2008 Aralık Anneleri

hoşgeldin orkidem, nerelerdeydin, geçmiş olsun, önemli bişeyin yok inşallah
bizler iyiyiz işte hareketler iyice ağırlaştı ve ağrılar var, ama sonuna yaklaştık allahın izniyle:)

jaspercim benim cadi kizim suyunu yedimi ictimi nee
yariya indirmisss
serum tedavisi gordumm suan iyiyiz cok sukurrr
sizlerde iyisiniz insallahh
benim bebisin kafasi tam kaburga gogus boslugumdaa ve beni otutturmuyorr anliycaniz cok rahatsiz oluyorum surekli uzanmak iyi geliyorr
insallah donerrrkaydirigubbakcemile3

hayırdır orkidem çok merak ettik seni... bir aksilik yok inşallah

hayırlısı orkidecim benim o kadar yukarda değil bebiş herhalde, ya geçmiş olsun, susamış senin bebiş herhalde, doktor bol su iç filan dedi mi, neye bağlıymış belli mi?

evet canimm su ic dedii
birde cok stres ve yormussun kendini dedii nelere mal olduu
gereksiz seylere uzulup sikilmamm
goldcum sagol bitanemm suan iyiyiz cok sukur aman kizlar dikkat edin bol su tuketin ben cay su bu giderir diyodum ama saf su dedi drrr sadece suuu

günaydın güzel anneler,

orkidem hoşgeldin, çok geçmiş olsun canım. dikkat et kendine.

fas, eminem kız boğuluyordum nerdeyse sizin yüzünüzden, geceki muhabbetinizi okurken gülme krizine girdim, anam yatarkende gülünmüyorki öksürük tuttu, nefesim kesildi zaten ağırım kendi başıma kalkamıyorum annem yetiştide kaldırdı yerimden, hala öksürüyorum.

bu arada bende yaptım o bebek fotoğrafını. kıvırcık şirin bir bebeğim oldu ama imageshack sitesi foto yüklemiyor yaaaa sinir oldum. başka fotoğraf yükleyen site biliyormusunuz?

orkidem canım geçmiş olsun.inan çok merak ettik.iyisin şimdi dimi canım,benim kızında suyunu fazla gördü dr.haftaya bakacak tekrar.dikkat et canım,iş güç yapma,yat dinlen oldumu.

selam kızlar, dün doktordaydık, pek iç açıcı haberler almadık... plesentada kireçlenme başlamış, amniyon sıvısı şu an yeterli görünüyormuş ama yine de haftasına oranla azmış ve bizim oğlan hala ters duruyor. doktor kalciyum hapı vedi, günde nerdeyse 1 litre süt tüketiyorum ama destek olması için verdiğini söyledi. plesentada kireçlenmeyi doktorum "en azından 10 gün sonra bekliyordum, senin için biraz erken olmuş" dedi.

kasım 18 de tekrar randevum var, o zaman hem nst hem de alttan muayene edip, doğum şekline ve gününe karar vericek.

bu arada son bir aydır kilo almamışım. hamileliğin başından bu yana 18 kilo aldım..
aslında hamilelikten yana hiç bir şikayetim yoktu, sadece bazen bel ağrısı oluyordu, o da çok normal.. bir de benim duygudurum bozukluklarım canımı sıkıyordu..

neyse her şeyin hayırlısı...

çok geçmiş olsun elifciiim, inşallah yoluna girer herşey.

ya ne tür problemler çıkıyor böyle plesantada kireçlenmeyi ilk defa duydum, kalsiyum eksikliğinden mi oluyormuş?

Allahım bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip et yarabbim.

elifcino geçmiş olsun ablamdada yasadık biz bebeğin suyu kireçlenmişti ama bizim oğlan 41,hafta olmustu halaa doğmamaıstı dr geç kaldığı için demişti ve ablam anlatıyo bebek bembeyaz kireçli doğmuş ama bu öyle buyuk bi problem değil şuan yeğenim çok iyi masallah

sağol canım, kireçlenme hamileliğin son haftalarında başlayan normal bir durummuş, yanlız benimki erken başladığı için riskli.. kireçlenme nedeniyle bebeğe yeteri kadar oksijen ve kan gitmiyor.. ve kireçlenme erken doğuma da sebebp olabiliyor. ama tabi en önemlisi besin ve oksijenin yeterli oranda bebeğe ulaşmama ihtimali. bu durumda doktorlar bebeği erkenden doğurtmayı tercih ediyor.

ultrasonda gayet belirgindi, kireçlenmeyi ben bile farkettim, benim gözüme bile çok göründü.

kalsiyumu herhalde kemiklerin gelişimi için verdi, onu ben de anlamadım, çünkü bu zamana kadar vermemişti ve hakkaten de çok süt tüketiyorum. bebeğin kafasının gelişimi şu an 37. haftayı gösteriyor, buna karşın uyluk kemiklerinin gelişimi 33. haftada.. bu durum bana biraz tuhaf geldi ama bebein başı diğer kısımlardan daha hızlı geliştiği için normal bir durum dedi.

plesanta kireçlenmesi, halk arasında "eşin yaşlanması" olarak geçiyormuş zeamayscim..
doktor bol sıvı tüketimi ve istirahat önerdi, su içiyorum da istirahat biraz zor..

ceyremcim size de çok geçmiş olsun, son haftalarda başlaması gerekiyormuş zaten bu kireçlenmenin. benimki erken başladığı için riskli. 41. hafta da çokmuş bea.

selam kızlar
valla haklısınız dün gece çok eglendik..
jaspercım uyuyun diyosun da ah bi de uyutsa şu minişler bizi.. ben şahsım adına söyliyim 2 saat deliksiz uykuyu süper uyudum sayıyorum bu hafta başından beri.. 36. haftaya kadar böyle bişiy görmedim nerden çıktı bu yaa:)
orkidem valla ben siteye kayıt oldugumdan beri yoksun ortalıklarda.. senle pek muhabbet etme şansımız olmadı ama arkadaşlar o kadar çok merak ettiler ki seni ben bile seninle tanışık olmamamıza ragmen acaba ne oldu diye merak ettim.. aksiliklerin geçmiştir inşallah.. bacak gelişinden aslında burda da normal doğum yaptırıyorlar fakat bu tamamen doktor ve senle ilgili.. sen inandırırsan normal doğurmak istediğine doktorun da sezeryancı değilse yapabilen kişiler tanıyorum ben..
elifcim sana da geçmiş olsun.. ceyremin ablası da yaşamış bak.. inşallah sen de atlatırsın ve inşallah herşey yoluna girer.. bebeğine sağlıklı bişekilde kavuşursun inşallah.. kalsiyumu belki de bu yaşadığın problem nedeniyle yeterli besin gitmediğinden vermek ihtiyacı duymuştur..
zeacım aman dikkat et bacım.. dinlenirken bi de boğulma tehlikesi yaşama.. ama gece gerçekten de çok eglenceliydi.. keşke sabahki kadar kalabalık olsaydık:) bu arada senin bebek de pek tatlı... herkesi bebeğinin fotosunu koymaya davet ediyoruzkaydirigubbakcemile2

ilkim sen koymadın minişin fotosunu.. aşkolsun. bizimki çok mu güzel sankim:1closedeyes:

fascım, şimdi ben o kadar uyanmıyorum, ama 2-3 hafta sonra senin gibi uykusuz kalabilirim.
1- 2 kere kalkıyorum geceleri, ama sonra uyuyorum hemen, sen bebiş hareket ettiğinden mi uyuyamıyorsun? ağrılardan mı?,

inşallah yaşamazsın hayatım.. valla 36 hafta boyunca kendini gebe gibi hissetmeyen, olumsuz hiçbirşey yaşamayan biriydim ben.. ama demek ki son haftalarda yaşanıyormuş böyle şeyler.. yine de çok şükür demek lazım ama inşallah senin tatlı bebiş uykusuz bırakmaz seni.. uykun olup uyuyamamak çok kötü bişiymiş..

merhaba kızlar gece negüzel muhabbetler etmişsiniz öyle..orkidem ve elifcino geçmiş olsun..
bende yarın doktoruma gidicem bakalım oğluşum ne durumda görücem..çok merak ediyom 1ay oldu görmeyeli..

merhaba kızlar nasılsınız doktordan yeni geldim ALLAH'ın izniyle kızımda beklerse 28 kasım doğum tarihimiz olacak sanırım hihoyyyt

gözn aydın canımmm.
sanırım aralık annelerinden tarihi belli olan sensin su an?
hayırlı doğumlar olsunn canım

merhaba canım sağol valla doktordan yeni geldim 18 kasımda doğum tarihim tam belli olacak aslında ama kızım dururda beklerse sezaryan olacagından 28 kasım olsun istiyorum kısmet 28-11-2008 cuma aklıma çok yatıyor hem bayrama kadarda kendimize geliriz hastaneyle konuştum odamı gördüm ayyyyyyyyy heyecan yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…