2008 Aralık Anneleri

karnım çok kaşınıyo kızlar.hiç böyle kaşınmazdı,acaba çatlıcak mı bu son günlerde nedir.
bu gece kimseler yok bu arada

ben de buralardayım ilkimcim..

karnına krem sür ve dokunma, çatlamaya başlamış karnın canımcım.. benim göğüslerim çatlarken de öyle olmuştu..

bu arada edolinam geç farkettim yazdığını, çıkmıştın, kusura bakma canım benim.

kaşımıyorum canım.ama tatlı tatlı kaşınması çok hoş.sanırım çatlıcak demen gibi.yağ süreyim ben en iyisi.oğluşun nasıl annesi

günaydın aralık anneleri valla bende kaçmak istemezdim ama çok yoruldum görümcem hemşire burda özel hast falan olmadığı için devlette doğum yaptı ama gerçekten hast çooook güzel herkes çok ilgili

görümcem hiç acı çekmek istemiyodu sezaryanı düşünü yodu hep ikimizinde dr olan hasan bey normali önerince oda epidural düşünmüş ve hiç acı çekmeden doğum yapacağına inanmıştı şunu söleyebilirim hayalleri yıkıldı

açıklık 4cm olana kadar hiç bi müdahale yapılmamış o acıyı sancıyı çekmiş açıklık 4cm olduğunda epidural uygulanmış ama herkes şunu söylüyo çok güzel sel gibi sanciları geliyodu epd yaptırmasaydı 1 saate doğum gerçekleşirdi

walla ben de epidural düşünüyorum ya..
ama ben şunu düşünüyorum,herkeste bu epidural macerası cok farklı oluyor.
kimisi memnun olmazken,kimisi daha böle 10 tane doğururum falan diyor..
bence en güzeli negatif örnekleri paylaşmayalım...
nasip artık,inş benim gibi epidural düşünenler en azından iyi örneklerden oluruz...

haa bir de epidural demek sıfır sancı acı demek değil.
sonuçta acıklığın belli bir dereceye kadar gelmeden epiduralin uygulanmamasından daha doğal bir şey olamaz bence..
ben bebek cıkarken atılan kesiyi hissetmemeyi bile kar olarak görüyorum walla.
başta biraz sancı da çekeriz nolcak,anne olucaz,kolay değil....

Son düzenleme:
ama o kendini acı çekmememye odaklamıştı epd sonra rahatlamış uyumuş ama sancıda durmuş biz gittiğimizde saat 12 de falan gayet rahattı sonra epd etkisi geçmeye başladı bana hep sen sakın korkma deyip durdu canım
baya kötü oldu hani hiç acımıyacaktı dedi sonra tekrar epd yapıldı rahatladı ama dr eğer 1 saat içinde hiç bi açıklık olmazsa sezeryana alırız dedi

ve düşük dozda uyşturuldu baya bağırdı

sonuç olarak 3 300 güzel bi kızımız dünyaya geldi dr şunu söyledi epd çoğu hastada sancıyı tetikliyo ve daha hızlı doğum geçekleşiyo ama bizde öyle olmadı ve bence bebek için o süreci n uzaması eziyet verici oldu

küveze alındı ama çok sağlıklı biraz üşümüştü sadece zeynep imimz çok tatlı maşallah

epd düşünen arkadaşlar güzel bi yöntem yalnız hiç acı çekmeyeceğinizi düşünmeyin sakın dr şunu söylemişti sen diğer hast çektiğinin % 20 sini çektin dedi

ve ben doğumu daha zor tahin ediyodum hiç tekorkmadım aksine bende normal doğurmak çooook istiyorum
epd düşünme çünkü biraz tez canlıyımdır olursa suni sancı bile vurdurup hemen bebişime kavuşmak isterim

bekara karı boşamak kolay gelirmiş hesabı inş hepimizin kolay doğumları olur

çelikcim bence görümcen çok şey ummuş onun için biraz hayal kırıklığı yaşamış, ben de epidural düşünüyorum ama tüm acılarımı alacak ve ağrısız doğuracağım diye bir hayalim yok, yani böyle bir şey ummak pek gerçekçi olmaz doktorumun da anlattığına göre
ne normal, ne sezeryan hiç acı çekmedim ben doğumda ya da sonrasında diyecek kimse yoktur sanırım.
allah yardımcımız olsun bağırır çağırır ama sağlıkla doğururuz inşallah:))

bhk ve aybike sizlere kesinlikle katılıyorum ve herkesin bunun bilincinde olması için yazdım ama inanın doğumdan sonra çok rahattı

doğum 19.00 gerçekleşti 4 cm açıklıktan 9 saat sonra oldu belkide normali böyledir

doktor doğuma girerken bana bidaha normal doğurmak istiyorum diyen olursa vurucam dedi

bana böoyle giderse sezaryan yolu gözüküyo

öyle sayılır, dün gece oğlan aşırı hareketliydi ve karnım çok sık sertleşti, uyku filan hak getire, şimdide insülin saatim olduğu için kalkıp kahvaltı yaptım mecburen, gün içersinde sızmazsam ne iyi

sitede acıklığı 4 gün boyunca artmayan bir arkadaş tanıyorum ben..
yani olabiliyor bu.
epiduralle alakası olmayabilir de..
Allahım kolay doğumlar nasip etsin inş hepimize...

canım zaten doğru dürüst uyuyamamışsın gün içinde niye sızmayasın aksine sız ki dinlenesin bence:) ben her kıvrıldım köşede kestiyorum bi 5-10 dk, acaip de dinlendirici oluyor gece uyksunu alamadığım zaman, tavsiye ederim:)

günaydın günaydın dünaydın
yok yok tünaydın demeliyim.
aralık ayının melek anneleri hepinize tünaydın iyi pazarlar diliyorum hepinize.

iyi pazarlar kızlar... ben de dun koltukta uyuya kalmışım bir uyandım sabah 4 ve nasıl karnım kaşınıyor herhalde ilkim le gunlerimiz yakın diye o ne derse bilinçaltına atıyorum ertesi gun bende de baslıyor.. Daha evvel de bel ağrılarını kıskanmıştım.. Gece 4 te kalkıp kremler surundum valla kadar selilut oldum ki bari çatlamayayım...
Epidurale gelince açılmanın ne kadar zamanda tamamlanacagını kimse net kestiremediğinden hemen bastan veremiyorlar epidurali ya açılma tamamlanana kadar etkisi gecerse? Bu yuzden belli bir açılmaya gelene kadar bekliyor doktorlar ve epidural varken sakın birşey hissetmeyecegim diye dusunmeyin nasıl dişiniz çekilirken uyuştuğu halde orda bir işlemler yapildiğini hissediyorsanız epidural de oyle (bunu daha evvel yazmiş olabilirim) tamamen neler yapildiğinin farkındasınız, sadece acı yok! bhk nin dediği gibi normal dogum da kimi zaman sadece kesik ve dikişin acısını bile hissetmediğiniz oluyor ama birçok ileri gelen doktor şu anda özellikle normal doğumda epiduralin bir mucize olduğunu düşünüyor...
Bir de doktor benim sırtımı kontrol etti çok hamilelikte sırtı çok yağlanmış gebelerde çok zor oluyormus epidural..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…