2008 Aralık Anneleri

bende bugün itibari ile korse kullanmaya başladım ama ben göbek korsesi kullanıyorum malum 2.doğumum olunca dikişlerin kaynaması ve hijyeni daha çok dikkat istiyor...

canım sütüm bebek emmeye başladığı zaman önce su gibi geliyor, (gerçi duyduğum kadarıyla bu çocuğun su ihtiyacını karşılıyormuş) emmeye devam ettikçe beyaz ve koyu kıvamlı bir süt geliyor, ama benimki tek memeyi boşaltmadan doymuş oluyor, galiba o koyu kısımdan çok fazla içmiyor, internette bir yerde en son gelen sütün çok faydalı olduğunu okumuştum, ben ve eşim kiloluyuz o yüzden oğlan kilolu olmasın istiyorum ama bebekken biraz kilo alsa da fena olmaz herhalde, bizede yaranılmıyor galiba her şeye bir bahane buluyoruz

arkadaslar anne sutuyle alınan kilo kesinlikle yağ hücrelerini genişletmiyor yani ne kadar isterse emsin, ne kadar kilo alırsa alsın obezlik yaratmiyor...

öyle tabiki ama benim kızıma sütüm az olduğu için ara ara mama yapıyorum o anlamda söylemiştim ben,yani mamanın üzerinde haftasına göre alması gereken cc nin hep altında mama yapıyorum ki fazla doyupta memeyi bırakmasın ve midesi gereksiz büyümesin.

dorucum bazı annelerin sütü ilk baştan beri hem daha sarımsı hemde daha kıvamlı oluyor benim kuzenimin öyleydi mesela ve sütü çok az emmesine rağmen kızı topaç gibiydi maşallah...

Herkese hayırlı pazarlar , aralık annelerini bebekler çok meşgul ediyor galiba artık kimsecikler uğramıyor

Dün 40 olduk kızımla.92 yaşındaki çok sevdiğim bir teyzenin ziyaretine gittik.Geleceğimizi duyduğu günden beri benim ve bebeğim için sürekli okuyormuş.Gittiğimizde tekrar tekrar "Çok mutluyum" deyişini sanırım hiç unutamayacağım.Annemin arkadaşı olan kızı bize çeşit çeşit börek,pastalar hazırlamış.Kızımız her yönden zengin olsun diye düşünerek hazırlamışlar.Yaşlı teyzem zor gören gözleriyle kızımıza banyo lifi örmüş.İçine bir hafta boyunca okuduğu üç yumurta ve üç şekeri koymuş.Nazar değmesin diye okuduğu bir avuç beyaz taşı da içine koyup bohçalamış.Evin görünen bir yerine,içine nazar boncukları karıştırıp koymamı söylediler.Gelir gelmez hemen şekerliği boşaltıp içine bu taşları koydum.Nazardan korkuyorum çok.
Dün Bu ziyarete gitmeden önce garip birşey oldu.Mutfak bankosunun üstünde duran boş.cam kase durduk yerde patlayarak tuz buz heryere dağıldı.Sadece önceki gece içinde fındık yemiş,boşalınca bankonun üstüne koymuştuk.Patlamasına sebep olacak hiçbir şey yoktu.Herkes iyiye yormamı söyledi.Şimdiye kadar üstümüzdeki tüm nazarın gittiği anlamına geldiğini de söylediler.Belki de yaşlı teyzem o kadar çok okudu ki sonunda tüm nazarı dağıttı...

Neyse.Ziyaretimiz çok güzel geçti.Ayrıca biraz daha büyüdüğünde kullanabileceği atkı,eldiven,bere takımı hediye ettiler.Tabiiki o da okunmuş.
Kızım da çok uslu durdu.Herkese kendini sevdirdi.En güzel dilekleri ve bundan sonra dışarı gezmelerini haketti:))

hayırlı olsun canım
Allah sizi ve diğer bebişlerimizi nazarlardan korusun

herkese güzel günler

bir sürü işim var,prensesimi ancak uyuttum.
uykum var ama işler beni bekler

hepinizi öpüyoruz..

bu arada anneler bişey söyliyim aklımdayken..

ben normalde nescafeyi cok seven biriyim.
öğrenciliğimde alışmıştım..
ama hamile kalınca sıfıra indi tabi kocam izin vermedi.. neyse..
arada bir kaç kaçamak dılında hiç içmedim.
gecen gün canım istedi içtim bi bardak..
normalde cok güzel uyuyan kızım
o gece beşe kadar beni çıldırttı.
benim aklıma bu durum yeni geldi.
bilmiyorum tesadüf de olabilir ama risk sonuçta.

ne olur ne olmaz bebekleriniz için çay kahve tüketiminizi gözden geçirin derim.
emzirdiğimizden dolayı,uykuları illa ki etkilenir diye düşünüyorum.

neyse hepinize bol sütler,bol uykular

edoşum hayırlı olsun kırkınız. biz kırkımız çıkmadan gezmeye başladığımızdan kırkımız çıkınca evde otururuz artık:) inşallah kızcağızın o teyze gibi uzun ömürlü olsun. uzun ve hayırlı, sağlıklı, mutlu..

bhk verdiğin bilgi için teşekkür ederim. Allahtan kahve ve çay ile pek aram yoktur. türk kahvesi hariç tabii.. bundan sonra ben de dikkat edicem kızım huysuzlandığında o gün ne yediğime. bizimki de tuhaf çünkü. bi gece uyuyan prenses gibiyken ertesi gece gözleri fıldır fıldır olabiliyor.

bende hepimiz için güzel bir hafta diliyorum bu güzel güneşli pazartesi gününde,
benimde kızımın uyku düzeni henüz oturmadı ama bhk nin paylaşımını okuduktan sonra çok daha farklı davranıyorum artık..şöyle ki;
o yazıyı okurken bir cümle beyninde yer yaptı ..bebeklerimiz 9 ay boyunca alıştıkları yeri düzeni özetle hayatlarını arıyorlardır muhtemelen ki ben yerimi değiştirdiğim an kesinlikle uyuyamam 5 yıldızlı otelde olsa yatağımı ararım ..o yazıdan okuduktan sonra kızım sabaha kadar uyumasa da ben onun rahatlaması adına herşeyi sabırla yapmaya çalışıyorum bu anlamda bir kez daha paylaşımın için teşekkürler bhk...
edolina 40 bin kere maşallah prensesine...nazar olayına gelince çok inanırım ben nazara ve diliyorum ki hayır olsun Allah nazarlardan korusun tüm melekleri....

siz de saolun tatlı anneler..

keşke herkes biraz daha fazla girebilse de paylaşımlarımızı artırabilsek yine

merhaba kızlar.2gün kayınvalidem bendeydi vakit bulupta giremedim.bugünde çok işim vardı,canım kızım sağolsun uyududa annesine iş yaptırdı.hihoyyyt
kızlar bişi sorcam bebeğimin dili beyaz sizinkide öyle mi

edoşcuğum kırkın hayırlı olsun tekrardan canım.bizimde tam 1aylık oldu kızımız.yarın aşımız varsenağlama

bhk canim tesaduf deil onu okumustum sutle geciyormus kafeina.s
cay kahve tuketimine dikkat edin yaziyordu
ilkimcim benimkinin de dili beyaz
emine umarim en kisa surede hersey yoluna girer

islak mendil konusu gecmis ben de dogdugundan beri 4paket unibaby kullandm simdi johnsons baby almis esim onu kullaniyorum hic de birsey olmadi:dance:bence islak mendil cok daha pratik insallaah sorun yaratmaz bundan sonra:uhm:

bu arada ben samira kizimin adiyla yeni uyelik yaptimyerimseniben

kızlar biz kızımın dilini arada 1 fincan suya 1 çay kaşığı karbonat atıp gazlı bez ile siliyoruz. bu sitede okumuştum pamukçuk olmasın diye yapmışlar. kardeşim pamukçuk oluşması sebebi ile 8. aydan sonra annemi emememiş. biz de hergün olmasa da gün aşırı filan yapıyoruz. isterseniz deneyin siz de..

evet fascığım kayınalidemde dedi.pamukçuk olursa emmezmiş bebek.banada aynı tarifi söyledi de ben umursamadım.yapayım hemen canım saol bilgin için

ilkimcim benim oğlumun dilide bemneyaz oldu karbonat ve gazlı bez al bir bardağa bir kaşık kaynamış soğumuş suya koy dilini sil benimkinin hoşuna bile gidiyor ya böyle dilini dışarı çıkaıp duruyo:) beş gün yapılacakmış pamukçuk olunca ememeiyomuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…