- Konu Sahibi deryahakan
-
- #18.641
annenin bebeğe bakması senin çalışman için büyük avantaj...ayrıca bebeğin çok emmesinden ziyade anne sütünün yağ oranı bebeğin ne kadar kilo alacağı konusunda daha net ve doğru sonuçlar veriyor.mesela benim sütüm çok yağlı değil bunu anlamak için sütün rengine ve akışkanlığına bakmak yeterli olabiliyor..
oğlumda çok dikkat ettim kilo ve kemik gelişimine ama kız çocuklarda tercihim daha çok minyonluktan yana ..o yüzden ben çok fazla kilolu olmasından yana değilim hoş şimdi kilolu olsalar dahi ileriki aylarda hareketlendikçe fazla kilo kalmıyor ama yinede midesini çok genişlemesin istiyorum
canım sütüm bebek emmeye başladığı zaman önce su gibi geliyor, (gerçi duyduğum kadarıyla bu çocuğun su ihtiyacını karşılıyormuş) emmeye devam ettikçe beyaz ve koyu kıvamlı bir süt geliyor, ama benimki tek memeyi boşaltmadan doymuş oluyor, galiba o koyu kısımdan çok fazla içmiyor, internette bir yerde en son gelen sütün çok faydalı olduğunu okumuştum, ben ve eşim kiloluyuz o yüzden oğlan kilolu olmasın istiyorum ama bebekken biraz kilo alsa da fena olmaz herhalde, bizede yaranılmıyor galiba her şeye bir bahane buluyoruz
Dün 40 olduk kızımla.92 yaşındaki çok sevdiğim bir teyzenin ziyaretine gittik.Geleceğimizi duyduğu günden beri benim ve bebeğim için sürekli okuyormuş.Gittiğimizde tekrar tekrar "Çok mutluyum" deyişini sanırım hiç unutamayacağım.Annemin arkadaşı olan kızı bize çeşit çeşit börek,pastalar hazırlamış.Kızımız her yönden zengin olsun diye düşünerek hazırlamışlar.Yaşlı teyzem zor gören gözleriyle kızımıza banyo lifi örmüş.İçine bir hafta boyunca okuduğu üç yumurta ve üç şekeri koymuş.Nazar değmesin diye okuduğu bir avuç beyaz taşı da içine koyup bohçalamış.Evin görünen bir yerine,içine nazar boncukları karıştırıp koymamı söylediler.Gelir gelmez hemen şekerliği boşaltıp içine bu taşları koydum.Nazardan korkuyorum çok.
Dün Bu ziyarete gitmeden önce garip birşey oldu.Mutfak bankosunun üstünde duran boş.cam kase durduk yerde patlayarak tuz buz heryere dağıldı.Sadece önceki gece içinde fındık yemiş,boşalınca bankonun üstüne koymuştuk.Patlamasına sebep olacak hiçbir şey yoktu.Herkes iyiye yormamı söyledi.Şimdiye kadar üstümüzdeki tüm nazarın gittiği anlamına geldiğini de söylediler.Belki de yaşlı teyzem o kadar çok okudu ki sonunda tüm nazarı dağıttı...
Neyse.Ziyaretimiz çok güzel geçti.Ayrıca biraz daha büyüdüğünde kullanabileceği atkı,eldiven,bere takımı hediye ettiler.Tabiiki o da okunmuş.
Kızım da çok uslu durdu.Herkese kendini sevdirdi.En güzel dilekleri ve bundan sonra dışarı gezmelerini haketti:))
bhk verdiğin bilgi için teşekkür ederim. Allahtan kahve ve çay ile pek aram yoktur. türk kahvesi hariç tabii.. bundan sonra ben de dikkat edicem kızım huysuzlandığında o gün ne yediğime. bizimki de tuhaf çünkü. bi gece uyuyan prenses gibiyken ertesi gece gözleri fıldır fıldır olabiliyor.
bende hepimiz için güzel bir hafta diliyorum bu güzel güneşli pazartesi gününde,
benimde kızımın uyku düzeni henüz oturmadı ama bhk nin paylaşımını okuduktan sonra çok daha farklı davranıyorum artık..şöyle ki;
o yazıyı okurken bir cümle beyninde yer yaptı ..bebeklerimiz 9 ay boyunca alıştıkları yeri düzeni özetle hayatlarını arıyorlardır muhtemelen ki ben yerimi değiştirdiğim an kesinlikle uyuyamam 5 yıldızlı otelde olsa yatağımı ararım ..o yazıdan okuduktan sonra kızım sabaha kadar uyumasa da ben onun rahatlaması adına herşeyi sabırla yapmaya çalışıyorum bu anlamda bir kez daha paylaşımın için teşekkürler bhk...
edolina 40 bin kere maşallah prensesine...nazar olayına gelince çok inanırım ben nazara ve diliyorum ki hayır olsun Allah nazarlardan korusun tüm melekleri....
merhabalar kızlar umarım hepiniz iyidir?
meleklerininzi kocaman öptümm a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?