2008 Aralık Anneleri

hamileleik sonrası bel vs ağrılar çok normalmiş benimde belim çok ağrıyo hatta annem epiduralden diyo ama bence değil zaten 9 ay koca bi karın önde kaç kilo taşıyoruz vücut anında hafifleyince belinde ağrıması normal diye düşünüyorum..bu arda kızlar bebekler memede ortalama kaç dakika duruyo ben bıraktırmasam 1 saatten fazla emcek yada durup durup çekecek benim oğlan sizde nasıl

kızlar merhaba beni merak eden, tebrik eden tum arkadaslara çok tesekkurler... giremedim kaç gundur bu gun bebişle besinci gunumuz, çok zorlandım desem yeridir bende lohusa depresyonu oldum korkarım (( göğüslerim çok şişti, tek göğsümü ememedi, bir kaç gündür göğsüm çok yara ve almiyor bebek en sonunda pompayla çektik o beni biraz rahatlattı ve bebeğe biberonla verdim bu sefer diğer göğsümü de emdiği için hafif kustu neyse simdi aglıyor hepinizi opuyorum yine geleceğim

hoşgeldin canım.. inşallah sandığın gibi lohusa depresyonuna girmemişsindir.. gögüs olayı ile ilgili tecrübeli bir anne olarak benim annem şöyle demişti bana.. canın yansa da emzirmeye devam, inatla emzireceksin. benim sol gögsümün ucu yok denecek kadar azdı, annem silikon uc falan da aldırmadı. yavrum emmeye çalışırken hep yara yaptı. lansinoh filan kar etmedi düşün artık. ama ben ağlaya ağlaya da olsa inatla özellikle de bebek açken hep onu emzirdim. çünkü açken çeneleri daha kuvvetli oluyor minişlerin. başlarda çok canım yande gerçekten ama 3 gün sürdü çok şükür. şimdi o gögsümü daha rahat emiyor yavrum.. ucu da maşallah çok güzel forma girdi.. annem daha da dirileşecek bak görürsün diyor. bakalım. inşallah senin de düzelir canım

canım hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün

ceyrem;benimide sürekli memede.hatta memeyle uyuyor.ben sürekli emziriyorum,geceleri uyumadığı zaman memişle mücadele ediyor.uyutmıcam dedim ama,azönce emerken uyuydu yavrum.gelde kıy şimdi uyusun kurban olur anası ona.

goldcuğum aman sende mi giriyosun depresyona.allah kolaylık versin canım ya.yara olan göğsünü sağ canım pompayla,iltahap olmasın bide aman aman.

kızlar emine nasıl oldu ki,çok merak ediyorum ya.zavallım hastanelerde perişan oldu kızcağaz.allah biranönce eski sağlığına kavuştursun.numarası olan varsa bana özelden verebili rmi.

Anneme Not:

Anneciğim ben doğduğumdan itibaren herkes çok mutlu ve heyecanlı olmasına rağmen sen farklı hisedebilirsin, en mutlu olman gereken zamanda mutsuz ve keyifsiz hissedebilirsin. Huzursuzluk, iştahsızlık, uyku bozukluğu olabilir. Sakın unutma yalnız değilsin! Bu durum yeni annelerin % 60-80'inde görülüyor ve doğal. Doğumdan sonraki bir iki gün içinde başlar ve genelde iki haftada düzelir. Benim her ihtiyacımı en güzel şekilde karşılarken kendi ihtiyaçlarını ve isteklerini de göz ardı etmemelisin. Beslenmene çok dikkat etmeli ve en azından ben uyurken uyumalısın. Hissettiklerini güvenebileceğin insanlarla paylaşman da sana yardımcı olacaktır. Unutma bu geçici bir durum ama daha profesyonel bir yardıma ihtiyacın olduğunu düşünürsen doktoruna danışman sana yol gösterici olacaktır.

Bunlar ilk zamanlarda hemen her annenin yaşayabileceği sorunlardır, çok endişelenmeni gerektirecek bir durum yok. Ancak bu problemlerden biri veya birkaçı uzun süre devam ederse doktoruna başvurmayı ihmal etme! Unutma benim şu anda en çok sana ve babama ihtiyacım var; sizlerin sağlığı benim için de çok önemli!

Anneye önemli Not:

Pek çok kadın, doğumdan sonraki ilk haftalarda depresif bir ruh hali içine girebilir; bu durum son derece normaldir ve genellikle hormonlardaki değişikliklerden kaynaklanır. Ancak bu uzun süreli bir hal aldıysa ve bu duruma iştahsızlık, uykusuzluk, umutsuzluk hissi eşlik ediyorsa ya da bebeğinize karşı agresif ve şiddete dayalı davranışlar göstermeye başladıysanız mutlaka doktorunuza başvurun!

çok isabetli bir mesaj olmuş canım. keşke daha önce paylaşabilseydin.. ben bu depresyon olayından eşim sayesinde haberdar olmuştum. eşim çok okuyan araştıran biridir. hamileliğimde bu 2 ye katlamıştı kendisinde. bu konu hakkında bir gün resmen bana brifing vermişti. bak böyle bir durum varmış diye. orada su çok dikkatimi çekmişti. anne 9 ay boyunca bebek taşıdığı için tüm aile fertleri tarafından şımartılıyor fakat doğumdan sonra bu ilgi tamamen bebege kayıyor. bundan dolayı annenin farketmediği şekilde bile olsa bebeği kıskandığı durumlar gözlenebiliyor. eşlere de tavsiye olarak bu 2 haftalık dönemde anneye 9 aydır gösterilen ilgiye devam edilmeli, hatta sevgi gösterilmelidir diyordu.. bence eşlere çok büyük pay düşüyor.

2008 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2009 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin
Yaşamımızda güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerlçek dostluklar hep bizimle olsun ve yeni gelen yıl bize tüm sevdiklerimizle birliklte sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirsin:Saruboceq:
a.s.a.s.a.s.

tüm annelerin yeni yılını kutluyorum 2009 bizlere sağlık mutluluk huzur sevgi ve bol para getirsin yeni yılda tüm sevdiklerimizi ve rabbimizi daha çok analım sevenlerimize yenileri eklensin ve allahım bizlere bol bol sabır ihsan eylesin...kızımla beraber hepinizi öpüyoruz teyzeleri...

herkese iyi seneler tatlı anneler..
hamileliğimizi beraber geçirdik.
bir çok kişiyle paylaşamadıklarımızı birbirimizle paylaştık.
Allahım bu sene bizlere yepyeni güzellikler,sağlık ve huzur nasip etsin yavrularımızla inş.

herkese günaydın arkadaşlar.bu yıl yeni yıla hepimiz engüzel hediyelerimizle giriyoruz.hihoyyytdoğum yapmamış aralık anneleri sizin nazlı melekleriniz de işallah sizi daha fazla bekletmez ve hediyelerinizi en kısa zaman da sizde alırsınız.herkese melekleriyle birlikte mutlu sağlıklı huzurlu bir yıl diliyoruma.s.

TEMMUZ ANNESİ OLARAK TÜM ANNELERİN YENİ YILI KUTLU OLSUN....YENİ YILDA SEVDİKLERİNİZLE VE BEBEĞİNİZLE SAĞLIKLI HUZURLU MUTLU BOL KAZANÇLI BİR YIL SİZLERİN OLSUN....SEVGİLER.....a.s.:1hug::asigim:

slm kızlar nasılsınız iyi seneler
kızlar moralim çok bozuk kızım öksürüyo burnu tıkalı dr gittik bronşları dolmuş
abisinden geçmiş bide kalça çıkıklığından şüphelendi ultrason çektir dedi inşallah bi sorun çıkmaz
kızıma antibiotik le mentolin şurup verdi 25 günlük bebeğe ilaca başladık inşallah biran önce ileşir onnun halini gördükçe ağlıyorum zor nefes alıyo emmerken problem yaşıyoruz tıkalı olduğu için

geçmiş olsun canım. İnşallah en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz. moralini yüksek tut canım ki bebeğinin en çok ihtiyacı olan anne sütüne stresin bulaşmasına izin vermeyesin. kalça çıkıklığı iöin endişelenme sakın. inşallah yoktur ama velev ki varsa bile artık tıp o kadar gelişti ki erken teşhisler çok kurtarıcı oluyor.. dualarımız seninle ve tüm bebeklerin sağlıkla büyümeleri ile..

Bembeyaz yağan kar, ne yaşanmışsa yaşansın örter geçmişin hatalarını... Yeni bir gelecek sunar bize ve yeni bir başlangıç... Yeni yılın tüm insanlığa ve ülkemize barış, mutluluk getirmesi dileğiyle yeni yılınızı kutlarım. Her şey gönlünüzce olsun!

ben de herkesin yeni yılını kutlamak isterim. bu yeni yılda kucağında küçük, saf tertemiz bir bebekle giren taze bir anne olarak tüm dualarım ve gözyaşlarım filistindeki anne babasız kalan tüm masum bebekler, bebeklerini saçma sapan bir hırs ve öfke yüzünden kaybeden sivil anne babalar için olacak.. lütfen siz de dualarınızda unutmayın filistin halkını.. maddi ve manevi desteklerinizi lütfen esirgemeyin
yeni yıl onlara pek de güzel şeyler hissettirmiyor malesef ve benim içim kanıyor.. Allah yardımcıları olsun

hassasiyetinden ve duyarlılığından ötürü seni ayakta alkışlıyorum fascım...dualarım hem filistinde hem dünyanın her bir karış toprağında haksızlığa uğrayanlar için...
bende sana mutlu huzurlu bir yıl dilerim...

ballım geçmiş olsun ama şimi bütün doktorlar rutin istiyorlar bunu üzme kendini ..inşallah öyle bişey yoktur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…