2008 Aralık Anneleri

merhaba kızlar.çok bitkin haldeyim,bebeğim gece çok ağladı kızlar,derdi neydi anlayamadık yaaa.bi eşimin kucağında bir benim içimiz parçalandı.memeyi veriyorum ağzına ağlamakdan almadı,havlu ısıtıp koydum karnına,okşadık durduk.en sonunda yoruldu ağlamakdan heen memeyi tıktık ağzına da sustu uyudu yavrum.hiç böyle olmazdı yaa

benim bebeğimde de kırmızı döküntüler oluyor ama kabuk bağlamıyor
ben acaba sıcaktan mı oluyor dedim
çünkü özellikle yüzünde oluyor ve yüzü terliyor
belki terden sıcaktan oluyordur canım isilik derler ya ondan ama niye kabuk bağlıyor anlamadım:uhm:

bende döküntü yok ama kocaman kocaman sivilceler çıkıyo yüzümde bende onlara sinir oluyorum-tatlicadiarzu-

canım gazı olmuş sanırım
dün yediklerinde çok gaz yapan bişey vardır belki yada sen ayaklarını üşütmüş falan olabilirsin
gaz damlası var mı evde?

bizim kızlarda kaç gündür adet edindiler akşamları 8-12 arası sebepsiz ağlıyorlar. aç değiller, altları kuru, gaz desem sürekli yelleniyorlar oda değil.. susturamıyoruz canımıza okudular günlerdir tüm hane halkı (üst kattaki annemlerde dayanamayıp geliyorlar) harap ve bitap düştük. İnşallah 3 aylık olduklarında geçer-tatlicadiarzu-
sizinkilerinde varmı böyle huyları her bebekmi aynı acaba merak ediyorum:uhm:

zea benim küçük kurbağamda geçen gün yaptı
uyumadı ağladı sürekli
ilgi istiyo desem durmuyo dediğin gibi karnı tok altı kuru
uykuya dalamıyor bir türlü
en sonunda evde ki sesleri kapadım ışığı loş ışık yaptım sızdı kaldı
aman seste uyusun derken ki gayet güzel uyuyordu seste uyuyamaz oldu
huy yaptı sıpam
kulakları açıldı resmen sese hassas oldu halen seste uyutma çabaları gösteriyorumlaelaelaelaelae

evet sese karşı çok hassaslar, ani seslerde sıçrıyorlar. geçen kucağımda uyurken kendimi tutamayıp öksürdüm kaç dakika ağladı yavrum :1no2:

benimkiler artık birbirlerinide etkiliyorlar, biri ağlamaya başladığında diğeride başlıyorkaydirigubbakcemile5 bu gidişler eşimle odamızı ayırırız herhalde birini o alır yanına diğerini ben:bbo:

kızları sallamaya alıştırmayayım dedim ama başka çarem kalmadı battaniyeyle sallıyoruz ikiside çok seviyor. akşam ağlamalarını bir nebze hafifletiyoruz ama en az 4 kişi lazım tabi bu iş için
saatlerce salla babam salla -tatlicadiarzu-

Zea'cım benim kızım da her gün aynı saatlerde yani akşam 8-12 uyanık oluyor.Gaz çıkarıp emip duruyor.Uyudu mu da 4 saat uyuyor.Sonra sadece uyanıp emip,tekrar uyuyor.Saat 9 ya da 10 gibi yıkıyoruz.Onunla oynuyoruz,emziriyorum istedikçe,arada babası tutuyo gazını çıkarttırıyo,biraz sırt üstü yatırıyoruz kendi kendine oynayıp bakınıyo.
Ben hep kucağımda gaz çıkarttırmaya uğraşırdım.Geçen gün teyzem sırt üstü yatırıp kundağın bacak kısmını açtı.Kimi bebek böyle rahat hareket etmek ister dedi.Gerçekten de kızım sakinleşti.Sürekli bacak ve kollarını hareket ettirdi.Alttan gaz da çıkardı.Tabii her zaman bu teknik uymuyor ama böyle de bir deneyin.
Bebeği sıcak tutmak çok önemli.Üşürse de huysuzluk yapıyor.

Selam tatli ve güzel anneler ve anne adaylari....
Bende 12 Aralikta dogum yaptim,bir kizim var simdi bir aylik oldu..cok mutluyum coook
Allah herkese nasip etsin insallah...havanin soguk olmasi tek sorunum,üsütecegim diye cok korkuyorum yaa..allah herkese hayirli saglikli evlatlar nasip etsin
görüsmek üzere....

Zea'cım işin gerçekten çok zor.Dışarıdan bakınca keşke ikiz bebeğim olsa diyen çok kişi var.Ben de derdim öyle,ama şimdi yaşarken bunun iki katını yaşadığımı düşünemiyorum.Allah sabır versin canım.İnşallah bir an önce düzene girerler bebişlerin.Öpüyoruz kızımla üçünüzü dea.s.

canım bari ayakta salla 2 kişiyle durumu kurtarırsın
bende geceleri ayakta sallıyom valla yorgunluğu az oluyo
dalmaya yakın hooop yatağa geçen gün bhk nın gösterdiği topic vardı ordaki gibi yapmaya çalıyorum
bakalım başarılı olabilecek miyimCADIARZU

Hoşgeldin Elif.
Tebrikler.Allah analı babalı büyütsün.
Sağlıklı büyür bebeğin inşallah.

edoşcuuum onuda denedik hatta bezlerinide çıkardık ama çok uzun süreli bir çözüm olmadı bizim için,
battaniyeleriyle sallıyoruz ikişer kişi, seviyorlar sallamayı bırakınca tekrar başlıyorlar ağlamaya. ama çok şükürki geceleri uyku düzenleri iyi. 3 saatte bir kalkıyorlar karınları doyunca hemen uyuyorlar çok şükür maşallah aman nazar değmesin, gece uykusuzluğu daha kötü.

Denediğinize eminim zaten.İnsan bebeği ağlarken her pozisyonu deniyor rahatlatmak için.
Gece uykuları iyiyse maşallah,rahat edersin.Sen de dinlenirsin.Tabii o dinlenmek insana yetmiyor.

Ben düne kadar sürekli rüyada gibi geziyordum.Nedenini bilmiyorum.Güçsüzdüm ve sürekli başım dönüyordu.Dünden beri daha bi uyanık,güçlü hissediyorum kendimi.Lohusalıktan çıkmış bulunuyorum sanırım artık.

Ben de sıcaktan,terden oluyor diye düşünmüştüm ama aynı benim vücudumdakiler gibi uçları kabuk kabuk olunca fikrim değişti.Sanırım benim yediğim birşeyden ikimiz de alerji oluyoruz.Çikolatayı kestim olmadı.Pek çeşitli de yemiyorum.Bilemedim.

kızlar kızım kakasını yapmadı bugün.ağlıyo yine,ne yapcam ben yaa.fitil aldırsammı ki eşime

Ay kıyamam ben minik İlkim'e.Doktora danışmış mıydın?Fitil mi veriyorlar böyle durumda?Ben böyle bir sorun yaşamadığım için bilmiyorum canım.Çözüm olacaksa aldır tabii.

elifcim çok sağol bilgi verip gündeme getirdiğin için. ben omoyu israile gidenlerden bilmiyordum. doğumdan aylar önce almıştım. hatta kendim de omo kullanıyordum. gecen gün internette araştırınca öğrendim omonun da listede olduğunu. artık yeni omo almıycam inşallah.. herhalde dalinin sıvı deterjanını alırım. ama kendimize ne alacağım konusunda kararsızım. bakıcaz artık. Ama tekrar teşekkür ederim, uyarın ve gündeme getirdiğin için..

kızlar kızım kakasını yapmadı bugün.ağlıyo yine,ne yapcam ben yaa.fitil aldırsammı ki eşime

bence doktora danışmadan fitil verme bebeğine. doktora sorma imkanın yoksa pamuğu ısıtılıp soğumuş zeytin yağına batırıp popişini sil. faydası oluyor. hatta annem 1 çay kaşığı içirirdim ben size bile dedi. ben popoya sürdüm ama iiçirmedim. geçmeseydi içirir miydim bilmiyorum valla.. çaresizlik herşeyi yaptırabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…