2008 Aralık Anneleri

diyabet sorunu olan annelerde olabiliyor diye duymuştum.. sizin şeker testleriniz nasıldı ilkim ve ballım. belki bununla alakalı olabilir.. ama bildiğim kadarıyla rahim kasılmalarını artırmassı dışında bir sıkıntı oluşturmuyor.. nasıl olsa sınırı geçtiniz korkulacak bişiy yok ...

dr zaten dire şekerden şüphelendi ve hergün ölçmemi söyledi aç ve tok krnına öçtüm normaal çıktı neyden olduğunu bi anlasam bide karnım çok büyük benim dr suyun fazla diye bu kadar büyük dedi

benimkinin hareketleri eh işte arada hareketleniyor inş. bişey olmaz canım bu amniyon sıvısı içtiğimiz suyla mı alakalı doktor stresten olabilir dedi bu sıvı büyüdükçe azalır mı yani ben azalmasından korkuyorum:sm_confused:

dr.şeker tesin nasıldı diye sormuşdu zaten ogün.normaldi benimde.artık korkulu günlerimizi atlattık çok şükürde,inş.hayırlısıyla kavuşsak bebeklerimize.demekki vücut yapıyor su fazlalığını.

yarın zea doğuruyo kızlar,doruda doğurcakdı dimi

yok canım içtiğimiz suyla ilgili değil.korkma canım azalma olmaz inş.dediğim gibi korkulu haftaları atlattık hepimiz çok şükür.

canım ordu fatsadaydım ama tayin oldum konyadayım şimdi burda hamile kaldığım için orduyla bir alakam kalmadı birtek çınar hastanesini biliyorum ordan

iyi geceler ..gece kuşları:)
bu gece nedense hiç uykum gelmedi ama normaldir heralde hoş uykum gelse de sonuçta deliksiz bir uyku uyumaya hasret kaldık ya...ama olsun:))

canım çok şükür bende iyyim :)
kesin karar verdik canım 1aralık.
canım ben doktora cuma günü 16:20de gidicem
doğumu nerde yapcaksın ?kadın doğumdamı?kaydirigubbakcemile5

amniyon sıvısının azalmasının gerçek nedeni bilinmiyor, birçok nedeni olabilirmiş. sıvının yeterli hale gelmesi için doktorlar bol sıvı tüketin diyor ama bununla ilgili de tam olarak kesinlik kazanmış bir araştırma bulunmuyor yanlış hatırlamıyorsam. haftamız ilerledikce zaten amniyon sıvısı azalmaya başlıyor. o nedenle sıvının miktarına bakarak doktorlar bebeği erken alma kararı verebilir. şu an 36. haftandasın sanırım, bundan sonra doktorun bebeği alması bebek açısından sıkıntı yaratmıyormuş.. yani sezeryan olsan bile moralini bozma... şu an suyun bitmiş de değil üstelik, sadece azalmış. dediğim gibi ben de aynı durumdayım, her hafta düzenli olarak doktora görünüyorum.

tüm yazışmalar üstüne düşündüm de ne kadar sıkıntılı bir sürecin ne kadar sonlarındayız, ne mutluB)

tüm yazışmalar üstüne düşündüm de ne kadar sıkıntılı bir sürecin ne kadar sonlarındayız, ne mutluB)

değil mi ama.. bu yaşıma kadar kendi vücuduma ne kadar kötü davrandığımı düşündüm ben de.. ama ne zaman ki içimde bir bebek oldugu haberini aldım, hayatım tamamiyle değişti.. her olumsuz haberde hep önce onu düşündüm.. tam 9 ayı doldurdum böyle ve sanıyorum o dünyaya geldikten sonra daha da dikkatli olacağımdan eminim.. doğumda başıma kötü birşey gelebilme ihtimalini bile bensiz nasıl yaşar yavrum deyip üzülüyorum. yoksa kendimi düşündüğümden değil yani.. hayatta hiçbirşey bana bunu düşündürtmemişti.. o küçük meleğin düşündürttükleri bunlar. annesinin milik meleği, güzeller güzeli kızım..
inşallah mis kokularını da duyarız yavrularımızın:Saruboceq:

kimse var mı yok mu bilemiyorum ama bi selam vereyim dedim..
benim bu akşam sancım bir türlü geçmedi
yalancı sancı mı değil mi anlayamadım..
ama hiç bu kadar uzun sürmemişti..
yoksa geliyor mu kızım diye heyecanlandım walla ...

ben burdayım ama sancı yok hala
bhk sen benden önce doğurcan galiba.. beni bugunlerde acaip bi şekilde normal doğuramama korkusu sarmış durumda. strese girdim valla, cünkü zerre sancım yok. hatta galiba bugune kadar hiç sancı girmedi. bakalım yarın nst de ne çıkıcak. sıkıldım artık valla. 39 haftalık hamile gibi olmak istiyorum, yani normal bir hamile kadın gibi ağırlaşmak, göbeğimden dolayı hızlı hareket edememek falan.. hoplayıp zıplayan biri değil..

ben bir haftadır feci rahatsız hissediyorum kendimi..
nst de de çıkmıştı sancı zaten gecen hafta perşembe..
doğurmaya baya yakın hissediyorum kendimi..
nasıl hoplayıp zıplayan bi hamile olabiliyorsun şaşırdım walla.
ben dışarı cıkamıyorum bile artık.
bugün iki adımlık pazara gidelim dedik annemle..
ayakkabının zaten üzerine basa basa gittim,ayaklarım şiş olduğu için.
karnıma kramp girmesi zaten Allahın emri son bir aydır..
onun dışında da kağnı gibi ancak yürüyebiliyorum..
karın kaslarım da her hareketimde ağrır oldu..

off amma saydım yanlız..
şikayet değil bunlar,yanlış anlaşılmasın :jeyyar:
durumu anlatmak için sadecekaydirigubbakcemile3

ay ne şanslısın.. bence de senin yakındır doğum.. valla bende zerre şişlik yok sinir oluyorum. insanın bi eli yüzü şişer di mi yok anam nerde.. ben hala hergün dışardayım, araba kullanıyorum, yürüyorum, hala evde iş yaparken eskisi gibi eğilip kalkıyorum. ne biliyim pek bi enerjikim... yalnızca arada karnım taş gibi oluyo. ona da kasılma deniliyomuş, yeni öğrendim tadını çıkarıyorum.. yarın sabah annem gelicek artık bişeyler tavsiye eder doğumu hızlandırmak için belkim.. off ben de gıcık insanlar gibi davranıyorum farkındayım, saydığım sıkıntılardan muzdarip olan arkadaşlar kusuruma bakmasın valla gerçekten de böyle hissediyorum, en ufak bi abartı yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…