2008 Aralık Anneleri

Senin yerine de heyecanlandım şimdi.Gerçekten de yaklaşmış senin doğumun.Allah sana güç versin.Bebeğin de sağlıkla gelsin inşallah.

aıle bebıse soyuk olmasın deye gobeyı dusene kadar kundak olsun dıyor.bencede nekadar kucukse kundakla ıdare edelım.kundakdayken kucaqa almakda kolay oluyor bence.sız kundak yapmayı dusunuyormusuz?

Ben kundaklamayı düşünmüyorum.Sıkı kundaklı bebekleri görünce benim içim sıkılıyor.Bebeğimin eli kolu serbest olsun isterim.

iyi akşamlar herkese.. kızlar biz bugün sezeryan için günümüzü aldık.. 28.11.2008 tarihinde saat 17:30 da Allahın izniyle oğlumuza kavuşucaz.. Çok mutluyum bir o kadarda heyecan ve korku var..

elifsevde ve nurgun
doğum tarihleriniz hayırlı olsun.. belli bir tarihte doğuracak olmak ne güzel.. valla ben tarihi aldıktan sonra o güne kadar heyecandan uyuyamazdım. böyle doğumu beklemek biraz t.v. yarışması tadında oluyor:) inşallah sağlıkla koklarız kuzularımızı..

elifsevde, nurgün
ikinizin de hayırlı olsun tarihleri
ben de aynen fas gibi düşünüyorum ne güzel doğuracağınız tarihi bilmek:)
ben her farklı durumu belirti sanarak geçiriyorum günlerimi:)

elifsevde, nurgün

hele de sancı ile kasılma nedir bilmeyenler için bayaa zor oluyo.. şahsım adına iki gündür rahim kısmında bi acaip his var.. anlamıyorum acı mı ağrı mı.. gıdıklanır gibi. böbrek kumu dökmüştüm ben. o ağrının çok kısa süreni ve bir anda yoklayanı gibi.. deliricem acaba sancı dedikleri böyle bişiy mi diye.. keşke nst de de olsa o ağrımsı şeylerden de bari sancı mıymış neymiş anlasakbenneyaptımki

cnm teşekkürler belli bir tarihi beklemek belirsizlikten daha iyi aslında.. ama bir taraftanda günler azaldıkça duyulan heyecan ve korku insanı çok yıpratıyor..inşalah canım hepimiz sağlıkla alırız kollarımıza.. bu arada senin normalmi olcak kaç. gün kaldı

şimdilik normal herşey canım. yani doktorumun tabiriyle normal doğurmamam için bir sebep yok.. inşallah sat a göre 14 gün kaldı.. tabi bugunu geçirdik sayarsak 13:)

elifsevde, nurgün

güzül tabii güzel bacımm gelde şafak sayarken yaşadığım heyecanı bana sor..:1shok:

fascım az kalmış eli kulağında senin kızın hadi hayırlısı sağlıkla alırız inşallah yavrularımızı..

evet kişiden kişiye değişir aslında hangisinin iyi olduğu. yani belirli tarihi beklemekle, tarihi bilmeden beklemek. bi önceki gün kesin uyku tutmaz ertesi gün sersem gibi giderdim ben tarihi biliyor olsam.

ama biliyo musunuz kızlar bazen düşünüyorum da en sıkıntılı anları bile yaşamaya değerdi, allah dileyen herkese yaşatsın isterim çok ilginç, çok güze,l mucizevi bir tecrübe bizler için. bir kez daha şükrediyorum kadın olduğum için zavallı eşlerimiz neler kaçırıyorlar, tüm mide yanmalarımı, sırt bel ağrılarımı, ilk aylardaki bulantılarımı düşünsem de yine de hepsiyle sevdim hamileliği, anneliğiyse inanın tahayyül bile edemiyorum hala:)

ya benim yine bir sorum olacak bilgisi olan var mı:
bebekler uzunca bir süre oturamıyorlar burası tamam, hastane çıkışında da portbebeyle çıkarcam bu da tamam ama her kontrole giderken portbebeyi mi kullanacağız yani araba koltuğuna oturamıyor olacaklar ????

port bebe arabaya oto koltugu gibi monte edilebiliyor. ben ilk 4 ay filan oto koltugunu hiç çıkarmıycam bile, ortalıkta kalabalık yapmasın boşuna.. yani oto koltuguna oturtacaksan bile bel destek yastıklarından kullanılmalı bence..

sağol fascım bak bunu bilmiyordum, yani benim aldığım portbebe detaysız sadece kumaştan yapılma bişey, bilsem öyle bişey alırdım.
bel destek yastığı nedir bilmiyorum ama oturamayan bebişi de oraya oturtmaya çalışmak yazık dimi, kıyamam oğluşa.
olmazsa bahsettiğin portbebelerden edinsem iyi olur aksi çok güvensiz geliyor bana:s

bence hiç alma canım gerek yok. çünkü tabiri yerindeyse eşşek ölüsü gibi bişiy o bahsettiğim port bebe.. bizim arabanın setinin içinde vardı. aynı zamanda bebek arabasına da monte edebiliyorsun ama inan zaman zaman eşim de ben de bunun içinde bi de bebek girince nasıl taşırız diye endişeleniyoruz. heryere arabayla gidiliyo ama mesela arabadan eve 3 kat çıkarmak valla gözümde büyüyo.. alma yani elindeki iş görür. arka koltukta emniyet kemeri ile kullanırsan güvenli olacaktır.. o bel destek yastığının yerine bir arkadaşım annesine alt açma tarzında bir minder diktirmiş. bulamazsan eger sen de beli yatar vaziyette olacak şekilde battaniyeyle ya da ince bir minderle destekleyebilirsin..

Merhaba goldgelbcim,teşekkür ederim canım.

Eşimin gitme sebebi sadece ilaç yazdırmaktı.Gitmişken ben de sorularımı yazdım ve eşimden sormasını,öğrenmesini istedim.Doktorum nedense sürekli takipte değil,kaldı ki ben sorunlarımı her gidişimde söylüyorum,ilk doğumumu da az da olsa anlatabilme imkanım oldu.Akabinde ilk doğumda ben de ne yazık ki aşırı zorlanmadan,ıkınmadan dolayı bel ve boyun fıtıkları oluştu.Nette okuduğum kadarıyla da fıtığı olanların normal doğum yapmaması lazım.El bileklerimde de ''KARPAL TÜNEL SENDROMU'' denilen bir rahatsızlık var.Söylememe rağmen normal doğum olacak dedi.

Hamileliğim kilolu başladı,beni ilk gördüğünde kilolu olduğumu söyledi.Sanırım 94 - veya 95ila başlamıştım.Şu ana dek yemek yeme sorunum var,pek birşey yiyemiyorum.Hâlâ bulantılarım devam ediyor.Ve ben temmuzda 6 günde 9 kilo verdim.Sonra aldım ve ekimde sağlık ocağına gittiğimde kilom (15temmuz-ekim 15 arası)topu topu 1 kg.almışım.
Kiloma göre ilk gittiğimde normal zor olur demişti.Son gidişimde ''şu an ki kilom normale engel mi?'' diye sordum.Yanıtı '' hayır ''oldu.

Tüm bunlara rağmen doktorum uzun aralıklı kontroller istiyor.Zaten devlet hastanesinde öylesi bir muayene oluyor,bakılmıyor bile.Sadece rutin testler oluyor(kan ve idrar).Sırf ultrason için (4 boyutlu henüz olmadı)özel muayene haneye gidiyoruz ve her gidişde 100 ytl veriyoruz.Topu topu 10 - 15 dak.sürüyor.Hani aklımda olanları dahi konuşamıyoruz. Resmen ticarethane orası.Öyle de kalabalık oluyor ki ama yapacak birşey yok.Özel hastaneler olsa,doğumevleri filan daha kolay olacak.Bunlar da sadece ilde var ve yol zaten yeterince yorucu(45 dak.mesafe),malesef çare yok.Buna da hamd olsun,çok şükür diyorum.

ALLAH(CC)herkeslere kolaylıklar nasip etsin inşallah(amin). Teşekkürler,selametle.Sevgiler.

a.s.:1hug:

Merhaba

Sevgili Ceyremcim bu konuda kesinlikle haklılar diyorum.Bunu bizzat yaşamış bir anne olarak çok giydirmeden,sıcağa çok alıştırıp terletmekten ve sonrasında da çok uğraşmaktan kaçının derim.Zaten oda sıcaklığı en çok 20 ya da 22 derece olmalı. Fazlasından mutlaka kaçının ve çok sarıp sarmalamayın.Kadifeler de çok terletirler.

Eminim ki hepiniz çok güzel,bilgili ve olması gerekeni layıkıyla yapan anneler olacaksınız.Rabbim herkeslere bu güzellikleri hayırlısıyla nasip etsin inşallah(amin).

Selametle.Sevgiler.a.s.:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…