bazen herşey batıyor.Evi pis görüp de hiçbir şey yapamamak sinirlerimi daha da bozuyor.Ama ben biraz dengesizim.Bazen de inadına çok mutlu oluyorum.Evdeki çiçeklerin yaprak açması,kendime aynada bakmak,bebeğimin küçük bir hareketi yüzümde gülücükler açmasına sebep oluyor.Geçecek canım bunlar.Eşin de çok anlayışlı bir insan anladığım kadarıyla.Onun da desteğiyle herşeyin üstesinden gelirsin sen.Çok sıkma canını.Bu arada çok geçmiş olsun eşine.

slm kızlar işte geldim oğlumla biraz dolaştık ama yok yok ağırlaştık mı ne hiç keyif alamadım evimde sürekli dinleneyim modundayım şu sıralar kanımda düşmüş yine onunda etkisi var sanırım bu miskinlikte....
golgelb valla şimdiden köşelerini sayar gibiyim arkadaşım:))artık yatırımmı yaparsın çünkü o zamana kadar tığ gibi olursun tekrar emin ol..
ama bana kalırsa oğluşunun aklı erdiği zaman yap bu merasimi çünkü ileride hatırlayamadıkları zaman izah etmek çok kolay olmayabiliyor...benim bi arkadaşım sırf bu yüzden geçen hafta bi cafe kapatıp 10 yaşındaki:) oğluna sünnet kıyafeti giydirip sınıf arkadaşları ile parti yaptılar..2.bir kere olacak şeylere hep özenmezmiyiz...bende buda oğluşun için bikere olacak kutsal bi tören o yüzden tadını çıkara çıkara yap derim..

Kızlar ben gelince herkes kaçıyo sanki.Bir cesur Elifcino çıktı:))
Ben yemek yapayım bari.Buralardayım.

valla edoşcum sıkıntılı bi mizaça sahipsen hiç ayrıntılara girmeden bencede eşinle git hayırlısı ile doğumunu yap kendine geldikten sonra da kendin haberdar et herkesleri...:CüvCüv:

sağol canım, herhalde ben bebeğin sorumluluğu, eve geleceklerin kalabalıklığı falan bunların da şimdiden baskısını hissediyorum. Allahtan eşim anlayışlı hakkaten, erkek işte gözyaşına dayanamıyor hiç.

dün yorgan yıkadı kocacım :roflol: . çift kişilik yorganı benim makine almıyor, kuru temizlemeye sordum, onlarda da henüz yorgan yıkayacak sistem kurulmamış. eşimin başında durdum, o da yıkadı :roflol: ne fenayım.

senin cephede ne var ne yok

ben buradayım hayatı ama uyku modundayım.. grip olmam inşallah, hava kapalı, baygın baygın yatıyom.tek gözle takip ediyom canımcım..

valla benimkiler gelmek ister bende gelmeyin diyemem ama cok bunaltırlarsa daha evvel de yazdıgım gibi odadan dısarı yollarım.. Bir de su var esimizin manevi destegi elbette cok onemli-hatta en onemlisi- ama o anda bir suru kanama v.s. gibi problemimiz olacak ve esimiz bu esnada bize ne kadar yardımcı olabilir? Annemi yanımda isterim şayet annem olmasa kayınvalidem ya da o anda bana yardımcı olabilecek bir hatun kişi isterim yani...
Ben de hamilelik depresyonu hiç olmadı, aksine asiri neseli, manic bir insan olarak geçirdim her gunumu...Sadece hep nefes nefes kaldıgım için hiç gucum yok...

çok hoş bi alıntı canım...bunun gerçek olmadığını bildiğimiz halde hissedebilmek bence bazı duyguları yaşamak adına önemli olsa gerek..

ayy ben emzireceğim zaman kocamdan başkasına tahammül edemem yanımda, annem bile olsa. birilerinin yanında, çarşı pazarda foşurt diye açıp emziren kadınları gördükce de uyuz oluyorum.

hatta doğumdan sonra ev kalabalık olucak, emzirirken odanın kapısını kilitler öyle hallederim. pat diye dalıyolar çünkü içeri, hiç belli olmuyor.. tedbirli olmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…