2008 Aralık Anneleri

kmsecikler yokmuu nerde gece kuşları,

bu gece uyku tutmadı beni çok sıkıldım. nasıl sabah olacak şimdi

Son düzenleme:
Ben bütün gün annemdeydim.Kadıncağız gözümün içine bakarken,kardeşimin bilgisayarından internete gireyim diyemedim tabii.Anca babamız yattı da bilgisayar bize kaldı:)

Yatakta sağa sola dönmek,sırtüstü yatmak bebeğe ne zarar verebilir ki.Ben de bazen sırtüstü uyanıyorum.Ağırlıktan içorganlarımın acısını hissedip uyanıyorum zaten.Çok uzun süre öyle kalamıyorum.Bacak bacak üstüne atmak da zararlı olacakmış gibi gelmiyor bana.Gerçi ben zaten tombişlikten bacak bacak üstüne atamıyorum:))

ayol bu halde bacak bacak üstüne atabilen varmıki ? ben çorabımı giymek için bile bacağımı kaldıramıyorum-tatlicadiarzu-

ayol bu halde bacak bacak üstüne atabilen varmıki ? ben çorabımı giymek için bile bacağımı kaldıramıyorum-tatlicadiarzu-

kaydirigubbakcemile3Al benden de o kadar.Eşim bazen beni seyrederek gülüyor.Ben de güleceğine yardım etsene diye kızıyorum.

Zea'cım biz bir tane bebeği içimizde hissederken,sen iki tanesini hissediyorsun.Çifte mutlu oluyorsundur diye düşünüyorum nedense.Yani bir yerden biri tekmelerken,diğer taraftan öteki mi tekmeliyor?Nasıl hissediyorsun minnoşlarını sen?

bizde iyiyiz canım,

bugün taşındık :). 3 haftadır annemde kalıyordum. bugün ilk defa kendi yatağımda yatıyorum ama heyecandan mıdır nedir uyku tutmadı

Hayırlısı olsun canım.Değişiklikten kaynaklıdır uyuyamamamn herhalde.Heyecan da hepimizde başladı.Ben üç gecedir yataktan kalkıp salonda saatlerce oturuyorum.Uykum gelmiyor.Huzursuz oluyorum sanki yatınca.Garip..

evet canım herşeyi iki kat fazla yaşıyorum, mutluluğuda, streside, korkuyuda.
hareketler azalınca çok endişeleniyorum biri hareket etmeye başlayınca diğerine kafam takılıyor niye hareketlenmedi diye. ama ikiside oynamaya başlayınca dünyalar benim oluyor. bazen biri durunca diğeri başlıyor bazende ikisi birden oynaşıyorlar, benim göbek tam seyirlik oluyor o zaman :) zaten annemlerde kaldığım süre içinde babam sürekli çikolata yedirdi bana torunlarım hareket etsinde izleyelim diye :)))) 100 kilo olmak üzereyim -tatlicadiarzu-

sağol edoşum,

aslında bende birkaç gecedir uyuyamıyorum, çok ilginç şeyler oluyor, sağa ve sola dönük yatınca öksürük krizi başlıyor mecburen sırtüstü yatıyorum o zamanda sırtım ağrıyor ne yapacağımı şaşırdım. inan hiç akşam olmasın yatmayayım diyorum artık. derlerya yatak gözüme diken oldu o derece :))

Ayy canıım..Cidden senin göbüşü izlemek çok eğlenceli oluyordur:CüvCüvede şimdiden torunlarını şımartıyor demek çikolatayla:icecream:Tabii olan sana oluyor,o ayrı:1rolleyes:
Ben de çok kilo aldım.Ama inan ki kendimi o kadar kısıtlanmış,çok şişko bir insan olmuşum gibi hissetmiyorum.Çok mu pozitifim bu konuda bilmiyorum.Tutamıyorum kendimi yemek konusunda.Doğurduktan sonra düşünürüm diyorum.Büyük ihtimal normal doğum olamayacak zaten.Senin de normal doğum olmayacak.Kilo ile ilgili normal doğumu zorlaştırdığını söylüyorlar ya..O açıdan bizim sorunumuz yok sanırım:dance:

valla bende hiç takmıyorum kilomu hatta bana sorsan hala çıbık gibiyim :))))) doktorda dedi zaten bu kadar kilo almana şaşırdım göstermiyorsun dedi-tatlicadiarzu-
bakalım yarın kontrolüm var yine bir haftada kaç kilo almışım :CüvCüv:
sezeryanda sorun olmaz dimi kilolar? ama ben sanırım sadece göbeekten değil bütün vücumdan aldım kiloyu. düşün boğazım bile kalınlaştı hatta kat izleri oluşmuş yani karnım fazla yağlanmamıştır herhalde.

Senin doktor pek pozitifmiş ya ne güzel.Benim ki kapıdan girer girmez gözlerini patlattı;"Ne olmuşun böyle!" diye.Ben bile kendimden korktum;ne olmuşum acaba diye.Ben de aldım canım her taraftan.Gıdıklı,tombik bir görünümüm oldu,ama yine de aynaya bakınca sadece göbeğime bakıyorum hoşnut bir şekilde.Belki de ondan şişko hissetmiyorum kendimi.

Sen yarın sor istersen doktora.Sezeryanda kilolu olmak sorun yaratıyor mu diye.Ben sadece normal doğum için az kilo almış olmak daha iyi diye duydum.

:) aslında doktor pozitif değil bu doktora yeni gitmeye başladım. eski doktorum hastane değiştirdi. yeni doktorda kayıtlarıma bakarken ilk kilom ile kendi tarttığı kilo arasındaki farkı görünce gözleri pörtledi :))))) şaşırdı kadın o kadar kiloyu nereme aldığıma :)
bende şunu merak ettim hani karın çevresi çok yağlanırsa ameliyatta sorun olurmu diye. yarın unutmazsam sorayım. malum kontrol günleri bebişleri görünce herşeyi unutuveriyorum işey soramıyorum doktora

edoş sana bişey soracağım,

doğumda suyun geliyorya acaba ilk gelen suyun niteliği ne? yani kıvamı? rengi nasıl bilgin varmı?

Unutmazsan sorarsın canım.Sanki sorun olur dese az mı yiyecem...Hayır.Hiçbir şey yemek konusunda gözümü korkutamıyor:)
Ben de hep doktora gitmeden şunu da sorayım diyorum ama sorularımı muayene sırasında unutuyorum.

Senin hastane çantan da hazırdır herhalde.Ben hala biberon ve emzik almadım.Gerisi hazır.Bir de hastaneden eve getirdikten sonraki dönemde şu an elimizdeki kıyafetler falan yetecek mi diye düşünüyorum.Minik minik koca makinenin yarısını bile doldurmayacak.Azar azar nasıl yıkayacağım kirlilerini diye de düşünüyorum.Çok karışıyo kafam.Kıyafetlerinin bedenlerine de daha alışamadım.Bebeği eve getirdiğim gibi bütün kıyafetlerini tek tek giydirip deneyeceğim herhalde:)İşkence yapıcam yazık:))Bir sürü hediye,az kullanılmış bebek giysisi geldi ve ben onları nasıl bir sırayla kullanacağımı bilmiyorum.Hepsinin boyu farklı gibi geliyor.şimdilik hepsini bir çekmecelere yerleştirdim.Dediğim gibi bebeğimi hayırlısıyla bi kucağıma alayım,hepsini üstünde deneyeceğim:)Başka türlü olamayacak.

bugün başıma ne geldi

tuvaletten çıkarken baktım çamaşırım sırılsıklam suyum gelmiş dedim. ama hiç renk yoktu. hani ilk nşan geliyor derlerya oda kanlı olurmuş duyduğum kadarıyla. neyse hemen annemi çağırdım oda dedi panik yapma çamaşırını değiştir sürekli kontrol et bakalım gelecekmi tekrar dedi. bekledik şu ana kadar olmadı bişey. zaten birkaç saat sonrada doktor kontrolümüz var. herhalde suyum gelseydi devamı olurdu dmi sancı falanda olurdu herhalde. hiç bişey olmadı. galiba farkında olmadan kaçırdım ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…