2008 Aralık Anneleri

şimdi aldığım habere göre nasss arkadaşımız 15 aralıkta sezeryanla doğum yapmış
bebeği ve kendisi gayet iyiymiş bebeği 3000 kg 49 cm olarak dünyaya gelmiş:lepi:

nasss arkadaşımıza hayırlı uğurlu olsun diliyorum allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin

canım bizim doktorumuz da göbeği düşünceye kadar yıkanmayacak dedi. zaten 1 hafta hastanede kaldık onun için yıkanmak aklımıza gelmedi zaten doğunca çok güzel yıkamışlardı. Göbeğimiz 11. günde düştü ve 12. günde banyomuzu yaptık. Benim annem de yıkayalım birşey olmaz dedi ama oğlumun göbeği baya kurumuştu bugün yarın derken 11. günde düştü biz bekledik sizinki de düşer sanırım yakında. bu kadar beklemişin istersen bekle ama yıkarsanız da göbeğini çok güzel kurulamayı ihmal etme.

Arkadaşlar biz de 22 günlük olduk ama doktor devit vermedi. İki ayrı doktora göründük ama ikisi de bu konuda birşey söylemedi. sağlık ocağına da topuk kanı için gitmiştik oradada birşey söylemediler. ayın 19 unda aşı için gideceğiz acaba söylerler mi yoksa benim mi sormam gerekiyor... ne yapacağım ben şimdi ya geç kaldıysak....:çok üzgünüm:

kızlar oglusumun pişigi gecmior kremde kullandım pudrada kullandım olmuyo bebek bezi olarak ne kullanıyorsunuz ben prima kullandım baska oneriniz varmı

canım sana tavsiyem benimde oğlum pişik olmuştu hiç bi şey geçirmedi
sadece zeytin yağı iyi geldi bide bende prima kullanıyodum sanırım o pişik yapımıyomuş
artık onu bıraktım huggess kullanıyorum su an bi sorunumuz kalmadıhihoyyyt

selam kızlar ..ben hastanede ve evdeki ilk günlerde uninin ıslak mendilini kullandım..baktım pişik başlıyor o günden sonra ılık su ve pamukla temizleyip saf zeytinyağı sürdüm pişiği hemen geçti ..günde 1 kerede zeytinyağı yerine bepanten krem sürüyorum tavsiye ederim ..

merhaba kızlar.artık eskisi gibiyiz oh,yavrularımızla beraber çok şükür.benim kızımın burnu bayağı tıkalı kızlar,sabah kalktığımızda çok takanmış oluyor,yavrum emerken bile zorlanıyor.damlamız bitti babamız alcak.bide üşütmüyorum ama gözleri çok çapaklanıor ya.kızlar damladan gözlerede damlatılıyor mu,reçetesinde yazıyordu ama sizede danışayım dedim.bide kayınvalidem sütünü damlat diyo burnuna

merhaba canım.hayırlı olsun bebişin.ben 4.gün bebeğimi yıkadım ardından göbeğimiz düştü pıt diye.eğer göbeğinde biraz kuruma varsa yıkamanda sakıncası olcağını zannetmiyorum.biz öyle yaptık çünkü

canım dün gece kalktığımızda kızımın gözünden yeşil irinli akıntı gelmişti, kirpikleride olduğu gibi yapışmıştı, gece vakti çare olarak burnuna damlattığımız damlayı damlattık. sabah yine aynıydı, doktoru aradım getir öreyim dedi. gözyaşı kanalı iltihaplanmış kuzumun. damla ve merhem verdi. bulaşıcıymış. masaj yaparak kullanacağız yarına geçer dedi.

serum fizyoloji göze damlatılıyor ama sadece gözü yıkamak için, bişey kaçmışsa eğer. enfeksiyona iyi gelmez

Allaha şükür dün gece itibariyle şu lohusalık halini atlatmış bulunuyorum.
pazar günü de minik kuşumun kırkı çıkacak inş..
zaman ne cabuk geçiyor..
.

hadi gözün aydın diyim bhkciğim.allah bizlerede atlatmayı nasip etsin inş.bende biraz biraz ama inanki kendi çabamla yenmeye çalışıyorum.bizimde haftaya pazar günü çıkıyor kırkımız.şu kırklanma olayını annem anlattı bana,umarım yapabilirim ya.
ve bişi sorcam kızlar,kırkı çıkanlar özellikle.kırkından sonra bebişler değişti mi,hal ve hareketleri,tepkileri.ne bilim işte uyku düzeni felan.

gözün aydın bhk cım. lohusalıktan çıktım derken psikolojik olarak mı demek istedin yoksam kanamalar yönünden filan mı? ben senin psikolojik olarak rahat olduğunu düşünüyordum da..
bizim de pztsi günü yarı kırkımız çıktı.. yarın hava güzel olursa babamız bizi gezmeye götürecek. inşallah bugunku gibi olur hava.. hatta daha güzel olur. kızım ve ben filistinli kardeşlerimiz için düzenlenen kermese gidicez. bakalım nasıl olacak. inşallah hava güzel olur.

benimkinin kırkından sonra huyu değişmedi ama daha bir sevimli oldu, artık çenesini elleyince gülüyor, durup durup agu diye bağırıyor, ben konuşurken dinliyor, çevresini izliyor, ama ben garanti olsun diye kırkını çıkartırken her su döktüğümde bu suyla tüm kötü huyları da aksın gitsin dedim

biz 2 günün akşamı yıkadık oğlumu. 3. gün öğleden sonra göbeği düştü. ablam yıkandığında daha çabuk düşüyor demişti. haklı çıktı. :mymeka:

ben doğumdan bu yana bez prima, ıslak mendil unibaby lotion, pişik kremi wee baby kullanıyorum. çok memnunum. en geç 3 saatte 1 altını değiştirdiğim için pişik olmuyor. kaydirigubbakcemile2

gaz sancısı için bi kaç gün metsil kullanmıştım 8 damla. ama işe yaramadı. zinco damla aldık gaz sorunumuzu da halletmiş olduk :teytey:

tüm annelere bebişleriyle sağlıklı günler diledrim

kızlar birşey sorcam sizlere. bebeğinizle hiç gezmeye gittiniz mi? ben gitmeye korkuyorum hem havalar soğuk olduğu için hem de gittiğim yerde ağlarsa diye korkuyorum işte. bu korkum ne zaman geçer bilmiyorum. fikirlerinize ihtiyacım var. bebekle gezmeye kaç aylık olunca gidilir acaba?

walla soğuk olmasa şimdi bile giderdim ben.
yanlız ağlama korkunu anlayamadım ben.
boşver bebek bu,ağlıcak olduktan sonra her yerde ağlar bence..
bi bahar gelsin kimse beni tutamıcak evde....

kızlar merhaba
ben mastit oldum... iki gundur çok kotuydum, bir terleme, bir titreme ama nasıl anlatamam baygın yattım resmen... Sütlerimi sağip sağip verdik bebişime kucağıma bile alamadım...

walla soğuk olmasa şimdi bile giderdim ben.
yanlız ağlama korkunu anlayamadım ben.
boşver bebek bu,ağlıcak olduktan sonra her yerde ağlar bence..
bi bahar gelsin kimse beni tutamıcak evde....

kesinlikle ben şimdi bile çıkıyomev oturmasına gitmrdim ama şimdi marketten geldik birlikte

kızlar merhaba
ben mastit oldum... iki gundur çok kotuydum, bir terleme, bir titreme ama nasıl anlatamam baygın yattım resmen... Sütlerimi sağip sağip verdik bebişime kucağıma bile alamadım...

canım çok geçmiş olsun işallah şimdi biraz daha iyisindir

bizimde salı günü kırkımız çıkıyor kırk uçurmak için hava güzel olursa dışarı çıkmayı düşünüyorum...
bu arada kanaması hala devam eden varmı acaba?benim hala devam ediyor...
goldcum geçmiş olsun bende de oldu ama bir gece sürdü sabah kalktığımda ağrı hissettim biraz sıcak duş aldım mesaj yaparak iyi gelmişti bana...

bende huggies kullanmaya basladım bakalım gecicekmi pişik peki zeytin yagını surdukten sonra pudra filan kullanıyormusunuz ona gore kullanmaya baslıyayaım

selaam guzel anneleerr
oo bakiyorumda kirklananlarr cook
yaa kizlar su kirklanma olayini biri bana anlatsinnn yoksa annemdenn rica edicem ama cekiniyom beee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…