2008 Aralık Anneleri

Günaydın kızlar

Güzel bir gün geçirmek ümidiyle herkese kolay gelsin.Hayırlısıyla az kaldı.:CüvCüv: Ha gayret arkadaşlar.hihoyyyt kaydirigubbakcemile

Sevgiler.a.s.:1hug:

canım aramıza hoşgeldin nasılsın?kaydirigubbakcemile5
ben aslen tokat erbaa lıyım.
sen neresindesin?aslen oralımısın?:1hug:

canım aramıza hoşgeldin nasılsın?kaydirigubbakcemile5
ben aslen tokat erbaa lıyım.
sen neresindesin?aslen oralımısın?:1hug:
selam fenerbahcemine84;
Ben aslen Sivaslıyım ama eşim Tokatlı... Merkezdeyiz. Ben de oğlumun adını Kaan veya Yağız koymayı düşünüyorum. Eşim Yağız istiyor ben rüyamda Kaan olarak gördüm bir türlü karar veremiyoruz. Sizlerin de fikrini alırsam çok memnun olurum.

aramiza hosgeldin cnm bizde oglumuza yagiz ismini koyacaz bende yagizi rüyamda görmüstüm hamilelligimin basinda.bence sende rüyanda ne gorduysen onu koy cnm kac haftaliksin tam olarak

Merhaba güzel annelerhihoyyyt

Şarkılar söyleyerek uyandık bugün kızımla.Halbuki çok huzursuzdum gece.Yatakta dönüp durdum,zor uyudum.Yine de hava aydınlık diye midir yoksa uykumuzu çok iyi aldık diye mi bilmiyorum,mutlu uyandık:CüvCüv:

Meltem'cim sen gerçekten stresli rüyalar görmüşsün.Kesin beni diye uyanmak gerer insanı yani.Nasıl dağıtacaz kafaları artık bilemiyorum çünkü göbekler kendilerini unutamayacağımız kadar büyükler:bbo:

edolina aslında rüyada görmedim ama kesin beni die uyandım sanırım normal doğumdan bayağı korkmaya başladım ondan

Rüyanda kesin kendini zor bir doğumun ortasında gördün ki öyle uyandın.Onu demek istedim canım.Hatırlamıyorsundur rüyanı.Normal artık bu hallerimiz.Seni bu konuda ne rahatlatabilir onu düşün.

Ben sezeryandan çok korkuyordum ve doktor da sezeryan olacaksın dedi.Saatlerce ağladıktan sonra gece uyku girmedi gözüme.Sitede sezeryanla ilgili yazı var mı diye baktım.Tam aradığım gibi konu başlığı açmış bile birisi.Sezeryan olan anneler deneyimlerini anlatmışlar.Onları okuduktan sonra çok rahatlamıştım mesela.Sen de kolay doğum hikayelerini okuyarak biraz da olsarahatlayabilirsin belki.

Selam lora;
Biz şimdi 35 hafta 4 günlük olduk. sizin ne kadar oldu?

Ben de bebeğimin kıyafetlerini dalin sıvı bebek deterjanı ve yumuşatıcısı ile yıkadım. çok güzel oldular mis gibi de koktu. Hacı şakirin sabun tozu düşük ısıda erimediği için karar veremedim.

Herkese kolaylıklar diliyorum... :CüvCüv:

valla kızlar gün geçtikçe bende korkuyorum normal doğumdan.ne yapcaz bilemiyorum.kendimi kandırıyorum,aslında ödüm patlıyo.annem 4tane çocuğu nasıl doğurmuş ya,vay be,helal olsun annelerimize he

canım sende bizim son aralık annelerindensin demekki.yalnız kalmıcaz desene.biziim göbüşlüler bizden önce pırtlıcaklar allahın izniyle.son olarak;
goldgelb
ben
lora
jasper
çelik
orkidem bide sen.

ben normal doğumun çok güzel olduğunu düşünüyorum kızlar sezeryan olacağım için üzülüyorum.normal doğumda bebeği hemen anında kucağına veriyolar annenin ve bu harika bir duygu.ama sezeryanda geç alıyorsun geç görüyorsun bebeği.ve bu bebek için çok önemliymiş.bebekler doğunca annesini ararmış çünkü.:CüvCüv:

ay kıyamam onlara yaa.hakkımızda ne hayırlıysa o olsun kızlar ne diyelim.ben bi an önce ayağa kalkim bebeğime kendim bakabileyim diye normali çok istiyorum.burda kimsem yok benim.anneciğim gelir ama en fazla 1ay kalabilir yanımda.

Kızlar elektrik süpürgesi yaptım.Geberdim terden.Duş aldım geldim ama yorulmuşumm..

Ben de bebeğimi hemen kucağıma alabileyim ve bir an önce ayağa kalkıp onunla tek başıma ilgilenebileyim diye normal doğum isterdim.

selam
maşallah gce kuşları forumu ayakta tutuyorlar:)bende son günlerde tembelleştim galiba eskisi kadar sık giremiyorum!!!
bu arada az önce doktordan geldim çok şükür herşey yolunda sadece bebiş doğum pozisyonunda olduğu için gün konusunda anlaşamadık doktorumla çünkü ben ısrarla bayram tatili öncesi istiyorum ki mlum okula giden çocuğum var aklım onda kalmasın diye...
ama doktorum o tarihe kadar irddi...bakalım haftaya tam gün belli olacak artık...
Allah şu son ay içerisinde doğum heyecenı yaşyan tüm annelere kolaylık versin inş....

Merhaba

Bir de şöyle düşünmek lazım.En azından normal doğum yapmış ama aradan 8 yıl geçirmiş ve tırsan birisi olarak kendimi böyle rahatlatıyorum.Sezaryen olsun epidural anestezi olsun kaç yıllıklar,kaç yıldır kullanılıyorlar?Peki normal doğum ne zamandan beri süregeliyor?Büyüklerimiz o zamanların zor şartlarında,okulunda eğitimini almış ebeler dahi bulunamazken,köylerdeki,mahallelerdeki ebe kadınlarla normal bir şekilde onca doğum yapmışlar.Evet sorun olanlar olmuş,aşırı kanamalardan dolayı ölen anneler veya ölü doğumlar olmuş ama o zamanlar yokluk,yoksunluk ve imkansızlıklar zamanıymış.

Ama şimdi öyle değil ki.Bizler yine çok şanslıyız.Hâlâ daha ister büyük şehirlerde isterse de köylerde ebeyi de doktoru da hastaneyi de göremeyen,gidemeyen anneler,anne adayları varlar.

Oysa bizler,nasip olduğu zaman hayırlısıyla tercihimize göre ister özele isterse de devlet hastanesine gideceğiz.Her türlü tıbbi imkanın sunulduğu bir ortamda doğum yapacağız.ALLAH(CC)göstermesin zaten ters bir durumda ebeler doktoru arayıp bizi sezaryana yöneltir.Ki bu da öyle yüksek bir olasılık değil.Hepimiz en azından şu döneme kadar pekçok kez doktor kontrolüne gittik.Her türlü imkanla ultarasonlarımız çekildi,nst.ler çekildi.Çekilmekte ve çekilecek de.Doğum öncesi dahi gerek oldu mu nst.ye bağlanacağız.

Ben kendime nefsimin beni bu şekilde üzmesine,telaşlandırmasına izin verdiğim için kızıyorum.Oysa ki nefislerimizden ve herşeyden yüce olan rabbimiz var.ALLAH(CC)bizlere bu lûtfü veriyor ve bizim yar ve yardımcımızdır.Her zaman olduğu gibi bizimledir.

Bazen, ben bu denli vesveseye kapıldığım için kendimden utanıyorum.Çünkü ALLAH(CC) büyüktür,rahmandır,rahimdir ve bizlere o güzelliği nasip etceği zaman yanımızda olacak.Hep olduğu gibi.Yeter ki O'na sığınarak,Yasin-i Şerif ile,Salavat-ı Şerife ile,Meryem Sûresi ile ve diğer dualarla kendisine el açıp dua edelim,sığınalım.

3 doğumunu normal yapan(İlki ne yazık ki anne karnında ölmüştü.Ve normal yolla doğum yaptırdılar.)bir arkadaşım ki çok zayıf,narindi.Hamilelik boyunca anca karnı belli olurdu.Şu halinde bile yine zapzayıf ve gelinlik kız gibi duruyor.O haldeyken normal doğum yaptı.

Bana ve tüm hamile olan arkadaşlara önerisi oldu.Kesinlikle vesveseye daldığınızda ALLAH(CC)ı çokça anın ve hep Efendimiz(S.A.V)'e salavat getirin,doğuma giderkende doğumda da tekrarlayın dedi. Sıkıştığınızda mutlaka çokça anın ki ferahlayasınız dedi.

Herkese rabbim bu güzellikleri hayırlısıyla nasip etsin inşallah(amin).Ve bizler gibi hamile olan anne adaylarına da kuzucuklarını,meleklerini cennet kokularıyla hayırlı bir doğum ile nasip etsin inşallah(amin).

Normal doğum bittiğinde o ağlama sesi ve o ilk karşılaşmayı asla unutamayacaksınız. Bunu da size,bize hiçbir şey veremeyecek,yaşatmayacak.

Bunu düşünün ve korkulardan dolayı da gereksiz yere doktorunuzun sizi yönlendirerek sezaryana karar vermeyin.Eğer ki bir risk varsa o zaman sezaryan olun derim.Selametle.

Sevgiler.
:1hug:a.s.

Son düzenleme:

bende bu konuda sana katılıyorum ama birde şöyle düşünmek lazım değilmi..
annelerimiz o günkü şartlar onu gerektirdiği için o şekilde doğum ykayordu oysa günümüzde teknoloji gelişiyor ve gün geçmiyorki yeni bir buluş olmasın...
yada o zamanlar mesela çamaşır yada bılaşık makinası yoktu ve elde yıkanıyordu şimdi bizdemi elde yıkayalım gibi...
yani gelişen teknolojinin nimetlerinden bence faydalanmak lazım ayrıca normal doğum daha sağlıklı diye bilimsel bir açıklama ben henüz okumadım bu sadece daha eski bir doğum ekli olduğu için herkes tarafından benimsenmişş ..
ben yine arz talep meselesi olarak görüyorum ki öyle zaten
şahsen her daim sezaryan dan yanayım...

yani arkadaşlar belki detay ve göz korkutmak gibi olacak ama belli ki bu konuda çok fazla sayıda tereddüt yaşayan arkadaşlarımız var bende buna istinaden ilk doğumunu sezaryen ile yapmış biri olarak nacizane şunları söyleyebilirim...
2 kere normal doğum yapmış birinin iç organlarında özellikle mesanesinin sarkma ve bu yüzden idrar kaçıranameliyat olan çevremde en az 4 kii tanıyorum çok özel bi ayrıntı daha var ama sanırım onu az çok hepimiz tahmin edebiliriz ki bu eşlerimizin çok önemsediği bir konu...
sezaryen olupta keşke normal doğursaydım şimdiye kdar hiç demedim ama bunlar benim düşüncelerim ve sadece beni bağle kişinin kendi kararı her zaman en iyisi olduğunu düşünüyorum çünkü ben kendirakyorum yapabiliyorum oysa bir başkası için bunlar hiç önemli olmayıp karnının yarılması çok daha önemli olabilir...
o yüzdn yine söylicem kesinlikle arz talep ama sonuçta herşeyin en iyisini hakkımızda rabbim nasip etsin inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…