2008 Aralık Anneleri

aynen ben de buna takmış durumdayım işte. burda bi acıbadem de bi de benim hastanede yoğun bakım ünitesi var. acıbademe fiyatla ilgili görüşmeye gittiğimizde sağlık hizmetlerinden çok lohusa şerbeti, bebek odası süslemesi ..vs den bahsettiği için bir antipatim oluştu bu hastaneye.. otel hizmeti veriyor sanki.. inşallah sorun olmaz da kullanmak zorunda kalmayız buraları..

Maalesef acibademin oyle bi yaklasimi var evet. Allaha emanet kuzulqrimiz. Ne hastane ne doktor en iyi sekilde atlatiriz dogumlari insallah. Yoksa ben dusundukce hepsini delirecek gibi oluyorum.

dert etme dorucum.. valla bana sorsan burdaki devlet hastanesi süper.. ne açıdan dersen yoğun bakım ünitesi var, odalar tek kişilik ve rahat.. ama işte normal doğuma doktorlar girmiyor ve gebelik takibi özeldeki gibi yapılmıyor. yani artık devlet hastaneleri annelerimizin bizi doğurdugu zamanlardaki gibi değil..

iyi geceler şeker.. yarın randevvunun nasıl geçtiğini haber et, merak ederiz bak.. biz de kontrole gitcez yarın inşallah.. edoşum giremedin mi siteye bi türlü.. sesin çıkmadı

ee ben napıyorum burda.. herkes çıkıyor.. beim de kontrolüm var.. iyi geceler dorucum.. bakalım biraz daha kıvranayım belkim gelir birileri

Siteye giremedim diye çok canım sıkıldı.Yattım ben de;ama kafamda tilkiler dolanıp durdu.Neredeyse ağlıyordum.Ne düşündüysem o anda..Hatırlamıyorum bile şimdi.
Kızım da çok az hareket ediyor artık.Gerçekten düşündürmeye başladı bu beni.En kısa zamanda doktora gideyim bari.Bi baksın.Daha biz nst'ye bile bağlanmadık.Sanki doğumuma daha çok varmış gibi..Off..

canım hoşgeldin
kafana taktıgın seye bak.. bebekler bu haftalarında zamanlarının çoğunu uyuyarak geçiriyorlarmış. ve sağlıklı bir bebek günde 10 defa hareket ediyormuş.. seninki daha az hareket etmiyordur değil mi? e öyleyse endişelenecek bişey yok.. takma kafana zaten az kaldı kontrolüne değil mi?

Fas'cım geldiğine çok sevindim.
Günde 10 defadan çok daha fazla hareket ediyor.Gerçekten öyleyse sorun yok demektir.Ay sonu kontrolüm.Son günü beklemeden alırım zaten randevumu.

İsteksizlik var üzerimde.Bugün hava bulutluydu diye herhalde halsiz hissettim kendimi.Öyle olunca moralim de iyi olmuyor.Hani insanın içinden geliyor ya gülümsemek,şakalaşmak..Bugün hiç öyle enerjim yoktu.

hepimizin ara sıra yaşadığımız seyler bunlar canım.. gecici bir durum emin ol.. mesela ben de bugunlerde bebekli hayata takmış durumdayım ve resmen eşimin başının etini yiyorum.. deli ediyorum hem onu hem kendimi.. aylardır olumlu düşün olumlu olsun felsefem vardı hiç aklıma bile getirmez oldum.. fazla düşünmemeye karar verdim.. bu gidişle ben kesin lohusa depresyonuna girerim hee..
bebek hareketleri gecen nstde 35 dk da 7 tane falandı.. ben de çok etkilenmiştim ve doktorum dedi ki milletin çocugu 1 günde anca bu kadar hareket ediyo. lütfen böyle şeyleri kafana takma diye çemkirdi biraz bana.. ama ben de öyle bir girdim ki kadının odasına ay çok az hareket etti diye.. kadın bakınca şok oldu tabii. pimpiriklilik iyi bişiy değil canım.. ama çok merak ediyosan pembiş yalanlar uydurup kontrolünü erkene alabilirsin.. ben nst ye girmek için kasıklarımdaki az ağrıyı bu hafta çok ağrım var demiştim.. Allah Alllah o da bağlasamış nst ye:)

Benimki de 35 dk'da 7kere hareket ediyordur.Hatta bazen daha fazla.Bir ara gün boyu hiç durmadan hareketini hissediyordum.O zamanlara kıyaslayınca çok azaldı hareketi diyorum.Rahatlattın beni.Ben de okuyorum böyle istatistikleri falan ama hiçbir şey aklımda kalmıyor.Başıma gelince de nerede okuduğumu hatırlamıyorum tabii.

Bebekle hayat nasıl olacak ben de çok merak ediyorum.Şimdiden gelecek tarihlerdeki planlarımızı,evle ilgili dekorasyonları hep bebeğe endekslemeye başladık.Benim en çok canımı sıkan ise maddi durum.Çalışamadığım için kendimi suçlu hissediyorum sanırım.Doğduktan sonra da kimselere emanet edip çalışmaya gidemezmişim gibi geliyor.Şimdiden düşündükçe canım sıkılıyor tabii.

bak işte ne güzel.. seninki de kıpırdak fadimelerden.. takacak bişiy yok kafaya..

yaa bugun eşimle konusuyoduk mesela.. bi daha bu kadar sakin olmayacak evimiz dedi.. tabii o olumlu anlamda söyledi bunu, ay ben bi sinir oldum anlatamam.. biz 3 seneyi bitirdik evliliğimizde. ve planlı bir şekilde bebişi ertelemiştik. Çok şükür isteyince Allah da verdi. sorun olmadı yani. ama bu 3 senede özgürlüğümüze o kadar çok alışmışız ki, kafamızın estiğini anında karar verip yaptık, zaman geldi zorlu tatillere çıktık, zaman geldi tüm haftasonu evde yatarak geçirdik.. ama hayatımız bi daha asla böyle olmayacak biliyoruz.. bu konuda malesef hep olumsuz düşünmeye itiyor beni bir güç . inşallah kucağıma alıp kokusunu duyunca tatlı melegimin tüm bu kötü fikirler aklımdan uçar gider.. işin maddi kısmı da çok düşündürücü tabii. 3 aylık bebegi olan bi arkadaşım pnomokok aşısı için 100 tyl den fazla para verdiğini söyledi ve ağzım açık kaldı.. ssk karşılamıyor, ee tedbir için yaptırmayı tavsiye ederse doktor yaptırmak zorundayız.. bi de 1 tane de değil.. valla nasıl yaparız aklım almyor bu işleri.. çalışmayı aklımdan bile geçirmiyorum.. bebeğimi ben büyütmek istiyorum.. çok zor bişiymiş anne olmak.. anne olmaya karar vermek zor gibi gelirdi bana ama o bir anlık gaza gelişmiş:) asıl olan doğumdan sonraymış..

Biz 10 senelik evliyiz.Hep daha iyi şartlarda çocuk sahibi olmak uğruna erteleyip durduk.Hatta artık "Oluyor mu?" diye soruyordu insanlar.Bu zamana zarfında çocuksuz hayatımızı doya doya yaşadığımızı düşünüyoruz.Hem eğlenceye,hem özgürlüğe doyduk.Bizi bağlayan,çok yoğun sevgimizi paylaşacağımız,bizden bir parça yaratmaya hazır olduğumuza karar verdik.Eşimle birlikte bebeğe bu kadar hazır olmamıza rağmen,ikimiz de düşüncelere dalmadan edemiyoruz.Artık ciddi ciddi anne baba oluyoruz.Doğmadan idrak etmemiz güç olacak sanırım.

herhalde bütün kaygılı çiftler yaşamışlardır bu stresi.. demek ki böyle oluyormuş... deneyip göreceğiz.. ben de rahat bi hamilelik geçirdim, stressiz, mutlu ve sağlıklıydım hep çok şükür.. inşallah doğumlarımız da kolay olur. ama inan bana doğumdan bile tırsar oldum.. acaba çok canım yanacak mı diyorum kendi kendime.. eşime çaktırmasam da bu konuda biraz gücümü kaybediyorum galiba.. gerçi hala sezeryandan daha çok korkuyorum orası ayrı da:) bakalım nasibimizde ne varsa o olacak.. biraz tevekkül etmeyi öğrenmem gerek bugunlerde.. ve kendime daha fazla vakit ayırmam gerek.. koca bir 9 ayı kızımı düşünerek, onunla ilgili hayaller kurarak geçirdim.. sanırım bu son 10 günde sadece kendime vakit ayırmalıyım ve mümkün oldugunca az kaygılanmalıyım..

yarın randevumuz erken, ben artık yatmalyım. yoksa sabah uyuyakalırım filan Allah korusun.. sana ve güzel kızına iyi geceler tatlı rüyalar.. kızım kardeşini öpüyor:)

Evet canım.Sanırım her anne baba aynı telaşı yaşamıştır bebek beklerken.İnsan ne çok şeyi yaşamadan anlamıyormuş.Annem hep derdi ama öyle demesine bile kızardım.Niye anlamıcakmışım ki diye düşünerek.Şimdi yetiştirirken bakalım biz çocuklarımıza nasıl anlatacağız hislerimizi.Anlayacaklar mı?...

Ondan önce bebeğimi ilk kucağıma aldığımda ağlayacak mıyım diye düşünüyorum.Kesin çok ağlayacağım ve bebek de korkup benimle bir ağlayacak:)

Kendimle ilgilenmeme gelince..Hiç bakmıyorum kendime.Sadece banyomu yaptıktan sonra saçımla uğraşıyorum.Kıvırcık saç banyodan banyoya taranıyo.Bunun dışında ayaklarımı en son bir ay önce törpüledim sanırım.El tırnaklarım kısa.Kaş bıyık da aldırmadım ne zamandır,ama işin ilginci çıkmıyorlar da.Yani kuaför alışkanlığım yok hiç.Hamile olduğumu öğrendikten sonra hiç gitmedim zaten.Kendim evde uğraşmayı da bıraktım artık.Zorlanıyorum ya da üşeniyorum..Bilmiyorum.

Bu arada benim saçlarım çok dökülürdü normalde.Hamile kaldığımdan beri neredeyse dökülmüyor.Sende de öyle mi?Yüzümde bacağımda da eskisinden daha az tüy çıkıyo sanki.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…