2008 Aralık Anneleri

iyi akşamlar arkadaşlar,ayrıca iyi bayramlar...
biz bu bayram bir ilk yaşadık ve evde kilitli kaldık ama olsun meleğim için herşeye değer...
eminecim haklısın canım özellikle sezaryen düşünen arkaaşlar yenidoğan sarılığına karşı sarı tülbent mutlaka yanınıza alın ...

ayrıca birşeyin daha altını çizmek istiyorum aslında doğum hikayemin içinde anlatacaktım ama unutmuşum neyse şimdi yazayım
doğumdan sonra yüzümüzde doğum lekesi ,çil vs varsa yada oluşmuş ise mutlaka lohusa terinizi saçlarınızla yüzünü oluşturarak silin inanın batıl inanç ama ben çok faydasını gördüm..

sarı tülbent sanırım sarılık olmasın diye bebek tamamen batıl bişey ama yapıcaz bizde nasipse
birde kızlar ben sanki grip gibiyim burnum falan akıyo kırgın çok vücdudum iyileşemezsem haftasonuna kadar sezeryana giricem dr yaparmı ki yoksa bu sezeryanı etkilemezmi fikri olan varmı

etkiler canım ama genel anestezi alacaksan
hava yollarının açık olması lazım
burnun açık ciğerlerin temiz olmalı
benim bildiğim böyle
spinal anesteziyi etkilemiyor sanırım

benim sarı tülbentim yok ki:çok üzgünüm:ben sarı tülbent sarı olmasın diye çeyizimde yoktu hiç
bebek kalırsa bayram sonrası alırım artık

ii geceler kızlar esinin ailesinden cekinen varmı daha anne baba bile diyemedim kaldıki bebek dogunca emzirirken basımda dikilicekler valla dogumdan cok bunun heyecanı basıyo bazen ne yapsam

ii geceler kızlar esinin ailesinden cekinen varmı daha anne baba bile diyemedim kaldıki bebek dogunca emzirirken basımda dikilicekler valla dogumdan cok bunun heyecanı basıyo bazen ne yapsam

canım bırak eşinin ailesini birçok kişi hiç tanımadığı kişilerin olduğu yerlerde rahatça emziriyo
bende şaşırıyorum ne kadar kolay yaptıklarına
ama annelik böyle bişey demek ki

ama ilk doğum yaptığında kendi annen olursa daha rahat olur tabi
bebek tam tutana kadar alışana kadar yani anneden utanılmaz sanırım o kadar

kendi annemden cekinmem canım ama işte esimin annesi filan esimle konusayım diyorum cunku ben rahat olamassam bebekte olamaz dimi kimseyi kırmdan bu işi halletmem gerek işin acıkcası offf offf kimseyi kırmak istemiyorum hele esim uzulur diye cok korkuyorum ailesine hala anne baba demedim diye uzuluyor zaten yeterince :1no2:

İyi geceler güzel anneler.Umarım herkes çok iyidir.Bizi merak ederseniz maşallah'ımız var kızımla:ecrin_bebek:

Canım doğum yapmadan önce ben de aynı senin gibi düşünüyordum.Doğumdan sonra odada kim varmış,yokmuş bakmadan emzirmeye çabaladım.Erkekler zaten emzireceğini duyar duymaz çıkıyorlar.O anda tek düşündüğün bebeğini doyurmak olacak.

Sarı tülbent renk tedavisi olarak kullanılırmış.Annem öyle diyor.Sarılık olan bebek çabuk iyileşsin diye sarı tülbente sarılırmış.İlk defa duydum ben de.

evet canım sarılık olmasın diyeymiş ama olsa bile sezaryen ile doğan her 10 bebekten 8 i sarılık olduğu içi korkulacak bişey değil...önemli olan kan değerlerinin yüksek olmaması bunun içinde sık sık emzirmek ve florasan ışıktan faydalanmak gerekebiliyor...
diğer soruna gelince öncelikle geçmiş olsun ,kesinlikle genel anastezi alacaksan solunum yollarının açık olması lazım çünkü alınan narkoz hem bunu tetikliyor hemde hamilelikten dolayı artan kan basıncı zaten burun yollarındaki nefes almayı zorlaştırabiliyor..
benim spinalanestezi ile son anda !!! doğum yapmamın en önemli sebeplerinden biride son haftada grip olmam ve bunu üzerimden atamamadı..
tekrar geçmişolsun..

günaydıııınnnn herkese a.s.
yoklamamı vereyim
daha doğurmadım bekliyorum
rahat bi geceden sonra burdayım nasıl olduysa rahat geçti:teytey:

günaydın kızlar bende hayret son birkaç gündür çok rahat uyuyorum doğru duzgun uyanmadan sanırım güç depoluyorum oğluşumla karnımda son 2 gecem karnımı severken diyorumki oğluma " ekmek elden su gölden ye iç yat bakalım beyfendi dünyaya gelince emmek zorundasın,gaz çıkarmak zorundasın,iğneler aşılar güldürmeye çalışanlara agu demek zorundasın şimdi altın çağını yaşıyon içerde keyfini sürbakalım diyorm" ..:dance:

gunaydın herkes ii bi gece gecirmiş masallah nazar deymesin benimki cok kotuydu dokuz ay ne mide bulantısı cektim ne bişey dun gece nefes alamadım inanırmısınız o kadar kotu oldum sesim cıkmadı esimi uyandıramadım bile az kaldı doguma heralde nedersiniz :)

selam aralık anneleri bende vereyim yoklamayı bende doğurmadım..
ademel ve ceyrem siz ne güzel rahat uyumuşunuz ben rahat uyuyamadım dün çoook misafirim vardı çok yoruldum.herkez otur otur diyor evin hanımından başka kimse bilmezki neyin nerde oldunu mecburen kalkıyon işte.
gecede her yerim ağrıdı zaten doğru düzgün uyuyamıdok bu gece hiç uyumadım yane sabaha karşı 1saat uyumuşum işte.
bugünde doğum yapacak olan arkadaşlara gayret kuvvet versin..

berncede az kalmış canım..nefes alamama hepimizde var canım.sırt üstü kesinlikle yatamıyorum ben resmen nefes darlığı çekiyorum..

merhaba arkadaşlar nasılsınız bugün kız ademel sen daha doğuramadın mı?normal mi diye sormuşsun evet canım normal doğum oldu. normal doğumu bekleyen arkadaşlar hiç korkmayın.biraz zorluğu oluyor ama hiç korkmayın bi anda gelip geçiveriyor.ve doğum sonrasında hiç hatırlamıyorsunuz bile çektiğiniz acının şiddetini.ve en önemlisi bebişinizin geçtiği bütün evreleri herşeyi yaşıyorsunuz hissediyorsunuz dünya ile ilk buluşmasına bizzat şahit oluyorsunuz bu çok güzel bi duygu.biraz uzun oldu ama kusura bakmayın. doğum hikayemide en kısa zamanda palyaşacağım.herkese hayırlı bayramlar

burdayım canım dahaşakkıdı
ama oğlum yavaş yavaş işaret vermeye başladı sanırımşutarafagittigeliyo sanırım bilmem ki kaydirigubbakcemile3heyecan bastı beni de
evde de tekim eşim işte annem yolda
soluyo burda aldım bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…